HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2011 Perşembe - 18:38

Merkel: 'Türkiye'yi hazmedemeyiz'

AK Parti'li Pakdil, geçmişteki bir Almanya ziyaretinde, Merkel'in, "Türkiye büyük bir ülke, biz Türkiye'yi alırsak hazmedemeyiz' dediğini anlattı.

Merkel:  Türkiye yi hazmedemeyiz

ANKARA - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ile ilgili sözleri gündeme geldi.
 
Komisyonun bugünkü toplantısında, cezaevlerine ilişkin alt komisyon Başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, cezaevlerinde yaptıkları incelemeler hakkında bilgi verdi.
 
Türkiye'de artık işkence ve kötü muamele olaylarının yaşanmadığını belirten Yıldırım, "En son Engin Çeber olayı vardı ve devletten ondan özür diledi" dedi.
 
Diyarbakır Cezaevindeki incelemeleri hakkında bilgi veren Yıldırım, "Orada Şemdin Sakık ile de görüştük. Orada geçmiş dönemlerde yaşanan olayların hiç birisinin olmadığını orada tespit ettik" dedi.
 
Murat Yıldırım, "Hizbullah ve PKK terör örgütlerinin Ergenekon ile irtibatlı oldukları söyleniyor. Şemdin Sakık, 'Ergenekonun batı ayağı tespit edildi, doğu ayağı da Ergenekon terör örgütü ile değerlendirilirse Türkiye'nin terör belasından kurtulacağını' ifade etmiştir" diye konuştu.
 
Cezaevlerinde kötü muamele olayları ile ilgili gelen şikayetleri yerinde gidip incelediklerini ifade eden Yıldırım, "Ancak mahkumlar da çok masum değiller. Cezaevi personelini kışkırtıcı davranışları var. Ancak bu da kötü muameleye neden olmamalı" dedi.
 
Yıldırım, ülkedeki cezaevlerinin yanısıra Kıbrıs'taki bir cezaevini de inceleyeceklerini söyledi.
 
Metris cezaevindeki aramalar
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, cezaevlerinin kapalı kutu olduğunu ve bunu da ancak burada konuşarak gündeme getirebileceklerini söyledi. Özdemir, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Arınç, uzun tutukluluğu eleştiriyor. Basın, herkes susturulmuş. Üniversiteler korkuyor ve bu yüzden susuyor. Konuşanın kellesini kesiyorsunuz" dedi.
 
CHP'li Özdemir'in, "Allah kimseyi cezaevine düşürmesin" sözlerine komisyon üyeleri "amin" karşılığını verdi.
 
Cezaevlerinin kötü şartlarından örnekler veren Özdemir, "PKK çok kötü kampanya yaptı ama F tipi cezaevlerinden daha iyisi yok" dedi. Özdemir, cezaevlerine girişteki aramaların boyutuna atıf yaparak, buna ilişkin tespitlerini raporlarında belirttiklerini anlattı.
 
Özdemir, kendisinin Silivri'ye gittiğini belirterek, komisyon üyesi milletvekillerinin de Silivri'ye gidip duruşmaları izlemesi tavsiyesinde bulunarak, "Orada gidin, adalet, hukuk var mı bir görün, ne olur ya? Orada hukuk yok" diye konuştu.
 
Niye Ergenekon diyorsunuz?
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bazı suçlarda idam cezasının uygulanması gerektiğini ifade ederek, "Çocuklara tacizde bulunan ve tecavüz eden insanlar idam edilmeli. Ben bu konuda acımasızım" dedi.
 
"Ergenekon davasına" bu ismin verilmesini eleştiren Halaçoğlu, "Niye Ergenekon diyorsunuz, Ergenekon olmasaydı insanları nasıl suçlayacaktınız? Ergenekon bizim tarihimizde önemli bir destandır. Buna Ergenekon denilmesi milli değerlerin hafızalardan silinmesi anlamına gelir" diye konuştu.
 
Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün, "Kapalı alanlarda sigara içmek yasak ama cezaevlerinde serbest. Orada sigara içmeyenlerin hakkını korumak adına sigara içenler ile içmeyenleri ayırabilir miyiz diye düşünebiliriz" demesi üzerine, CHP'li Özdemir, "Bir tek sigarası var, bundan da..." yanıtını verdi.
 
Üstün, Kırıkkale Cezaevinde 3 tane vejetaryen mahkumun kaldığını belirterek, "Onlara vejetaryen yemek çıkıyor. 2'si kabul ediyor ama 1 kadın ideolojik nedenlerden dolayı onu da kabul etmiyor" dedi.
 
Kadına ve aile bireylerine yönelik şiddet ile ilgili alt Komisyon Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, komisyonun çalışmaları ve dinledikleri kişiler hakkında bilgi verdi.
 
Terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik alt komisyon başkanı, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı da yaptıkları çalışmaları anlattı.
 
Çalışmalar kapsamında şehit olanlar ile terör örgütü mensuplarının aileleri ile görüşeceklerini ifade eden Bostancı, "Manipüle edilmiş bilgilere değil, gerçek bilgilere ulaşmak istiyoruz. Şiddetin kronolojisine göre aileler ile görüşeceğiz. 1-1,5 yıl içinde de inşallah neticeye ulaşırız" dedi.
 
Almanya'da Türklere yönelik Neonazi saldırıları
Komisyon Başkanı Üstün, daha sonra, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Almanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ile birlikte yaptıkları Almanya ziyareti hakkında bilgi verdi. Üstün, Türklere yönelik neo-nazi saldırıları ile ilgili olarak görüşmeler yaptıklarını belirtti.
 
AK Parti'li Pakdil, TBMM Başkanvekili olduğu dönemde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile gerçekleştirdikleri Almanya ziyaretini anlattı.
 
O dönem Almanya Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı olan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüştüklerini ifade eden Pakdil, "Sayın Merkel, Türkiye büyük bir ülke, biz Türkiye'yi alırsak hazmedemeyiz' dedi. Sayın Arınç da bunun üzerine, 'Biz topluluğun, AB kriterlerine uygun olarak kurulduğunu zannediyorduk, ancak başka kriterlere göre oluşmuşsunuz. Bu adaletli değildir, çifte standarttır' dedi. Ancak Merkel, bu sözler üzerine geri adım atmadı, tartışma yaşandı. Alman Dışişleri Bakanı araya girerek yatıştırdı" dedi. Daha sonra, Almanya'da Türklere ve yabancılara yönelik ırkçı ve neo-nazi saldırıları araştırmak, orada incelemelerde bulunmak ve yargılama sürecini izlemek üzere karar alındı.
 
Geçen dönem de faaliyet gösteren yasadışı göçmenler ile ilgili alt komisyonun bu dönem de faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti ‘Aliağa’da Ulaş, Çiğli’de Yılmaz’ dedi
AK Parti Genel Merkezi haftasonu kongresini yapacak iki ilçenin başkan ...
Anadolu Birliği Chp İzmir'i ziyaret etti
Dernekler partiler üstü kuruluşlardır, asıl amaçları üyelerine ve kentlerine ...
Baykal’ın İzmir ziyareti yerel siyaseti ısıttı!
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın İzmir ziyareti daha başlamadan ...
 
Cumhurbaşkanı Gül'den veto açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike yasası aynen Köşk'e gelirse nasıl bir ...
Kılıçdaroğlu'ndan HSYK'ya cevap: Siz özür dileyin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2012 Merkezi Yönetim ...
Bağış: Sık dişini İzmir, 2014'e az kaldı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Avrupa ...
 
CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı ...
Bağış: İzmir'in EXPO sürecine destek vereceğim
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye ...
Şamil Tayyar: Gizli oylama olsa AKP ret verir!
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, yine konuştu.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva