HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2009 Salı - 00:00

’‘Kadına yönelik şiddet domuz gribinden kötü’’

İzmir’’de dört kadından üçü fiziki, duygusal, ekonomik veya cinsel şiddete maruz kalıyor. Türkiye’’de yılın ilk 7 ayını kapsayan araştırmada 953 kadının öldürüldüğü, 2 gün önce de iki kadının hunharca katledildiği belirtildi. ’

’‘Kadına yönelik şiddet domuz gribinden kötü’’

İzmir’’de dört kadından üçü fiziki, duygusal, ekonomik veya cinsel şiddete maruz kalıyor. Türkiye’’de yılın ilk 7 ayını kapsayan araştırmada 953 kadının öldürüldüğü, 2 gün önce de iki kadının hunharca katledildiği belirtildi. ’
 
Gaziemir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’’nde düzenlenen ’‘Kadına Şiddeti Kınama Günü’’ adı altında düzenlenen panele, Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Yerel Gündem 21 Aile İçi Şiddet Moderatörü olan Avukat Birgül Değirmenci ve Uzman Psikolog Ferhan Bıçakçılar katıldı. Panelde, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, CHP Gaziemir İlçe Sekreteri Birsen Şenol, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Becek ile vatandaşlar katıldı.
 
Kadına yönelik şiddetin ulusal ve uluslararası durumu hakkında bilgi veren Demir, şiddetin bir insan hakları ihlali olduğuna vurgu yaptı. Kadınların istekleri dışında ve baskı altında zorlandıkları her tür davranışın şiddet olduğunu söyleyen Demir, bu konuda zengin ülke-yoksul ülke, eğitim-eğitimsizlik farkının az olduğunu dile getirdi. ’“Zengin ülkelerde de şiddet var, karısına şiddet uygulayanların içinde üniversite mezunlarının sayısı hiç de azımsanmayacak kadar’” diye konuştu.
 
İzmir’’de dört kadından üçünün fiziki, duygusal, ekonomik veya cinsel şiddete maruz kaldığına işaret eden Demir, Türkiye’’de yılın ilk 7 ayını kapsayan araştırmada 953 kadının öldürüldüğünü bildirdi. Demir, Türkiye’’de sadece 49 kadın sığınma evi bulunduğunu bu sayının artması, kadın danışma merkezi ve ara istasyonların hızla kurulması gerektiğini ifade etti.
 
Avukat Değirmenci’’nin konunun ulusal ve uluslararası hukuksal boyutunu anlattığı panelde son konuşmayı yapan Psikolog Bıçakçılar’’ın, ’“Bana neden kadın hakları mücadelesinde yer aldığımı soruyorlar. Hayatımdaki üç kadın yüzünden cevabını veriyorum. ’‘Annem, eşim ve kızım için’’ diyorum’” sözleri salondan büyük alkış aldı. Bıçakçılar, Türkiye’’de ve dünyada kadına yönelik şiddeti anlatan rakamları ’‘ürkütücü’’ olarak niteleyen Bıçakçılar, ’“Yedi ayda 953 kadın öldürülmüş. Daha iki gün önce Karabağlar’’da iki kadın öldürüldü. Bu rakam domuz gribine bağlı ölümlerden bile yüksek’” şeklinde konuştu. Bıçakçılar, kadına yönelik her tür şiddetin travma yarattığını ve mutlaka tedavisinin yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de ulaşım bayramda yarı fiyatına
İzmir'de kentkart kullananlara toplu ulaşımda Kurban Bayramı süresince ...
40 bin öğretmene şal ve atkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’’ün ...
Karaburun’’un çöpleri Meclis’’i karıştırdı
Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu’’nun Karaburun ve Mordoğan’’a çöp toplamak ...
 
Konak’’ta toplu sözleşme
Konak Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri ...
Karşıyaka’’da gündem erkeğin cinsel problemleri!
Karşıyaka Belediyesi Sağlık Günleri kapsamında, erkeklerde cinsel sağlık ...
EGEKOOP’’tan gündem yaratacak bir panel
Ege-Koop Danışma Kurulu, yerel yönetimler hususunda gündem yaratacak bir panel düzenleyecek. ’
 
Olaylı seçimde zafer Metin Solak'ın...
Sıddık Soysal’’ın aday olup son turda çekildiği, arbede çıkıp olayların ...
İzmir’’de ’“kardeşlik’” gecesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente ’“göçle gelen’” ailelerle onların ...
Kaçak moloza göz yumulmayacak
Kentteki 5. yasal moloz döküm alanını Gaziemir Evka 7’’de hizmete ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva