HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2011 Cumartesi - 17:05

Tekin: İDO ve polis CHP'lileri engelledi

CHP Genel Başkancısı Gürsel Tekin, "Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Trafik polisi ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor" dedi.

Tekin: İDO ve polis CHP lileri engelledi

İSTANBUL– CHP'nin İstanbul mitingi için Kazlıçeşme meydanı dolmaya başladı. Sıcak havaya rağmen öğle saatlerinden itibaren binlerce kişi Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'na gelmeye başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partililerin alana gelişiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını belirterek, İDO ve İETT'yi suçladı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, vatandaşların miting alanına ulaşımı konusunda aksaklıklar yaşandığı iddiasına ilişkin, ''Maalesef bu tür aksaklıklar oluyor. Örneğin şu anda Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Benzer yollarda trafik polisi uygulama yapıyor. Ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor. Bunlar çok çirkin şeyler'' dedi.
 
Tekin, CHP'nin Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlediği ''Büyük İstanbul Mitingi'' öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin ''Miting öncesinde bazı ihbarlar alındı 'Otobüsler durduruldu' şeklinde. Nedir bunun içeriği?'' diye sorduğu Tekin, şunları söyledi:
 
''Maalesef bu tür aksaklıklar oluyor. Örneğin şu anda Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Benzer yollarda trafik polisi uygulama yapıyor. Ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor, Bunlar çok çirkin şeyler. Gerçekten bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Bu kadar basite inmişlerse doğrusu sayın valinin, sayın emniyet müdürünün müdahale etmesi gerekiyor. İnanıyorum ki aynı aksaklık önümüzdeki bir saat içerisinde devam etmez. Ederse, bunun da bedelini ağır öderler.''
 
Yaşanan aksaklıkları ayıpladığını belirten Tekin, ''Burada bir siyasi parti miting yapıyorsa devletin kurumları özellikle emniyetin ve İDO'nun yardımcı olması gerekiyor. Bütün bu aksaklıklara rağmen CHP'nin mitingine gelmek isteyen inançlı CHP'liler akın akın geliyor. Hiçbir engeli tanımıyorlar'' diye konuştu.
 
Mitinge katılım konusunda görüşleri sorulan Tekin, ''Hedefimiz 500 bin kişi. Şimdi yukarıdan baktım. 500 bine yakın kişi gelmiş. Hiçbir taşımamız yok. CHP, 81 ilde yapmış olduğu mitinglerin hiç birinde taşıma yok. Ancak elbette Trakya ve İzmit'te arkadaşlarımız bu coşkuya katılmak istiyorlarsa gelebilirler ama 100-200 otobüslü bir organizasyon söz konusu değil'' dedi.
 
Tekin, daha sonra bayılan bir kadını ambulansta ziyaret etti. Bu arada miting katılımcıları, arama noktalarından geçerek alana alınıyor.
 
MİTİNG ALANI DOLDU
Ellerinde CHP ve Türk bayrakları ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterlerini taşıyan partiler arama noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. Mitinge ilk gelen gruplar içinde yaşlıların çoğunlukta olması dikkat çekti.
 
Mitinge katılanlar renkli yazıların bulunduğu döviz ve pankartlar taşıdı. "Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olamaz ", "Hepimiz eşkıyayız ", "Ampulleri söndürün " yazılı pankartların yanında miting alanında tartışma yaratacak pankartlar da açıldı.
 
"İnsanları AKP'li CHP"li, Kürt Türk, Alevi Sünni diye ayırdın. Bölücü Tayyip" yazılı pankart, alanın arkasında bazı partililer tarafından açıldı. Mitingin başlamasına saatler kala, alanda toplanmalar devam ediyor.
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting alanına saat 17.00"de gelmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce bazı sanatçıların da mitinge katılanlara konser vereceği öğrenildi.
 
Bu arada mitingin gerçekleştirileceği alan CHP bayraklarıyla süslenirken, aynı yerde Başbakan Erdoğan fotoğrafının bulunduğu AK Parti reklamlarının yer alması ilginç bir görüntü oluşturdu. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: CHP ile AKP gizli ittifak oluşturdu
MHP Lideri Devlet Bahçeli“CHP ile AKP'nin oluşturduğu gizli ittifak gittikçe ...
Bağış: Hiç bu kadar adileşmemişlerdi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.
Başbakan’ın geldiği gün CHP’ye geçtiler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi öncesi aralarında çok sayıda ...
 
‘İstifa edip sine-i millete dönün’
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Yaşar ...
CHP’li Çam ve Güven hastaları dinledi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Musa Çam ile Prof. Dr. Hülya ...
Yüksel: İstikrar sürsün, halk yine sürünsün
CHP’li Yüksel 9 yıldır ülkeyi kötü yöneten AKP’ye karşı vatandaşları uyardı ...
 
Dervişoğlu: AKP hilkat garibesidir
Torbalı ilçesinde, Dağkızılca ve Karakuyu köylerini ziyaret eden MHP İzmir ...
‘Eksikli bir tek çocuk kalmayıncaya kadar çalışacağız’
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli gittiği her ...
Aksünger: Sivil toplum anlayışını değiştriceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal Aksgüner, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva