HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2012 Çarşamba - 11:08

Denizli’den Moroğlu ve Yüksel’e sert cevap!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nun açıklamalarına sert cevap verdi. Denizli, “Demokrasinin gereği olan eleştiriyi yapınca hırçınlık yapıyorsunuz” dedi.

Denizli’den Moroğlu ve Yüksel’e sert cevap!

EGEDESONSÖZ - İzmir gündeminin en tartışmalı konuları arasında yer alan 60 yaş kartları ve atanamayan itfaiye erleri ile ilgili CHP’yi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli iki haftadan bu yana başta Kocaoğlu ve CHP’li isimlerin hedefindeydi. CHP’li Milletvekilleri Yüksel ve Moroğlu’nun İl Başkanlığı’nda düzenledikleri toplantıda Denizli’yi İzmirli olmayı çabuk unutmakla suçlamıştı.

CHP'li vekillerden Denizli'ye sert eleştiri haberi için tıklayın
 
Hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Denizli, “Soğuk giden havalardan ya da kurultay telaşından olsa gerek, İzmir sokaklarında dolaşma fırsatı bulamayan bazı CHP’li İzmir milletvekillerinin, kendilerini fazlasıyla kaptırdıkları halktan uzak, salon siyasetinin, İzmirlilerin gerçek gündemi olduğu yanılgısına düştükleri anlaşılıyor. Genel Başkanlarının, sık gittikleri için kendilerini uyardığı yerlerin kısır gündeminden kurtulsunlar. Oralarda yapılan siyasetin kime ne faydası var ki İzmirlilere olsun” dedi.
 
KENDİNİZDEN UTANIN
Milletvekilleri Yüksel, Moroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun bir İzmir milletvekili olarak İzmir’in sıkıntısıyla ilgilenmesinin onları neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamadığını ifade eden Denizli, “Biz AK Parti olarak, CHP’li belediyelerin İzmir’i iyi yönetemediğini, İzmir’i taşıyamadığını söylüyoruz. Çağdaş, katılımcı, sosyal belediyecilik ilkelerini göz ardı ediyorsunuz ve dönüp diyorsunuz ki; kimse beni eleştirmesin. Dünyada böyle demokrasi yok. Siyasetin ve demokrasinin en temel gerçeklerini unutuyorsunuz. Biz hatırlatınca da hırçınlık yapıyorsunuz. Siyaset çözüm üretmek için vardır. Demokrasilerde esas olan eleştiri hakkıdır. İş başındakileri vatandaş eleştirir. Vatandaş soru sorar. Muhalifleri eleştirir. Üstelik sadece eleştirmiyor, aynı zamanda çözüm yollarını işaret ediyoruz. Bundan neden alınıyorsunuz? Neden şaşırıyorsunuz? Bunlar çağdaş siyasette görülmüş şeyler değildir. Üstelik sadece şaşırmakla kalmıyor, itfaiyeci olmak için kapınıza gelenlerin gözünü korkutuyor, emekçileri tehdit ediyorsunuz. Sosyal demokrat bir parti olduğunu iddia eden CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanına, milletvekiline; emek ve hak mücadelesi verenlere böyle yaklaşmak hiç yakışıyor mu? Geçmişlerine bakıp nereye savrulduklarını görmelidirler. Hak arayan emekçileri eleştirdikleri için kendilerinden utanmalıdırlar” diye konuştu
 
SİYASİ RANT MI VAR?
Belediyenin Kadifekale Heyelan Bölgesi’nde yaptığı yeşil alan çalışmaları ile ilgili de konuşan Milletvekili Denizli, “Halk adına yapılan muhalefeti eleştireceklerine, Kadifekale’de Büyükşehir Belediyesi’nin 3 ay önce 10 bin 500 m3 toprak taşıyıp 13 milyon TL harcadığı Kent Ormanı ne haldedir, ona baksınlar. İzmirlinin milyonlarca lirası harcanarak yapılan çalışma ne durumdadır? Hata var mı, yok mu? Onu araştırsınlar. Kadifekale’de yıllardır heyelan bölgesi olan yerde yapılan çalışmalar, çağdaş şehircilik ülkelerine uygun mu yapılmıştır? Yoksa ‘siyasi rant sağlamak’ ya da ‘çalışıyoruz görünmek’ için mi alelacele yapılmıştır? Gerçeğini öğrensinler, sonra da İzmirlilere açıklasınlar.” dedi.
 
İZMİR’İN MİLLETVEKİLİYİM
Tepkisine “CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekilleri önce İnönü Caddesinde yürüsünler” diyerek devam eden Denizli, “Kaldırım taşlarına baksınlar. Yapılanlar çağdaş İzmir’imize yakışıyor mu, ona baksınlar. Metro inşaatının sefil ettiği esnafımızla sohbet etsinler. İzmirlilerin yerel yönetimlerden beklentilerini biz seslendireceğiz. İzmirlinin hakkını hukukunu biz savunacağız. Bundan daha doğal bir şey olamaz. CHP’li belediyelere çağdaş, katılımcı ve sosyal belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini; bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. İlknur Denizli İzmir milletvekilidir. Sadece kendisine oy verenlerin milletvekili değildir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun derdi, sorunu olan her İzmirliye kapısı açıktır. Demokrasinin gereği olan siyasi takip ve eleştirilerime tahammül edemeyip benimle ilgili ileri geri konuşanlara teşekkür borçluyum. İzmirlilere karşı görevlerimi unutturmadıkları için, İzmirlinin hakkını hukukunu korumak üzere İzmir sokaklarında daha çok yürümeye yüreklendirdikleri için teşekkür ediyorum. Demek ki; bundan sonra hem daha çok çalışacağız, hem de çalışmalarımızı etkin biçimde kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
 
ÖĞRETMENİM AYŞE SAÇIMI ÇEKTİ
Denizli sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’li milletvekillerinin, belediye yöneticilerinin, bana bu ölçüde saldırmaları için ne yapmışım, ne demişim? Körfez gemileri için açılan ihalede yerli sanayinin korunmadığını söyledim. Bu şartnameyle ihaleye çıkılması durumunda ihaleyi ismi önceden belli bir şirketin kazanacağını ve onun da yabancı bir şirket olacağını söyledim. “İzmirlinin parasını çarçur etmeyin” dedim. Tersanelerimiz çalışsın, bizim emekçilerimiz kazansın.” dedim. Bunun neresi yanlış?
Peki ne oldu? Gemi ihalesine tek firma teklif verebildi. O da yabancı bir firma, yani dediğimiz oldu. CHP’li Büyükşehir Belediyesi ihaleyi iptal etti. Sonuçta iş dediğimiz yere geldi. Şimdi soruyorum: Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bir İzmirli bu yaptığımıza teşekkür mü eder, yoksa CHP’lilerin yaptığı gibi eleştirip saldırıya mı geçer? Başka hangi konuda görüş bildirdim? 60 yaş kartlarını Sayıştay’ın görüşü üzerine Büyükşehir Belediyesi iptal etti. Ben çıktım, dedim ki; “Yanlış yapıyorsunuz. Bu insanlar bizim büyüklerimiz. AK Partili Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerin verdiği bu haktan hemşerilerimizi mahrum bırakmayın. Bu iş Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisindedir. İzmirlileri yanıltmayın.” CHP’li Büyükşehir Belediyesi, önce bu durumdan siyasi bir rant elde edebilir miyim diye baktı, ancak toplumsal muhalefeti görünce geri adım attı. Yine soruyorum: Hangi yaşta olursa olsun, İstanbul’da, Ankara’da yapılanları bilen, duyan bir İzmirli bu eleştirilerimiz için bizi ayıplar mı? CHP’li iki İzmir milletvekilinin, işi gücü bırakıp ‘öğretmenim Ayşe saçımı çekti’ tadında basın toplantısı düzenlemeleri, nereden bakarsanız bakın komiktir. Biz zoru görünce mızıkçılık yapmayız. Dedikoduları dillendirmekten utanırız. Söylediklerimiz İzmirlinin gerçek gündemidir. İzmirlinin sahici sıkıntılarıyla ilgileniyoruz. İzmirlilerin neden bizi seçtiğini unutmuyoruz. İzmirliler bilsinler ki; İlknur Denizli İzmir’de CHP’li belediyelerin her yanlış uygulamasında İzmirlilerin yanında olacaktır. Hiçbir güç, bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bu türden hakarete varan çıkışlar sadece çalışma azmimizi arttırır”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorum 8 Mart 2012 Perşembe 12:48

ilknur hm.eleştirene kadar kendi bürokratlarını harcayarak onları danışman ve gen.sek.yar. yapıpbelediye içine sokan aziz bey değilmidir eryada geç yanlış hesap bağdat tan dönüyor .....

Yorumu oyla      13      16  
hüseyin ahmetoğlu 8 Mart 2012 Perşembe 11:46

ilknur hn. dil uzatan chp liler allah aşkına biraz yaptıklarınıza bakın izmiri ne hale getirdiniz.ilknur hn hiç bir zaman chp li olmadı lakin chp lillere çok büyük ders verecek beceriye ve vizyona sahip bir insan.sizleri çileden çıkarıyor.helal olsun.lakin ak parti adı altında bir kısım vekillerimize hakaret eden de ak partililik ruhaniyetlerini incelemek lazım.yazıktır.onlar kesinlikle zenbille inmedi,büyük araştırma neticesinde sn başbakanımız tarafından yazılıp izmirden milletvekili seçilmiş.

Yorumu oyla      13      18  
Ak demokrat 8 Mart 2012 Perşembe 01:03

TEKELİOĞLU NE DERSE ONU YAPAR.BU SÖYLEMİ DE TEKELİOĞLU HAZIRLAMIŞTIR.BEN AK PARTİLİYİM TEKELİOĞLU 1 TAHA AKSOY 2 İLKNUR DENİZLİ 3 ALİ AŞLIK 4 SİZLER SADECE VEKİLSİNİZ MİLLETİN VEKİLİ ASLA OLAMAZSINIZ.TEŞKİLATCI DEĞİLSİNİZ BİZİM VE HALKIMIZIN MİLLETVEKİLLERİ AYDIN ŞENGÜL NESRİN ULEMA İLHAN ABİ RİFAT SAİT HAMZA DAĞ ERDAL ABİDİR.

Yorumu oyla      22      8  
MENDERES MAH.HAKAN 8 Mart 2012 Perşembe 00:38

BENCE AKP LİLER AYNAYA BAKARSA ZATEN HALKA ÇIKACAK YÜZLERİ KALMIYACAK.AMA MUTLAKA AKP LİLER AYNAYA BAKSIN YAPTIKLARINIZA BAKIN VE UTANIN BİRAZ..

Yorumu oyla      24      8  
İLKNUR DENİZLİ 7 Mart 2012 Çarşamba 22:55

TAM BİR YANAR DÖNER AKAPELİ....

Yorumu oyla      24      7  
CHPLİ 7 Mart 2012 Çarşamba 22:25

Akadaşlar İlknur hanımı eleştirene kadar İlknur Hanımı oraya danışman yapıp belediyede sagcı kadrolaşmayı yapatıran Aziz,Aladinin hiç suçu yokmu partili memurlar hata ilçe başkanlıgı yapmış arkadaşlarımız kızakta dururken bunlara görev verirseniz olacak budur sen haklısın İLKNUR HANIM.

Yorumu oyla      15      21  
İLKNUR HANIM ASIL SİZ UTANMALISINIZ? 7 Mart 2012 Çarşamba 21:26

Bir İzmir Milletvekili olarak: Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptaline, 19 Mayıs Kutlamalarının kaldırılmasına, İmam Hatiplere uysun diye 4+4+4 Eğitim sistemimine geçilmesine, Karsta İnsanlık anıtının doğranmasına ses çıkaramadığınıza göre, utanması gerekenler Alaettin Yüksel ve Mustafa Moroğlu olamaz. Sizn bu sorularıma cevabınızı merak ediyorum.

Yorumu oyla      32      11  
İLKNUR DENİZLİ GERÇEK BİR İZMİRLİ MİLLETVEKİLİ 7 Mart 2012 Çarşamba 17:52

BU ŞEHİRDE ALDIGI GÖREVLERİ LAİKİ İLE YAPMIŞ. AK PAR TİDEN MİLLETVEKİL Olmuş.Gayet tabiiki 4 milyon İzmir linin Yerel yönetimlerden kaynaklanan sıkıntılarını dıle getirecek.ÇÖZÜM ve ÇARELER ÜRETECEK.İktidar partisi milletvekili oldugu için ÇÖZÜME DAHA YAKIN BİR NOKTADA. Ak parti gurubunun bir üyesi kendi parti programına ve 4 MİLYON İZMİRLİYE HİZMET EDİYOR. Siz chp li olarak size dayatılan bir kaç tane HEM ÇAKMA HEMDE ÇARKÇI MİLLETVEKİLİNİZE BAKIN. İzmir NİRE, Çak malar,Çarkçılar NİRE.

Yorumu oyla      26      28  
sertaç ayasun 7 Mart 2012 Çarşamba 17:27

ilk olarak benim vekilim değilsiniz olamazsınız demokrasiden bahsediyorsunuz itfaiyeci arkadaşlar ankara istanbul da bu eylemin aynısını denesinler bakalım çocukları terör örgütünden içeri atarsınız 1 ay değil 1 saat bile tahammül edemezsiniz denemesi bedava yanlış yoldasınız allah sonunuzu hayır etsin bırakın siyaset yyapmayı ankaradaki onaylarımızı hızlandırın izmire en büyük hizmet böyle edilir selametle

Yorumu oyla      35      13  
Deniz 7 Mart 2012 Çarşamba 17:05

Böyle vekil düşman başına

Yorumu oyla      35      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakan Şükür maça değil yemeğe gitmiş!
Komisyon toplantısından ayrılmasına, CHP'lilerin 'maç kaç kaç?' diyerek ...
Konak'ta kongre heyecanı 25 Mart’ta başlayacak
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, ilçe kongresinin 25 Mart’ta yapılacağını ...
'Kan akar' tartışması kavgaya dönüştü
Kademeli eğitim sistemi görüşmelerinde vekillerin konuşma süresi, CHP'li ...
 
Mustafa Kamalak: 4+4+4 Milli Görüş'ün fikri
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kademeli eğitim sisteminin ...
AK Partili Özgür, artık özgürlüğüne kavuştu
Partiden geçici süreyle ihraç edilen AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür geri döndü.
Cemil Çiçek'ten Sivas davası açıklaması
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı, ...
 
CHP Kadın Kolları’nda Balcı dönemi başladı
CHP İzmir İl Kadın Kolları’nda devir- teslim töreni yaşandı. Görevden ...
'Baba katilinden miras sahibi olunmaz'
28 Şubat tartışmalarını ve Başbakan Erdoğan’a yönelttiği "Erbakan’la helalleştin ...
8 Mart’ta CHP’de kadın rüzgarı esecek
Kurultaya damga vuran Cinsiyet Kotası ile ivme kazanan CHP Konak’ta, 50 ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva