HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2011 Perşembe - 14:18

CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vererek, tüm ilköğretim okullarındaki öğrenci ve velilere sorulması istenen anket sorularının pek çok kişisel ve özel bilgi içerdiğini vurguladı, bunun nedenini sordu.

CHP li Oyan dan Milli Eğitim Bakanı’na  anket  sorusu

İZMİR - CHP'li Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanlığı Aşamalı Devamsızlık Yönetimi (ADEY) kapsamında tüm ilköğretim okullarındaki öğrenci ve velilere yönelik anket yapılmasının istendiğini belirtti. ADEY Uygulama Kılavuzu incelendiğinde öğrenciler ve veliler hakkında pek çok kişisel ve özel bilgi talep edildiğine dikkat çeken Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ne bir soru önergesi verdi.
 
Anketin 'Risk Değerlendirme Formu' adlı ilk bölümünde öğretmenlerin, öğrencilere "Ailenin sana kötü davrandığını düşündüğün olur mu?", "Ailen tarafından dışlandığını hisseder misin?", "Ailen sana önem veriyor mu?", "Fiziksel kavgalar aileniz içinde ne sıklıkta çıkar?", "Evinizde ne sıklıkta bir küslük veya tartışma yaşanır?" gibi ailenin özel yaşamına ilişkin sorular yöneltildiğini belirten Oyan, "Bu yaş grubundaki öğrencilerin bu tür sorulara doğrudan yanıt vermesi istenmektedir. Bu tür sorulara bu yaş grubundaki öğrencilerin doğru yanıtlar verebileceği konusunda bir kuşku taşımıyor musunuz? Bu tür sorular karşısında öğrencilerde bir kaygı yaratmaktan çekinmiyor musunuz? Özel yaşama ilişkin sorularla ne amaçlanmaktadır? Bu sorularla çocukların duygularını yönlendirdiğinizi düşünmüyor musunuz" dedi.
 
Öğretmenler kadar velilerin de anketteki pek çok sorunun öğrencilere yöneltilemeyecek cinsten olduğunu düşündüğünü kaydeden Oğuz Oyan, sorularını, şöyle sıraladı:
 

"Bu konuda öğretmenlerin, velilerin, ilgili kuruluşların öneri ve görüşleri dikkate alınmış mıdır? Bu kuruluşlar, STK'lar hangileridir? Pedagojik açıdan tartışmalı soruların yer aldığı anketin bir bölümü doğrudan öğrenciler tarafından yanıtlanırken, bir bölümü de öğrenciler ve velilerle yaptıkları görüşmelerin ardından öğretmenler tarafından yanıtlanacaktır. 'Aile içinde travmatik bir yaşantı oldu mu?', 'Ebeveynlerin birinde tanı konulmuş psikiyatrik bir sorun var mı?' gibi soruları yanıtlaması istenen öğretmenler çocuk psikolojisi konusunda uzman olmadıklarına göre derlenen öznel değerlendirmelerin sakıncaları ortadan nasıl kaldırılacaktır? Öğretmenlerden her dönem öğretim faaliyet yanında günlerce sürecek bu bilgileri değerlendirmeleri istenmektedir. Bu süreç öğretmenlerin asli görevlerinin aksamasına neden olmayacak mıdır? Veya sonuçta baştan savma bir kırtasiyeciliğe dönüşmeyecek midir? Öğrenci ve ailesinin hukuken gizli kalması gereken özel yaşama ait bilgilerin gizliliğinin korunması için ne gibi önlemler alınmıştır? Bunun yeni bir fişlemeye yol açması nasıl önlenebilecektir? Yoksa amaç tam da bu mudur?"(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağış: İzmir'in EXPO sürecine destek vereceğim
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye ...
Şamil Tayyar: Gizli oylama olsa AKP ret verir!
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, yine konuştu.
Bakan geldi, Türk-İş Genel Kurulu karıştı
Türk-İş'te başkanlık yarışı olaylı başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir ...
 
Kılıçdaroğlu: Hakkınızı meydanlarda arayın
Türk-İş Genel Kurulu’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işçilere ...
CHP'li Yüksel'den zehir zemberek açıklamalar
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in kanayan yarası ...
CHP’li Sedefçi: Ben bu partinin namusuyum
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, partisinin kendisine yeterince ...
 
Başbakan Erdoğan'dan yeni fotoğraflar
Geçirdiği sindirim sistemi ameliyatı sonrası evinde dinlenen Başbakan ...
Sait'ten Bakan Akdağ'a İzmir ziyareti
Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı ...
Arınç'tan Gül'e destek, AK Partili vekillere gözdağı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva