HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2011 Pazartesi - 11:37

Erten’den çok önemli kurultay açıklaması

Kurultay sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Eski Genel Sekreter Yardımcısı Erten, imza kampanyası için sürecin başladığını ancak imzaların 22 Haziran-6 Temmuz arasında toplanacağını söyledi.

Erten’den çok önemli kurultay açıklaması

İZMİR-EGEDESONSOZ/ÖZEL -  12 Haziran Genel Seçimlerinin ardından hem sonucu hem de Yeni CHP olgusunu tartışmaya başlayan CHP’de Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın PM gündemli kurultay için uzlaşmaya varması, örgütte heyecan yarattı.

Parti içi muhalefet kurultay için düğmeye bastı... Haberi için tıklayınız...

Baykal ve Sav kurultay için anlaştı... Haberi için tıklayınız...

 

Baykal ve Sav’ın dolaylı uzlaşısını Türkiye’ye duyuran egedesonsöz.com’a sürece ilişkin önemli açıklamalar yapan Eski Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten, imza sürecinin 22 Haziran Çarşamba günü başlayacaklarını söyledi.

Kurultay için Baykal ve Sav’ın anlaşmasının örgütte büyük bir heyecan yarattığına vurgu yapan Erten bugün yazılı basında yer alan ‘İmzalar Pazartesi günü (bugün) başlıyor’ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, imza sürecinin 22 Haziran Çarşamba günü başlayacağını, bugün ve yarın kurultayın gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapılacağını kaydetti.
 
ÖNCE GÜNDEM SONRA İMZA
Gündem saptanmadan imza toplanamayacağına vurgu yapan Erten, ‘İmza toplama süreci bugün itibariyle başlamıştır. Ancak sürecin ilk adımı gündemin oluşturulmasıdır. Şu anda Parti Meclisi’nin yenilenmesi yönünde bir taleple imza sürecini konuşuyoruz. Gündemi tam anlamıyla belirledikten sonra 22 Haziran Çarşamba günü noter kanalıyla imza kampanyasını resmen başlatacağız. İmzalar için son tarih de 6 Temmuz Çarşamba günüdür. İki haftalık süre içinde kurultay için gerekli imzaların sağlanacağına inanıyoruz. Hatta imza sayınının binin üzerinde olması bile sürpriz olmaz’ dedi.
 
ŞİMDİLİK GENEL BAŞKAN SORUNUMUZ YOK!
Yeni CHP anlayışının örgütler tarafından benimsenmediğini, CHP’nin ana hareket noktası olan Cumhuriyet, Laiklik, Ulusal Bütünlük gibi unsurların devre dışı bırakılmasının CHP’nin yakaladığı avantajların sandığa yansımasına engel olduğunu kaydeden Erten, ‘Aralık kurultayında tasfiye edilen CHP’nin ana unsurlarının yeniden parti yönetiminde etkin olması, CHP’nin kaydırılan ekseninin yerine oturtulması tek amacımız. Genel Başkan sorunumuz şimdilik yok. Amacımız örgütlerimizi rahatsız eden Parti Meclisi’ndeki bazı unsurların yerine CHP’nin asli unsurlarını getirmek. CHP’yi daha da büyütecek, yeniden birlik ve beraberlik havası yakalatacak tek yol budur’ diye konuştu.
 
YENİDEN DAHA BÜYÜK CHP HEDEFİ
Erten, ‘Halkın iktidarı için, yoksulun, işsizin sorunlarını çözmek, daha özgürlükçü bir anlayışı tesis etmek için tek çözüm kurultaydır. Bu süreçte denenen ve sonuç vermeyen Yeni CHP anlayışının terk edilerek Yeniden CHP demek ancak bu şekilde mümkündür. Yeniden daha büyük CHP için partinin en yetkili karar organı kurultayı toplamak bugün bizler için en önemli görevdir’ dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ARDA CEVAHİR 22 Haziran 2011 Çarşamba 09:54

Hemen hemen bütün yazılan ları okudum buna istinaden yazma gereği duyuyorum değişim her nerede her kimi veya kurumu bulursa bulsun olmazsa olmazları vardır öncelikle köklü olmalıdır. yani adı üstünde değiştirmelidir. etkilemeli ve sürüklemelidir herşey dende önemlisi devamlılığı olmalıdır. CHP bunu denemiş ama istendiği oranda başarılı olunamamıştır. ama işin sırrı devamlılığında gizlidir. 10 yılda oturtulan bir parti karakterinden izmirin olmazsa olmazı Abdulrezzak erten den bahsediliyor. büyük kurtarıcı erten ulu erten yüce insan hertürlü dünya nimetini bünyesinde barındıran erten o erten acaba CHP ye oy vermişmi bu seçimde Ağrılı sayın savcı sayan 4487 oydan birine sahipmidir biride onun mudur. peki bu 10 yılda oturtulan düzen parti karakteri için partiden kovulanlar onların hakları herkez önder sav ve baykal gibi düşünmüyormuşki bu insanlar partiden atıldı ozaman disiplin o şekilde işletildi peki partinin yönetim kadrolarında yer bulamayan ve bağırmaya başlayan yani parti disiplinini sarsan her gördüğünü gazeteci sanıp her gördüğüne konuşanlar ne zaman disipline edilecek bu partide ağzı olan konuşuyor herkez birbirine cevap yetiştiriyor parti disiplini yok parti kültürü yok örgütler birbirini suçluyor bir sonraki seçimlerde aday gösterilmeyeceklerini bilenler ( belediye başkanları ) kılını kıpırdatmıyor hatta partiye zarar vereceğini bildiği halde çalışmıyor. özetle bu 10 yılda oluşturulmuş ekip aradığını doğal olarak bulamamış ve kirli söylemler ile partinin başına bela olmaya başlamışlardır. bu noktada nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. demeli sayın genel başkanın masaya yumruğunu vurması gerekmektedir. disiplin , disiplin , disiplin , disiplin ................

Yorumu oyla      12      6  
kAZIM EMİR 21 Haziran 2011 Salı 10:41

SEÇİM e 24 saat kala ÜLKE tv de parti alehine konuşan Savcı SAYAN seninle beraber pm üyesi değilmiydi şimdi bu ziyniyetteki insanların chp ye oy verdiğini nasıl isbatlarsınız

Yorumu oyla      19      7  
KAZIM EMİR 21 Haziran 2011 Salı 10:38

HAHAHAHA YENİDEN BÜYÜK CHP ŞİMDİYE KADAR NİYE BÜYÜMEDİNİZ

Yorumu oyla      19      6  
İSMET KORKMAZ 21 Haziran 2011 Salı 08:57

ARKADAŞIMIZ SELAHATTİN'İN SÖYLEDİĞİNE GÖRE SİZİN TOPLANTINIZDA AKP YE OY VERELİM DEMİŞSİNİZ.ŞİMDİ HANGİ YÜZLE YENİDEN CHP DİYORSUNUZ.

Yorumu oyla      20      7  
izmir 21 Haziran 2011 Salı 08:01

SAYIN BAYKAL,SAYIN SAV,ERTEN,ARITMAN,MENGÜ VE ŞUREKASI ŞU KOLTUK HIRSINIZ ARTIK MİDE BULANDIRMAYA BAŞLADI.

Yorumu oyla      20      7  
bahtiyar 21 Haziran 2011 Salı 00:27

sanırım 2 dönem mecliste yer aldınız. maaş almak ve el kaldırmak dışında naptınız? pardon bir de izmirde sav temsilciliği yapmaktan..bunun için mi insanlar sizlere oy verdi? şimdi hangi ideoloji,düşünce,üretim ve projelerle halkın karşısına çıkıyorsunuz?bir ecevit kadar olamadınız.beğenin ya da beğenmeyin adam çıktı tek başına mücadele verdi, başbakan bile oldu.kendinize dedenize, cananlara,sünelere ve diğerlerine güveniyorsanız kurun bir parti ya da geçin demokratik sağ partiye, görelim gücünüzü. yeter artık bu partiden seçilmeler ve geçinmeler... ben hala akp'nin bu seçim döneminde sizin üzerinize neden gitmediğini de anlamış değilim sn. erten?

Yorumu oyla      21      7  
arbey 20 Haziran 2011 Pazartesi 22:44

zavallılar hem partiye oy vermiyorlar,hem ahkam kesiyorlar,bağımsızlara verdiğiniz oylar mahalle bazında ortada nasıl açıklayacaksınız.?geçiniz beyler geçiniz sizler asla CHP li olamazsınız..olmadınızda .

Yorumu oyla      19      7  
devrimci 20 Haziran 2011 Pazartesi 22:19

YA SAYIN ABDURREZZAK ERTEN BEY SİZ GERÇEKTEN ÜLKEYİ VE PARTİYİMİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ YOKSA YOKOLACAK SALTANATINIZI KURTARMA MÜCADELESİNİMİ VERİYORSUNUZ. YA SİZ KAÇ KAPIYI ÇALIP OY İSTEDİNİZ KAÇ YARA YA MERHEM OLDUNUZ NE FARKINIZ VAR KARŞISINDA DURDUĞUMUZ ZİHNİYETTEN SİZ DE KENDİ YANDAŞLARINIZLA COŞTUNUZ DEĞİLMİ.KARABAĞLARA NE OLDU NE HALE GETİRDİNİZ DAHA ÇIKMIŞ İNSANLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA SIKILMADAN KONUŞUYORSUNUZ KARŞINIZDA AKP Lİ PARTİLİLER YOK İZMİR DE ANTALYADA SAKARYADA BOLUDA VE BAŞKA YERLERDEKİ BAŞARI VE BAŞARISIZLIĞI SAĞDUYU İLE ÇIKARSIZ MENFAATSİZ DEĞERLENDİRECEK YETENEK KABİLİYET VE MARİFETTE OLAN AYDINLAR MEVCUTTUR. YETER YETER 6 AYDA BİR KURULTAY MI OLUR YETER YA GENEL BAŞKANINDA HATALARI VARDIR ELBET AMA TARTIŞMA MERCİİ MEDYA DEĞİL PARTİ ÇATISIDIR EĞER KURULTAY GEREKİYOR İSE YETKİLİ ORGANLAR GEREĞİNİ YAPAR KILIÇDAROĞLU NUN AKITTIĞI TER VERDİĞİ MÜCADELE SİZİ HİÇ SIKMADIMI 2 DÖNEM VEKİLLİK YAPMIŞ PARTİNİN EN ÖNEMLİ KADEMELERİNDE GÖREV YAPMIŞ BİRİ OLARAK BİLİNKİ EMEK EN YÜCE DEĞERDİR DİYEN BİR PARTİNİN MENSUBLARIYIZ. UMUDUMUZ DENİZ DEĞİL ÖNDER DEĞİL UMUDUMUZ HALKTIR HALKIN UMUDU DA KILIÇDAROĞLUDUR........... SİZE KOLAY GELSİN

Yorumu oyla      20      7  
mert ali 20 Haziran 2011 Pazartesi 20:42

sayın erten sizin bile şüplei chp ye oy verip vermediğiniz size kesinlikle inanmıyoruz ki bu süreçte genel başkanın arkasında durulması gerekirken siz bunları yapıyorsunuz artık çekin eliniz ayağınızı myk ve pm de onca genç var sizde nerdeydi öle boşa konuşmayın bir arkadaşımız demiş mardinlilerden oy gelmiyor diye doğruları söğlemiş kesinlikle gelmiyor sizin bile attığınız şüpheli

Yorumu oyla      18      7  
aslan 20 Haziran 2011 Pazartesi 19:01

sayın erten izmirdeki mardinlilerden c h pye nekadar oy çıkıyo bunuda bilesin mardindeki mardinli hangi partiye veriyo izmirdeki mardinlide o partiye veriyor sayın rezzak git kurultayını mardinde yap izmirdeki insanlar sizler gibi sağcımı solcumu belli olmayan insanlardan bıktı bırakın siyaseti gençler yapsın illada yapcam diyosan git mardinden koy adaylığını c h p nin oylarını yükselt ve mardinden vekil ol bizim sırtımızdan geçinme sayın rezzak.

Yorumu oyla      29      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Evren’in hapse girmesine üzülmem’
Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 12 Eylül darbesini yapan ...
'Stockholm Sendromu'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçimde yüzde 50’ye yakın ...
Tekin: İkisine de yakışmadı
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ile CHP İzmir ...
 
Bahçeli kaset olayında Gül'ü hedef aldı
Seçimler öncesi kaset skandallarının yaşandığı MHP’de, yeni başkanlık ...
Kılıçdaroğlu’na İzmir’den destek
''İzmir CHP Gönüllüleri'' adlı bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
'CHP'den bu kadarını beklemiyorduk!'
Afyon’da CHP’nin aldığı oy oranının kendilerini şaşırttığını belirten ...
 
DSP olağanüstü kurultaya gidiyor
DSP Genel Başkanı Masum Türker, 10 Temmuz’da toplanacak Olağanüstü Kurultayda ...
İşte Erdoğan'ın hedefindeki CHP'li belediyeler
Hedef, CHP'nin yönetimindeki İzmir, Antalya, Mersin ve Eskişehir gibi ...
Kılıçdaroğlu’ndan 'iki oy'un hikayesi
2007 seçimlerinde CHP'ye sıfır oy çıkan Küçükçobanlı köyünü Kılıçdaroğlu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva