HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2011 Perşembe - 18:26

Kılıçdaroğlu herkesi haşladı, noktayı koydu

Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında iki ayı aşkın süre devam eden ve bir türlü çözülemeyen krizi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir saatlik toplantıyla bitirdi. Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı bölümde başkanlara ve örgüte net mesajlar verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu herkesi haşladı, noktayı koydu

Can Özlü/Egedesonsöz - İki ayı aşkın süredir devam eden CHP’li başkanlar arasındaki krize, İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nokta koydu. Daha önce yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu’nu İzmir’e gönderen ancak sonuç alamayan Kılıçdaroğlu, İzmir Enternasyonel Fuarı’nı açmak için geldiği kentte ilk olarak Parti Meclisi toplantısı düzenledi. 

Kılıçdaroğlu daha sonra İzmir İl Başkanı, ilçe başkanları veilçe belediye başkanları ile basına kapalı toplantıda biraraya geldi. Genel seçimlerin ardından, İzmir'de yaşanan parti içi çekişmeler ile ilgili uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun, örgüte sert mesajlar verdiği öğrenildi.
16.15'te başlayan toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Sürenin kısıtlı olması nedeniyle daha çok Genel Başkan Kılıçdaroğlu konuştu, başkanlar dinledi. Seçimler sonrası İzmirde yaşanan iletişim bozukluğunu yakından takip ettiğini belirten CHP Lideri'nin, 8 ilçe elediye başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan krize de değindiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu, başkanlar krizini çözecek formülü de ilk kez bu toplantıda açıkladı. Yaşanan sorunların tüm örgütü rahatsız ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nun, “Örgüt belediye başkanlarına sahip çıkacak, Kocaoğlu ayda bir ilçe belideye başkanlarıyla toplantı yapacak” dediği öğrenildi.
 
“BİRLİK RUHUNU YARATALIM”
Yaşanan iç çekişmelerin giderilmesi için disiplinden taviz vermeyeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu toplantıda, “İzmir'deki birlik ve beraberlik ruhunu yeniden yaratmalıyız. İl Başkanı ve ilçe başkanları, belediye başkanları ile uyum içinde çalışmalı. Halkla her daim iç içe olan belediye başkanlarına destek verilmeli, onların önü açılmalı ve her adımda arkalarında durulmalı. Size tavsiyem; örgüt, belediye başkanlarını dinlesin. Aziz Kocaoğlu da ağabey olarak ayda bir ilçe başkanlarını toplasın. Eğer bu kaynaşma tablosunu kent geneline yansıtırsak sorun kendiliğinden ortadan kalkar” dedi.
 
SOLAK: TEHDİT EDİLİYORUZ
Genel başkanın bu sözlerinin ardından 8 ilçe belediye başkanı adına Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak söz aldı. Solak, ilçe belediyelerin zaten hükümet tarafından baskı altında olduğunu, İzmir örgütünün de kendilerine sahip çıkmadığını belirtti. Solak'ın, “Belediye başkanları olarak basın yoluyla il başkanımız tarafından disiplinle tehdit ediliyoruz. Bu durumdan son derece rahatsızız. Bu tablo sıkıntıları çözmek yerine daha da körüklüyor” dediği belirtildi. Solak'ın bu serzenişi üzerine yaşanan krizle ilgili gelişmeler yakından takip ettiğini belirten Kılıçdaroğlu'nun, “Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Basında çıkan haberleri bizzat takip edeceğim. Bu sorunu ortadan kaldırın. Her gittiğim yerde İzmir'i örnek gösteriyorum. Şimdi İstanbul'a gidiyorum. İzmir'de ne oluyor diyorlar. Antalya'ya gidiyorum, İzmir'deki karışıklığın sebebini soruyorlar. Bu tablo size ve CHP'ye yakışmıyor. Belediye başkanları CHP kimliği ile seçildi. Tepki gösterecek olan, partiyi karalayacak olan varsa, istifa etsin. Sonra ne yaparsa yapsın. İl başkanı benim temsilcim siz onu basın önünde eleştirip saldırıyorsunuz, bundan vazgeçin. Yapacağınız sosyal dayanışma projelerinede ilçe örgütlerini de mutlaka dahil edin” dediği ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun il başkanı Tacettin Bayır'ıda basın önünde belediye başkanları alehine konuşmama konusunda uyardığı öğrenildi. Toplantıda Konak, Dikili ve Foça ilçe başkanlarının da söz istediği ve ilçe örgütlerinin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi verdikleri öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?
İzmir'deki 8 ilçe belediye başkanı Büyükşehir Belediyesi ile iletişim sorunu yaşadıklarını belirterek kendi aralarında özel toplantılar düzenlemiş ve güçbirliği oluşturma kararı almıştı. Karşıyaka, Konak, Bayraklı, Buca, Bornova, Çiğli, Karabağlar ve Menderes belediye başkanları yaptıkları birçok gizli zirvenin ardından Kocaoğlu'ndan randevu istemiş ancak Kocaoğlu “Randevu mandevu yok, tren kaçtı” demişti. Bu açıklamaların ardından ilçe belediye başkanları ile Kocaoğlu arasındaki kriz daha da derinleşince CHP Genel Merkezi olaya el koydu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu'nu İzmir'e gönderen Kılıçdaroğlu, iki genel başkan yardımcısından aldığı raporun ardından dün bizzat kendisi belediye başkanlarını ve örgütü dinledi.

KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ DOLU SÖZLER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokrasisine yönelik isyan hareketi başlatan 8 metropol ilçe belediye başkanının başını çektiği harekete ilk mesajını PM toplantısında veren ve Kocaoğlu’na yönelik övgü dolu sözlerle dikkat çeken Kılıçdaroğlu, akşam saatlerine doğru Belediye Başkanları, İlçe Başkanlarıyla bir araya geldiği toplantının sonunda İzmir’deki krize nokta koyan açıklamalarda bulundu.
 
İLK MESAJI PM TOPLANTISINDA VERMİŞTİ
‘Zaman zaman tartışma olabilir ancak bundan sonra böyle bir şey olmayacak’ diyen Kılıçdardoğlu’nun PM toplantısında dile getirdiği, ‘Onların (AK Partililerin) rüyaları bile bizim hedeflerimize yetişemez. Bir kusurumuz var yalnız. Yaptıklarımızı iyi anlatamıyoruz. Temel nedeni de bizde, açıklıkla söylüyorum. Sadece ve sadece biz kendi iç çekişmelerimizle uğraştığımız için gerçekleri halka anlatamıyoruz” sözlerden sonra partisinin başkenti kabul edilen İzmir’deki kamplaşmaya son vermesi beklenen bir gelişmeydi.
 
KOCAOĞLU İLE İSYAN CEPHESİ AYNI MASAYA OTURDU
Alsancak Havagazı Fabrikası’ndaki salonda bir saati aşkın süre devam eden ‘barış toplantısından’ önce isyancı başkanlarla Kocaoğlu’nun aynı masada oturması da CHP’de kriz havasının dağıldığı şeklinde yorumlanmıştı. Kocaoğlu’ndan toplu randevu isteyen ancak bir türlü alamayan başkanlar PM toplantısı devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı ile aynı masada oturarak, ortamın yumuşadığı görüntüsü vermişlerdi.

KISA SÜREDE GÖRECEKSİNİZ, BUNDAN SONRA YAŞANMAYACAK
Kılıçdaroğlu ise İzmir’deki belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla yaptığı bir saati aşkın süren toplantının ardından yaptığı açıklamalarla kendi açısından kentteki krize nokta koydu.
Basın mensuplarının başkanlar krizi ile ilgili sorularının yanıtlayan Kılıçdaroğlu “ Biz insanı her zaman öne aldık. Belediye Başkanı, İlçe Başkanları ve İl Başkanı büyük bir uyum içerisinde çalışacaklar, Bunu kısa sürede göreceksiniz başkanlar arasında zaman zaman tartışmalar olabilir. Ama bundan böyle bu tartışma yaşanmayacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLYAS 10 Eylül 2011 Cumartesi 23:43

ATA SÖZÜ'HATIR İÇİN ÇİĞ ET YENİLİR'AZİZ BEY, GENEL BAŞKAN VE PARTİ HATIRI İÇİN BUNU YAPTI,YOKSA BÖYLE BİR RESİM İÇİNDE OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM..SAYGILAR.

Yorumu oyla      12      6  
Kazım EMİR 9 Eylül 2011 Cuma 16:29

ARTIK BLD.BAŞKANLARINDAN KAVGA DEĞİL İŞ VE ÜRETİM BEKLİYORUZ TV.LERDE BOY GÖSTERMEYİN İŞ YAPIN İŞİNİZİ GÖSTERİN

Yorumu oyla      13      6  
zeki 9 Eylül 2011 Cuma 15:56

M.Ali.susam beyi fotoğraflarda göremedim.

Yorumu oyla      13      6  
sonpartili 9 Eylül 2011 Cuma 15:47

agayla marabanın hikayesi bu

Yorumu oyla      13      7  
ERCÜMENT ŞAHİN 9 Eylül 2011 Cuma 13:34

BU TOPLANTI BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN MİLAT OLUR 2.5 YILDA BİRŞEYLER YAPARLAR.BÖYLE GİDERLERSE DURUM VAHİM.

Yorumu oyla      15      6  
semra 9 Eylül 2011 Cuma 10:34

Her şeyin bir sonu var. CHP li belediyeler İzmir'i çok yordu. Değişim zamanı yaklaşıyor. Başkanların hepsi general sanki. Millet için çalışmıyorlar, hep gösteri ve şov. İş ve icraat yaratamadılar. Büyütemediler ve güdük bir şehir olarak yerimizde kaldık.

Yorumu oyla      27      10  
Can EROL 9 Eylül 2011 Cuma 09:29

SAYIN GENEL BAŞKANIM KEMAL KILIÇTAROĞLU TATI O KOLTUĞU KALDIRAMADI Buca ilçesi Sayın tatı’nın yönetim anlayışında bencil tavrı ve yarattığı kaoslar nedeniylebir köy görünümüne doğru sürüklenmektedir. Tatı’nın kişisel hırsı ilçemizi tam bir kaosa doğru götürüyor. Ayrıca başkan Tatı Buca’da onca sorun, onca kavga ve projesizlik varken gerçek gündemi saklayarak tam bir karartma politikasını takip etmektedir. Bu karartma politikasında kendisinin sebep olduğu her sorun karşısında ‘‘Bildiklerimi açıklarım’’ gibi suni gündemler kendisini haklı göstermeye çalışmasına rağmen her seferinde daha da sorunun içirisine girmiştir Buradan Sayın Genel başkanım KILIÇTAROĞLU seslenerek .sokakları gez halkı dinle.nasıl pişman olduklarını söylesinler .artık geç Bucalı bu zulümü gören halk asla bir daha size güvenmez gereyin yapmanız buca halkı adın arz ederım

Yorumu oyla      33      11  
Yılmaz Güneş 9 Eylül 2011 Cuma 07:26

Chp Parti Meclisini İzmir deToplaması çok anlamlı İzmir den Turkiye gurur duyuıyor demeside de ama Chp buradaki eksiğini acilen çözmesi gerek Hiç haketmediği Çapı ve Vizyonu musait olmayan İl Başkanlık makamını işgaleden bu zatın görevine son verilmeli.Türkiyenin gururu İzmir eve Sosyaldemokrat bir kişiliğin bu görve gelmesi en büyük dileğimiz İzmir li olarak...

Yorumu oyla      22      7  
gensel olmalı 9 Eylül 2011 Cuma 01:51

bu kadar konserler.halkı memnun etmek için yapıldığını zannediyorsanız.aldanıyorsunuz.konseri organize eden firmalar kdv sini verdikten sonra istediğiniz değerde fatura keser.örnek bir ahmet kaya 10 milyara geliyorsa.organizatör kdv si ödendikten sonra bunu 40 milyara çıkartabilir.çünkü buna engel yok.10 milyar+ kdv sini alan firma geri kalanı acaba kime verir.sizin aklınıza kim geliyor.bu yüzden sık sık konserler veriliyor olablirmi.?işte size hırsızlığın yasal hali.kanuni hırsızlık buna denir

Yorumu oyla      22      13  
gensel olmalı 9 Eylül 2011 Cuma 01:39

bie türlü dilleri varmıyor.akp li kadar olamadık demeye.akp nin tüzüğünü bile artık taklit ediyorlar.güzel olanı taklit etmekte sakınca yok.çekilinde akp size bir belediyecilik dersi versin.her partide ne oldumcu kendini bilmez yöneticiler vardır.bunlar saman alevi gibi parlar ve sönerler.ama ciddi paralar götürüp hantal belediyeler bırakarak geride.sistem basit .sayılamayan ve çabuk yok olabilecek şeyleri fatura ederek ve faturaları şişirerek hırsızlık yasallaştırılıyor.örnek.ketring ,yemek

Yorumu oyla      16      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rıfat Sait'ten teşekkür yemeği
AK Parti İzmir milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
Tekin'den Çelik'e sert yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Kılıçdaroğlu ‘Büyükşehir’den yana’ taraf oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
İzmir'e teşvik müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, fuar için geldiği İzmir'de önemli açıklamalar yaptı.
Bahçeli: Kış gelmeden Irak'a girelim
MHP Lideri Bahçeli ''Kış gelmeden kara harekâtı hayata geçirilmeli. Irak'ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan zehir zemberek sözler
Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen Parti Meclisi Toplantısı’nda ...
 
Büyük yanlış Günay'ın gözünden kaçmadı
Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Evliya ...
Çelik: CHP Türkiye'nin Baas Partisi'dir
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik, "CHP, Türkiye’nin Baas Partisi’dir. ...
Arınç: Bedelli askerlik çalışması yok
Gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva