HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2011 Cuma - 15:16

Kılıçdaroğlu: O madalyayı iade et

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "İsrail'in avukatlığını yapıyor" sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu "Avukat o ülkelerden madalya alan Erdoğan'dır. O madalyayı geri iade et" dedi.

Kılıçdaroğlu: O madalyayı iade et

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının avukatlığını üstlenmekten onur duyarım. Onun dışında hiç kimsenin avukatlığını üstlenmedim. Avukatlığını üstlenen o gruplardan, o cemaatlerden madalya alanlardır” dedi.
Kılıçdaroğlu, CHP'nin 88. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Parti Okulu açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Sayın Başbakan El Cezire'ye verdiği demeçte, Gazze'ye yapılacak yardım gemilerine Türk donanmasından da eşlik edilebileceğine yönelik bir değerlendirmede bulundu. Bu sözlerle ilgili siz ne dersiniz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Gazze'ye yardımı Kızılay götürecekse zaten bir sorun yok. Çünkü Kızılay bizim milli kuruluşumuz, ayrıca Gazze'de yeri var, depoları var, herhangi bir güvenlik sorunu olduğunu da sanmıyorum. Ama yabancı bandıralı gemilere bizim savaş gemilerimiz eşlik edecekse bunun herhalde bir gerekçesi olması gerekir. O gerekçeyi de sanıyorum Başbakan parlamentoda bizlere açıklar” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, “Suriye'deki Baasçı rejimin CHP tarafından savunulduğuna” ilişkin eleştirisini hatırlatması üzerine “Ciddiye alınacak birisi değil” yorumunda bulundu.

Bedelli askerlikle ilgili sorular üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Daha önce seçimler, aile sigortası, intibak yasası, askerlik süresisinin kısaltılmasıyla ilgili yurttaşlarımıza söz vermiştik. O dönem sayın Başbakan askerlik süresiyle ilgili 'Peki bu ülkeyi kim savunacak' diye bizi eleştirmişti. Yaptığımız çalışmaların ve halka verdiğimiz vaatlerin tümünün uygulanabilir olduğunu artık AKP'de gördü. Önümüzdeki süreçte parlamentoya gelecek, biz de ayrıca kanun tekliflerimizi vereceğiz. Yurttaşlarımızın bir şeyi unutmamasını istiyorum, ne söylediysek, ince eleyip sık dokuduk, araştırdık, ölçtük biçtik, ondan sonra kamuoyuna açıkladık. AKP bizi eleştirdi, doğruları söylemediğimizi savundu. Boş vaatlerde bulunduğumuzu söyledi, ama bugün bizim yaptıklarımızı, söylediklerimizi kendileri gerçekleştirmek istiyor, bundan da memnunluk duyuyoruz.”

Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin, “Size İsrail'in avukatlığını yapıyor şeklinde eleştiriler var, ne diyeceksiniz” yönündeki sorusu üzerine de “Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının avukatlığını üstlenmekten onur duyarım. Onun dışında hiç kimsenin avukatlığını üstlenmedim. Avukatlığını üstlenen o gruplardan, o cemaatlerden madalya alanlardır. ABD'de üstün hizmet madalyasını, Yahudi gruplarından alan kim, Recep Tayyip Erdoğan. O madalyanın gereği olarak avukatlığını yapıyor zaten. Füze kalkanı sistemini Türkiye'ye getiren kim, İsrail'in güvenliği için. O avukatlığı üstlendiği için o avukatlığın gereği olarak bunu yapıyor. Şimdi halkının önüne çıkıp, 'İsrail'e yok savaş gemilerini göndereceğiz, yok şunu yapacağız, bunu yapacağız' bunların tamamı boş. Halkı kandırmaya yönelik söylemler, eğer sen halkın önünde saygın bir Başbakan olmayı kabul ediyorsan. Öyle bir niteliğin varsa, önce o aldığın madalyayı iade edersin, gereğini yaparsın. Ben de o zaman derim ki evet Başbakan gereğini yaptı.”

CHP PARTİ OKULU AÇILDI
CHP Parti Okulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal, Murat Karayalçın ve okulda ilk dersi veren eski genel başkanlardan Altan Öymen'in katılımıyla açıldı. 

Konuşmasının başında hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hep özlem duyardım. Bir okulumuz olsun ve o okulda tarihimizi öğrenelim. Çünkü CHP'nin tarihi, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihidir" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Hep özlem duyardım. Bir okulumuz olsun ve o okulda tarihimizi öğrenelim. Çünkü CHP'nin tarihi, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihidirCHP'nin dünyaya bakışı, olması gereken Mustafa Kemal'in dünyaya bakışıdır. Eğitime önce gençlerden başladık. Sayın Ali Topuz ve Sayın Perihan Sarı, Muş'tan sorumlu arkadaşlarımızdı. Şu anda aramızda 40 Muş'lu gencimiz var. Onlar, evlerine hoşgeldiler. Sizler, çağdaşlığı sadece Muş'a değil, tüm Türkiye'ye taşıyacaksınız"

"PARTİ İÇİ REKABET HİZİPÇİLİK DEĞİLDİR"
CHP içerisinde parti içi rekabetin her zaman olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu hizipçilik değildir. Partinin iç dinamikleri, birbirini aşma çabaları her zaman olmalıdır. Partiye dinamizmi katan da bu temel ögedir. Bu temel ögeyi yaşatacağız. Bizden öncekileri tartışıyordu, biz de tartışacağız. Ruhumuzda Mustafa Kemal'in devrimci, dönüşümcü ruhu var" dedi.

"TERÖRÜ BESLEYEN TEK PARTİ AK PARTİ"
Kılıçdaroğlu, Ak Parti Hükümeti'nin terörü beslediğini iddia ederek, "Ülkemizde terör var. Halkta, 'terörü Ak Parti önleyecek ama CHP buna engel oluyor' diye bir algı yerleştirmeye çalışıyorlar. Özellikle Muş'lu kardeşlerime söylüyorum; terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan ve çözüm geldiği zaman kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti CHP'dir. Terörü besleyen ve azgınlaştıran tek parti var. O da Ak Parti. Şimdi geldiği süreçte kanla beslenmeye çalışıyor. Biz kendi ülkemizde barışı ve huzuru egemen kılmak istiyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ UNUTUP ARAP SOKAĞINA OYNAYAN BİR SİYASİ İKTİDAR VAR"
Ak Parti'nin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgilenmek yerine komşularının sorunlarıyla ilgilendiğini de ifade eden CHP lideri, "Yüzde 49.9 oy aldılar. Hiçbir partiye nasip olmayacak bir başarı. Güzel bir sonuç aslında ama üç ayda geldikleri şu noktaya bakın. Politika oluşturamayan, dün söylediğini ertesi gün unutan bir siyasi iktidar. Türkiye'yi unutup, Arap sokağına oynayan bir siyasi iktidar" dedi.

CHP'Lİ SARI:"PARTİ İÇİ EĞİTİME KATILMA, PARTİDE YÜKSELMENİN TEMEL KOŞULU"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, tüzükte, parti içinde yükselebilmek için parti içi eğitime katılmanın belirtildiğini hatırlatarak, bu kuralın uygulamaya yansımadığını ifade etti. Sarı, bunun tüm örgütlerce benimsenmesi gerektiğini belirterek, "Partimiz, Cumhuriyeti kuran bir parti olmanın yanında aynı zamanda eşitlik, dayanışma ve toplumsal adaleti sağlayarak, sosyal devleti güçlendirerek toplumu değiştirme iddiasında olan bir sosyal demokrat partidir. Bu nedenle üyelerine bu değerleri aktarmak ve benimsetmek yanında, parti içinde emeğe ve herkesin yeteneğine saygı göstermeyi de bir değer olarak yüceltmek zorundadır. Parti de yükselme, bu temel değerlere dayandırılmalıdır. Tüzüğümüzde bu konuyu düzenleyen maddede, parti içi eğitime katılma, partide yükselmenin temel koşulu olarak belirtiliyor. Ancak bu temel kuarlın varlığı uygulamaya yansımıyor. Parti içi eğitim tüm örgütlerimizce benimsenmelidir" diye konuştu. (ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelik’e İzmir’den “İnce” ayar!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Arınç: Gazeteciler neden içeride?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir gazetecinin mesleğini yaparken hiçbir ...
Milletvekillerine dolgun maaşlı şoför
Milletvekillerinin yıllardır beklediği 3. personel desteği de nihayet ...
 
Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e 3 şart
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker'la ...
Kılıçdaroğlu herkesi haşladı, noktayı koydu
Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında iki ayı aşkın süre devam eden ...
Rıfat Sait'ten teşekkür yemeği
AK Parti İzmir milletvekili ve TBMM Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, ...
 
Tekin'den Çelik'e sert yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Kılıçdaroğlu ‘Büyükşehir’den yana’ taraf oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İzmir'e teşvik müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, fuar için geldiği İzmir'de önemli açıklamalar yaptı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva