HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2009 Pazartesi - 00:00

EGEKOOP’’tan gündem yaratacak bir panel

Ege-Koop Danışma Kurulu, yerel yönetimler hususunda gündem yaratacak bir panel düzenleyecek. ’

EGEKOOP’’tan gündem yaratacak bir panel

Ege-Koop Danışma Kurulu, yerel yönetimler hususunda gündem yaratacak bir panel düzenleyecek. ’Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Öcal Uluç ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, projenin ana hedefinin kamuoyunun yerel sorunlara yönelik ilgi ve bilgisini arttırma amacı taşıdığını vurguladı.
 
’“Yerel Yönetimlerde Katılımcı Demokrasi ve Aktif Yurttaşlıkla Çağdaş Kentler Projesi’” başlıklı panel; Anadolu’’dan katılımcı yerel yönetim örnekleri veren iki önemli ismin yanı sıra akademi, bürokrasi, basın dünyasından isimleri ve aktivist yurttaşları aynı platformda bir araya getirecek.
 
Ege-Koop Danışma Kurulu, olağan toplantısını geçekleştirdi. Gazeteci-Yazar Öcal Uluç başkanlığında toplanan Ege-Koop Danışma Kurulu’’nda, üyeler, ’“Yerel Yönetimlerde Katılımcı Demokrasi ve Aktif Yurttaşlıkla Çağdaş Kentler Projesi’” kapsamında Ocak 2010’’da gerçekleştirilmesi planlanan panel organizasyonu üzerine görüşlerini bildirdi.
 
Yerel Yönetimlerde Katılımcı Demokrasi ve Aktif Yurttaşlık Komitesi İcra Kurulu Başkanı, Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi ve Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Avukat Cihan Türsen, proje çalışmaları hakkında bilgi verdi. Av. Cihan Türsen, proje ile katılımcı demokrasinin yerleşmesi ve kurumsallaşmasının amaçlandığını; çoğulcu ve bölgesel tüm aktörler ve kuruluşların katılımları ile etkin-hızlı kararların alınması hedefiyle yola çıkıldığını anlattı.
 
Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Öcal Uluç ise, yerel yönetimde katılımcılığın esas olduğunu; katılımcılığın olmadığı bir yönetim anlayışında demokrasinin eksik olduğunu vurguladı. Uluç, Yerel Yönetimlerde Katılımcı Demokrasi ve Aktif Yurttaşlıkla Çağdaş Kentler Projesi’’nin bu açıdan önemli bir adım olduğunu kaydetti.
 
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, projenin, Ege-Koop’’un çağdaş kent ve kentli oluşumunda kendini sorumlu saymasının bir sonucu niteliğinde olduğunu söyledi. Katılımcıların içinde aktif bir yurttaş temsilcisinin yer almasının önemine değinen Aslan, ’“Sorgulayan ve hesap soran nesillerin yetişmesinde bir nebze olsun katkımız olacaksa, kendimizi başarılı sayarız. Panel, projenin bir başlangıcı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’” dedi.
 
Ege-Koop Danışma Kurulu’’nun 2009- 2010 çalışma döneminin ilk toplantısında genel anlamda herkesin sorunu haline gelen konulara farklı bakış açılarıyla çözümler getirmek üzere ’“Üniversite Gençliği’”, ’“GDO’’lu Ürünler’” ve ’“Yerli Malı Kullanımını Teşvik’” gibi konularda çalışmalar yapmak üzere alt komisyonlar kuruldu. GDO’’lu ürünler ve Yerli Malı Kullanımını Teşvik için çalışmalar yapacak alt komisyonun başkanlığına İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Üyeliklere, İzmir Tabip Odası Eski Başkanı Opr. Dr. Fatih Sürenkök, Nazan Atak, Av. Metin Öney seçildi. Kurulun gerekli olduğu durumlarda dışarıdan konu ile ilgili katılımcılara da açılabileceği belirtildi.
 
Üniversite gençliğini bilgilendirmek ve aktif birer yurttaş olarak yetişmelerini sağlamaya katkıda bulunmayı hedefleyen alt komisyonun başkanlığına ise Türkiye Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Metin Öney, Üyeliklere ise Prof. Dr. Murat Tuncay, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Yrd. Doç. Dr. Engin Önen ve Gazeteci-Yazar Kemal Önderoğlu seçildiler. Ege-Koop Danışma Kurulu’’nda üye olan tüm akademisyenlerin doğal olarak bu komisyonun üyesi olduğu kaydedildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olaylı seçimde zafer Metin Solak'ın...
Sıddık Soysal’’ın aday olup son turda çekildiği, arbede çıkıp olayların ...
İzmir’’de ’“kardeşlik’” gecesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente ’“göçle gelen’” ailelerle onların ...
Kaçak moloza göz yumulmayacak
Kentteki 5. yasal moloz döküm alanını Gaziemir Evka 7’’de hizmete ...
 
Konak’’ta akülü araç sevinci
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan bedensel engelleri nedeniyle ...
CHP’’nin Bulut’’un yerine adayı Şeref Bektaş!
Vefat eden Ensari Bulut’’un yerine kimin aday olacağını belirleyecek parti ...
Konak’’a ’‘parlamenter’’ desteği
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kendisinin de üye olduğu Türkiye ...
 
Konak personeli derste
İlçe Belediyesi çalışanlarına yönelik eğitim programlarına start verdi. ...
Başkan Kocaoğlu’’na Hamburg’’tan misafir
Hamburg eyaleti Maliye Bakanı Dr. Michael Freytag, beraberindeki heyetle ...
Karabağlar’’a Çin modeli
Kentin en büyük ilçesi mobilyacılık sektöründe Uzakdoğu devini örnek alarak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva