HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2011 Cuma - 16:36

Bayır'a göre CHP'de iç çatışma bitti

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki temaslarını değerlendirdi. Bayır “Bana göre iç çekişmeler bitti” dedi.

Bayır a göre CHP de iç çatışma bitti

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir zirvesini değerlendirdi. İlçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile gerçekleştirilen toplantının son derece verimli geçtiğini ifade eden Bayır, belediye başkanlarının kendi aralarında ve örgütle bir sorun yaşamadıklarını, aradaki iletişim bozukluklarının da bundan sonraki süreçte aşılacağını söyledi.

Dünkü toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Bayır “Partinin iç meselelerini artık basında ve kamuoyunda ne il başkanı olarak ne de belediye başkanları olarak tartışmayacağız. Konuşma yasağı yok ama genel başkanımız bizi bu konuda uyardı. Olması gereken de buydu zaten. Gayet olumlu bir toplantı oldu. Bana göre iç çekişmeler bitti. Daha önce genel başkan yardımcılarımız devreye girdi. Biz ısrarla bir sorun yok dedik. Böyle bir sorunu varmış gibi göstermenin ne İzmir halkına ne CHP’ye ne kimseye bir faydası var” dedi.

SORUN YOK MESAJI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, başkanlar yaptığı toplantıda sarf ettiği “Nereye gitsem bana İzmir’deki sıkıntıları soruyorlar. Bu tablo size yakışmıyor” sözlerine de açıklık getiren Bayır “Bu aslında seçim sonrası başlayan bir algı oldu. CHP aslında İzmir’de çok başarılı olmasına rağmen sanki İzmir kalesi düşmüş gibi bir algıyı, basındaki reklamlar, televizyon demeçleri, sokaklarda bil boardlarla Ak Parti yarattı. Gerçekten de bunu başarmış görünüyorlar. Bunda herkesin katkısı var. Oysa CHP İzmir kalesinin düşmediğini, matematik bilen herkes seçim sonuçlarına baktığında görür. Biz arayı açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz. İzmir için hiçbir sorunumuz yoktur. Bütün İzmir halkı da şunu bilsin ki 2,5 yıl sonraki yerel seçimlerde çok daha başarılı sonuçlar alacağız” diye konuştu.

İlçe belediye başkanlarının, Aziz Kocaoğlu ile yaşadıkları iletişim bozukluğuna da değinen İl Başkanı Bayır “Böyle bir sorun yok. Bundan böyle olumlu mesajlar verilecek. İzmir için geliştirilen projeler açıklanacak. Belediye başkanlarının disiplin ile tehdit edilmeleri de gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR DA SUSKUN!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı: “Belediye Başkanları ile örgüt arasında sorun yok. Kol kırılır yen içinde kalır. Arada yanlış bilgilendirmeler var. Büyükşehir Belediye Başkanımız diğer tüm sorun var diyen herkes biraraya gelse sorun kalmayacak, buna inanıyorum. Kol kırılacak yen içinde kalacak. Basına bu kadar konu edilmesi bile hataydı. Bizim projeleri anlatmamız lazım. Bundan sonraki süreçte CHP kimliği ortaya çıkacak. Herkes görevini layıkıyla yapacak. Yerel ve genel seçimlere bu şekilde hazırlanacağız.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak:
Ortada bir sorun yoktu zaten. Genel Başkan orada ne söylediyse herkese söyledi. Hepimiz dinledik gereğini yerine getireceğiz. Partili olmak onları yerine getirmekten geçiyor. Tartışılacak bir şey söylemedi, gerçekleri ortaya koydu. Kendi aramızda çözeriz sorun yok. Çok büyütmenin anlamı yok. İletişim eksikliği konusunda herkes üzerine düşeni yapacak biz de yapacağız.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak: Toplantı gayet verimli ve yeterliydi. Sayın genel başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. bu konuda herkesin sorumluluk hissetmesi gerektiğini herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini bunu yaparken de herkesin kendi sorumluluk alanı içinde davranması gerektiğin belirtti. Sorunların çözüleceğine inanıyorum. Çünkü artık bu konu kapandı. Çözülmemesi için bir sebep yok.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm:
Çok verimli bir toplantı geçti. Barış ve dostluk geldi. Her şey bundan sonra daha iyi olacak. Nasıl en başta iyiysek bundan sonra da iyi olacağız. Sorunlarımız çözülecek. Pazartesi günü Büyükşehir meclisimiz var. Grup toplantısında son kez konuşup konuyu tatlıya bağlarız. Birtakım konuları çözeceğimize inanıyorum.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ:
Özet bir toplantı oldu. PM uzayınca belediye başkanlarına ayrılan süre kısaldı. Daha çok arkadaş konuşma yapabilirdi. Ama genel başkanımız, ilerleyen süreçte tekrar geleceğini ve tek tek de görüşeceğini söyledi. Bizim derdimiz kişilerle değil. Biz İzmir’in sorunlarını çözmek için daha iyi organize olma sorunu yaşıyoruz. Onun için Aziz Başkan bizi tekrar biraraya getirecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERCÜMENT ŞAHİN 10 Eylül 2011 Cumartesi 10:59

CAN ÇIKAR HUY ÇIKMAZ.AZİZ KOCAOGLU GİNE BİLDİGİNİ OKUYACAK.OLAN YERELBAŞKANLARA OLUCAK

Yorumu oyla      13      6  
yorumcu 9 Eylül 2011 Cuma 22:31

sayın BAYIR isterseniz birde GÜZELBAHÇE ye uğrayın

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den 88. yıla özel kutlama
CHP İzmir İl Örgütü, partinin 88. Kuruluş yıldönümünü görkemli bir törenle ...
Kılıçdaroğlu: O madalyayı iade et
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "İsrail'in avukatlığını ...
AK Partili Çelik’e İzmir’den “İnce” ayar!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Arınç: Gazeteciler neden içeride?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin mesleğini yaparken hiçbir ...
Milletvekillerine dolgun maaşlı şoför
Milletvekillerinin yıllardır beklediği 3. personel desteği de nihayet ...
Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e 3 şart
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker'la ...
 
Kılıçdaroğlu herkesi haşladı, noktayı koydu
Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında iki ayı aşkın süre devam eden ...
Rıfat Sait'ten teşekkür yemeği
AK Parti İzmir milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
Tekin'den Çelik'e sert yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva