HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2011 Cumartesi - 14:22

Yüksel: İstikrar sürsün, halk yine sürünsün

CHP’li Yüksel 9 yıldır ülkeyi kötü yöneten AKP’ye karşı vatandaşları uyardı ve AKP’nin istikrar anlayışının ülkeyi bitirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Yüksel: İstikrar sürsün, halk yine sürünsün

İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2.bölge milletvekili adayı Alaattin Yüksel, CHP’nin iktidar olması halinde yapacakları ilk işin tarımı ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.Yüksel,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Bayındır,Beydağ ve Zeytinova’yı ziyaret etti,buralarda düzenlenen toplantılara katıldı. Bugün ülkenin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu, AKP’nin tarımı da bitirdiğini, küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının yarı yarıya düştüğünü belirterek “CHP’yi iktidar yapın tarımı ayağa kaldıralım” dedi.
 
Tarıma dayalı sanayi modelini hayata geçireceklerine dikkat çeken Yüksel, “Bizi iktidar yapın tarıma dayalı sanayi sektörünü burada kuralım. Çocuklarımız o fabrikalarda çalışsın. Siz de tarlalarda ürettiğiniz ürünleri en iyi şekilde değerlendirin. Bugün sattığınız fiyatın 3-5 katına ürününüzü satın. İşte bizim çılgın projelerimiz bu. Burada sütün litresi 45-50 kuruş civarında. Tire’de Aziz Kocaoğlu süt kooperatifinden aldığı için 60 kuruşa kadar çıkıyor. Siz de Beydağ’da kooperatif kurun. Aziz Başkan sizin de sütünüzü alsın” dedi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan söz isteyen Yüksel, “Söz mü Kocaoğlu? Ancak yarın Kocaoğlu’na Beydağlılara niye destek veriyorsun? diye sorgularlarsa ne yaparız, biz de hep beraber hapishaneye gideriz”diye konuştu.
 
YANDAŞ BÜYÜYOR
AKP’nin sürekli büyümeden bahsetmesine rağmen halkın daha da yoksullaştığına dikkat çeken Alaattin Yüksel, bu zenginleşmenin nerede olduğunu bir türlü bulamadıklarını söyledi. Yüksel, “Zenginleşmenin nerede olduğunu bir türlü bulamadık.Ancak onların yanına yaklaşırsanız bunu görüyorsunuz.Ya yandaşlarında, yakın çevrelerinde var bu zenginler,ya da bizim tüm kaynaklarımızı yurtdışına transfer ediyorlar.Milli gelir 3 bin, 4 bin dolarmış ve bunlar da 10 bin dolara çıkarmış.Yani bir ailede 5 kişi varsa o ailede 50 bin dolar varmış.Sorarım size hanginizin cebinde var 50 bin dolar?”dedi.
 
Yüksel, AKP Hükümeti’ni eleştirmeyi sürdürerek son bir yıl içerisinde yoksul sayısında 818 bin artış olduğunu belirterek Türkiye’de bugün 12 milyon 700 bin yoksul bulunduğunu ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Üreteni desteklemediler. İktidara geldiklerinde yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceğiz, yasakları kaldıracağız dediler. Yolsuzlukları bitirdiler, başka kimseye yaptırmıyorlar. Yolsuzlukların hepsini şimdi kendileri yapıyorlar. Yoksulluğu çözmek gibi bir dertleri yok, aksine daha arttırmak istiyorlar. Halk kendilerine muhtaç olsun istiyorlar. Bu durumu kullanıp oya çevirme hesabı içerisindeler. Son 1 yılda Türkiye’de yoksul sayısında 818 bin artış var. CHP olarak bizim yaklaşımımız, devlet vatandaşına iş bulamıyorsa onu aç bırakmaz. Türkiye’de 12 milyon 700 bin yoksul var.2 çocuklu bir aileye en az 600 lira vereceğiz ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Başbakan çıkıp yoksul sayısı 12 milyon 700 değil dedi. Daha fazla yoksul olduğunu söyledi. Bunu istesen söylettiremezsin. Allah bu, söylettiriyor.
 
VATANIN SAVUNMASI SANA MI DÜŞTÜ?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel AKP’nin istikrar anlayışının ne olduğunu herkesin gördüğünü, Beydağlıların da 12 Haziran’da sandıkta hesap sormalarını istedi. Yüksel, Başbakan Erdoğan’ı da eleştirerek “İstikrar sürsün Türkiye büyüsün’ diyorlar. Beydağ büyüyor mu? İstikrar sürüyor, Beydağ sürünüyor. Halkın çocukları sürünüyor. Sizlerin çocukları işsiz gezerken, yoksulluk içinde yaşarken onların 20 yaşındaki çocukları birden bire gemicik sahibi oluyor. CHP olarak askerliği 9 aya indireceğiz diyoruz. ‘Vatanı kim savunacak?’ diyor Başbakan. Senin çocuğun değil mi vali gözetiminde 15 gün askerlik yapan? Halkın çocuğu 9 ay yapacak diye vatan savunmasız mı kalacak? Bu vatanın savunması sana mı düştü? Beydağ’daki yiğit evlatlarımız aslanlar gibi savundu, yine savunur.”dedi.
 
CHP’nin projelerinin insan merkezli olduğunu ve toplumun tüm kesimine yönelik hazırlanan projelerin hayata geçmesiyle birlikte herkesin rahat nefes alacağını belirten Yüksel şöyle konuştu:
 
“Emekliler ile ilgili intibak yasasını çıkaracağız. Emeklilerin maaşı en az yüzde 15 artacak. Milli gelir artışından emekliler pay alacak. Emekli olup yine çalışmak isteyenin sosyal güvenlik primi kesilmeyecek. Emeklinin 2003,2007’den bu hükümet tarafından gasp edilen alacakları var. Emekli başına 2 bin lira civarında. CHP iktidarında ilk maaşınızla beraber alacaksınız bunu. Esnafa yönelik çözüm önerilerimiz var. Vergi oranları yüzde 5 düşecek. Esnafa kullandırılan kredi miktarı 5 kat arttırılacak. Halk Bankası’nı özelleştirme kapsamında çıkarıp yine esnafın bankası yapacağız.”
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da gerçekleştirdikleri sosyal projelerle üreticinin hep yanında olduklarını, buna karşılık gerçekleştirilen operasyonla haksızlığa uğradıklarına dikkat çekti ve “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı nasıl belediyecilik yapılacağını, nasıl kentin kalkındırılacağını, çiftçinin, köylünün elinden tutulacağını küçücük bütçesiyle tüm Türkiye’ye gösterdi. Bunu Küçük Menderes’te, Bakırçay’da, Tahtalı Havzası’nda, Menemen Ovası’nda yapıyorum da koskoca hükümet bunu yapmıyor mu,yapamıyor mu? İşte onun cevabını da 12 Haziran’da siz verin” açıklamasında bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu: AKP hilkat garibesidir
Torbalı ilçesinde, Dağkızılca ve Karakuyu köylerini ziyaret eden MHP İzmir ...
‘Eksikli bir tek çocuk kalmayıncaya kadar çalışacağız’
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli gittiği her ...
Aksünger: Sivil toplum anlayışını değiştriceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksgüner, ...
 
Başbakan CHP’lileri mitinge davet etti
CHP İzmir İl Başkanlığı, güne bugün Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak ...
‘Rumeliler Cumhuriyetimizin çimentosunu oluşturmaktadır’
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Kosova göçmeni Rifat Sait’e Balkanlardan destek geldi.
‘Barış medeniyetine dayalı yeni bir dünya kuracağız’
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Şerafettin ...
 
Miting gibi kahvehane toplantısı
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dr. Oktay Vural ile İzmir ...
Sezer: Bizim için önce insan
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmalarını ...
İzmirli ne diyor?
İzmirli seçmen Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki Kürt sorunuyla ilgili konuşmalarını ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva