HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2011 Cuma - 20:41

Ulaştırma Bakanı’ndan müjdeli haberler

İzmir Fuarı’nın açılışı ve 9 Eylül törenleri nedeniyle İzmir’e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün yaptığı ziyaretlerde hem devam eden yatırımlarla ilgili bilgi, hem de yeni müjdeli haberler verdi.

Ulaştırma Bakanı’ndan müjdeli haberler

İZMİR - Memur-Sen İzmir Şubesi’ni İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Hamza Dağ eşliğinde ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’e söz verdikleri 35 projeden ilerlemeye başlayanlarla ilgili açıklamalar yaptı. Sabuncubeli Tüneli’nin temelini atarak Manisa ile aradaki mesafeyi 15 dakikaya düşüreceklerini belirten Yıldırım, “Evliya Çelebi’nin kitaplarına bile konu olmuş korkunç Sabuncubeli’nin ilk kazmasını vuracağız. Toplam 5 kilometreye yakın bir tünel. Böylece Sabuncubeli kabusu sona ermiş olacak. Bunun getirisi esasında zaman içinde çok daha iyi anlaşılacak. Manisa ile İzmir tamamen birleşik olacak. İzmir ekonomisine ve Manisa’ya getireceği hareketliliğin çok büyük oranda artacağını söyleyebiliriz. Sabuncubeli’nin direncini kırma zamanı geldi artık. İzmirlilere, Manisalılara yokuş yapamayacak” dedi.

DIŞ HATLAR’A İKİZ GELİYOR
Adnan Menderes Havalimanı’nın İç Hatlar Terminali için hazırlanan ihale ilanının da yayınlandığını kaydeden Binali Yıldırım, “O proje de gerçekleşme aşamasına geldi. Oradaki dış hatlar terminalinin ikizini iç hatlar terminali olarak yapıyoruz. Böylece havaalanının gelecek 20 yıllık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak bir tesis gerçekleştireceğiz. İki yıl sürecek proje yap-işlet-devret modeliyle hayata geçecek” dedi. Bakan Yıldırım ayrıca maliyet konusunda da “Dış Hatlar Terminali 100-120 milyon euro civarında gerçekleşmişti. Bu da o civarda olur. Biz en yüksek kirayı ve en düşük maliyeti çıkarana ihaleyi vereceğiz” bilgisini verdi.

PROJELERE İHALE YAĞMURU
Diğer projelerle ilgili de bilgi veren Bakan Yıldırım, “Gördüğünüz gibi eldeki imkanları en iyi şekilde kullanıyoruz. Bütçe kaynaklarından iş yapmak her zaman kolaydır. Önemli olan bütçe kaynakları dışında modeller geliştirip o kaynakları daha öncelikli konulara ayırabilmek, daha sosyal konulara ayırabilmektir. Kruvaziyer limanına ilişkin çalışmalar yolunda gidiyor. 2 aya kadar ihalesine çıkacağız. Konak Pier’e marina yapımı ilgili çalışmalar da planlandığı şekilde gidiyor. Bu yıl bitmeden ona da başlamış olacağız. Daha önce Ege Ray bünyesinde İZBAN için verdiğimiz kuzeye ve güneye uzatma sözü vardı. Gaziemir’den Torbalı’ya kadar olan kısmın ihalesi gerçekleşti. 7 Ekim’de temelini atacağız” diye konuştu.

FUARIN ŞANI VE İHTİŞAMI AZALMIŞ
Bu yıl 80’nci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı hakkında da değerlendirme yapan Binali Yıldırım, “Fuarın şanı ve ihtişamı artacağına azalmış. Bunun sorgulanması lazım. Dünyada herşey gelişiyor, yenilikçi ürünler gelişiyor, dünya küresel köy haline geliyor. Neden İzmir Fuarı bu gelişmeye paralel duruma gelemiyor? Bunun İzmirliler tarafından sorgulanması lazım. İzmir, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarındaki Türkiye ekonomisindeki yerini, bu fuarla başlayan kalkınma hamlesini tekrar sağlamalı. Bunu yapacağız. Bu işi EXPO 2020 ile yoluna koyacağız. Bu da ilave bir hizmet” dedi

TOPLU SÖZLEŞME DEĞERLENDİRMESİ
Bakan Yıldırım ayrıca, yeni anayasa ile birlikte toplu görüşme yerine toplu sözleşmenin benimsendiğini belirterek, “Ekim ayının ikinci haftasında toplu sözleşme ile ilgili ikinci düzenleme yani anayasadan sonraki yasal düzenleme bitmiş olacak. Böylece bu sene bitmeden toplu sözleşmeyi de kamuda çalışan memurlar sendikaları marifetiyle kamu idareleriyle gerçekleştirmiş olacaklar. Böylece örgütlü toplum örgütlü çalışma hayatıyla ilgili çok ciddi bir adımı da atmış olacağız. Artık bu ayıplı anayasanın getirdiği, yıllardan beri çalışanların gündeminde olan bu sıkıntıyı da tamamen çözmüş olacağız.” 

ŞENOCAK TOPLU SÖZLEŞME MASASI İSTEDİ
Memur Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak ise 12 Eylül Referandumu’nun memurların yasal hakları bakımından bir milat olduğunu belirterek “2011 yılında toplu sözleşme masasının kurulmasını istiyoruz. Meclis açılır açılmaz konunu ele alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Somali’deki açlığa karşı Memur-Sen olarak kampanya yürüttüklerini kaydeden Şenocak, 1 milyon TL’ye yakın bir kaynağı yardım kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi. Yeni anayasa için çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Şenocak, 9 bin kişiye uyguladıkları anketi 12 Eylül’de Anayasa Komisyon Başkanı’na sunacaklarını aktardı. 
 
BAKAN YILDIRIM'DAN SOMALİ TEŞEKKÜRÜ
Somali'ye yardım seferberliğinde gönderilen ve 5 TL'lik yardımı öngören 49 milyon adet kısa mesajdan hizmet bedeli almayan telekomünikasyon sektörü, yaptığı 8 milyonluk katkının teşekkürünü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan, İzmir'den aldı.
 
Türkiye'deki en büyük GSM ve telekomünikasyon şirketlerinin Somali için başlatılan yardım kampanyası kapsamında gönderilen 49 milyon kısa mesajın her biri için 41 kuruşluk hizmet bedelini almayarak yardım kervanına katılması, İzmir Kordon Otel'de yapılan 'teşekkür toplantısı' ile karşılığını buldu. Toplantıya şirketlerin üst düzey yöneticileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ile Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu katıldı.
 
Hükümetin bu yardımlara öncülük ederken sektörel bazda da destek gördüklerini aktaran Yıldırım, "Çeşitli sivil toplum örgütleri bu kampanyaları başlattığında boş kısa mesaj gönderip 5 TL yardım yapılıyordu. Normalde cep telefonu şirketleri hizmet bedeli alıyordu. Burda iş Allah rızası için yapılan bir iş olduğundan bunlara 'parayı almayın, kampanyaya ilk katkıyı sağlayın' dedik. Sağolsunlar hiç tereddüt etmeden kampanyamıza katkı verdiler. 50 milyon mesajın her birinden 41 kuruş desteği sağlamış oldular. Bunların yanında nakdi topladıkları yardımlar var. Hepsini üstüste koyunca 7-8 milyonluk bir katkı anlamına geliyor. Bakanlık adına bu işe ön ayak olanlara teşekkür ediyorum. Çağrıya kulak veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Burada 11 kuruluşumuz var. Temsilcilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
BU SİFTAH, BUNDAN SONRA DA AKTİF OLUN
Bakan Yıldırım bu yardımların devam etmesi gerektiğine de işaret ederek "Bunu saymıyorum. Siftah olarak ele alıyoruz. Bundan sonraki etap iletişim adına aktif rol alın. Para istemiyoruz. Gideceğiz orada herkes marifetini gösterecek. İletişim, karayolları, havaalanını faaliyete geçireceğiz. Sizler de orada iletişimle ilgili işleri gerçekleştireceksiniz. Biz tamamen Kızılay istemiyoruz. Masraflarınızı belirli projelerde vereceğiz" dedi. Türkiye'nin Somali'ye en fazla yardım yapan ülkelerin başında geldiğini ve bununla yetinmeyerek Somali'ye 'sıradışı' büyükelçi atadıklarını, etrafında da amatör çalışacak bir ekip oluşturduklarını anlatan Bakan Yıldırım, "Biz de Bakanlık olarak ilk adımı attık. Oraya bir uçak gönderiyoruz. İçinde işadamları var. Böylece kısa sürede oraya iletişimi, ulaşımı sağlayacak, imar faaliyetlerini sağlayacak altyapıyı da kuruyoruz. Toplanan yardımlar Başbakanlık hesabında toplanıyor. Başbakanlık da TİKA marifetiyle destekleri hizmete dönüştürecek. TİKA'nın pek çok gelişmekte olan ülkede sosyal sorumluluk projeleri var. Türkiye her yıl 200 milyar TL civarında karşılıksız destekler sunuyor. Bunları Somali'de daha kapsamlı bir şekilde ele alacağız" dedi.
 
HALİ VAKTİ ÜLKELERDEN SES SEDA YOK
Birleşmiş Milletler'in Somali'deki yoksulluğun azalması için en az 1 milyar dolarlık bir rakam öngördüğünü hatırlatan Binali Yıldırım, "Neredeyse yarısını biz hallettik. Hali vakti yerinde olan ülkelerden ses yok. Türkiye'nin duyarlılığı her zaman farkılıdır. Komşularımızda bir afet, felaket olduğunda o ülkenin yetkililerinden önce biz vardık o bölgelere. Ben bizzat şahidim. Bizi farklı kılan da bu hasletimizdir. Hiçbir zaman fırsatçı davranmadık. Kısa vadeli hesaplar, fırsatlar peşinde olmadık. Daima mağdurun, haksızlığa uğramış olanların yanında yer almayı tercih ettik. Bundan da hiçbir kaybımız olmadı."
 
ACARER, "49 MİLYON ADET MESAJA ULAŞTI"
BTK Başkanı Tayfun Acarer de, Bakan Yıldırım'ın talimatı doğrultusunda gönderilen SMS'lerden ücret alınmadığını aktararak "5 TL karşılığında gönderilen SMS miktarı 4 GSM şirketinden alınan toplam rakama göre 49 milyona ulaştı. Bu işletmeler kendilerine düşen katkı payını almayıp, sektöre doğrudan 4 milyon liralık katkı sağladılar. Kurumların kendi içlerinde personelinin yapmış olduğu bağışlar var. Doğrudan bazı işletmeler de kendileri katkı sağladı. Başlatılan çalışma ile kuyu açma projesi oldu. TÜTED hesabında toplanan para TİKA'nın hesabına geçti. Toparlayabildiğimiz kadarıyla yaklaşık 7 milyon TL'lik doğrudan ve dolaylı bir katkı sağladı. Sizin isteminiz SMS'lerden ücret alınmaması konusunda. İşletmeler bu talimatı yerine getirdi. Bu sektör Türkiye'nin göz bebeği olan bir sektör" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmets 10 Eylül 2011 Cumartesi 13:31

fuar konusunda çok haklı. herşey gibi o da eskidi... yenileyemediler

Yorumu oyla      13      6  
yiğit 10 Eylül 2011 Cumartesi 02:01

ak parti'ye güvenim yok. ama yılmaz özdil'in bile yazılarında bahsettiği binalı yıldırım'a güvenim var. işçi arı gibi olsun. siyasetten uzak durarak vatanına hep hizmet etsin.

Yorumu oyla      18      7  
vedat 10 Eylül 2011 Cumartesi 00:09

izmir için yapın. renkler farketmez.

Yorumu oyla      20      7  
Yusuf Reşit 9 Eylül 2011 Cuma 23:52

Sayın Bakan birinci konuya cevabım, BTK'lar bu halkı yeterince sömürdü bu SMS hizmetlerinde de mutlaka bir çıkarları vardır onlara teşekküre değmez. İkincisi Somali'ye yardım konusunda gelişmiş ülkelerin Deniz Feneri ve Kimse Yok mu gibi dernekleri yoktur da o yüzden yardım edemiyorlardır(!). Onlarda derneklerin faziletini kavrayabilirse o vakit Bizim gibi yardımlara başlarlar ama halkları yutar mı bilmiyorum...

Yorumu oyla      16      10  
Caner Vardarlı 9 Eylül 2011 Cuma 23:23

Durmak yok yola devam. İzmir Açlığını çektiği hizmete kavuşsun. 10 yıldır doğru dürüst hizmet görmedik. Kaldırım çiçek böcek konser dışında hizmet yoktu. izmir uçurur binali yıldırım.

Yorumu oyla      18      11  
hüseyin ahmetoğlu 9 Eylül 2011 Cuma 23:22

sn bakanlarımıza şukranlarımızı sunuyoruz .sayelerinde izmir güzel şeyler görmeye başlayacak devamını bakliyoruz.allah sizlerden razı olsun kurtarın artık izmiri bu beceriksiz chp li yöneticilerden

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır'a göre CHP'de iç çatışma bitti
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki ...
CHP İzmir'den 88. yıla özel kutlama
CHP İzmir İl Örgütü, partinin 88. Kuruluş yıldönümünü görkemli bir törenle ...
Kılıçdaroğlu: O madalyayı iade et
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "İsrail'in avukatlığını ...
 
AK Partili Çelik’e İzmir’den “İnce” ayar!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Arınç: Gazeteciler neden içeride?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin mesleğini yaparken hiçbir ...
Milletvekillerine dolgun maaşlı şoför
Milletvekillerinin yıllardır beklediği 3. personel desteği de nihayet ...
 
Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e 3 şart
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker'la ...
Kılıçdaroğlu herkesi haşladı, noktayı koydu
Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında iki ayı aşkın süre devam eden ...
Rıfat Sait'ten teşekkür yemeği
AK Parti İzmir milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva