HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2011 Perşembe - 16:28

Cumhurbaşkanı Gül'den veto açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike yasası aynen Köşk'e gelirse nasıl bir yol izleyeceği konusunda, "gerekli incelememizi yaparız." şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Gül den veto açıklaması

ANKARA - Gül, veto ettiği Şike Yasası hakkında görüş ve kanaatinin açık olduğunu belirterek, "Ben bu çerçeve içerisinde yetkimi kullanarak meclise gönderdim bir kez daha görüşülmesi için. Parlamento da yine Anayasal demokrasi çerçevesi içerisinde kendi yetki ve sorumluluklarında demokratik olgunluk içerisinde görüşülerek hükümetin kanaati neyse bu şekilde kullanacak. Bunlardan farklı anlamlar çıkartmanın faydası yok" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Gül, geçtiğimiz hafta veto ederek TBMM’ye gönderdiği şike yasası ile ilgili yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin Anayasal demokrasiyle idare edildiğini hatırlatarak şunları kaydetti:
 
ONA GÖRE İNCELETİRİM
"Anayasal demokrasilerde kurumlar var ve yetkileri açıkça belli. Bunlar arasında da gayet medeni bir ilişki çerçevesinde demokratik olgunluk çerçevesi içerisinde uygulamalar gerçekleşiyor. Bu çerçeve içerisinde bahsettiğiniz yasa ile ilgili benim kanaatlerim ve görüşlerim kamuoyunun da bildiği gibi açıktır ve ben bu çerçeve içerisinde o yetkimi kullanarak meclise gönderdim bir kez daha görüşülmesi için. Şimdi kanun yapıcı meclistir parlamentodur. Dolayısıyla parlamento da yine Anayasal demokrasi çerçevesi içerisinde kendi yetki ve sorumluluklarında demin söylediğim demokratik olgunluk içerisinde görüşülerek hükümetin kanaati neyse bu şekilde kullanacak. Bunlardan farklı anlamlar çıkartmanın faydası yok doğrusu. Dolayısıyla bu süreçler bu şekilde işleyecek. Tabi ne olacak Meclis’ten nasıl gelecek ona bakarız. Ona göre nedir. İnceletirim.
 
Bunlardan memleketin bugün ki huzurunu kaçırmak gibi bir düşünce içerisine kimsenin girmemesi gerekir. Bunlar demokratik olgunluğun gereği neyse öyle karşılanması gerekir."
 
BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli askerlik konusunda "Kamuoyunun vicdanını olumsuz etkilemeyecek şekilde düzenlemenin gerçekleşmesi" yönündeki beklentisinin gerçekleşip gerçekleşmediği yönündeki bir soruya ise Gül, "Buradan gelecek gelirlerin genel bütçeye katılmamasının doğru olacağını bu şekilde bir fikir doğrusu paylaşmıştım. Gördüğüm kadarıyla henüz inceleniyor. Oradan gelecek gelirler de genel bütçeye katılmayacak şekilde harcanacağı yerler tespit edilerek çıkartıldı" yanıtını verdi.
 
Gül ayrıca, eski BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun geçirdiği helikopter kazası ile ilgili yeni belgelerin BBP’li yetkililer tarafından kendisine iletildiği ve Devlet Denetleme Kurumu’na araştırılması yönünde talimat verdiği iddialarını da doğruladı. Gül, "Gerek rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi gerekse BBP’nin Başkanı ziyaret ettiler ve ellerine bazı belgelerin ulaştığını söylediler. Şu anda ortaya çıkmamış kimsenin elinde olmayan. Onları bana verdiler. Ben de tabi onları inceletiyorum" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan HSYK'ya cevap: Siz özür dileyin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2012 Merkezi Yönetim ...
Bağış: Sık dişini İzmir, 2014'e az kaldı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Avrupa ...
CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı ...
 
Bağış: İzmir'in EXPO sürecine destek vereceğim
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye ...
Şamil Tayyar: Gizli oylama olsa AKP ret verir!
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, yine konuştu.
Bakan geldi, Türk-İş Genel Kurulu karıştı
Türk-İş'te başkanlık yarışı olaylı başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir ...
 
Kılıçdaroğlu: Hakkınızı meydanlarda arayın
Türk-İş Genel Kurulu’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işçilere ...
CHP'li Yüksel'den zehir zemberek açıklamalar
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in kanayan yarası ...
CHP’li Sedefçi: Ben bu partinin namusuyum
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, partisinin kendisine yeterince ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva