HABERLER>GÜNCEL
14 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

’‘İzmir bombacıları’’ adliyede’…

Buca’’da bir otomobilin bagajında 50 kilo patlayıcının ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K., yeğeni Maruf K. ve restoran sahibi E.Y. adliyeye sevk edildi.’

’‘İzmir bombacıları’’ adliyede’…



İZMİR -
Buca ilçesinde, bir restoranın otoparkında park halindeki otomobilin bagajında 50 kilo patlayıcının ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K., yeğeni Maruf K. ve restoran sahibi E.Y. adliyeye sevk edildi.

Kendilerine gelen bir ihbar doğrultusunda harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K. (47) organizasyonunda İzmir'e otomobille bomba getirilip eylem yapılacağı bilgisine ulaştı. MİT desteğiyle soruşturmayı tamamlayıp harekete geçen polis, operasyon için geçen Cuma günü düğmeye bastı.

Operasyonda, Buca Kaynaklar mevkiindeki Yörükobası adlı restoranın otoparkına park edilen Toyota marka otomobilin bagajındaki LPG tankı içinde 50 kilo patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcı 6 saat süren bir çalışmayla etkisiz hale getirildi. 13 ayrı adrese yapılan baskınlarda, BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K., yeğeni Maruf K. (28) ve restoran sahibi E.Y. (30) gözaltına alındı.



Olaya adı karışan 26 yaşındaki Hakan K. ise kayıplara karıştı. Zanlının otomobilde parmak izi ve yakıt alırken benzin istasyonlarında kaydedilen görüntülerine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında Hakan K. her yerde aranırken, 50 kilogram bombanın sentetik ve plastik patlayıcı karışımından oluştuğu ortaya çıkarıldı.

BEN İHBAR ETTİM
Emniyette işlemleri tamamlanan Aslan K., yeğeni ile restoran sahibi E.Y. de İzmir Adliyesi'ne sevkedildi. Organizasyonun liderliğini yaptığı ileri sürülen 3 ayrı suçtan kaydı bulunan BDP Buca İlçe Başkanı, emniyet binası çıkışında, "Bombanın patlamasını ben önledim. Oğlumun terör örgütünün dağ kadrosunda olduğunu bilmiyordum. İhbarı ben yaptım. Savcılıkta her şeyi anlatacağım" dedi.

NOKTA ATIŞI İHBAR
Zanlıların adliyeye sevk edilmesinin ardından operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı. Operasyonun, İzmir emniyetine gelen bombalı saldırı organize edileceği ve otomobilin yerinin belirtildiği telefon ihbarıyla başladığı belirtildi.


Bombalı otomobilin park edildiği restoranın da BDP üyeleri ve BDP'li milletvekilleri tarafından kullanılan bir yer olduğu ortaya çıktı. Çalıntı kaydı bulunmayan otomobilin de, Diyarbakır'dan tescil edildiği, sahibinin kayıp olarak arandığı öğrenildi. Yüklü miktardaki patlayıcıyla, kamu kurum kuruluşları ile askeri ve polis binalarına ve araçlarına yönelik eylem yapılmasının planlandığı ileri sürüldü. Örgütle bağlantılı internet sitelerin de de özellikle İzmir'de eylem yapılması yönünde açıklama yapıldığı bildirildi.

İZMİR'DEKİ EN YÜKLÜ BOMBA
İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bombacının yakalanmasına çalışıldığını, patlayıcının çok profesyonel şekilde hazırlanıp LPG tankının içine yerleştirildiğini, etkisiz hale getirilmesinin yaklaşık 6 saati bulduğunu bildirdi. İzmir'de bugüne kadar ele geçirilen en yüklü, Türkiye'de de son beş yılda ele geçirilen en iyi hazırlanmış patlayıcı olduğu açıklandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in Mike Hammer’’ı!
İzmir'de, kocasını aldatan bir kadını takip ederek yakalanmasını ...
İzmir sıcaktan kavruldu
Ege'nin incisi İzmir bugün haftanın en sıcak gününü yaşadı. 38 dereceye ...
Fevzi Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
Tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ...
 
İzmir katledilen 5 gencini andı’…
İzmir 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, 12 Haziran 1980'de ...
Yasak aşk karakolda bitti!
İzmir'de bir otele düzenlenen baskında ikisi de evli olan kadın ile ...
İzmir merkezli dev korsan operasyonu
İzmir merkezli korsan yayın operasyonu kapsamında 14 ilde gözaltına alınan ...
 
İzmirli kayıp işadamının cesedi bulundu
İzmir'de iki yıl önce kayıp olan iş adamı Tuncay Güngör'ün, cesedi ...
’‘KCK’’da Baykal ve Saylan ismi geçiyor, Baydemir’’e 36,5 yıl!
KCK soruşturması iddianamesinde 103'ü tutuklu, 151 şüpheli hakkında ...
Gülen New York Times’’a konuştu
New York Times’’a göre Fethullah Gülen hareketinin 110 ülkede 1000'den ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva