HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2011 Pazartesi - 11:54

Aksünger: İlaç herkes için bulunabilir hale gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Aksünger: İlaç herkes için bulunabilir hale gelecek

İZMİR - İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve Oda Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet eden Erdal Aksünger, sektöre ilişkin sorunları bildiğini ve eczacıların bir süredir yaşadığı sorunlara karşılık çözüm önerilerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.
İzmir Eczacı Başkanı Tuncay Sayılkan, sağlık sektöründe özellikle son altı yıldır yaşanan dönüşüm sürecinin eczacıları olumsuz etkilediğini, bu yüzden sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerini bir dosya haline getirdiklerini belirtti.

İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu adına konuşan Tuncay Sayılkan konuyla ilgili şunları söyledi: ‘Sağlıkta dönüşüm projesi adı altında ilaç alımı serbest eczaneler tarafından yapılmaya başlanmıştır. Vatandaşın ilaç alırken ödemek zorunda bırakıldığı muayene katkı paylarının SGK tarafından artırılması sonucu eczaneler tahsilatçı konumuna getirilmiştir. Sağlıkta tasarruf amaçlı düzenlemelerin faturasını doğrudan eczacılar ödemektedir.

Sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için, ülkenin dört bir yanında 24 bin noktada görev yapan serbest eczanelerin yaşatılmasının da zaruri olduğunu belirten Tuncay Sayılkan, hem vatandaşı hem de eczacıyı mağdur eden bu sistemin değiştirilmesini istediklerini dile getirdi. Sayılkan, ayrıca eczacıların ilaç fiyat düşüşlerine hiçbir şekilde karşı olmadıklarının da altını çizerek, ‘İlaç fiyatlarının halkın ilaca erişimini kolaylaştıracak şekilde düşürülmesini her zaman destekliyoruz. Ancak tasarruf sağlanırken eczane ekonomisinin de düşünülmesi gerektiğini dile getiriyoruz’ dedi.

Çözüm bekleyen öncelikli sorunlar ve çözüm önerilerini CHP 1. Bölge Milletvekili Adayı Aksünger’e sunan Tuncay Sayılkan, sorunlarının çözümü için destek beklediklerini söyledi.
 
Erdal Aksünger ise, dosyayı en yakın zamanda inceleyip, çözüm önerilerini değerlendireceklerini kaydetti. Aksünger, hükümetin 2004 yılından beri uygulamaya koyduğu ücretsiz sağlık politikasının doğru olmadığını, muayene katkı payı altında para alındığını, bunun sonucunda muayenenin yüzde 50’ye yakınının hasta tarafından ödendiğini kaydetti.  Sağlık politikasının tamamen ticari mantığa göre yapıldığını savunan Erdal Aksünger, ‘İlaç fiyatlarının düşürülerek tasarruf yapıldığı düşünülüyor. Ancak doktorun hastasına istediği tedaviyi uygulama imkanı elinden alınmış olunuyor. Biz sacece parası olana değil, T.C kimlik numarasıyla başvuran herkese kaliteli sağlık hizmeti sunacağız.’

Erdal Aksünger sözlerine şöyle devam etti: ‘Zamanında, yeterince ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilme temel insan hakkıdır. Bu hakkın kişinin –ödeme gücü-engeline takılmasına son vereceğiz.Ülkemizde sağlık politikası tamamen ticari mantığa dayandırılmıştır. Sosyal devlet politikasında bu mantığa yer yoktur. Halka -sağlık hizmetleri ücretsizdir- denilerek, halk kandırılmıştır. Sağlık politikasında uygulanan çarpık sistemi değiştireceğiz. CHP’nin iktidarında tüm vatandaşlarımız sağlıktan eksiksiz yararlandırılacak. Muayene katkı payını kaldıracağız. İlaç her hasta için ulaşılabilir olacak. Sağlık kurumlarında doktor ile hasta arasına para girmeyecektir. Ayrıca koruyucu ve 1. basamak sağlık hizmetlerini etkinleştireceğiz. Sosyal devlet ilkesinin gereği de budur.’

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moroğlu, Karadenizlilerle yayla şenliğinde buluştu
CHP İzmir 2.Bölge Adayı Mustafa Moroğlu, gündüzleri de siyaset mesaisini ...
Gülten Hanım'ın gözünden Bakan Günay
Lise yıllarında tanıştığı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la üniversite ...
Aşlık'tan 100 TL taksitle ev müjdesi
AK Parti İzmir 1. Bölge Adayı Ali Aşlık, Anayasa’da bulunan “Sosyal Devlet” ...
 
Bağış: Ajda delikanlı kadınmış
Egemen Bağış, The Economist dergisinde yayımlanan makale için "Uluslararası ...
MHP adaylarından piknik çıkarması
Seçim çalışmalarına İzmir’in her köşesinde tam saha pres anlayışı ile ...
Denizli: İzmir büyüyecek esnaf kazanacak
Seçimlere sayılı günler kala tempoyu artıran AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili ...
 
Çıray'dan Ödemiş'te iktidar yürüyüşü
Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Örgütü tarafından düzenlenen İktidar ...
'İlericilik anlayışımız toplumu zenginleştirmektir'
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, ilericilik adı ...
Güler Boşnaklar'la piknikte buluştu
CHP 2. Bölge adayı Birgül Ayman Güler, İzmir Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva