HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2011 Perşembe - 18:22

AK Parti ‘Aliağa’da Ulaş, Çiğli’de Yılmaz’ dedi

AK Parti Genel Merkezi haftasonu kongresini yapacak iki ilçenin başkan adayına karar verdi. Aliağa’da mevcut başkanla devam kararı alınırken Çiğli’de aday değişikliği yapıldı.

AK Parti ‘Aliağa’da Ulaş, Çiğli’de Yılmaz’ dedi

FATİH YAPAR-EGEDESONSOZ - Kongre süreci devam eden AK Parti’de genel merkezin İzmir’e ilişkin değerlendirmeleri devam ediyor. Bugüne kadar 16 ilçenin kongresini gerçekleştiren ve hafta sonu üç ilçesinin kongresini yapmaya hazırlanan AK Parti teşkilatında çok sayıda adayın bulunduğu Aliağa ve Çiğli’de genel merkezin adayları belli oldu.
Dün Ankara’ya davet edilen Aliağa ve Çiğli adaylarıyla son kez yapılan görüşmelerden çıkan sonuç bugün İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a bildirildi.
Buna göre genel merkez Aliağa’da mevcut ilçe başkanı Kazım Ulaş’ı yeniden aday gösterirken Çiğli İlçe Başkanı Funda Özçoban’ı adaylıktan çekti. AK Parti’nin Çiğli İlçe Başkan adayı Belediye Başkanlığı için de adaylık müracaatı yapan Adnan Yılmaz oldu.
 
ALİAĞA’DA BÜYÜK ARAYIŞ: KAYA VE TÜRKAN’A DA TEKLİF GİTTİ
Uzun süre ilçe başkanı Kazım Ulaş’ı değiştirmeyi düşünen AK Parti Genel Merkezi’nin başta Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya olmak üzere Eski İlçe Başkanı Uğur Türkan’ın da kapısını çaldığı, başkan olun teklifi götürdüğü öğrenildi. Kaya ve Türkan’ın ilçe başkanlığına sıcak bakmaması üzerine aralarında kurucu ilçe başkanı Müjdat Bıçakçı’nın olduğu isimler üzerinde uzlaşma arandı. Ancak tüm değerlendirmelerin sonunda mevcut İlçe Başkanı Ulaş’ın isminde karar kılındığı kaydedildi.
 
ÇİĞLİ’DE ÖZÇOBAN, SOYSAL VE YILMAZ YARIŞIYORDU
AK Parti Çiğli’de ise mevcut İlçe Başkanı Funda Özçoban’ın adaylık düşüncesi devam ediyordu. Eski İl Başkanı Ömür Kabak’ın belediye başkan adaylığında yazdığı meclis üyesi listesinde de yer alan ve halen belediye meclis üyesi olarak görev yapan Özçoban’a karşı Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal ve Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Yılmaz aday oldu. Üç ismin öne çıktığı Çiğli’de yapılan değerlendirmeler sonunda Genel Merkez Adnan Yılmaz isminde karar kıldı. Verilen bu karar il başkanı Ömer Cihat Akay tarafından diğer adaylara iletildi. İlçe başkanı olması yönünde karar verilen Adnan Yılmaz, bir önceki yerel seçimde ağabeyi, Eski İl Yöneticisi, İl Genel Meclis Üyesi Osman Yılmaz’la birlikte belediye başkan adayı olarak mücadele vermişti. İki kardeşin birbiriyle mücadelesinden sonuç çıkmamış AK Parti Eski İl Başkanı Ömür Kabak’ı aday göstermişti.
 
KARŞIYAKA’DA BOZKURT’UN RAKİBİ YOK
Genel Merkezin adaylarına karşı bazı ilçelerde aday çıkarken Çiğli ve Aliağa’da seçime tek liste ile gidilmesi bekleniyor. Haftasonu yapılacak kongrelerden biri olan Karşıyaka’da ise mevcut İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’la ‘devam kararı’ daha önce açıklanmıştı. Haftasonu İzmir’de olması beklenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da Karşıyaka kongresine katılması bekleniyor. Bozkurt ismine muhalefet eden yapıların aday çıkarması beklenmezken, bildiri yayınlayarak protesto etmeleri bekleniyor.

BAYINDIR’DA YILMAZ
AK Parti ve CHP arasında büyük yarışın yaşandığı Bayındır’da ise mevcut ilçe başkanı Veysel Bakıcıol aday gösterilmedi. Önce Bakıcıol ile devam denilen daha sonra da beş ismin aday olacağını açıklamasının ardından kongresi iptal edilen Bayındır’da Necdet Yılmaz aday gösterildi. Kongrenin de 30 Aralık’ta yapılmasına karar verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğlili bir dost 13 Aralık 2011 Salı 14:19

Adnan Yılmazın ilçe başkanlığına ne kapasitesi yeter, nede diplaması, ama görüyorum ki akepe de bunların önemi yok, önemli olan adamcılık, yazık olan biz çiğlide oturanlara

Yorumu oyla      13      7  
melek 11 Aralık 2011 Pazar 10:32

sıddık bey size yakışmadı kendi geleceğiniz için kendinizi düşündüğünüz için size inanan bu insanları yarı yoda bıraktınız hiç yakışmadı ben harmandalında oturuyom aynı oyunu menemende uyguladılar ama ordabir tanıdığım delikanlı çıktı herşeye rağmen inananları yarı yolda bırakmadı sonuna kadar gitti kongreye girdi kaybetti ama onuruyla çıktı partiyede ivme kazanırdı birlik berabeliği dahad perçinledi herkesin gönlünde taht kurdu sende keşke öğle yapsaydın ama sen cesaretin yok hehalde

Yorumu oyla      19      5  
DELEGE 10 Aralık 2011 Cumartesi 17:16

AYDIN ŞENGÜL HEMŞERİCİLİK YAPIP VE TAMAMEN DUYGUSAL DAVRANIPI YEDİN ÇİĞLİNİN BAŞINI SENİNDE BAŞINI YESİNLER İNŞALLAH, ALLAHIM HAKSIZLIĞA UĞRATTIĞIN İNSANLARIN HAKKINI SENDEN SORSUN.SENİ ALLAHA HAVALA EDİYORUZ BİZ DELEGELER......

Yorumu oyla      16      5  
Taner Çiğli 10 Aralık 2011 Cumartesi 11:15

Funda atama başkan ise Adnan ne, Adnan atama başkan ise Funda ne ?

Yorumu oyla      18      5  
ya geri teperse 10 Aralık 2011 Cumartesi 10:21

adnan yılmaz çiğliyi toplaycak seçime hazırlıcak kapasitesi varsa Sn Aydın Şengül de bu kapasiteyi görduyse ak parti 2014 te de belediyeyi alırsa daha nolsun. ama ya bunlar olmazsa.yanlış tercihler yine ilçeleri kaybettirrise,onun bunun şunun adamı felsefesi ters teperse?o zaman kim vercek bunun hesabını

Yorumu oyla      21      5  
BİR DELEGE 10 Aralık 2011 Cumartesi 00:49

SN.İL BAŞKANI ÖMER CİHAT AKAY YRD.ATİLLA KAYA VE MAHMUT BADEM ÇİĞLİ İLÇESİ İÇİN OYNAN OYUNLARIN FARKINDAYIZ.YÜCE ALLAHIM KUL HAKKI İLE KARŞIMA SAKIN GELMEYİN DİYE EMRETTMİŞ.BAŞTA SIDDIK SOYSALIN HAKKIN VE BİZ DELEGELERİN HAKLARINI VE HAKKINI YEDİNİZ.BEN KENDİ PAYIMA DÜNYALIK HAKLARIMI SİZE HELAL ETMİYORUM.TABİ SİZİN YÜCE ALLAHIMIDA KORKUNUZ VARSA.!BU HAKSIZLIĞI TELAFİ EDERSİNİZ.SİDE ALLAH KORKUSU VARSA İNSANLARIN EMEĞİNE ALLAH RIZASI İÇİN SAYGILI OLUN.KİŞİSEL ÇIKARLARINIZI ÖN PLANA ÇIKARMAYIN.

Yorumu oyla      19      5  
Delege 10 Aralık 2011 Cumartesi 00:36

AK PARTİ AÇILIMI ADALET VE KALKINMA PARTİSİ OLAN PARTİMİZDE ADALETİN A HARFİNİN İŞLEMEDİĞİNE TANIK OLDUM.BURDAN İL YÖNETİMİNE VE GENEL MERKEZE SESLENİYORUM.ATAMA İLÇE BŞK.OLACAKSA NEDEN DELEGE SEÇİMİ YAPTINIZ NEDEN KONGRE YAPIYORSUNUZ BU KADAR DELEGEYE VE ÇALŞAN İLÇE BŞK.ADAYI SIDDIK SOYSAL VE EKİBİNİN NEDEN BUKADAR UMUTLARI İLE UYNADINIZ.UMUTLARI VE EMEKLERİ HİÇE SAYILAN ARKADAŞLARIN AHLARI SİZİ MUTSUZ ETSİN.ALLAHIM ÇİĞLİ İLÇESİNDE OLAN BU HAKSIZLIĞA SEBEP OLANLARI HELAK ETSİN CEZASINI VERSİN.

Yorumu oyla      18      5  
biz delegeler 9 Aralık 2011 Cuma 18:34

biz delegeler sıddık soysala sonunuz kadar destek olacağımızı toplantılarda söz vermiştik. ama sıddık bşk bizleri yarı yolda bıraktı.genel merkez veya il atama usulü ilçe başkanı atıyacaksa delege ve kongreye ne gerek vardı.toplantılarda erdal ertan ın çıkacağıda söğlenmişti. sıddık soysal olmuyorsa biz delegeler erdal ertan'a destek vermeye hazırız. delegeyi tanımayan bir ilçe bşk.istemiyoruz. adnan yılmaz teşkilatçı biri değil.bizler oy kullanmıyacağız tepkimizi bu şekil dile getireceğiz.

Yorumu oyla      22      7  
Sıddık Soysal 9 Aralık 2011 Cuma 12:37

Öncelikle Aylarca birlikte çalıştığımız Deleğe Arkadaşlarım minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.Haklarınızı helal etmenizi rica ediyorum.Partimizin yetkili organlarının almış olduğu karara uymak sorumluluğum gereği olduğunu tüm arkadaşlarımın bilmesinde fayda var,zaman birlik beraberlik zamanı bu gibi durumlarda kendine vazife çıkarmak istiyenler olacaktır.Arkadaşlarımızın bu tür davranış içerisinde olmamalarını özellikle rica ederim.Kem söz sahibine aittir,bizim alnımız açık başımız diktir.

Yorumu oyla      21      13  
ÇİĞLİDEN 9 Aralık 2011 Cuma 10:08

AYLAR ÖNCESİNDEN ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN ,BEN MARKAYIM DİYE BAĞIRAN ,SIDDIK BEY TEŞKİLATIN YÜZÜNE NASIL BAKACAK. MARKASI TESCİLLENMEDİ

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Birliği Chp İzmir'i ziyaret etti
Dernekler partiler üstü kuruluşlardır, asıl amaçları üyelerine ve kentlerine ...
Baykal’ın İzmir ziyareti yerel siyaseti ısıttı!
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın İzmir ziyareti daha başlamadan ...
Cumhurbaşkanı Gül'den veto açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike yasası aynen Köşk'e gelirse nasıl bir ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan HSYK'ya cevap: Siz özür dileyin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2012 Merkezi Yönetim ...
Bağış: Sık dişini İzmir, 2014'e az kaldı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Avrupa ...
CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı ...
 
Bağış: İzmir'in EXPO sürecine destek vereceğim
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye ...
Şamil Tayyar: Gizli oylama olsa AKP ret verir!
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, yine konuştu.
Bakan geldi, Türk-İş Genel Kurulu karıştı
Türk-İş'te başkanlık yarışı olaylı başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva