HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2011 Pazar - 10:23

Yüksel: Biz zaten bıraktıracağız!

Başbakan Erdoğan’ın partisinin İzmir mitinginde, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kente yönelik yaptığı eleştirilere CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’den sert yanıt geldi.

Yüksel: Biz zaten bıraktıracağız!

İZMİR - Başbakan’ın “Eğer Büyükşehir hak ettiği payı almıyorsa, ben bu görevi bırakırım” sözlerine yanıt veren Yüksel, “Başbakan idare etsin. 10 gün için memleket başbakansız kalmasın. 10 gün sonra biz zaten bıraktıracağız” dedi. Başbakan’ın son günlerdeki saldırgan halini değerlendiren Yüksel, “Bu gidişin telaşıdır” diye de ekledi. Başbakan Erdoğan’ın son bir haftadır üslubunu iyiden iyiye bozduğunu vurgulayan Yüksel açıklamasına şöyle devam etti: “Başbakan’ın üslubunun giderek bozulduğunu görüyoruz. Son bir haftadır sarf ettiği sözler bir Başbakan’a yakışmamaktadır. İzmir’le ilgili olarak ne zaman konuşsa ağzından bir hakaret çıkıyor. 
 
Gündoğdu'ya Erdoğan damgası haberi için tıklayın

Başbakan’ın ruh halinin giderek bozulduğunun kanıtı ise, Türkiye’nin en önemli sanayicilerinden İnan Kıraç hakkında sarf ettiği sözlerdir. Bir işadamına “Senin için risk var Türkiye’de” diyen bir başbakan olabilir mi? Başbakan sürekli birilerini tehdit etmektedir. Başbakan’ın bu yaklaşımı Türkiye için çok tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle, 12 Haziran demokrasi seçimi haline dönüşmüştür.
 
Başbakan’ın ‘İzmir kör bir ideolojiye teslim oldu’ sözlerini ise, bir talihsizlik olarak nitelendiriyorum. İzmir’de insanlar gidip, özgürce seçim yapıyorlar. Kendisine oy vermeyen seçmeni ‘kör bir ideolojiye teslim olmuştur’ diye suçlayan yaklaşımı anlamak mümkün değildir.
 
Bu gidişin telaşıdır. Halkın sağduyusu vardır. Halk her şeyi değerlendirir. Kendisine hizmet edene ve çalışana oy verir.
 
Biz İzmir’e hiç kalemiz demedik. İzmir demokrat İzmirlilerin kalesidir. İzmir demokrasinin, barışın, özgürlüğün kalesidir. Demek ki İzmirliler yaptığımız hizmetlerden memnun. Sen sürekli, İzmir’e hakaret edersen, İzmir sana oy vermez. İzmir muhalif şehirdir, direnişin kentidir.
 
Başbakan “Eğer Büyükşehir hak ettiği payı almıyorsa, ben bu görevi bırakırım’ diyor. Başbakan idare etsin, 10 gün için memleket Başbakansız kalmasın. 10 gün sonra biz zaten bıraktıracağız.”
 
“Biz projelerimizi yaparız, yeter köstek olmayın”
Başbakan’ın, ‘İzmir’de kaçak yapılar var’ sözlerini de eleştiren Yüksel, “Bu durumda, Başbakan’ın önce devletin rakamlarına bakması gerekiyor. Kaçak yapıların oranı İzmir’de yüzde 50, Ankara’da yüzde 60, İstanbul’da yüzde 72’dir. Belediye başkanlığını yaptığı İstanbul’da yüzde 72 kaçak yapı bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel dönüşüm planlarını hazırlamıştır. İzmir’de kaçak yapı oranı yüzde 40’lara kadar gerilemiştir. Büyükşehir Belediyemiz, ilk adımını Kadifekale’de attığı Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentin yüzde 42’sini yenileyecek. Kentsel Dönüşümü ile ilgili ilk adımın atıldığı Kadifekale’de 42 hektar alanda risk taşıyan 1968 konut yıkılarak, hak sahiplerine talebine göre; konut veya bedel olarak ödenmiştir. 3 proje ise üç aydan bu yana Bakanlar Kurulu’ndan onay beklemektedir. CHP olarak AKP’ye diyoruz ki; Bırakın bizi kendi halimize.. Biz projemizi hazırladık, buna maddi gücümüz de var. Bütün bu projeleri yaparız. Yeter ki köstek olmayın” dedi.
 
İzmir’in Türkiye’nin en temiz kenti olduğunun altını çizen Yüksel şöyle devam etti:
 
“Türkiye’de arıtma tesislerinin yüzde 38’i İzmir’dedir. Türkiye’de bu arıtma sistemine sahip bir başka kent yoktur. İzmir’i kendi yönettikleri kentler ile kıyaslayamazlar bile. Büyük Kanal Projesi başarıyla hayata geçmiştir. Körfezi yüzülebilir hale getirmek gibi somut bir iddiamız var.  
 
Sayın Başbakan İzmir’e ‘suyu kim getirdi’ diyor. İzmir’e suyu Büyükşehir Belediyesi getirdi. İzmir susuz kaldığında, ‘arsenikli su’ dendiğinde yüzlerce kuyu çaktı kendi imkanlarıyla. Siz Ankara’ya Kızılırmak’tan su getirmeye kalktınız. İstanbul’da barajlara Karadeniz’den su bastınız. İzmir’de ise, Başkan Kocaoğlu barajdan suyu kendisi getirmek istediği zaman izin vermediniz. İzmirli’de dedi ki; ‘arsenikli su içeriz sana oy vermeyiz’. İzmir’in devlete verdiği 23 milyardır, geri aldığı 457 milyondur. Sayın Başbakan’ın İzmir’e verdiği hiçbir şey yoktur.  Büyükşehir’in 3 katrilyon civarında yatırımı vardır. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu rakamları açıkladığımız zaman, başbakan gerçekten görevi bırakmak zorunda kalacak.”
 
“İzmir Aziz Başkanı’na sahip çıktı”
EXPO 2020’ye yönelik açıklamaya ise Yüksel’in yanıtı şöyle oldu:
“Başkan Kocaoğlu, EXPO çalışması için önümüzdeki günlerde Paris’e gidiyor. Bunu speküle etmenin bir anlamı yok. Başvuru mektubunu götürmemesi de operasyonla bağlantılıdır. Çok haksız bir operasyondur. Bütün İzmirliler tepki göstermiştir.  İşçisiyle işvereniyle herkes Aziz Başkanı’na sahip çıktı. Başbakan kıskanmasın. İzmir yerel yönetimlerine güveniyor. Ne yapalım? EXPO 2015’i bize bunlar kaybettirdi. Başbakanın bizzat kendisi sorumludur. Bu sefer kaybettiremeyecek. Zira, CHP iktidarında, Başbakan Kılıçdaroğlu ile birlikte Paris’te gidip EXPO 2020’yi alıp geleceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AZİZ 6 Haziran 2011 Pazartesi 19:15

AZİZ BAŞKAN İZMİRE SAHİP ÇIKACAKTI ÖNCE. HİÇ BİR ZAMAN İZMİRE SAHİP ÇIKMADILAR HEP YANDAŞLARINA HİZMET ETTİ BELEDİYE BEN KENAR SEMTTEYİM NE BİR BELEDİYE BAŞKANI NE BİR MİLLET VEKİLİ GELDİ SORUNLARLA İLGİLENDİ SOKAKLAR PİSLİK İÇİNDE. ORTAÇAĞ KENTİ GİBİ OLDU.

Yorumu oyla      14      6  
ADAYLAR 6 Haziran 2011 Pazartesi 15:48

PKKNIN DAĞ KADROSUNDA Kİ ADAMI BİLE CHP DEN ADAY YAZIKLAR OLSUNNN.

Yorumu oyla      13      6  
DEMOKRAT 6 Haziran 2011 Pazartesi 09:05

Bir şeyi daha belirtmek istiyorum,maalesef CHP nin adaylarının yetersiz olduklarından dolayı CUMHURİYET ve ATATÜRK İlkelerini savunacak olanları lütfen destekleyelim.

Yorumu oyla      15      7  
DEMOKRAT 6 Haziran 2011 Pazartesi 09:01

Bu Cevabın neresi çok sert anlamadım.Tamamen suya sabuna dokunmadan yuvarlak laflarla geçiştirilmiş seçmeni etkileme şovundan öteye birşey değil.Alaattin efendi daha gerçekçi siyaset yapsında o zaman görelim bakalım 1 haftaya kalmaz ŞİRKETLERİ nasıl mercek altına alınır.O yüzden bu Tiyatro etkinliklerine inanmıyoruz.Tamamen tavşana kaç,tazıya tut misalidir.

Yorumu oyla      15      7  
demokrat izmirli 5 Haziran 2011 Pazar 22:59

SN YÜKSEL SEN İLKNUR DENİZLİNİN KARŞISINDA BİLE ÇARK ETTİN BUNU UNUTMADIK ! SN BAŞBAKAN ISPATLASINLAR BIRAKACAĞIM DEDİ ISPATLASANA BOŞ MUHABBET YAPACAĞINA ISPATLA.

Yorumu oyla      18      19  
tavuk 5 Haziran 2011 Pazar 22:35

aç tavuk acıktımı kendini buğday ambarında görür müş chp 12 haziranda yüzda 19.99 alacak konak meydanın kutlama yapacak şimdiden hayırlı olsun.

Yorumu oyla      19      19  
ÇIRPINIŞ 5 Haziran 2011 Pazar 18:29

CHP NİN SON ÇIRPINIŞLARI HA HA HA

Yorumu oyla      21      23  
İZMİRLİ 5 Haziran 2011 Pazar 16:51

benim doğma büyüme 7 sülalem izmirli peki chp nin adaylarının nereli olduğunu araştıralımmı ? izmirdeki belediye başkanlarının nereden kimleri izmire yerleştirdiklerini bir araştır sen sonucunu kendin göreceksin .sana kısa ve öz bir cevap vercem git bir pazar günü konak kemeraltı kordonu gez izmire yakışan görüntü bumu ondan sonra bana cevap yaz. NOT bu cevabım anlayana .

Yorumu oyla      19      26  
ahmet tok 5 Haziran 2011 Pazar 14:07

müjde müjde kemal kılıçdaraoğlu bu seçimde oy kullanabilecek HAYALDİ GERÇEK OLDU....

Yorumu oyla      23      38  
BİR BİLEN 5 Haziran 2011 Pazar 13:24

SN. YÜKSEL SENİN 2. BÖLGEDE YAPTIĞIN LİSTEYE BAK ONDAN SONRA KONUŞ İLK 9 DA BİR KİŞİ BİLE BÖLGEDE OTURMUYOR 7 TANESI İZMİR DIŞINDA 2 TANESIDE BİRİ SEN BİRİDE MOROĞLU 1. BÖLGEDE OTURUYOR SEN ŞİMDİ BU BÖLGEDE 1. PARTI OLAÇAĞINI SANIYORSAN YANILIYORSUN SENLE AZIZ ELELE VERIP İZMİRİ MAHVETTINIZ ARTIK İZMİR UYANDI SİZE OY MOY YOK BU SEFER OYUMU AKP YE VEREĞEIM BUDA YÜKSELIŞE KAPAK OLSUN

Yorumu oyla      23      37  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan taze seçmene özel mektup
CHP Çiğli İlçe Başkanlığı yaptığı özel bir çalışmayla ilçedeki 10 bin ...
Gündoğdu Meydan savaşını kim kazandı?
Başbakan Erdoğan’ın Gündoğdu Mitingi siyasi kulisleri hareketlendirdi. ...
Baykal uyardı: Bu gidişe izin vermemeliyiz
CHP'nin eski genel başkanı, terör tehdidi altında anayasa değişikliğiyle ...
 
Kılıçdaroğlu 1 milyon kişiye seslendi
CHP Genel Başkanı Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki İstanbul mitinginde, yaklaşık ...
Gündoğdu’ya Erdoğan damgası
Başbakan Erdoğan,partisinin en kalabalık İzmir mitinginde çılgın projelerini ...
Tekin: İDO ve polis CHP'lileri engelledi
CHP Genel Başkancısı Gürsel Tekin, "Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade ...
 
Bahçeli: CHP ile AKP gizli ittifak oluşturdu
MHP Lideri Devlet Bahçeli“CHP ile AKP'nin oluşturduğu gizli ittifak gittikçe ...
Bağış: Hiç bu kadar adileşmemişlerdi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.
Başbakan’ın geldiği gün CHP’ye geçtiler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi öncesi aralarında çok sayıda ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva