HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2011 Cuma - 12:25

Arınç: Gazeteciler neden içeride?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin mesleğini yaparken hiçbir zaman tutuklanmaması gerektiğini belirterek, ''Peki içerdekiler? İçerdekiler tartışmalı bir durum'' dedi.

Arınç: Gazeteciler neden içeride?

İSTANBUL - Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlenen “Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2010” ödülleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, özellikle “Özgür basın var mı yok mu? Özgür basının şartları nedir ne değildir? Gazeteciler niçin hapiste? Gazeteciler niçin sorgulanıyor?” konularının, bugünlerin tartışmalı konuları olduğunu söyledi.

Bunların sevimsiz konular olduğunu vurgulayan Arınç, “Bir gazeteci, gazetecilik mesleğini yaparken bütün yüreğimle samimiyetimle söylüyorum, hiçbir zaman tutuklanmamalı, hiçbir zaman sorgu ve sualle muhatap olmamalıdır. Peki içerdekiler? İçerdekiler tartışmalı bir durum” diye konuştu.

Türk Ceza Kanunda ilgili maddelerde mutlaka bir iyileştirme yapılması gerektiğini, bunun belli başlı 3-5 maddelik bir iyileştirme olduğunu vurgulayan Arınç, bunu yapmanın da zor olmadığını kaydetti.

Bülent Arınç, bu konuda hazırlık yaptıklarını, bunu tartışmaya açtıklarını ifade ederek, bunun üzerine daha çok beğenmeyen ve yetersiz bulanların konuştuğunu, “Neresi, ne kadar yetersiz?” diye sorduklarında da herkesin kendi konumuna uygun bir şeyler söylediğini anlattı.

“Biz kişiye özel kanun çıkarmak durumunda değiliz” diyen Arınç, "Ortalama suçun unsurlarını daha netleştiren, cezaları daha azaltan, unsurlarını muğlaklıktan çıkaracak düzenleme yapmıştık. Umarım şimdi beğenilen şekliyle bunu Ekim'den sonra tekrar gündeme getireceğiz” ifadesini kullandı.

Bugün cezaevinde bulunan ve mesleğinin karşılığında gazeteci yazan 60'dan fazla insan olduğunu anımsatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunların yüzde 95'i, Terörle Mücadele Kanunu'na aykırılık sebebiyle mahkum edilmişlerdir. Dolayısıyla her gün gündeme gelenler de bu gazeteci arkadaşlarımızdır. Eğer, 'Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yeterli değil, aslında Terörle Mücadele Kanunu değişiklik istiyor' deniliyorsa bugüne kadar yüksek sesle söylenmedi, kulağımıza üflendi sadece, lütfen bunu savunanlar, yüksek sesle, Terörle Mücadele Kanunu'nda ne değişmesi gerektiğini, hangi maddenin hangi sebeple özgürlükleri kısıtladığını söylesinler, bunun üzerine bir tartışma başlatalım. Ama gazetelerde bir türlü, başka yerlerde başka türlü konuşulmaya devam edilirse, terörle mücadelede kritik noktaya gelmiş Türkiye'de bu samimiyetsizlik demektir. Olabilir ki 'İfade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler Terörle Mücadele Kanunu'nda vardır, bunları kaldıralım' diyebiliriz,' bunları değiştirelim' diyebiliriz. Ama ben bunu gazetelerin köşe yazılarında meslek örgütlerinin başkan veya yöneticilerinin hazırladıkları rapor ve konuşmalarında da görmek istiyorum. Terörle Mücadele Kanunu değişmeli midir, değişmemeli midir? Değişecekse niçin, değişmeyecekse niçin? Bunu ben kendi vicdanımda muhasebesini yapıyorum.”

Konuşmaların bu mihval üzerinde olması gerektiğine işaret eden Arınç, yoksa, “Gazeteciler hapiste” diye topu taça atmamak veya hedef saptırmamak gerektiğini belirtti. Yıllardan beri ilgiyle izlenen pek çok gazeteci olduğuna dikkati çeken Arınç, bu konuda hem kendilerinin hem kamuoyunun uyarıcı yazılara ihtiyacı olduğunu kaydetti. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekillerine dolgun maaşlı şoför
Milletvekillerinin yıllardır beklediği 3. personel desteği de nihayet ...
Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e 3 şart
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker'la ...
Kılıçdaroğlu herkesi haşladı, noktayı koydu
Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında iki ayı aşkın süre devam eden ...
 
Rıfat Sait'ten teşekkür yemeği
AK Parti İzmir milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
Tekin'den Çelik'e sert yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Kılıçdaroğlu ‘Büyükşehir’den yana’ taraf oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
İzmir'e teşvik müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, fuar için geldiği İzmir'de önemli açıklamalar yaptı.
Bahçeli: Kış gelmeden Irak'a girelim
MHP Lideri Bahçeli ''Kış gelmeden kara harekâtı hayata geçirilmeli. Irak'ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan zehir zemberek sözler
Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen Parti Meclisi Toplantısı’nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva