HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2011 Perşembe - 16:13

Kılıçdaroğlu'ndan HSYK'ya cevap: Siz özür dileyin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2012 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu ndan  HSYK ya cevap: Siz özür dileyin

ANKARA - İşte o konuşmadan satırbaşları:
 
 Bir başarının anlatılması için işsizlik rakamlarının azalması gerekir. Böyle giderse, bu anlayışla işsizlik çözülemez.
Kalkınma Bakanlığı'nın verilerine göre işsizlik oranı 8.3. Dünya sıralamasında 14 basamak gerilemişiz. Kadın adım adım çalışma yaşamının dışına itiliyor. 100 kadından ancak 30'u çalışıyor. Kadının üretim zincirinin olmadığı bir sistemde mutlu bir sistem yaratamazsınız.
 
KADIN CİNAYETLERİ
Kadın cinayetlerinde olağanüstü artış var. Son 9 yılda görülen rakam bu toplum için ayıplı bir rakamdır. Bu nasıl bir ekonomi ve sosyal politikadır ki kadına şiddet hızla artıyor. İnsanı odağa almayan ekonomi başarılı bir ekonomi değildir.
 
GENÇ İŞSİZ REKORU
Her 100 gençten 22'si işsiz. Hani Türkiye büyük patlama yapıyordu. Bu hükümet 2011'de şöyle bir açıklama yaptı. 1 milyon 331 bin kişiye iş alanı yarattık. Önümüzdeki 3 yılda yaratılacak istihdam 1 milyon 339 bin. Önümüzdeki yıldan itibaren işsizlik tablosunu hükümet de kabul ediyor. Hükümet havlu atıyor.
 
BORÇ VER YÖNET MANTIĞI
Büyüyoruz da nasıl büyüyoruz? Hükümetin en büyük telaşı şu. Kriz geliyor, sıcak para kaçarsa! Çünkü doğru düzgün yatırım ve tasarruf yok. Bu bir ekonomik model değildir. Bu egemen güçlerin borçlandırarak yönet anlaşının sonucudur. Birileri borç veriyor, biz de herşeyi yapıyoruz.
Buğday, pamuk ithal eden bir ülke olduk. Son 9 yılda tarım ürünlerine ödediğimiz para 100 milyar dolar. Siz 100 milyar doları çiftçinize neden vermediniz? Bu ülkenin çiftçisi, toprağı, güneşi yok mu? Gidin pamuk üreticisine sorun keyfi yerinde mi?
Angusları limuzinlerle buraya getireceksiniz, hayvancılar perişan olacak.
 
BM'NİN İNSANİ GELİŞME ENDEKSİ
2000'de 80'nci sırada, 2009'da 92'inci sıraya geriledik. Geldiğiniz insani gelişmişlik bu. Bu rakamları biz bulsak muhalefet buldu dersiniz. Bunlar BM'nin rakamları.
Bırakın siz bazı valilerin 'muhasır medeniyet seviyesini' kullanmıyacağım demesine.
 
MALİ AFLAR
9 yılda 6 tane mali af çıktı. Niye vatandaş borcunu ödeyemiyor. 6 kez çıkarıyorsunuz yine ödeyemiyor. O kadar özelleştirme yaptınız, nerede bu paralar? Ciğer buradaysa kedi nerede, kedi buradaysa ciğer nerede?
 
HSYK
Şu ülkede bir milletvekili iktidarı eleştirdi diye fezleke düzenlendi? Bunu bana özür dile diyen yargıçlara da soruyorum.
Bana dünyada saygın bir ülke göstersinler ve basılmamış bir kitap hakkında imha kararı veren bir yargı göstersinler. Bu ülkeden kitaplar yasaklandı da ne oldu? Bunlara son vermemiz lazım. Geçmişte yasaklananların da hepsi yanlış.
Bana o yargıçlar cevap versin, hangi ülkede aranan bir insan kaçacaksın diye tutuklanacak? İktidar ve onların arka bahçesi yargıçlar söylesin. Dünyanın hangi ülkesinde 70 gazeteci tutuklu olabilir. Çin'i bile geçtik.
Hülle ile anayasa mahkemesine yargıç atanacak ve hiçbir yargıcın sesinin çıkmadığı bir ülke göstersinler. Bunu eleştirmemek adalete saygısızlık değil midir?
 
DOKUNULMAZLIK
Hepimizin dokunulmazlığı var. Ama 3 AKP'li milletvekilinin dokunulmazlığı olduğu için dosyaları işlemden kaldırıldı. Dokunulmazlığı zaten var. İsterseniz bu isimleri de açıklarım. Bir AKP'linin hayali ihracat dosyası var. Milletvekili ve nasıl oluyor da dosyası zaman aşımından kaldırılıyor. Soruyorum ne yaptınız?
Ben söylüyorum o yargıçlar bir süre sonra Yargıtay'a üye olarak seçilecekler.
 
TUTUKLU VEKİLLER
Uluslararası sözleşmelere göre o tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması gerekiyor. Hangi yargıç anayasadaki bu maddeyi görmez. Mahkum olsa eyvallah! Mahkum da değil.
 
DENİZ FENERİ
3 savcı görevden alındı. Bir mahkeme kararını belli bölümlerini kapattılar diye. Peki bu kapatılan belgenin altında bir tane savcının adı var. Peki neden 3 tane savcıyı görevden aldın? Aynı şikayetler tonlarca yapıldı diğerlerine hiçbirşey yapılmadı.
 
BENDEN ÖZÜR DİLESİNLER
Yargıtay'a 160 üye atandı. İlk tur da 160 üye boş oy kullanıyor. Bu yargının militanlaşmasıdır. Onların benden ve adalet isteyen herkesten özür dilemesi gerekir. Özel yetkili mahkeme operasyon mahkemeleridir. Bu mahkemelerde özel hukuk uygulanıyor. Bu mahkemeler kalkmadığı sürece bu ülkeye demokrasi gelmez. Adı üstünde bunlar özel görevli mahkemeler. Bunlar yarın sizi de yargılayabilir inanın o zaman sizi biz savunacağız. Adelet herkes için olmalıdır.
 
Adalet güçlülerin delip geçtiği, güçsüzlerin takıldığı bir ağ olmamalıdır.
Bir yargıç, "Adalet Bakanlığı eşşeği aday gösterse, eşşeğe de oy verir" dedi.
Adaletin koktuğu yerde tuz kokar, tuzun koktuğu yerde bereket olmaz.
Bu kürsüden söz veriyorum. İç barışı sağlamak için CHP grubuna ne düşüyorsa hepsini yapmaya hazırız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 8 Aralık 2011 Perşembe 18:10

KILIÇDAROĞLUNUN SÖYLEDİKLERİ DERS GİBİYDİ. ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ , ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ. AKP Lİ VEKİLLER KİMLERİN GÖZLERİ VAR GÖRMEZLER, KULAKLARI VAR İŞİTMEZLER. SİZDE BİRAZ İZAN VARSA HUKUKUN NE KADAR SİYASAL OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ BİRAZ VİCDAN VARSA DA , BİZ NE YAPIYORUZ DİYE OTURUP DÜŞÜNÜRSÜNÜZ. SİZE O EKMEĞİ CUMHURİYET VERDİ. TAYYİP ERDOĞAN VERMEDİ. HEM CUMHURİYETİN NİMETLERİNDEN FAYDALANIP HEMDE , ÜSTÜNLERİN HUKUKUNU SAVNAMAZSINIZ. YARGI HİÇ BU KADAR SİYASALLAŞMADI. HİÇ BİR DÖNEMDE

Yorumu oyla      16      6  
AHMET 8 Aralık 2011 Perşembe 17:10

HELAL SANA KIIÇDAROĞLU ZATEN KEMAL BEY ELİNDE DELİLLER VERİLER OLMASA ÖYLE KONUŞMAZ ZATEN SÖYLEDİKLERİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ BİLİNMEYEN ŞEYLER DEĞİL TÜRKİYEDE ADALETİN OLMADIĞINI NERDEYSE SAĞIR SULTAN BİLE BİLİYOR.HİÇ GOÇUNMAYIN

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağış: Sık dişini İzmir, 2014'e az kaldı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Avrupa ...
CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı ...
Bağış: İzmir'in EXPO sürecine destek vereceğim
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye ...
 
Şamil Tayyar: Gizli oylama olsa AKP ret verir!
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, yine konuştu.
Bakan geldi, Türk-İş Genel Kurulu karıştı
Türk-İş'te başkanlık yarışı olaylı başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir ...
Kılıçdaroğlu: Hakkınızı meydanlarda arayın
Türk-İş Genel Kurulu’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işçilere ...
 
CHP'li Yüksel'den zehir zemberek açıklamalar
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in kanayan yarası ...
CHP’li Sedefçi: Ben bu partinin namusuyum
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, partisinin kendisine yeterince ...
Başbakan Erdoğan'dan yeni fotoğraflar
Geçirdiği sindirim sistemi ameliyatı sonrası evinde dinlenen Başbakan ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva