HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2011 Pazartesi - 13:02

Kocaoğlu da 'helalleşme' ziyaretine çıkıyor

Seçim sürecinde gerilen siyasi tansiyonu yeniden normal seviyeye çekmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti, MHP ve partisi CHP'nin il başkanlıklarını ziyaret edecek.

Kocaoğlu da  helalleşme  ziyaretine çıkıyor

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - Seçimin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasında, "İstemeden incittiğimiz siyasilerden helallik istiyorum, bugün hesaplaşma değil helalleşme günüdür" sözleri ile başlayan siyasetteki helalleşme süreci İzmir'de de kendisini gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sürecinde sıkça karşı karşıya geldiği AK Parti başta olmak üzere meclise giren üç siyasi partinin il başkanlarını makamlarında ziyaret etme kararı aldı.
 
İLK ZİYARET AK PARTİ’YE
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sürecinde yükselen siyasi tansiyonun yeniden normal şartlara gelmesi ve İzmir'deki sağduyu kültürünün devam ettirilmesi amacıyla CHP, MHP ve AK Parti Başkanlıklarına nezaket ziyaretleri yapacak. İlk ziyaretini 21 Haziran
Salı (yarın) günü sabah saat 10.30'da AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a yapacak olan Kocaoğlu, seçim sürecinde yoğun eleştirilere maruz kaldığı AK Parti'li yöneticilerle seçimlerin ardından ilk kez yan yana gelmiş olacak. AK Parti’nin ardından saat 11.30'da MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan'ı makamında ziyaret edecek olan Kocaoğlu, son ziyaretini ise saat 12.30’da partisi CHP’ye yapacak. Ziyaretler aynı zamanda seçim sürecinde yaşanan tartışmalar ve dile getirilen sözlerden ötürü 'helallik isteme' anlamı da taşıyor.
 
AKAY: AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ
Seçim sürecinin ardından İzmir'deki sağduyu kültürünü artırmak ve yeni dönem öncesi siyasi partilere hayırlı olsun temennilerinde bulunmak amaçlı gerçekleşecek ziyaretle ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, randevu talebinin Başkan Kocaoğlu'ndan geldiğini belirterek, "İzmir'deki uzlaşmacı ve sağduyulu seçim sürecinin ardından Sayın Aziz Kocaoğlu nezakette bulunarak partimizi ziyaret edeceğini söyledi. Kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.
 
İZMİR'İN BUNA İHTİYACI VAR
MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan da, Kocaoğlu'nun seçimlerden hemen sonra parti il başkanlıklarına nezaket ziyaretinde bulunmasının İzmir'in sağduyu kültürüne yakışan bir davranış olduğunu söyledi. Türkarslan, "İzmir'de siyaset yapan herkes İzmir'in iyliğini düşünüyor, İzmir için çalışıyor. Seçim sürecinde bazen istenmeyen olaylar oldu. Bu tür ziyaretlerle birbirimize yakınlaşmamız daha çok artacak. İzmir'in böyle bir buluşmaya ihtiyacı vardı. Bunu gerçekleştirdiği için sayın Kocaoğlu'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
"BARIŞIN" DENİLENECEK
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise Kocaoğlu'nun partisinin il başkanlığına yapacağı nezaket ziyaretini, 'baba ocağında bir kahve içmeye gelecek' diyerek tanımladı. Ziyarette seçimlerin değerlendirmesini de yapabileceklerini de söyleyen Bayır, "Artık önümüzde yerel seçimler var. Hep birlikte tek hedefimiz olan yerel seçimlere hazırlanmaktır. Bu nedenle izmir'in bir röntgenini de çekebiliriz" dedi. Öte yandan Kocaoğlu'nun ziyaretinde İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile seçimlere iki gün kala yaşanan ve mahkemeye taşınmak üzere olan kavga olayının çözümünün de konuşulması bekleniyor. Bayır'ın Kocaoğlu'na yaşanan kavganın partiye zarar vermeye devam ettiğini söyleyerek, olayın iki tarafın sağduyulu yaklaşımı ile biran önce çözülmesi talebinde bulunacağı dile getiriliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gün 20 Haziran 2011 Pazartesi 17:03

aziz beyin akp ye yakınlaşma turları...yazık...çok yazık

Yorumu oyla      13      9  
hazan 20 Haziran 2011 Pazartesi 16:06

Aziz başkanın fuar açılışında İzmir lilere yaptığını kimse unutmadı unutmayacakta.. Şu haline bakın kendi partililerin yanın da hiç yüzünün böyle güldüğünü gördünüzmü???

Yorumu oyla      14      7  
Engin Aydın 20 Haziran 2011 Pazartesi 14:25

Tacettin Bayır mı halledecek? Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı yalvardı belediye başkanı bana küfretti dedi ama kaale alınmadı. Ona değil belediye başkanına inandı. Şimdi Tacettin Bayır'ın dikkate almadığı olayla ilgili dava açıldı. Bayır neyi çözmüş ki bunu çözsün?

Yorumu oyla      15      9  
yazık 20 Haziran 2011 Pazartesi 14:17

İşe yaramaz faydasız hareketler..Ne gereksiz işler..Bunu yapacağına git metroya kafa yor.Git yeni projeler üret..Atı alan Üsküdarı geçmiş..%50ye ulaşmış,sen bu süreçte herşeyi mahvetmişsin,son gün küfürler etmişsin...Boş işler bunlarr Aziz Efendi boşş..Günayla hoşlaşçağına,böyle gereksiz anlamsız turlar yapacağına, git körfezi kurut körfezii

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haberal’ın mazbatasını ailesi aldı
CHP’den milletvekili seçilen “Ergenekon” tutuklusu Mehmet Haberal’ın mazbatasını ...
Kesin seçim sonuçları bu hafta açıklanıyor
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, kesin seçim sonuçlarının Çarşamba ...
Erten’den çok önemli kurultay açıklaması
Kurultay sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Eski Genel Sekreter ...
 
‘Evren’in hapse girmesine üzülmem’
Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 12 Eylül darbesini yapan ...
'Stockholm Sendromu'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçimde yüzde 50’ye yakın ...
Tekin: İkisine de yakışmadı
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ile CHP İzmir ...
 
Bahçeli kaset olayında Gül'ü hedef aldı
Seçimler öncesi kaset skandallarının yaşandığı MHP’de, yeni başkanlık ...
Kılıçdaroğlu’na İzmir’den destek
''İzmir CHP Gönüllüleri'' adlı bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
'CHP'den bu kadarını beklemiyorduk!'
Afyon’da CHP’nin aldığı oy oranının kendilerini şaşırttığını belirten ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva