Ender ALDANMAZ
Gümüldür yolu, ölüm yolu!
15 Ağustos 2024 Perşembe

Hangi sürücüye sorarsanız sorun, yazın kullanmak istemediği bir yol varsa o da Menderes-Gümüldür arasındaki dağ yoludur.

“Ama yol yaptılar” klişesi buraya pek uğramamış. Yol çoğu etapta gidiş-geliş… Kamyonun arkasında takıldın mı Gümüldür’e kadar tren yapıyorsun. Hatalı solama yapma olasılığın çok yüksek… Kendi yolundan gitsen bile sana bir aracın çarpma potansiyeli oldukça fazla… Yani hiçbir işe bulaşmayıp kamyonun arkasına takılsan bile Azrail kapını çalabilir. Aracın yanlışlıkla arızalandıysa da vay haline…

3 hafta önce 4 aracın karıştığı ve can kaybının yaşandığı kaza sonrası siyasilerin konuya eğileceğini ve bu yoldaki sorunu gündeme getireceğini düşündüm. İki başbakan, üç bakan eskiten Tire-Belevi yolunu sürekli gündeme taşıyan eski vekil Atila Sertel artık mecliste de olmayınca bu yolla ilgili birkaç kelam etmek gerektiğini düşündüm.

Umarım bu yolun akıbeti de Tire-Belevi yoluna benzemez.

Türkiye’nin nadide koylarına sahip olan bölgede özellikle yaz aylarında yoğunluk had safhada… Yaz nüfusunun yanında kış nüfusu da geçmişe oranla artık daha yüksek… 90’lı yıllarda çocukken burada yolculuk yaparken yol nasılsa halen aynı ve değişmedi. Ne zaman değişeceği de şimdiki tasarruf tedbirleri sebebiyle de belirsiz.

Her şeyden tasarruf edilir. Sudan-ekmekten, yediğimiz-içtiğimizden… Ama candan tasarruf edilmez, edilemez. Ölen bir can tasarruftan daha mı değerli?

Bu yolda yaşanacak ölüme kader mukadderat da denmez.

Ne yapalım?

Gümüldür’e gitmeyelim mi?

Ya da Gümüldür’e tatil giderken arabamıza ceset torbası mı koyalım?

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sedat aygan 15 Ağustos 2024 Perşembe 18:21

Her seferinde bende söylüyorum bir yol bu kadar kötü yapılır ameleye söylesen daha güzel yapar Bazı insanlar yolu bilerek böyle bozuk yapıldı tekrardan ihaleye çıksın diye hatta defalacada çıkar deniyor Yolun en büyük sıkıntısıda tehlikeli yolu bilmeyen ve hızlı gidene dikkat

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet 15 Ağustos 2024 Perşembe 14:53

Aynen Ender bey cezalanduriliyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Citizen 15 Ağustos 2024 Perşembe 10:29

Evet, Gümüldür yolu tehlikeli olabilir. Ama ben de doğru düzgün araç kullanan insana pek rastlamıyorum. Sokak aralarında bile yayaların dibinden hızla geçiyorlar. Süratli giderek en fazla 3-5 saniye haydi birkaç dakika kazandın. Kimsenin işi de bu kadar saniyelerle, dakikalarla ölçülecek boyutlarda değil. Ruhsal problemler direksiyon başında sürüş biçimine anında yansıyor, başka türlü açıklaması yok.

Yorumu oyla      3      0  
zzz 15 Ağustos 2024 Perşembe 09:06

Ben artık Gümüldür'e Ahmetbeyli üzerinden gidiyorum. Yolu uzatsa da daha düz ve güvenli bir yol. Eğer çekinen varsa onlarda bu şekilde yapabilir.

Yorumu oyla      2      0  
Kamuran İnan 15 Ağustos 2024 Perşembe 08:56

Ender bey çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bahsettiğiniz yolda hafta sonları canını tehlikeye atarak sollamalar yapılıyor. İzmir yollar konusunda çok sıkıntı yaşıyor. Gerek hükümet gerekse Büyükşehir Belediyesi giderek artan trafik sorununa alternatif yollarla çözüm bulmuyor. İzmir içinde yeni açılmış bir yol yok. Karabğlar'dan başlayan, Serbest Bölgede devam eden ve Menderes'e kadar süren güzergah her gün neredeyse her saatte çileye dönüşmüş durumda.

Yorumu oyla      3      0  
Gümüldürlü. 15 Ağustos 2024 Perşembe 08:17

Etkili ve yetkililerimiz bu yolu hiç gündeme getirmiyorlar çünkü buradan iktidara pek oy çıkmıyor. bizden değilsen öl mantığı var burada.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva