HABERLER>POLİTİKA
29 Haziran 2024 Cumartesi - 17:01

Özgür Özel’den genel sekreter açıklaması: Babası benim en yakınım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile arasında yaşanan ‘genel sekreterlik’ gerilimi ile ilgili soruya “Atama ile ilgili bir sıkıntı yok. İzmir’de genel sekreter ataması ile ilgili bir isim çıktı. Bunu Özgür Özel istiyor, bu olmuyor gibi şeyler yazdılar. İzmir’in mevcut genel sekreteri, benim en yakınım Sarıgöl’den Ömer Karcı başkanımızın oğlu Barış Karcı. Nasıl bir sorunumuz olabilir? Bir tevatür yaptılar. Başkan, düzeltmek için bir açıklama yaptı. Onu bile çarpıttılar” yanıtını verdi.

Özgür Özel’den genel sekreter açıklaması: Babası benim en yakınım

EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başkanlık koltuğuna oturan Cemil Tugay’ın kadro revizyonları gündemden düşmüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında yaşanan “genel sekreterlik” krizi yaşanmıştı.

‘YETER Kİ HİZMET ETMEK İSTEYELİM’
Gazeteci Fatih Altaylı’nın youtube programına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Altaylı’nın “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaşanan atama sıkıntısı aşıldı mı” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Öyle bir sıkıntı yok. İzmir’in siyaseti öyle zor bir şey ki. İzmir, CHP’nin amiral gemisi, yerel basın, geçmişte birtakım kutuplaşmalara sahip olmuş bir yer… Atama ile ilgili bir sıkıntı yok. İzmir’de genel sekreter ataması ile ilgili bir isim çıktı. Bunu Özgür Özel istiyor, bu olmuyor gibi şeyler yazdılar. İzmir’in mevcut genel sekreteri, benim en yakınım Sarıgöl’den Ömer Karcı başkanımızın oğlu Barış Karcı. Nasıl bir sorunumuz olabilir? Bir tevatür yaptılar. Başkan, düzeltmek için bir açıklama yaptı. Onu bile çarpıttılar. Başkan, ‘Merak etmeyin, İzmir’in genel sekreterini biz belirleyeceğiz’ dedi. Buradan, ‘Özgür Özel  belirleyemez’ manası çıkardılar. Hiçbir sorunumuz yok. Başkanımız Cemil Tugay, Sağlıklı Kentler Birlik Başkanlığına seçildi. Ege Belediyeler Birliği’ne Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek seçildi. Birlikte çalışıyorlar. Kıyı Belediyeler Birliği’ne Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras seçildi. Herkese bir görev var. Partiye bunu anlatmaya çalışıyoruz. Azın üzerinde kavga etmek yerine, çoğaltalım herkese yeter. Makam da var, mevki de var. Yeter ki hizmet etmek isteyelim.”

NE OLMUŞTU?
Göreve geldikten sonra acil olan birimler ve bazı yapılara müdahale eden Cemil Tugay, birtakım atamalar yapmıştı. Tugay’ın başkanlık sürecinde en yakın çalışma yapacağı makam olan “genel sekreterlik” için seçim öncesi ve sonrasında bazı isimler gündeme gelmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bizzat devreye girerek Eski İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’yu İzmir’e göndermesiyle “genel sekreterlik talebi”inde bulunması gündem olmuştu. Tugay’ın genel merkezin bu talebine sıcak bakmadığı ve direnç gösterdiği konuşulmuştu.

 
Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı
 
Manisa'da evde yangın çıktı... Küle döndü
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partizede 30 Haziran 2024 Pazar 22:43

Karcı, Tunç Soyer ve yandaşlarını zengin ederken belediyenin ve şirketlerinin mali durumunu iflasa sürüklerken hiç bir eser üretmeden İzmir halkına çaktırmama başarısı göstermiş en üst bürokrattır. Aynı zihniyetteki yeni başkan daha ne istesin ki arayıpta bulamayacağı bürokrata devam dedi.

Yorumu oyla      0      0  
tahsin 30 Haziran 2024 Pazar 12:23

özgür özel bazı sozlerınle değişim diyorsun ve millet umutlanıyor ama sadece sözlerine bakarsak evet umutsun ama yaptıklarının sözlerinle tam tersi olduğu görülüyor. Senden beklenen chpli belediyelere akraba es dost dolduran baskanları görevden alırım demen ve hatta bir iki de ornek vermen idi. Boyle yapsan su anda ciddi bir iktisar alternatifi idin. Oysaki torpile es dost atamalarına kendın de dahıl olmak uzere katıldın ve su anda secim olsa asla turkıyede birinci parti olamazsın. Kendi ellerinizle AKP' yi birinci parti yapmaktasınız. Akp girmiş oldugudarbogazdan sizin sayenizde çıkar haberiniz ola.

Yorumu oyla      2      0  
Bakıp ta görmezsen ağır bedel ödersin 30 Haziran 2024 Pazar 10:20

Birader sen daha dünkü çocuksun! Bir makamı hak etmek için geçmişteki referanslar önemlidir chp de il ilçe başkanlığı yapmanın ya da genel başkanından referans almak sadece süper torpilli olduğunu gösterir! Faraza misal orta büyüklükte bir özel şirkette normal şartlarda senin yüzüne bile bakmazlar. Atatürk ü İslam dinini istismar ettikten sonra liyakat kavramının da içine ettiniz yani!

Yorumu oyla      3      0  
Partili 30 Haziran 2024 Pazar 06:49

Ceket olmadı pantolon verelim mi? Izmır yıllardır sağ iktidar partisine karşı durarak CHP oy vermiştir Izmirin küçük köyü kadar Manisanın ilçesinden Malatyadan,Tuncelinden bir çok insan izmir büyük şehir belediyesi ve ilçelerinde yüksek maaş ile işe yerleştirme yapılıyor ondan sonra da senin adamın benim adamım işe yerleştirme kavgası devam ediyor bu gün Izmirin belediyelerinde CHP milletvekilleri yakınları yüksek dolgun maaş ile işe yerleştirilmiştir durumdadır durup dururken bu tür açıklamalar konunun üstünü kapatmaya çalışmaktır Manisa'da belediye başkanı adayı olarak seçime girip delege dahi seçilemeyenler şu an partinin genel başkanı olarak ne kadar başarılı olur acaba? Bu ülkede demokrasi ve adalet anlayışı ile muhtar dahi olamazsınız diye demeç verenler söylediklerine pişman mı? Çünkü 22 senedir bu kişi ülkeyi yönetiyor....

Yorumu oyla      0      0  
Asila 30 Haziran 2024 Pazar 00:14

Ta binya garibanı işten çıkarsınlar bayarkli belediyesi cafede çalışmaya başladım oğlumu okula gönderebilirim dedim ama malesef ya dayimiz yok ya torpilimiz yok oğlum evingecindirmek için okula gitmiyor .canları istediklerini alıyorlar canları nasilmiaterse

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 29 Haziran 2024 Cumartesi 23:29

O zaman Cemil Başkanın Allah yardımcısı olsun

Yorumu oyla      7      0  
özgür 29 Haziran 2024 Cumartesi 22:19

Bir konudan bahsetmek istiyorum. Derdim paradan puldan öte düzgün insan çünkü. İnsan bazen çıkarları doğrultusunda çok kötü olabileceği gibi aynı zamanda kendi çıkarını unutup daha adil bir dünya peşinde koşar. Bu Barış Karcı kim. Çok basit anlatayım. İzmir Büyükşehir Belediyesinin memurları meclis toplantısı sürecinde eylem yaparken memurların arasına kollarıyla memurları itekleyip tahrik ederek defalarca eylem alanına girip itekleyerek provakatif eylemler içerisinde bulunmuş bir insandır. Orda ki insanlar bu tavır karşısında rahatsız olsalarda bu zatın tuzağına düşmemişlerdir. Sizin babasını çok iyi tanıdığınız bu insanın çocuğunun şımarıklığı, fütursuzluğu kendine narsist ve faşist bir ruh haliyle güveni nerden geliyor. Bu çok sevdiğiniz babasının oğlunun kollarıyla bir dünya insanı iteklemesi ne anlama geliyor. Açıklayın sayın Özel. Bir zahmet.

Yorumu oyla      10      1  
Sorunsal 29 Haziran 2024 Cumartesi 21:01

Durup dururken böyle bir açıklama yapılır mı ? Yapılmaz.. Demek ki tartışmaların üzerinden epey geçmişken bu mesele hala konuşuluyorsa, vardır demek ki bir durum.

Yorumu oyla      10      0  
VATANDAŞ 29 Haziran 2024 Cumartesi 20:40

İZMİRLİLER GÖRSÜN İZMİR AKRABA EŞ DOST 25 YILDIR BÖYLE YÖNETİLİYOR..HAMZA DAĞ SEVİYE ATLATIRDI BU ŞEHRE...

Yorumu oyla      14      5  
29 Haziran 2024 Cumartesi 20:25

Yakınimdir<: gereğinin yapılması

Yorumu oyla      15      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erken seçim açıklaması: Halk istediği zaman olur!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Bugün erken ...
Cumhur İttifakı'ndan Başkan Fıçı'ya 'özür dile' çağrısı: Foça halkı dedikoducu değildir!
Foça Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, Belediye Başkanı ...
CHP'li Arslan'dan elektrik zammı tepkisi: Kazanan dağıtım şirketleri, kaybeden vatandaş!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji fiyatları gerilediğinde indirim ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Saygılı'ya 'suya zam' yanıtı: Biraz da olsa utanın!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir'de alınan suya zam kararına ...
AK Partili Saygılı'dan 'suya zam' tepkisi: Bunun adı illüzyon siyasetidir!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, suya yapılan zama yönelik tepkisini ...
CHP'li Kılıç'tan Aliağa kararına tepki: Akşam ormandı, sabah değil!
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aliağa’da orman statüsünden çıkarılan ...
 
MHP'den Özel'e 'çuval' göndermesi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ...
'Beşar Esad' açıklaması: Yine görüşürüz!
Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz Suriye ile ilişkilerimizi ...
İYİ Parti'den bir istifa haberi daha!
İYİ Parti'de dün parti kurucularından Koray Aydın istifasını sunmuştu. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva