HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2011 Cuma - 16:07

CHP İzmir'den 88. yıla özel kutlama

CHP İzmir İl Örgütü, partinin 88. Kuruluş yıldönümünü görkemli bir törenle kutladı. Örgütün tek yürek olduğu törende, İl Başkanı Bayır “Halkımızı aşağılayan, hor gören, ona söz hakkı tanımayan, onun seçtiği milletvekillerini hapishanelerde yıllarca sanık olarak tutan AKP, bu ülkenin tarihine kara bir leke bırakmaktadır” dedi.

CHP İzmir den 88. yıla özel kutlama

Can Özlü/ Egedesonsöz - Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül tarihi ile birlikte çifte mutluluk yaşadı. Sabah saatlerinde İzmir’in düşman işgalinden kuruluşunun yıl dönümü etkinliklerine katılan partililer, öğleden sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 88. Yılı kutlama töreninde biraraya geldi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama etkinliğine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İl başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, milletvekilleri, ilçe başkanları, eski ve yeni yöneticiler ile çok sayıda partili katıldı. Beş yüze yakın CHP’linin yer aldığı törende, ilçe belediye başkanlarından sadece Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un katılması dikkat çekti. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan kutlama töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, örgüte net mesajlar verdi.

AKP’YE YÜKLENDİ
Bayır “Halkımızın büyük özlem duyduğu aydınlık, bağımsız,  özgür, mutlu Türkiye, partimizin de hedefi olan Türkiye’dir. İzmir İl Başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin 88. yıldönümünde herkesi sevgiyle saygıyla kucaklıyorum. İlkemiz, halkımıza yakışan demokrasinin eksiksiz uygulanması, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, sömürüye, yolsuzluğa son verilmesidir. Hiç kimsenin özel hayatına hiçbir elin uzanmadığı, hiçbir gazetecinin yazarın yazdıklarından dolayı hapsedilmediği, yoksulluğun, işsizliğin tarihe gömüldüğü bir Türkiye’yi yaratmak için Cumhuriyet Halk Partililer olarak, kişisel hiçbir çıkar gözetmeden, tıpkı Kurtuluş Savaşında canları pahasına düşmana karşı mücadele eden vatanseverler gibi, ülkemizi kalkındırma savaşında güçlerimizi ortaya koymaktan büyük mutluluk duyduğumuzu, bu kuruluş yıldönümümüzde herkesin bilmesini isterim. Şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki, bugün halkımızı aşağılayan, hor gören, ona söz hakkı tanımayan, onun seçtiği milletvekillerini hapishanelerde yıllarca sanık olarak tutan AKP, bu ülkenin tarihine kara bir leke bırakmaktadır. Milletin seçtiğine değer vermeyen bir yönetimin her yasayı kendine göre düzenlemeye çalışması, bir ülkeyi uçuruma sürüklemekle eşdeğerdir. Kendini eleştiren herkesi susturmaya var gücüyle çalışan AKP, adalet ve hukukun yanında demokrasiyi de katlettiğinin ne zaman farkına varacaktır? CHP iktidarında kavga, kin, öfke ve nefret, bizlerden uzak olacak, bizim politikamız sevgi ve barış üzerine, dostluk, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, hukuka saygı üzerine kurulacaktır. Hiç kimse ötekileştirilmeyecektir. CHP tüm halkımızı, tüm insanları kucaklayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kuruluşumuzun 88. Yıldönümünde öncelikle iktidarı bu yanlış yoldan dönmesi için uyarıyorum. Toplum üzerinde, verilen gazete ilanları billboard ve bannerlarla sanki İzmir kalesini düşürmüş gibi ilanlar vererek halkı yanıltmaya çalışanlar, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş siyasi manevralar yapmaktadırlar. Gerçekler ise Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir’de makası daha da açtığı gerçeğidir. İktidarı demokrasi yarışını dürüst ve mert olarak, çağdaş insana yakışan ölçütler içinde yapmaya davet ediyorum. Çünkü demokrasi halkımızın en temel anayasal hakkıdır. Halkına layık olduğu özgür ve mutlu yaşama koşullarını sağlayamayan bir siyasal iktidarın bu ülkede siyaset yapma hakkı olamaz. Bu hakkı geçmişte olduğu gibi gelecekte de sağlayacak olan ve ülkemizin en temel teminatı Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
pembe tanilli 10 Eylül 2011 Cumartesi 01:33

Sayın bayır ,siz söylemlerinize devam edin yerel yöneticiler eylemsizlikleriyle halkı canından bezdirmeye devam etsinler,sizde canımız izmirimizde olmayan bir partinin başkanı olursunuz bu gidişle,lütfen az da olsa insan olun yöneticiler,başta alaçatı belediye başkanı muhittin dalçıç izmirden dönde çöplüğünü temizle evimize misafir bile gelmiyor artık,sokaklarımız çöplük içinde ,her gün sokakları yıkıyoruz,bu ay 300 milyon su parası ödedim,birazda sen çalışsan olmazmı ?ilk seçimlerde yoksunuz

Yorumu oyla      13      8  
volkan düzgün 10 Eylül 2011 Cumartesi 00:09

yazık bu gzl proğramda saysak 70..80 kişi var..biz izmirde böyle degildik...demekki..chp.millet vekilleri bld bşk..ilçe bşk..uyuyor..hizmet gelmedği güven de.. chp..artık kalmamışşş.yazık tablo çok kötüüüüüüüüüü..

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: O madalyayı iade et
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "İsrail'in avukatlığını ...
AK Partili Çelik’e İzmir’den “İnce” ayar!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Arınç: Gazeteciler neden içeride?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin mesleğini yaparken hiçbir ...
 
Milletvekillerine dolgun maaşlı şoför
Milletvekillerinin yıllardır beklediği 3. personel desteği de nihayet ...
Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e 3 şart
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker'la ...
Kılıçdaroğlu herkesi haşladı, noktayı koydu
Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında iki ayı aşkın süre devam eden ...
 
Rıfat Sait'ten teşekkür yemeği
AK Parti İzmir milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
Tekin'den Çelik'e sert yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Kılıçdaroğlu ‘Büyükşehir’den yana’ taraf oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva