HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2012 Çarşamba - 16:04

Türker dosyası Yüksek Disiplin’de

Bayraklı Belediyesi’nin hizmetlerini eleştirdiği için kınama cezası alan CHP’li meclis üyesi Yüksel Türker, dosyayı Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıdı. Türker’in, kendisini grup toplantılarına davet etmeyen ilçe başkanını da İl Yönetimi’ne şikayet ettiği ortaya çıktı.

Türker dosyası Yüksek Disiplin’de

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi CHP Meclis üyesi Yüksel Türker, Eylül ayında gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında, belediye hizmetlerinin vatandaşlara yeteri kadar ulaştırılamadığından yakınmış, vatandaşların bazı mahallelerde özellikle seyyar satıcı ve kaldırım işgallerinden dert yandığını söylemişti. Toplantıda özellikle vatandaşların meclis toplantısında kendisinden konuşma yapmasını istediğini belirten Türker ayrıca “Meclis üyeleri olarak bizlerin de sorumlulukları var. Meclis üyesi el kaldıran ve indiren kişi değildir” ifadelerini kullanmıştı. Kendi evinin bulunduğu sokaktaki çalışmaların yarım kalma gerekçesini de soran Türker, ilçe yönetim kurulunca; partiyi kamuoyunda küçük düşürdüğü, grup toplantısında konuşması gerekenleri mecliste konuştuğu gerekçesiyle, tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Kınama cezası ile cezalandırılan ve üyeliği bir yıl boyunca askıya alınan meclis üyesi Yüksel Türker, parti, grup ve meclis faaliyetlerinden de men edilmişti.
 
“ELEŞTİRİLERİMİ BAŞKAN DA ONAYLADI”
İl Disiplin Kurulu’nda oy birliği ile alınan kararla parti içi seçme ve seçilme haklarından da mahrum edilen Türker, hakkında verilen ‘kınama’ kararını Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıdı. Savunmasında, İl Disiplin Kurulu kararının ciddiyetten uzak ve objektif olmayan bir bakış açısı ile alındığına dikkat çeken Türker’in, meclisteki konuşması sırasında hizmet kalitesini yukarı çekecek tavsiyelerde bulunduğunu anlattığı ve eleştirel konuşmasının bazı bölümlerinin Başkan Hasan Karabağ tarafından onaylandığını da söylediği öğrenildi. Savunmasında, İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz’ın, Bayraklı Belediyesi’nde maaşlı çalışan statüsünde olmasının da objektiflikten uzak olduğuna vurgu yapan Türker, alınan kararın ciddiyetten uzak olduğunu ve reddedilmesi gerektiğini ifade etti. Türker’in “Ben sadece meclisteki ifade özgürlüğümü kullandım ve hizmet kalitesini artırmak için bazı eleştirilerde bulundum. Kınama kararının parti tüzüğüne uygun olmadığını düşünüyorum” cümlelerine de savunmasında yer verdiği belirtildi.

KARABAĞ VE ÖLÇER İÇİN ÖZEL KOMİSYON!
Öte yandan; Eylül ayındaki meclis konuşması nedeniyle disipline sevk edilen Türker’in, -hakkında disiplin kurullarınca alınan bir karar bulunmamasına rağmen- Ekim 2011’den buyana meclis grup toplantılarına davet edilmediği de ortaya çıktı. İlçe Başkanı Levent Ölçer ve Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın bu tutumunu eleştiren Türker, İl Başkanlığı’na dilekçe yazarak şikayette bulundu. İl yönetim kurulu bünyesinde, Türker’in bu şikayetini araştırmak ve gerekirse dosyayı disipline sevk etmek üzere, inceleme komisyonu kuruldu. Komisyon, tarafların bilgilerine başvurduktan sonra konu ile ilgili nihai kararını verecek. Beş aydır grup toplantılarına davet edilmeyen meclis üyesi Yüksel Türker’in, son yapılan oturuma SMS ile davet edilmesi de kafaları karıştırdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı halkı 6 Nisan 2012 Cuma 14:40

bencede nejat yılmaz ve levent ölçer yerlerinde kalmalıdır.zaten nedense herkes bayraklıyla uğraşırlar.yeter yeter bırakın herkes işine gücüne baksın

Yorumu oyla      12      6  
736 gün kaldı 9 Mart 2012 Cuma 19:40

Bence Chp Bayraklıda bitiyor nedenmi Başakanın düşünsel anlamda yanlışlıkları kabalaşmadan söylemek gerekirse Mhp nin kalesi Bayraklıda Mhp lilerin Akp gelmemesi için bilinçsizce Chp desteklendi ne oldu dep liler en iyi yerlere getirildi artık çoğunluk demokrasisi işleyecek Sodep dep gurubu Herkes uyandı artık

Yorumu oyla      13      6  
fatih aşcı 8 Mart 2012 Perşembe 11:51

yeni chp diyorlar yenilik diyorlar özgür ve demokratik sosyal devlet diyorlar hani nerde syn türker konuşunca suç oluyor işinizi düzgün yapın kimse konuşmasın.

Yorumu oyla      14      6  
fahri bulut 8 Mart 2012 Perşembe 11:48

keşke herkes syn türker gibi olsa içimizde chp li olmayan zamanında başka siyasi partilerde koşan şimdi burda ahkam kesenler lütfen sesinizi kısın önce ilkelerimizi ve partimizin saygınlıgını öğrenin daha sonra da başkalarına destek verin syn meclis üyeleri bu düşünce ve siyasetle belediyemizi yönetenler size sesleniyorum bayraklı elden gidiyor arkadaşlar 2 yıl sonraki seçimde akp bizden burasını alacak sizler o zaman işte biz ne yaptık diyeceksiniz.sevgiler

Yorumu oyla      14      6  
güzel günler göreceğiz 8 Mart 2012 Perşembe 10:28

Yüksek disiplin kurulunun aklı selimle karar vereceğine inanıyoruz. Zira, C.H.P. özgürlük ve demokrasinin ve bunların temeli olan "ifade özgürlüğü" nün sarsılmaz savunucusu olduğu iddiası ile bizlerden oy alan bir parti. Cezaya konu konuşmayı belediye sitesinden okudum. Disiplin kurulunun hangi cümle için ceza verdiğini de kamuoyuna açıklaması gerekiyor. Çünkü ben değil cümle, tek kelime olumsuzluk, suç, hakaret, saygısızlık görmedim. Aksine partisini de savunan bir içerik var o konuşmada.

Yorumu oyla      13      6  
SOLCUEYLEM 7 Mart 2012 Çarşamba 22:12

YANLIŞ HESAP BAĞDAT'DAN DÖNER DERLER. SN.YÜKSEL TÜRKER İÇİNDE ALAINAN BU TARAFLI YANLIŞ KARAR İŞALLAH ANKARA'DAN DÖNER. CHP İÇİN YILLARCA ÇALIŞMIŞ BİZİM MECLİSDEKİ SESİMİZ MECLİS ÜYEMİZİN DEĞERİNİ ANLARLAR. MECLİS ÜYELERİ EĞER GERÇEKTEN MECLİSDE HALKI TEMSİL ETMESİ İÇİN SEÇİLDİLERSE YÜKSEL BEYİN MECLİSDE YAPTIĞIDA BUYDU. BUNUN İÇİN CEZALANDIRILMASI DEĞİL TAKDİR EDİLMESİ GEREKİR. BELEDİYEDE YAPTIĞI YAPTIRDIĞI İŞLERİN DAHA YAKINDAN TAKİPCİSİ OLUP, HALKIN İSTEK VE ŞİKAYETLERİNE KARŞI DUYARLI OLUR.

Yorumu oyla      15      6  
7 Mart 2012 Çarşamba 21:43

İL DİSİPLİN KURULU BAŞKANI HASAN KARABAĞIN MAAŞLI MEMURU OLURSA PARTİDEN BİLE ATILIR AMA ADALET TECELLİ EDECEKTİR SAYIN YÜKSEL TÜRKER TEKRARDAN MAHALLESİNE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEKTİR İL DİSİPLİN KURULU BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ

Yorumu oyla      16      6  
ahmet toygar 7 Mart 2012 Çarşamba 18:19

il disiplin kurulu başkanı Hasan karabağ'ın memuru olursa Yüksel Türkeri partiden bile atarlar.Böyle bir şey olurmu bayraklıda Başkanın ücretli memuru İl disiplin Kurulu Başkanı Müjdat Bey tarafsız değilki objektif olarak yakışan İL DİSPLİN KUrulu Başkanığından istifa edip dosya İLde görüşmeli, idi.Bir yerden ücret alanlar patronunun aleyhinde karar alamazlar

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Pozantı'yla ilgili ilk kez konuştu
Cumhurbaşkanı Gül, Pozantı cezaeviyle ilgili olarak “Türkiye’nin hukuki ...
Tarhan: ‘Gavur’ İzmir yine ‘Gavur’ kalacak
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ülke gündemini İzmir’den yorumladı. ...
‘Halka sorduk, yüzde 91'i 4+4+4 nedir bilmiyor’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
 
CHP Konak’ta ‘tarih’ komedisi!
CHP İzmir’de, ilçe kongreleri süreci de sancılı başladı. İl Başkanı Bayır ...
Tekin ve İnce’den Başbakan’a yüz nakli cevabı
CHP’deki genel başkan değişimiyle ilgili ‘CHP’de yüz nakli yapıldı, ama ...
AK Parti’den 2014 talimatı: “Muhalefetten önce davranın”
AK Parti İl Başkanlığı’ndan ilçelere gönderilen genelgede il genel ve ...
 
Nesrin Ulema: Kadına şiddet insanlık suçudur!
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ‘’Sivil toplum örgütleriyle ...
Başbakan hapisteki gazetecileri tek tek açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
Denizli’den Moroğlu ve Yüksel’e sert cevap!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva