HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2011 Pazartesi - 17:46

Yüksel’in gündemi kurultay değil tüzük

Partide kurultay sesleri yükselirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, partilerinin tüzüğünün ''sosyal demokrat bir partiye yakışmadığını'' ifade etti.

Yüksel’in gündemi kurultay değil tüzük

İZMİR – Alaattin Yüksel, CHP'den İzmir milletvekili seçilen Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray ve Mustafa Moroğlu ile partisinin Ödemiş ilçe örgütünü ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP'nin yeni tüzükle birlikte ''tepeden tırnağa demokrasiye bürüneceğini'' savundu.
 
Genel Başkan olma yolundaki engellerin tamamının kaldırılacağını belirten Yüksel, ''Böyle antidemokratik bir tüzük, dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu tüzük, sosyal demokrat bir partiye yakışmıyor. Bu tüzükle birlikte milletvekili olmak isteyenler, genel başkanın peşinde dolaşmak yerine önce örgütlerden onay alacak'' dedi.
 
Yüksel, seçimlerden sonra partisine yönelik yapılan eleştirilere değinerek, ''Birilerinin eleştiri yapabilmesi için önce o insanlar kadar çalışma yapması gerekir. Eleştirinin dozunu artırıp, partiye zarar vermesinler'' dedi.
 
Türkiye genelinde oy oranın yüzde 20'den yüzde 26'ya çıkarıldığını anlatan Yüksel, şöyle devam etti:
''Bizce bu maya tutmuştur. Tüm sağ partilerin AKP'de birleşmesi, Saadet'in oylarının AKP'ye gitmesi gibi birçok faktöre karşın sanki bizim başarısız olduğumuz gibi algı yaratılmak istenmiştir. Ancak zaman geçtikçe yorumlar daha sağlıklı yapıldıkça görülmüştür ki bu doğru değildir. Partimizin oylarında ciddi bir yükseliş vardır. Strateji grubu oluşturulacak ve seçim sonuçları detaylıca incelenecek. Önümüzde projelerimizi anlatmak için uzun bir süreç var. Ancak yarın seçim varmış gibi yola koyulduk. Belirlenecek stratejilerle Türkiye genelinde çalışmaları sürdüreceğiz. Önümüzde yerel seçimler var.''
 
İzmir'deki 30 ilçenin tamamında 2007'ye göre oylarını artırdıklarını kaydeden Yüksel, ''Çünkü elmalarla armutlar toplanmaz, 2009 yerel seçim sonuçları ile İl Genel Meclisi oyları ile kıyaslıyorlar. Yerel seçimlerin kendine has yerel dinamikleri vardır. Genel seçim ile yerel seçim kesinlikle kıyaslanmaz. 2007'ye göre kıyasladığımızda 30 ilçenin 30'unda da oy artışımız var. Biz yüzde 8'in üzerinde AKP yüzde 6 civarında oy artırmış. Bizim DSP ile katıldığımız 2007 seçiminde 11 milletvekilimiz vardı, sonra ikisi DSP'ye döndü ve 9 vekilimiz kaldı. Yani 9 vekilimizi 13'e çıkardık, AKP 9'u 11 yaptı'' dedi.
 
Yüksel, bazı sandıklarda itirazlarının bulunduğunu hatırlatarak, ''Olumlu sonuçlanması halinde durum 14-10 olacak. Milletvekili sayımızın en çok arttığı il yine İzmir'dir. Ancak öyle bir hava yaratıldı ki sanki AKP burada birinci parti oldu, biz de ikinci, üçüncü parti olduk. Öyle bir şey yok, asla öz güvenimizi kaybetmiş falan da değiliz. Biz İzmir'de farkı artırdık. Geçen seçimde fark yüzde 5 idi şimdi 7. Fark biraz daha açıldı'' diye konuştu. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ece 21 Haziran 2011 Salı 09:15

Türkiye genelinde CHP Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte oylarını yükseltmiştir, İzmir'de de sayenizde AKP oylarını yükseltmiştir

Yorumu oyla      18      9  
gerçek yüzler 21 Haziran 2011 Salı 08:17

demokrasi şampiyonu beyefendi önce,izmir listelerini arkadaşıyla birlikte nasıl oluşturduğunu açıklasın.

Yorumu oyla      18      8  
hasan tahsin 20 Haziran 2011 Pazartesi 22:27

yuh ki tam yuh.bir suç böyle kamufle edilebilr.kardeşim tüm üyelerle ön seçim yapmak isdedinizmi anti demokratik tüzükmü engel oldu.siz çarşaf listeyle PM oluşturulım dedinizde anti demokratik tüzükmü engel oldu.Partiyi istediğiniz gibi dizayn ettiniz partinin DNA larıyla oynadınız.TESEV cilere Cemeatcıları Emlank bank Hortumculurını vekil yaptınız sıkılmadan demokratik tüzük diyorsunuz

Yorumu oyla      18      10  
M. Olcay Nalbantoğlu 20 Haziran 2011 Pazartesi 22:09

Tüzüğün “Genel Başkan olma yolundaki” engeli 55. Maddeye 2003 Kurultayında eklenen (en az yüzde 20 imza şartlı) paragraftı galiba. Belki yaşlılıktandır; bu konuşan arkadaşın o kurultayda delege olduğunu ve bu maddeye evet oyu verdiğini ben mi yanlış hatırlıyorum? Ayrıca Tüzük, milletvekili adaylığı için “örgütlerden onay” yoluna kapalı değil. Tüzüğün öngördüğü demokratik yöntemleri değil de sadece atamayı seçerseniz, kabahat tüzükte mi olur. Arkadaş, 58. Maddeyi okursa görür ki “Böyle antidemokratik” olan Tüzük değil, bizleriz. Kabahati Tüzüğe yüklemeden önce, partide tüzüğe uyma kültürü var mı yok mu ona bakmalı.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sendrom’a ilk yanıt Ergün'den
AK Parti’nin seçimdeki başarısını Stockholm Sendromu’na benzeten CHP lideri ...
AK Parti oy vermeyenlerin peşine düştü
Türkiye genelinde yüzde 50'ye yakın bir oy alan AK Parti'de seçimin ardından ...
Balbay mazbatasını aldı
CHP İzmir 2. bölgeden milletvekili seçilen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, ...
 
Kocaoğlu da 'helalleşme' ziyaretine çıkıyor
Seçim sürecinde gerilen siyasi tansiyonu yeniden normal seviyeye çekmek ...
Haberal’ın mazbatasını ailesi aldı
CHP’den milletvekili seçilen “Ergenekon” tutuklusu Mehmet Haberal’ın mazbatasını ...
Kesin seçim sonuçları bu hafta açıklanıyor
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, kesin seçim sonuçlarının Çarşamba ...
 
Erten’den çok önemli kurultay açıklaması
Kurultay sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Eski Genel Sekreter ...
‘Evren’in hapse girmesine üzülmem’
Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 12 Eylül darbesini yapan ...
'Stockholm Sendromu'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçimde yüzde 50’ye yakın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva