HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2011 Perşembe - 17:17

Baykal’ın İzmir ziyareti yerel siyaseti ısıttı!

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın İzmir ziyareti daha başlamadan olay oldu. Nikah şahidi olmak için geleceği İzmir’de Büyükşehir ve ilçe belediyelere yönelik ziyaretler de bulunacak olan Baykal’ın kurultay için de nabız yoklamayı düşündüğü konuşuluyor.

Baykal’ın İzmir ziyareti yerel siyaseti ısıttı!

EGEDESONSÖZ- CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, üç günlük İzmir çıkarması parti içi siyasi kulisleri hareketlendirdi. Bir nikâh töreni için İzmir’e gelecek olan Baykal’ın, başta CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve metropoldeki sekiz ilçe belediye başkanını ziyaret programına dâhil etmesi, kongre-kurultay sürecine yönelik bir nabız yoklama olarak algılandı.
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav ve ekibi ile Baykal’a yakın eski tüfeklerin, parti içinde yaşanan her tartışma sonrası bir araya gelerek alternatif arayışlar içine girmesi de kafalardaki soru işaretlerini artırdı. Ankara yapılan bir dizi toplantılardan sonra kongre sürecinde birlikte hareket etme kararı alan Baykal ve Sav ekibinin, bu kararın ilk uygulamasını İzmir’den başlatacakları ve Sav ekibine yakın isimlerin de Baykal’ı yalnız bırakmayacağı kaydediliyor.
 
PROGRAMA İL GENEL MECLİSİ DE DAHİL OLDU
Öte yandan, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Deniz Baykal’ın resmi ziyaret programına kendilerinin de alınmasını istedi. Baykal’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenciyi de ziyaret edeceği belirtildi.
 
KARABAĞLARDA SÜRPRİZ PARK AÇILIŞI
Büyük sürpriz ise Eski Genel Sekreter Önder Sav ekibinin önemli bir ismi olan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’den geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’la da bir türlü yıldızı barışmayan Kürüm, rutin bir ziyaret programı olması beklenen Baykal ziyaretine bir de açılış töreni koyarak, önemli bir mesaj verdi.
Daha önce 11 Aralık Pazar günü resmi açılışı yapılacağı duyurulan Karafatma Parkı’nın açılış törenini pazartesi gününe ertelendi. Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın kalesi olarak bilinen Karabağlar’da, geçen hafta sonu İzmir’e gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine, eski lider Baykal’a açılış yaptırılması da parti içi muhalif hareketin hangi boyutlara ulaştığının gözler önüne serdi.
 
SOLAK’IN SAĞLIK SORUNU VAR, HASAN KARABAĞ İZİNLİ
 Baykal’ın yoğun program içinde Çiğli ve Bayraklı Belediyesi’ne yer vermemesi dikkat çekerken, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın sağlık sorunları ve Hasan Karabağ’ın ise mazereti nedeniyle ziyaret programlarının iptal edildiği öğrenildi. Bir önceki ziyarette Güzelbahçe Belediyesi’ne de uğrayan Baykal, ziyaret programına Güzelbahçe’ye de yer vermedi. Baykal ile birlikte, eski Genel başkan Yardımcılarından Yılmaz Ateş’in de İzmir’e geleceği belirtildi.
 
KURTULUŞUN FİTİLİ İZMİR’DEN ATEŞLENEBİLİR
Baykal’a yakınlığı ile bilinen eski milletvekilleri de ziyaret programının, parti içi muhalefeti körüklemek amacına hizmet etmediğini söyleyerek “tabanda Baykal’a yönelik yoğun bir talep var. Bunu görmezden gelemiyoruz. İzmir her zaman kurtuluşun simgesi oldu. CHP’nin içinde bulunduğu durumdan da kurtulmanın fitili İzmir’den ateşlenebilir” görüşünü belirtti.
Yoğun hazırlıkların yapıldığı Baykal’ın üç günlük ziyaret programında bazı özel toplantıların da yapılacağı, bu toplantılardan kurultay, kongre sürecine dönük bir kararın çıkabileceği kaydediliyor. 

KILIÇDAROĞLU YÖNETİMİ TAKİPTE
Deniz Baykal ve Önder Sav’a yakın CHP’nin eski yöneticilerinin geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir dizi toplantılar yapıp, ortak hareket etme kararı almasından sonra Baykal’ın İzmir’i ziyaret etmesi, Kılıçdaroğlu cephesi tarafından da yakından izleniyor. CHP Genel Merkezi’nin Baykal’ın programını yakın markaja alıp, kimlerle görüştüğü ve verdiği mesajlara ilişkin rapor istediği konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovalı emekçi 12 Aralık 2011 Pazartesi 13:26

İZMİRDEKİ YEREL MEDYAYI DAHA DUYARLI OLAMAYA ÇAĞIRIYORUM BELEDİYE BAŞKANLARININ SEÇİMDEN ÖNCEKİ VAATLERİ ARŞİVLERİNİZDE MEVCUTTUR BİR BAKIN HAK VERECEKSİNİZ ONLAR BAYKALIN PEŞİNDEN KOŞA DURSUN BİZ EVLERİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ KREDİLERİMİZİ ÖDEYEMİYORUZ BASKI VE TEHTİDLER LE SİNDİRİLİYORUZ VE BUNLAR CHP Lİ SÖZDE SOSYAL DEMOKRATLARIN YÖNETTİĞİ BİR BELEDİYEDE OLUYOR SENDİKA YAPTIM DİYOR ÖNCEDEN BELİRLENMİŞ 60 KUSUR KİŞİ OLUYOR 1200 KİŞİ NE OLACAK BUNLAR İNSAN DEĞİLMİ YAZIK ÇOK YAZIK.

Yorumu oyla      13      5  
bornovalı emekçi 12 Aralık 2011 Pazartesi 13:21

SEÇİMDEN ÖNCE BAŞKAN ADYI İKE VERMEDİĞİ SÖZ KALMADI AMA NE YAPTI KADROLUYA 700 TL ZAM YAPTI BİZ ZATEN O KADAR MAAŞ ALIYORUZ BU EMEKÇİLERE HAKARETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR KADROLU 2850 TAŞERON 699 TL NE BAŞKAN AMA HİÇ YÜZÜNDEMİ KIZARMIYOR NE YÜZLE BAKINYON O İŞÇİLERİN YÜZLERİNE SAYIN BAŞKANIM ŞİMDİ GENE 1 YIL LIĞINA TAŞERONA VERDİN BİZİ MUTLUMUSUN ÇAKMA SOSYAL DEMOKRATLAR SİZİBURDAN EGEDE SON SÖZEDE SESLENİYORUM GELİN BORNOVADAKİ TEMİZLİK VEDE PARKÇILARIN DERTLERİNİ BİR DİNLEYİN NE OLUR.....

Yorumu oyla      13      5  
bornovalı emekçi 12 Aralık 2011 Pazartesi 13:17

SAYIN KAPUCU BAYKALIN PEŞİNDEN KOŞTUĞUN KADAR MAKAMINDA GÖREV YAPSAN BORNOVA UÇAR EMEKÇİLERİN HAKLARI İÇİN BU KADAR KOŞSAN HEPİMİZ SENDİKALI OLURUZ BAKIN BORNOVA BELEDİYESİN 1 AY İÇİNDE 3 İHALE OLDU 3 NÜDE TAŞERONA VERDİNİZ SİZ EMEK DÜŞMANISINIZ 10 MİLYON TL. AKTARDINIZ İZBAŞ A NE OLDU BORNOVA UYUMA PARANI SOKAĞA ATIYORLAR SENDİKA DİYE ÇIKIP HEM HALKI HEMDE EMEKÇİYİ KANDIRIYORLAR ESAS BÜYÜK ŞEHİRDE Kİ MÜFETTİŞLER BORNOVA UĞRASINLAR 1 MAYISTA BUNUN HESABINI SORACAĞIZ MEYDANLARDA ................

Yorumu oyla      13      5  
cengiz tepeli denen şahsa 9 Aralık 2011 Cuma 18:56

3tane bdpli ulusalcılağa laf atıyor...Ey cengiz denen şahıs;sen o fotoğrafta rahatça geziyorsan bunu Atatürk'ün ulusal çalışmalarına borçlusun.Terbiyesizlik yapmayın..Amma da korkuyorsunuz Baykal'dan..Ama ben senin gibi terbiyesizce yazmayacağım,benim kalitem sen değil;ben mezhepçi-ırkçı değilim..Bu tarz söylemleri sana misli ile iade ediyorum..

Yorumu oyla      14      6  
aslan 9 Aralık 2011 Cuma 16:38

kalabalık olmaması için eşi benzeri görülmemiş baskı yapılıyor il tarafından inkar edeni rezil ederim

Yorumu oyla      14      7  
orhan kart 9 Aralık 2011 Cuma 15:23

ben destekten değil saygıdan bahsettim deniz bey hırsızmı uğursuzmu saygıyı her zaman hakediyor yinede cevab hakkını kibar kullandığın için teşekkür

Yorumu oyla      15      5  
9 Aralık 2011 Cuma 15:15

ORHAN KART ARKAŞAŞIM BU YAZDIKLARIMIN NERESİ YANLIŞ ALLAH AŞKINA BUNLAR CHP Yİ İYİ BİR YERE GETİRDİLERDE BİZMİ GÖRMEDİK KEŞKE GETİRSELERDİ BUGÜN BU YAZILARI YAZAMAZDIK ANCAK ALKIŞLARDIK KİMSE BENİM BABAMIN OĞLU DEĞİL KILIÇDAROĞLUDA YAPAMAZSA ODA GİDER YAPACAK KİŞİ GELİR ONU DESTEKLERİZ.BU ÜLKENİN GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEMOKRAK BİR PARTİYE İHTİYACI VAR BUNU KİM YAPARSA ONUN YANIDAYIZ.AMA SENİN SAVUNDUKLARIN BUNU HEMDE 50 YILDIR İLERİYE DEĞİL GERİYE GÖTÜRMÜŞLERDİR.

Yorumu oyla      12      7  
erkan tek 9 Aralık 2011 Cuma 15:09

olumsuz yazanların hepsi izmire göç eden bdp liler facede yazanlara bakın anlayın ya mezhep ya bölgeci bir sürü boş laf

Yorumu oyla      15      6  
gönül dostu 9 Aralık 2011 Cuma 13:04

sayın ismail sarı seni göremiyoruz baykalın arkasında baksanıza,24 saat yanından ayrılmayan ildelegeliği bizim zaferimizle kursağında kalan, öner yılmazın.kolkola.sizler busunuz işte sizler çıkar menfat için herşeyiyaparsınız yaptınızda yalan dolan iftira herşey mevcut sizlerde. şuna üzülüyorum hala sizleri nasıl görmemezlikten geliyorlar vekiller il başkanlığı.cevabını vereyim sizler bin takla atan el etek öpen insanlarsınız, bizler ise allahtan başkasına eyvallahı olmayan kişiler

Yorumu oyla      14      5  
taner yüzbaşıoğluna 9 Aralık 2011 Cuma 11:26

bende senden nefret ediyorum saygılı ol saygılı orhan kart

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül'den veto açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike yasası aynen Köşk'e gelirse nasıl bir ...
Kılıçdaroğlu'ndan HSYK'ya cevap: Siz özür dileyin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2012 Merkezi Yönetim ...
Bağış: Sık dişini İzmir, 2014'e az kaldı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Avrupa ...
 
CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı ...
Bağış: İzmir'in EXPO sürecine destek vereceğim
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye ...
Şamil Tayyar: Gizli oylama olsa AKP ret verir!
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, yine konuştu.
 
Bakan geldi, Türk-İş Genel Kurulu karıştı
Türk-İş'te başkanlık yarışı olaylı başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir ...
Kılıçdaroğlu: Hakkınızı meydanlarda arayın
Türk-İş Genel Kurulu’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işçilere ...
CHP'li Yüksel'den zehir zemberek açıklamalar
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in kanayan yarası ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva