HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2011 Pazartesi - 17:16

Yüksel: Sadece çalışan hesap sorsun

Ypılan eleştirilere yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Bazılarının eleştiri hakkının olabilmesi için öncelikle kendilerinin partiye katkıda bulunması gerekiyor. Eleştiri hakkı gelip çalışanın olmalıdır" dedi.

Yüksel: Sadece çalışan hesap sorsun

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - İzmir'de oyunu bir önceki seçime oranla artıran ancak AK Parti'ye karşı hedeflediği sonucu alamayan CHP İzmir Örgütü'nde seçim sonuçları masaya yatırıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, il başkanlığında yeni seçilen milletvekilleri ile durum değerlendirmesi yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın da katıldığı toplantı sonunda açıklama yapan Yüksel, İzmir'de adil olmayan bir seçim süreci geçirdiklerini söyledi.
 
"SEÇMENE TAM OLARAK ULAŞAMADIK"
Seçim öncesi İzmir'den beklentinin yüksek olduğunu belirten Yüksel, bu beklentiyi gerçekleştiremediklerini ancak oylarını 2007 genel seçimlerine kıyasla yüzde 8 artırdıklarını ifade etti. "İkna etmemiz gereken seçmene belki de tam olarak ulaşamadık" diyerek bir anlamda öz eleştiri de yapan Yüksel, şöyle konuştu:
"Bizim İzmir ile ilgili beklentimiz daha yüksekti. Gittiğimiz her yerde vatandaşlar AKP hükümetini şikayet ediyordu. Bunu değiştirmemiz için bize kurtarıcı gözüyle bakıyorlardı. 2007' ye göre oylarımızı yüzde 8 oranında artırdık. AKP ise yüzde 6 oranında artış sağlamış. 30 ilçede ise oy oranımız artı. Biz milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu seçim sürecinde belki de ilk kez bir takım çalışması yürüttük. Herkes çalıştı. Ancak ikna etmemiz gereken seçmene belki de tam olarak ulaşamadık. Bizim daha iyi sonuçlar almamız gerekiyordu ama bundan sonra alacağız. Ak Parti'nin seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik proje bazındaki çalışmayı yakından takip edeceğiz. 35 projeyi nasıl yapacağını belki de Ak Parti unutacak ama biz unutmayacağız. Onların ensesinde olacağımızı bilmelerini isterim. Hükümetten
taleplerimizi yinelemeye devam edeceğiz. Yarından itibaren meydanlara inip önümüzdeki seçimler için çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz."
 
ÇALIŞANLAR HESAP SORSUN
Toplantıda seçim sonuçlarını değerlendiren eski milletvekilleri ve il Başkanlarının görüşlerine de yanıt veren Yüksel, "Zayıf yönlerimizi elbette değerlendireceğiz. MYK bana bunun hesabını soracaktır. Ancak bazılarının eleştiri hakkının olabilmesi için öncelikle kendilerinin partiye katkıda bulunması gerekiyor. Eleştiri hakkı gelip çalışanın olmalıdır" dedi. İl Başkanı Tacettin Bayır ise, seçim sonuçlarının parti örgütlerinde bir kan değişikliğine neden olup olmayacağı sorusu,"Seçim sonuçlarının değerlendirmesi devam ediyor. Buna göre ilçe başkanlarının da yerel yönetimlerin de karnesi ortaya çıkacak. Oy oranı gerileyen yerleri sorgulayacağız. Bizim 9 milletvekilimiz vardı bugün 13 milletvekilimiz var. Herhalde beklentimiz yüksek olduğu için başarısız bir görüntü verdik. Ancak oy oranlarındaki artışımız ortada" yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
suat şahin 14 Haziran 2011 Salı 21:03

orada öyle konuşmak güzel oluyor galiba. izmire verdiğiniz zararın elbetki hesabını verecksiniz

Yorumu oyla      13      8  
sedat 14 Haziran 2011 Salı 14:04

chp yerel yönetimleri kaprıcağını aşağıdaki yorulardan belli bukadar birbirini sevmeyen örgütten başarı beklemek ancak hayal görmektir.akp de haksılık olmadımı ama herkez susacağı zamanı iyi biliyor ve başarılarının tek nedeni herşeye rağmen kenetlenmek hele baykalın açıklamaları bir sonun başlangıcı gibi geliyor bana

Yorumu oyla      12      6  
ersin 14 Haziran 2011 Salı 12:42

Ne bekliyordunuz ki Alaatin bey,tepeden inme milletvekili adaylarına oy mu verecektik yada Aziz beyin dediği gibi hakkında bir sürü dosya olan M.ali susam beye mi oy verecektik? Siz olsaydınız bizim yerimize siz oy verecekmiydiniz Alaatin bey? Yıllardır partiye hizmet verenleri bir kenara ittiniz partili olmayan yada yeni üye olanları aday yaptınız,sizi aday yapmasa idiler siz CHP ye oy verecekmiydiniz Alaatin bey?Şimdi burada eleştiri yapmanız hoş değil,suçu kendinizde arayın bizde değil..Hülya güven e kadar İzmir de milletvekilliğini hak eden o kadar insan var ki hülya güven e sıra bile gelmez.Örgüt olmadan başarı gelmez Alaatin bey bunu siz çok iyi bilirsiniz.Örgütün istemediği kişileri aday yaparsanız yine oy gelmez,siz yıllar önce rest çektiniz gittiniz neden gittiniz? kendinize haksızlık yapıldığını hissettiniz de onun için gittiniz,şimdi bizde sizin gibi aynı duyguları taşıyoruz Alaattin bey,HAKSIZLIĞA UĞRADIK..

Yorumu oyla      16      7  
kamal 14 Haziran 2011 Salı 12:34

doğru sayın vekilim.izmir kemal karataş kemal anadolun atadığı belediye başkanları ve meclis üyeleri hiç birisi çalışmadı pardon çalıştılar ama meyhanede.bekledilerki%20 altına düşsün parti diye ama olmadı kına da satıcının elinde kaldı

Yorumu oyla      15      6  
doğrucu davut derki 14 Haziran 2011 Salı 11:09

arkadaşlar bakın hem akp hemde chp nin içinde olan biri olarak ,izmirin başarısı için gerçekleri söylemem gerekli.BALÇOVA,NARLIDERE,DİKİLİ,BORNOVA,FOÇA,KARŞIYAKA,belediyesi hariç,diğer belediyelerde iş yok.diğer belediyeler resmen akp zirve yapsın diye çalışıyor.bu saatten sonrada değişmezler.eğer akp .35 projesinin bir kısmını bile yapsa izmir kaybedilmiş demektir.yapılacak en doğru şey.seçilmiş olsalar bile buca,bayraklı,çiğli,gaziemir,karabağlar belediye başkanları ve ilçe başkanları görevden alınmalıdır.ilk önce dünya aleme ibretlik olsun diye hasan karabağı görevden alınmalıdır.belediye başkanı bayraklıda hem siyasal hemde ahlaki bir çöküntü yaratmıştır.tüm dengeleri bozmuştur.halkın kimyasıyla oynamış,bayraklının değerli alevi kesimini alaya almış,değerlerini yerlerde süründürmüştür.belediyenin önüne gelip nara atan her insan ertesi gün işe alınmıştır.madem bu kadar korkaktın neden er meydanına çıkıyorsun.bu nara atan insanlara neden böyle yapıyorsunuz diye sorduğumda,bize seçimde hep söz verdi .almalı alacak .dediğinde kanım dondu.demekki .seçim zamanı her önüne gelenle gizli iş vaadi vererek oylarını yükseltmişti.şimdi ise bedelini ödüyor olmalıydı.bayraklının denizi kokuyor.belediyesi çalışmıyor.(gazetelerdeki olumlu haberlerine prim vermeyin,her gün binlerce gazete sizde alsanız sizi bu izmire kral bile yaparlar .)başkanı bir alem,işçisi bugün de işten çıkarılmadım diye şükrediyor.bu ortama canmı dayanır.yazık bu chp için çırpınan yüreklere..

Yorumu oyla      14      6  
14 Haziran 2011 Salı 10:13

ALAATTİN YÜKSEL BEYEFENDİ LİSTEDE HERHALDE 3/4 KİŞİ HARİÇ HEPSİNİ SİZ VE ÇOK BİLGİLİ KÜLTÜRLÜ HİÇ KÜFÜR ETMEYEN ÇOK BECERİKLİ MAHİR AZİZ BAŞKANLA SİZ YAPTINIZ.HÜLYA GÜVENİ HASTANE PERSONELİ SEVMİYOR BUZDOLABI GİBİ İNSANI MİLLETVEKİLİ YAPIYORSUNUZ AHPAPÇAVUŞ İLİŞKİSİ ERDAL BEY ÖNCE BAYRAKLI BEL.BŞK.ADAYI YAPIN OLMADI İLLA BİR KOLTUK OLSUN DERDİNİZ BU.BİRDE MERAK EDİYORUM AZİZ ARKADAŞINIZI DİSİPLİNE VEREBİLECEKMİSİNİZ BAKALIM MEHMET ALİ SUSAM A KÜFÜR EDİYOR.SİZİNDE GEN.BŞK.YRD.İSTİFA ETMENİZ LAZIM.SÖYLEDİĞİNİZİN ARKASINDA DURURSUNUZ.AMA SİZDE BİLEMEZDİNİZ AZİZ ARKADAŞINISIN BÖYLE SEÇİME 2 GÜN KALA SAÇMA SAPAN KONUŞACAĞINI HAKKINDA DOSYALAR OLDUĞUNU BASIN ÖNÜNDE SÖYLEYİP OYUNUZU DÜŞÜRECEĞİNİZİ.ÇOK GÜZEL KADRO KURMUŞUNUZ TEBRİKLER.ÇOK BAŞARILISINIZ.SUSAM VE ÇAM BUNLARI SİZ VE AZİZ ARKADAŞINIZ İSTEMEMİŞTİR.GERİSİDE SİZİN ESERİNİZ.

Yorumu oyla      14      6  
muyoyurdakul 14 Haziran 2011 Salı 09:36

Arkadaşlar YILMAZ ÖZDİL in bugünkü yazısını okuyun

Yorumu oyla      14      6  
vatandaş 14 Haziran 2011 Salı 01:59

izmirin 30 ilçesinde oy oranları arttımı? e ozaman neden düşük geldi bu oylar? eski vekiller hiç konuşmasın yıllarca yönettiniz bu partiyi siz olsaydınız inanın %20den 1 puan alamazdık.bazı veki adayları çok iyi çalıştı bazılarıda başlarda olnaların çalışmları çok kötüydü benim ilçeme başta olnlar gelmedi bile nasıl bir çalışma bu nasıl bir partilik ama genel başkana güveniyoruz o bu işi yeni öğreniyor arkasındayız halk olarak...

Yorumu oyla      13      6  
muallim 14 Haziran 2011 Salı 01:45

m.ali susamdan açıklama bekliyoruz.. 13 haziranda konuşacaktı..

Yorumu oyla      16      6  
O.T 14 Haziran 2011 Salı 01:10

Emrin olur. Bir komutla Başkan , bir başka komutla belediye meclis üyesi, diğer bir komutla da Milletvekili olursunuz. Emir ile geldikten sonra da emir vermeye başlarsınız. ' Sen sus, sen konuş ' diyerek. Daha sonra, İteleyip kakaladığınız partililere sırtınızı dönüp, halka demokrasi nutukları atarsınız. Biz tam bitti derken, ' neden alkış yok ' diye hesap sorarsınız. Tepik (topuk ta olabilir) selamını hakediyorsunuz...

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En yaşlısı 79, en genci 27 yaşında
Yeni Meclis’in en yaşlı milletvekili 79 yaşındaki CHP’li Oktay Ekşi oldu. ...
Özfatura: CHP havalı davrandı
İzmir'de alınan seçim sonuçlarını değerlendiren Büyükşehir Belediyesi ...
‘Ampulü söndürelim derken, avize taktılar’
Medya dünyası seçim sonuçlarına ilişkin dedikodusunu twitter üzerinden ...
 
Rotasında anayasa ve başkanlık sistemi var
Seçimden yüzde 50’ye yakın oyla çıkmayı başaran Başbakan Recep Tayyip ...
Başkanlar topu partiye attı
CHP’nin İzmir’de aldığı başarısızlığın ardından belediye başkanları seçim sonucunu değerlendirdi.
Çıray: İlçeleri masaya yatıracağız
CHP listesinden İzmir milletvekili seçilen Aytun Çıray, 2009 yerel seçimlerine ...
 
İzmir’den ‘kurultay’ sesleri yükseliyor
Seçim sonuçları CHP’de büyük bir iç hesaplaşmayı beraberinde getirdi. ...
AKP'nin sandalye sayısı neden düştü?
AK Parti’nin oy oranını arttırdığı genel seçimlerde, milletvekili sayısının ...
Kılıçdaroğlu fena patladı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Tek tek örgüt başkanlarını çağıracağım ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva