HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2011 Perşembe - 16:09

Bağış: Sık dişini İzmir, 2014'e az kaldı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir’de belediyeciliğinin kötü olduğunu söyledi. Bağış, “Sık dişini İzmir, az kaldı 2014 geliyor” dedi.

Bağış: Sık dişini İzmir, 2014 e az kaldı!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. İzmir’in iyi yönetilemediğini belirten Bağış, Kıbrıs’ta petrol arama çalışmaları ve şike yasası hakkındaki görüşlerini söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Bakan Bağış, “İzmir bizim önemsediğimiz ilimiz. EXPO 2020 için hep birlikte ter döktüğümüz bir ilimiz. İzmir’in kalkınması için hak etiği hizmetlerden fazlasıyla yararlanması için hep beraber çaba sarf etiğimiz bir ilimiz. İzmir, kabinemizin en aktif, en başarılı iki bakanını milletvekili olarak meclise kazandırmış bir şehir. Başbakanımız buraya çok büyük önem veriyor. İzmir’i kimileri bir takım ideolojilerin arka bahçesi olarak lansetmeye çalıştılar ama AK Parti İzmir’i hizmetin merkezi haline getirmek istiyor. AK Parti 35 Proje’ye 35 yararlı yaklaşımla İzmir’i hak ettiği noktaya taşımak istiyor. Bize oy veren vermeyen herkesin hükümetiyiz. Herkesi kucaklamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir vatandaşıyla ayrım yapmayan bir anlayışımız var. Bu çerçevede İzmir’e ne kadar önem verdiğini Sayın Başbakanımız kabine de iki bakanlık vererek gösterdi. Sadece İstanbul ve İzmir’in iki bakanı vardır. Diğer hiçbir ilin kabinede iki bakanı yok. İstanbul ve İzmir’in Sayın Başbakanımızın gönlündeki yeri farklıdır. Maalesef İzmir belediyecilik konusunda hak ettiğini alamıyor. Ben her geldiğimde bunu görüp, üzülüyorum. Ama az kaldı İzmir sık dışını, inşallah2014 geliyor. Az kaldı. İzmir’de hak ettiği hizmeti alacak” dedi.
İzmir’in EXPO’yu alması için her Türk vatandaşı gibi çalışacağını belirten Bakan Bağış, “İzmir’de iki bakanıyla, milletvekilleriyle, Büyükşehir belediye başkanı ile valisiyle, ilçe belediye başkanlarıyla, kaymakamlarıyla hep birlikte el ele vereceğiz. Bu işin partisi yok, bu işin ideolojisi yok, farklı kültürü inancı yok, bu hepimizin ortak meselesi. İnşallah İzmir’i 2020’e EXPO kenti olarak bir marka şehir olarak tüm dünyaya tanıtacağız. Gönül isterdi ki bunu 2015’de yapalım. Aslında neredeyse başarmıştık. Sinyalleri almıştık, ama gel gör ki demokrasi düşmanları Türkiye’nin önünü tıkadıkları gibi İzmir’in de önünü tıkadılar. O kapatma davası birçok konuda ülkemize zarar verdiği gibi İzmir’in de EXPO 2015’i almasına mani oldu. Ama artık hamdolsun bu tür yol kazalarına karşı daha bilinçliyiz, daha el ele vereceğiz, iktidarıyla muhalefetiyle demokrasiye sahip çıkacağız. Hep beraber Türkiye’nin kalkınması için ter dökeceğiz. Buna inanmış il başkanı olduğu için İzmir çok şanslı” diye konuştu.
 
SORUŞTURMAYI MALZEME YAPMASINLAR
Bakan Bağış, 2020 EXPO sürecinde belediyelere yapılan operasyonların etkili olup olmayacağı sorusuna ise açıklama getirdi. Bağış, “Ben buna katılmıyorum çünkü oy veren batılı ülkelerin çoğu şeffaflıktan ve denetlemeden yana yönetim tarzını benimsemiş ülkelerdir. Belediyelerde soruşturmaların yapılması, bu ülkede ilgili mercilerin, ilgili denetleme birimlerinin işini yaptığını gösterir. Ve kimsenin bir çekincesi, kabahati, korkusu endişesi yoksa bundan da rahatsız olmaması gerekir. Bir takım kapamak, gizlemek istedikleri durum varsa bunu da EXPO’ya malzeme yapmasınlar, EXPO’yu bir takım yanlış hareketlerin kılıfı yapmaya kimse kalkmasın. Bu durumu ne TBMM’de İzmir’i temsil eden iktidar, muhalefet partisinin milletvekillerinden biri kabul eder, ne İzmir halkı kabul eder, ne Türkiye’nin kamu vicdanı kabul eder, ne de destek istediğimiz ülkelerin vicdanları temsilcileri kabul eder” ifadelerini kullandı.
 
BU İŞİN FANTAZİSİ YOK, AKILLARINI BAŞLARINA TOPLASINLAR
 Kıbrıs Rum Kesimi’nin Avrupa Birliği dönem başkanlığına gelecek olması nedeniyle yaşanacak sıkıntıları da anlatan Bakan Bağış, “Bu işin fantezisi yok. Türkiye çok açık söyledi. Biz Güney Kıbrıs’ın dönem başkanlığı gibi bir şey görmektense, adada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’in birlikte oluşturacakları kalıcı bir birleşik Kıbrıs Devleti’nin dönem başkanlığını üstlenmesini istiyoruz. Çabalarım da bu yönde. Şu anda BM Genel Sekreteri Ban Ki -moon’un çabaları bu yönde. Biz bu çabalara destek veriyoruz. Kıbrıs Dönem Başkanlığı 2012’in Temmuz ayında değişecek. Bu zamana kadar Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözümün oluşması için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Olursa ne ala O zaman oradaki Kıbrıslı kardeşlerimizin birlikte oluşturacağı devletin dönem başkanlığını önemseriz. Onlarla her türlü toplantıyı yaparız. Onlarla belki çok fasıllar açarız. Çok önemli gelişmeler elde ederiz.
 
Diyelim ki olmadı. Ve Kıbrıs Rum Yönetimi tek başına bir yarım devlet olarak adanın tümünün temsilcisi olma iddiasıyla AB’nin dönem başkanlığını üstlendi, bir kere bu AB’nin kredi fizibilitesine gölge düşürür. AB’in saygınlığına gölge düşürür. Ama bu gölgeye rağmen AB yetkileri Kıbrıs Dönem Başkanlığı’na Rum Yönetimine izin verirlerse, biz komisyonla görüşmelerimizi sürdürürüz, Avrupa Parlamentosu’yla görüşmelerimizi sürdürürüz ama dönem başkanlığıyla aynı masaya oturmayız. Çünkü müzakere eden ülkelerin dönem başkanıyla aynı masaya oturmaları ancak bir faslın açılıp kapanması töreninde ya da ortaklık toplantılarında olur. Böyle bir durumda zaten bir yıldan fazla bir süredir fasıl açmıyoruz. Zaten önemli olan fasıl açmak değil, önemli olan reform yaparak zihinleri açmak, gönülleri kazanmaktır. O nedenle altı ayı da atlatırız. Bu süreç Rahmetli Menderes’in 1959’da başlattığı 52 yıllık bir süreçtir. Bu 52 yıllık süreçte 6 aylık gecikme ne Türkiye’ye bir şey kaybettirir, ne Avrupa’ya bir şey kazandırır. Ne de Rumlara bir şey kazandırır. O yüzden akıllarını başlarına toplasınlar. Şu altı ayı iyi değerlendirsinler. Adada herkesin huzur içinde yasacağı bir ortak devleti oluştursunlar ondan sonrada oradaki Türk kardeşlerimizde, Avrupa kamuoyunda birlikte geleceğimizi inşa edelim.
Bu konuda tek yüreğiz. Çünkü Kıbrıs bizim milli davamızdır. Kıbrıs konusu AK Parti’nin veya CHP’nin meselesi değildir. MHP’nin, BDP’nin meselesi değildir. Türkiye’nin milli davasıdır. Ne Kıbrıs için AB’den vazgeçeriz, ne de AB için Kıbrıs’tan vazgeçeriz. İkisinde de bizim ulusal çıkarlarımız var haklı olduğumuz konular var. Bu millet ne yaptığı bilir. Biz de ne yaptığımızı biliyoruz. Oraya kendi çapında yarım bir devletin ayak oyunlarına boyun eğecek değiliz” dedi.
 
PETROL GAZOZ DEĞİL
Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi’nin toplantısı ve Akdeniz’de petrol arama çalışmaları ile ilgili fikirlerini de söyleyen Bakan Bağış, “Çok acıdır ki bu Genel İşler Konseyi AB’nin en önemli birimlerinden biri iken en önemli kurumlarından biriyken rutin işler konseyine çevirmeye çalışan bir Rum yönetimi ile karşı karşıyayız. Fuzuli işler konseyi haline getirmeye çalışan bir rum zihniyetiyle karşı karşıyayız. Biz bu Genel İşler Konseyi’nin taslak raporunda Türkiye’ye birtakım çağrılarda bulunurken, bu konuda provokasyonu en üst düzeye çıkarmış Rum Yönetimi’ne bir çağrıda bulunmamasını Avrupa’nın akıl tutulmasının bir başka örneği olarak görüyorum. Öyle değerlendiriyoruz. Bugün Avrupa içinden geçtiği buhranda ekonomik krizlerle, siyasi krizlerle boğuşurken bir yandan da Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa’nın çıkarlarını ipotek altına almasıyla karşı karşıya kalmıştır. Biz Avrupalı dostlarımızla müttefiklerimize ortaklarımıza artık uyanmalarının vakti geldiğini, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin çıkarlarını ipotek altına almaması gerektiğini vurguluyoruz. Burada doğalgaz ve petrol varsa binlerce yıldır var. Buradaki gazoz değil ki gazı kaçsın. BM genel sekteri bu yıl sonuna kadar çözüm bulmaya çalışırken, Akdeniz’in tabanında delik açmak provokasyondan başka bir şey değildir. Avrupalıların da bu tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum. Yarın ki konsey kararı da makul ve iki tarafın birleşik bir devletin oluşturma çabalarına destek veren mesajlar olmasını temenni ediyorum. İnşallah aklın yolu bir gelir” dedi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ziyaretin anısına Bağış’a isminin yazılı olduğu İzmir’in sembolü olan saat kulesi motifli bir vazo verdi. Akay, “Sayın Bakanımız, 20 yıl geçtikten sonrada bir il başkanı vardı adı ne diye unutmasın diye altına da ismimizi yazdık” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bilinçli İzmirli 9 Aralık 2011 Cuma 18:53

Bilinçli İzmirli herşeyin farkında siz hiç merak etmeyin.Burda yorum yazan keskin chp silahşörleri şunu anlamalı ki vatandaş hizmet istiyor.Bazıları için İzmir sadece Mavişehirden Alsancaktan ibaret olabilir bazıları için belki de iş aş çok uzak ve sorun olmayan konular olabilir.Ancak bilin ki İzmir sadece sizden ibaret değil İzmir 4 milyon ve İzmirde iş aş hizmet yatırım bekleyen milyonlar var.Bu milyonlar ne zaman ne yapacağını bilir bekleyip hep beraber göreceğiz

Yorumu oyla      12      6  
izmirli 9 Aralık 2011 Cuma 09:28

sayın bakanım siz izmir i aldığınızı ancak rüyanızda görürsünüz...haa tabi onu da rüyanızda görürseniz...görürsenizde bi hayra yorun bakalım...ne çıkacak...

Yorumu oyla      13      7  
koray 9 Aralık 2011 Cuma 09:18

öğretmenler sıkın dişinizi,komutanlar sıkın dişinizi,sağlıkçılar sıkın dişinizi,parasız eğitim isteyenler sıkın dişinizi,emekliler sıkın dişinizi,gazeteciler sıkın dişinizi,üniversite mezunu işsiz ordusu sıkın dişinizi,asgari ücretle geçinenler sıkın dişinizi, yurdumun tek dişi kalmış insanları sıkın, nasıl olsa herşeye ulus olarak kolay alışıyoruz

Yorumu oyla      13      7  
9 Aralık 2011 Cuma 09:04

CHP.NİN TAŞARONLUĞUNU YAPAN İLÇE BAŞKANLARIYLAMI.YOKSA KANDIRMACA İLERİ DEMOKRASİYLEMİ.GEÇ BUNLARI GEÇ

Yorumu oyla      13      6  
serdar 9 Aralık 2011 Cuma 08:54

bakanlık olarak 9 yıldır hizmet vermeyen bu hükümet belediye olarak ne vaat edecek çok merak ediyorum, gölge etme başka ihsan istemem ey hükümet!! satılmadık bir izmir kaldı tabi, bunun sözünü kimlere verdiniz acaba

Yorumu oyla      13      7  
hakan bey 9 Aralık 2011 Cuma 08:52

şimdi akılları başlarına gelmiş bakanlık olarak sanki çok hizmet veriyorlarda birde belediyece verecekler

Yorumu oyla      13      7  
zeki kaya 8 Aralık 2011 Perşembe 23:18

İzmir i uçarsanız bile size oy yok,CHP liler dönek değildir.Biz bu şekilde yaşamaya razıyız,sizi istemiyoruz,gidin nerede ne yapacaksanız yapın ama İzmir size göre değil,İzmir size çok büyük gelir.Biz İzmir de yunanı denize döktük sizi de dökeriz.

Yorumu oyla      16      10  
Josti 8 Aralık 2011 Perşembe 23:16

Sayın bakanım sizler DEVLET olarak yaptığınız yatırımlar İzmiri uçurdunuz. Belediyeyi alırsanız eminimki.Dünyanın merkezi haline getirirsiniz.Şu anakadar yapmiş olduğunuz yatırımlrı her İzmirli farkında. Hiç şüpeniz olmasın ki İzmirli halk sandığın başına gittinde.İradesini ortaya koyacaktır.

Yorumu oyla      19      9  
ERTUĞRUL 8 Aralık 2011 Perşembe 22:58

sağolsun sayın bakanımız izmire şeref vermiş. çeşitli vesilelerle (açılış, temel atma vb.) kabinenin önemli isimlerinin ziyaretleri muhalefeti endişelendiriyor tabi anlıyoruz. 2014 e kadar biz proje ve hizmetlerle ön plana çıkarken siz chp ise 'hükümet engel oluyor falan' gibi klasikleşmiş mazeretlerinizle acziyetinizi saklamaya çalışıyor olacaksınız.

Yorumu oyla      15      11  
egemen bağış 8 Aralık 2011 Perşembe 22:52

cevabını yumurtayla aldın... hadi deliğe...

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı ...
Bağış: İzmir'in EXPO sürecine destek vereceğim
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin Türkiye'ye ...
Şamil Tayyar: Gizli oylama olsa AKP ret verir!
Son günlerde adını sıkça duyduğumuz AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, yine konuştu.
 
Bakan geldi, Türk-İş Genel Kurulu karıştı
Türk-İş'te başkanlık yarışı olaylı başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir ...
Kılıçdaroğlu: Hakkınızı meydanlarda arayın
Türk-İş Genel Kurulu’nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işçilere ...
CHP'li Yüksel'den zehir zemberek açıklamalar
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in kanayan yarası ...
 
CHP’li Sedefçi: Ben bu partinin namusuyum
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, partisinin kendisine yeterince ...
Başbakan Erdoğan'dan yeni fotoğraflar
Geçirdiği sindirim sistemi ameliyatı sonrası evinde dinlenen Başbakan ...
Sait'ten Bakan Akdağ'a İzmir ziyareti
Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva