HABERLER>SEÇİM 2015
18 Ocak 2014 Cumartesi - 08:55

Yıldırım’dan Çeşme mesajları: İthal aday yanıtı ve hizmet vurgusu

AK Parti Büyükşehir Adayı Çeşme’de STK’larla yapılan toplantıda yerel idareyi hizmet üzerinden eleştirirken, CHP’nin ithal aday salvolarına da yanıt verdi.

Yıldırım’dan Çeşme mesajları: İthal aday yanıtı ve hizmet vurgusu

EGEDESONSÖZ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım haftanın son iş günü Yarımada mesaisini Çeşme’de STK’larla yapılan toplantıyla tamamladı.

- YARIMADA'DA YARGI VE YEREL İDARE SALVOSU...  

Haber-İş Sendikası tesislerinde kendisini coşkuyla karşılayan kalabalık topluluğa seslenen Yıldırım, CHP’nin İzmir’de seçim kazandıktan sonra hizmet yapmadığını öne sürdü. Yıldırım, “Bir tarafta hizmet var, gelişen Türkiye var. Bir tarafta mevcuttan yiyen İzmir var. Bunu İzmirli görüyor. Diyor ki kardeşim bizim neyimiz eksik. Dünyaya ticareti öğreten şehiriz. Fuarcılığı başlatan şehiriz, bir sürü ilklerimiz var. Biz bugünkü yoksunluğa çaresizliğe altyapıdaki yetersizliğine mahkum muyuz? İzmirli bunu soruyor. Bunun cevabı verilecek. Top çevirmekle konuyu başka taraflara götürmekle bu iş olmaz.

“REFÜJLERE ÇİÇEK DİKMEK YETMEZ”
Binali Yıldırım, yerel yönetimi eleştirerek, rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’un “Ne yaptın” sorusunun yanıtını şu sözlerle verdi:  “İzmir’e ne yaptınız? İzmir’e 11 yılda ne yaptıysak biz yaptık belediyenin yaptığı dişe dokunur bir şey yok. İzmirlinin hayatına değen bir şey yok. Ana caddelerin refüjlerine çiçek dikmekle bu iş olmaz. 6 ayda bir kaldırım yenilemekle hizmet yaptım denilemez. İzmir’in sulama barajları, yolları, sulama göletlerini yaptık. 10 yıl önce Manisa’ya, Çanakkale’ye Uşak’a, Ankara’ya bölünmüş yolu yoktu. Onları yaptık, Çandarlı’ya dünyanın 10 büyük limanından birine başladık yüzde 95’i bitti. Havalimanı bitiyor, hızlı tren başladı. İstanbul- İzmir Otoyolu tüm hızıyla devam ediyor. Kemalpaşa Turgutlu demiryolu, Kemalpaşa lojistik merkez devam ediyor. Sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız İzmir yatırımlarının tutarı 10 yılda 4 milyar lira. Devam edenlerle birlikte 7 milyar lira. Tüm kurumların yatırımlarını koyduğumuz zaman 15 milyar liranın üzerine çıktı. Belediye de ‘Biz 5.3 milyar lira yatırım yaptık, bakanlık ne yaptı’ diyor. Hizmet konusunda bizimle kimse aşık atamaz. Orada tevazuya lüzum yok. Çeşme Marinası nasıl oldu? Pırıl pırıl oldu. Bir çeşme kadar değer kattı.”



İTHAL ADAY GÖNDERMESİNE YANIT
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, rakiplerinin “İzmirli değil, İzmir’i bilmez” yönündeki eleştirilerini de şu sözlerle yüklendi; “Bu ithal aday İzmir’i bilmez, İzmir’i tanımaz. Naldöken’e bıraksan Alsancak’a gelemez’ diyorlar. Böyle alaycı bir yaklaşım... Bunu mecliste söyledi bir milletvekili... Dedim ki ‘arkadaş sen bana İzmirli değil demekle beni aşağıladığını sanıyorsun ama unutma ki bu şehirde yaşayan 4 milyon insanın 2 milyondan fazlası İzmir doğumlu değil. Farkında mısın bu kadar hemşerimize hakaret ettiğinin’ dedim. Nerede doğarsak doğalım yaşadığımız şehir İzmir’dir. İzmirli olmaktan da gurur duyuyoruz. İzmirli olmak tabi ki önemli. Ama İzmirli olmakla övünmenin gururlanmanın arkasında da İzmir’e hizmet yapmış olmanız lazım.”

HUKUK HERKESE LAZIM 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 25 Aralık operasyonuna bir kez daha değinerek, hukuk sistemini şu sözlerle eleştirdi:  “Bize yolsuzluk bulaşmaz. Alnımız açık başımız dik. Ekşi yemedik ki karnımız şişsin. Kimse bizimle aşık atamaz. Her şey teker teker ortaya çıkıyor. Urla ve Karaburun’da SİT’ten dolayı evleri yıkılacak köylülerin evleri yıkılacak diye ter dökerken bazıları bizim hakkımızda örgüt kuruyorlar diye suç dosyası hazırlamış. Bu da çıkmış ortaya. O iddianamelerin arasında oradaki hemşehrilerimizin evlerinin örgüt kurarak mahkeme kararını engelledi diye suçlama yapıyor. Kime? Başbakan’a suçlama yapıyor. Yazıklar olsun. Böyle şey olur mu ya. Hukuk insanları perişan etmek için değil adaleti tecelli etmek için olur. Üç kişi bir araya geldi mi vay efendim örgüt. Örgüt vardı yok ettik. O kanun 1994 yılında PKK ile mücadele için çıkarıldı. Hizmet edenleri şunu bunu yaptı diye suçlamak için çıkarılmadı. Hukuk herkese lazım… En fazla titizlik göstermesi gereken hukuku uygulayanlar olmalıdır. Ne yazık ki hukuk bizim için geçerli değildir, vatandaş için geçerli diyorlar. Bizim hukuk devletimizde herhalde hukuk herkese geçerlidir ama hukuk adamları hariç.”   

BAZILARI HİZMETİ DERT EDİNİR
Sivil Toplum Kuruluşları ile yemek yiyen Yıldırım daha sonra deniz kenarında bir kıraathaneye yürüdü. Vatandaşlarla ve balıkçılarla çay içip sohbet eden Yıldırım, sorunlar hakkında bilgi aldı. Vatandaşların hizmetsizlikten dert yandığı ve yardım isteğinde bulunduğu Yıldırım, “Bazıları hizmet etmeyi kendine dert edinir, görev edinir, amaç edinir. Bazıları ise hiç dertlenmez. Biz dert edinen taraftayız. İnsana hizmet bizim ilk amacımız. Farkındaysanız az konuşup çok dinliyorum. Sizin sıkıntılarınız artık benim derdim oluyor. Az konuşurum ama soyadım gibi hızlı iş yaparım. Yaptıklarımız ortada” diye konuştu. Yıldırım, kısa süre sonra tekrar ziyaretlerine geleceği sözü vererek geç saatlerde Çeşme’den ayrıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatih karasu 19 Ocak 2014 Pazar 07:32

hadi oradan hadi oradan hayal jurmayın binali bey...izmir gericilere papuç bırakmaz...

Yorumu oyla      12      6  
CUMHURİYET HÜKÜMETLERİNİN...Gelmiş , Geçmiş EN ÇALIŞKAN BAKANI... 18 Ocak 2014 Cumartesi 17:34

30 MARTTA İZMİR...Makus talihini yenecek ve BAKAN BAŞKAN Binali YILDIRIM'la Mutlu yarınlara doğru yol alacak. AK PARTİ BELEDİYECİLİGİ , GÜÇLÜ BAŞKAN ve GÜÇLÜ EKİP ARKADAŞLARYLA İzmir Yeniden İmar ve İnşa edilecek...( chp ve KOCAOGLUNUN " TOKAT-Erbaa " tipi BELEDİYECİLİK Anlayışı son bulacak...

Yorumu oyla      14      9  
hüseyin ahmetoğlu 18 Ocak 2014 Cumartesi 14:41

sn. Binali bakanım, ciddi aday izmir için şans bu izmir bu şansı iyi kullanmalıdır.

Yorumu oyla      18      13  
izmirliyigit 18 Ocak 2014 Cumartesi 12:19

Satmadığınız yer kalmadı hala daha yatırım yaptık diyorsunuz. Bizim Havagazı'mız Sasalı'mız vs satılmadı.. :)

Yorumu oyla      24      12  
18 Ocak 2014 Cumartesi 11:52

arkandayız oyumuz sana himet hizmt izmet

Yorumu oyla      21      22  
private35 18 Ocak 2014 Cumartesi 11:51

mesele İzmirli olmakta izmir doğumlu olmak değil.Doğmadığınız bir kenara aziz kocaoğluda doğmadı zaten ama izmiri bilmiyorsunuz bu gerçek.Düne kadar Erzincan milletvekiliydiniz stratejik olarak sizi buraya gönderdiler, anlatılan bu ve haklı bir eleştiri.

Yorumu oyla      25      11  
engin 18 Ocak 2014 Cumartesi 11:34

binali bey'e tek sorum olucak.İzmir istanbul arası otoban sürüyor demiş.Neden izmirde bir çalışma yok? Neden önce istanbul dan, bursadan başlıyor bu proje?

Yorumu oyla      25      11  
yorumcu 18 Ocak 2014 Cumartesi 10:48

milletin hizmetkarı,çalışkan adam binali yıldırım izmir seni bekliyor

Yorumu oyla      22      24  
ALİ ÇEŞMELİ 18 Ocak 2014 Cumartesi 10:39

BİZE SENİN GİBİ HİZMET ADAMI LAĞZIM..YERELDE AKP...GENELDE MHP VERİCEM

Yorumu oyla      23      24  
Çeşme'deki TOKİ Evleri Ne olacak? 18 Ocak 2014 Cumartesi 10:34

Çeşme'de yıllardır sürdürülen 1,5 katlık imar izni ve betonlaşmaya karşı önlemleri hiçe sayıp TOKİ'nin 5 katlı beton yığını yapmak istemesine ne diyorsunuz ona cevap verin. ÇEŞME'de beton yığını istemiyoruz. Buradan uzak durun BAŞKA İHSAN İSTEMEYİZ.

Yorumu oyla      27      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşer’den Büyükşehir’e ESHOT salvosu: Rakamlarla konuştu
MHP Adayı Murat Taşer rakamları ortaya koyduğu yazılı bir açıklama yaparak ...
CHP İzmir’de istifa rüzgarı
PM’de 11 ilçe adayının açıklanması sonrası İzmir’de sarsıntılar yaşandı. ...
Yıldırım’dan Yarımada’da yargı ve yerel idare salvosu!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karaburun ...
 
Karaburun’a ‘Yıldırım’ güvence: ‘Vaat edilenler ortada’ dedi ve…
AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım Yarımada turu kapsamında incelemelerde ...
CHP İzmir’de isyan, istifa ve sevinç bir arada!
Bergama’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday gösterilmesine ...
‘Çapraz bağ’ kavgası: Totuk’tan Kertiş’e çok sert yanıt
Partisi tarafından Bayındır’a aday gösterildikten sonra yaşadığı talihsiz ...
 
Flaş! CHP İzmir’de kriz: Örgüt yönetiminden toplu istifa
CHP Bergama Örgütü Yönetim Kurulu aday belirleme sürecinde by-pass edildikleri ...
Yıldırım’dan tünel mesaisi: Kocaoğlu’na yanıt ve ‘aday’ açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir ...
MHP'nin Büyükşehir Adayı Taşer'den trafik çıkışı!
Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva