HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2011 Salı - 00:00

Erdoğan’’dan İzmir’’e EXPO 2020 sürprizi!

Ege TV’’nin alışkanlık yaratan programı ’‘Söz Meclisten İçeri’’ bu haftada gündeme damgasını vuran gelişmeleri konu aldı. En flaş yorum İzmir’’in EXPO adaylığına ilişkin yapıldı.’

Erdoğan’’dan İzmir’’e EXPO 2020 sürprizi!

 
İZMİR - Gazeteci-Yazar Nedim Atila, Ümit Yaldız ve Gönül Soyoğul’’un hazırlayıp sunduğu programda gündeme ilişkin özgün yorumlar dikkat çekti.
 
Programdaki en flaş konu 6 Mart’’ta İzmir’’de gerçekleşecek olan büyük buluşma yani Aliağa-Menderes Raylı Sistemi açılışı için bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’’nun programının ele alındığı bölümde gerçekleşti.
Gazeteci-Yazar Nedim Atila, açılış için kente gelecek olan Başbakan Erdoğan’’ın ESİAD’’ın konuğu olarak katılacağı platformdan; İzmir’’e ’‘EXPO müjdesi’’ vermesinin beklendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’’a yakın kaynakların Erdoğan’’ın EXPO 2020 için Ankara-İzmir arasındaki rekabete noktayı koyacağı, hükümetin adayı olarak daha önce bu alanda mücadele etmiş olan İzmir’’in seçildiğine dair müjdeli haberi vererek, kenti rahatlatacağı bilgisini verdiklerini söyledi. Gazeteci Ümit Yaldız da Ankara’’nın ’‘tavşan aday’’ olduğunu aylardır savunduğunu, hükümetin genel seçim öncesi İzmir’’in adaylığını açıklayarak kente sıcak bir mesaj vermek istediğini her platformda savunduğunu, Erdoğan’’ın bu açıklamasının kendisi için sürpriz olmayacağını söyledi.
 
TEKİN-YÜKSEL ÇATIŞMASI
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’’nun iki günlük İzmir programını ele alan ve Ödemiş’’teki tarım mitingi, Halkapınar’’daki Karslılar Şenliği, Bornova Belediyesi’’nin spor kompleksi ve iptal edilen Konak Belediyesi Sevgi Yolu açılını içeren, aday adaylarının köşe kapmaca oynadığı sıkışık programın perde arkasını aralayan gazeteciler, yaşanan olaylara ayna tuttu. Kılıçdaroğlu’’nun iki günlük programında genel merkez düzeyinde yaşanan iç çatışmanın fark edildiğini savunan gazeteciler özellikle son sürecin ’‘olay adamı’’ Süheyl Batum’’un parti içinde biraz geriye çekildiğini, Ege-Koop’’un genel kurulu için İzmir’’de olmasına rağmen ortalıkta gözükmediğini söylediler.
CHP kulislerine yayılan Gürsel Tekin-Alaattin Yüksel çatışmasını da ele alan gazeteciler, Halkapınar Spor Salonu’’ndaki Karslılar Şenliği’’nin katılım yönüyle fiyasko olduğunu, katılımın oldukça düşük olduğu salonun sorumlusu olarak otobüs tahsis etmeyen Aziz Kocaoğlu’’nun görüldüğünü söylediler.
 
MİTİNGİ İYİ AMA’…
 
Tarım mitinginin doğru ancak paketten çıkan sonuç bakımından yetersiz olduğu vurgulayan Gazeteci Ümit Yaldız, metropolden ve civar ilçelerden yüzlerce otobüs partili ya da seçmenin akın ettiği mitingin sayısal olarak yeterli, ancak bıraktığı iz bakımından yetersiz olduğunu savundu. Gazeteci Gönül Soyoğul da sadece mazot müjdesinin çiftçi kesimi için yeterli olmadığını belirterek, mitingin heyecandan yoksun olduğuna dikkat çekti.
 
TARTAN’’A KUMPAS KURULDU
 
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’’ın Sevgi Yolu açılışının da provoke edildiğini, kumpas kurulduğunu savunan gazeteciler, Konak’’ta patlak veren işçi sorunun arka planında başka şeylerin yattığını savundular. Aynı şirketin Bornova Belediyesi’’nin temizlik işlerini de yaptığına değinen Gönül Soyoğul, ’‘İsyanın Konak’’ta olması düşündürücü. DİSK burada müşteri derdinde. Taşeron meselesi elbette önemli. Ama Sevgi Yolu açılışına denk getirilmesi bence bir tesadüf değil’” dedi.
 
AZİZ BAŞKAN VEKİL ADAYI MI?
 
Harareti yüksek programda, Kılıçdaroğlu’’nun ziyareti sonrası kulislere yayılan Aziz Kocaoğlu’’nun milletvekili adayı olacağına dair senaryo da konuşuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’’in Bornova Belediye Başkanı Kamil Sındır üzerinden İzmir’’de yapılandığına dikkat çeken Atila, Aziz Kocaoğlu’’nun milletvekili yapılması halinde, Tekin’’in adayının Sındır olabileceğini, ancak Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’’ın da bu konuda mücadele edebileceğini söyledi.
Gazeteci Ümit Yaldız da Kocaoğlu’’nu milletvekili yapmaya dönük çok sayıda senaryonun konuşulduğunu belirterek, ’“Gönül Soyoğul ile birlikte iki yıl önce bu soruyu yönelttiğimizde Sayın Başkan Kocaoğlu, ’“Beş yıllık vekilliği, bir günlük başkanlığa değişmem’” diyerek noktayı koyduğunu, Kocaoğlu’’nun vekil adaylığı noktasındaki düşüncesinin değiştiğini sanmadığını söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkan ve Balbay'a 21.00 operasyonu
Her fırsat bir fidan!
www.firsat35.com ile aldığınız ilk fırsat, bir fidana dönüşüyor. Satın ...
İzmirli kızlar ’‘fasıl eşliğinde’’ formda kalıyor
İzmir'deki bir spor salonu, üyelerinin daha fazla eğlenmesi ve enerji ...
 
Mezun olmadan iş görüşmesi yaptılar!
Mövenpick Otel İnsan Kaynakları Müdürü Koray Adıgüzel, İzmir Üniversitesi ...
Dikkat: Yine yağmur geliyor!
Geride kalan haftayı yağmurlarla geçirdikten sonra hafta sonu ’‘bulutlana’’ ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
 
Üniversitede BDP-TKP kavgası: 5 yaralı
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu’’nde iki karşıt öğrenci grubu arasında ...
PKK eylemsizliği bitirdiğini açıkladı
13 Ağustos 2010 tarihinden beri sürdürdüğü tek taraflı eylemsizlik kararının ...
İzmir’’de korkunç cinayet: Kooperatif yöneticisi öldürüldü!
Çiğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mustafa Acar İstasyonaltı ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva