HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2011 Pazartesi - 14:06

AK Parti oy vermeyenlerin peşine düştü

Türkiye genelinde yüzde 50'ye yakın bir oy alan AK Parti'de seçimin ardından hedef oy vermeyen seçmene ulaşmak olarak belirlendi. Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen İzmir İl Başkanlığı, İzmir'de oy vermeyen yüzde 63'lük kesimi mercek altına alacak.

AK Parti oy vermeyenlerin peşine düştü

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ - Seçimin ardından CHP'de kurultay isyanı yaşanırken, oy oranını yüzde 50'ler seviyesine çıkaran AK Parti'de ise oy vermeyen yüzde 50'lik seçmeninin neden oy vermediği sorusuna yanıt aranıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçen il teşkilatları oy vermeyen seçmene ulaşarak, 'neden oy vermedikleri' hakkında görüşlerini alacak. Türkiye genelinde başlatılan çalışma kapsamında İzmir'de de AK Parti'ye oy vermeyen seçmene ulaşılacak.
 
İLÇELERDEN RAPOR İSTENDİ
2009 yerel seçimlerine göre CHP'ye oranla daha başarılı bir sonuç elde eden ve oy oranını yüzde 37,27'e çıkaran AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda oy vermeyen yüzde 63'lük kesime ulaşmak için çalışmalar başlatıldı. İzmir'deki 30 ilçeden 11'inde CHP'in önünde birinci parti çıkmalarının önemli bir başarı olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe teşkilatlarından detaylı rapor istediklerini açıkladı.
 
EKSİKLİKLER TESPİT EDİLECEK
İzmir'de 11 ilçede birinci parti çıkmalarının önümüzdeki yerel seçimler için umut verici olduğuna vurgu yapan Akay, "İlçe teşkilatlarımızdan seçim raporu istemeye başladık. Bu seçim oldukça başarılı bir sonuç elde ettik. Ancak budan daha başarılı olabilmek adına şimdiden çalışmalara başlamalıyız. Bu nedenle ilçelerden ve seçim koordinasyon merkezlerinden gelecek rapora göre çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Sadece birinci parti olmadığımız ilçelerde değil birinci olduğumuz 11 ilçede de bunu yapacağız. Ekip çalışmalarına, nelerin yapıldığına bakacağız, eksik gördüğümüz yerleri tespit ederek yerel seçimler öncesi bu eksiklikleri kapatacağız" diye konuştu.
 
"YEREL YÖNETİMLERE OLAN TEPKİLER OYLARIMIZI ARTIRDI"
AK Parti olarak İzmir'de 30 ilçede oylarının bir önceki seçime göre artırdıklarını dile getiren İl Başkanı Akay, CHP'nin oylarında yaşanan düşüşün temel nedeninin yerel yönetimlerdeki başarısızlıklar olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları sürecinde ziyaret ettikleri ilçelerde vatandaşlardan en çok CHP'li belediyelerin başarısız yönetimlerinden kaynaklanan şikayetler aldıklarını anlatan Akay, "12 Haziran seçimleri genel seçim olması nedeniyle, biz yerelle ilgili sıkıntıları pek dile getirmedik. Ama gittiğimiz her yerde yerel yönetimlerden kaynaklı çok sayıda şikayet aldık. Konuşulacak o kadar sıkıntı, şikayet konusu var ki. Dolayısıyla yerel yönetimlerden şikayet eden vatandaşlar tepkilerini oylarında gösterdi" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
başkan 22 Haziran 2011 Çarşamba 23:55

geç kalmayın sayın başkanım şuanda chp sizden önce başladı yerel seçimlerde yüksek aldığı mahallelerde düşük olanları araştırmaya başladılar akpartili mahalle temsılcilerine aracı koyarak nerede hata yaptık telafi edelim deniyor tabana sahip çıkın

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay mazbatasını aldı
CHP İzmir 2. bölgeden milletvekili seçilen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, ...
Kocaoğlu da 'helalleşme' ziyaretine çıkıyor
Seçim sürecinde gerilen siyasi tansiyonu yeniden normal seviyeye çekmek ...
Haberal’ın mazbatasını ailesi aldı
CHP’den milletvekili seçilen “Ergenekon” tutuklusu Mehmet Haberal’ın mazbatasını ...
 
Kesin seçim sonuçları bu hafta açıklanıyor
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, kesin seçim sonuçlarının Çarşamba ...
Erten’den çok önemli kurultay açıklaması
Kurultay sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Eski Genel Sekreter ...
‘Evren’in hapse girmesine üzülmem’
Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 12 Eylül darbesini yapan ...
 
'Stockholm Sendromu'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçimde yüzde 50’ye yakın ...
Tekin: İkisine de yakışmadı
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ile CHP İzmir ...
Bahçeli kaset olayında Gül'ü hedef aldı
Seçimler öncesi kaset skandallarının yaşandığı MHP’de, yeni başkanlık ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva