HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2012 Çarşamba - 11:51

Nesrin Ulema: Kadına şiddet insanlık suçudur!

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ‘’Sivil toplum örgütleriyle birlikte uzun süredir üzerinde çalışılan ‘Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde TBMM görüşülerek yasalaştığını belirterek" bu vesile ile tüm hemcinslerimin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’ dedi.

Nesrin Ulema: Kadına şiddet insanlık suçudur!

ANKARA - Kanunun uygulanabilmesi ve yürütülebilmesi için yeni kadro tahsisi yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri kuracak. Uzman personelin görev yapacağı bu merkezlerde 7 gün 24 saat, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetleri verecek. Merkezlerde hazırlanan raporlar doğrultusunda koruyucu ve önleyici tedbirlerin yanı sıra hapis cezasını da kapsayan yaptırımlar uygulanabilecek. Şiddet mağduru koruma altına alınacak, bireye geçici maddi yardım, sağlık, adli yardım, rehabilite, istihdam sağlanması konusunda hizmetler verilecek. Kadın ve çocuklara şiddet uygulayanlar, hakim tarafından gerekli görülmesi halinde tedavi için hastaneye yatırılacak. Sadece şiddet uyguladığı kadına değil, çocuklarına, kadının tanıklarına ve yakınlarına yaklaşmaktan men edilecek. Dayakçı kocalar ise evden uzaklaştırılacak, konut mağdur kadına tahsis edilecek.

Ayrıca mağdur kadının talep etmesi halinde tapu kütüğüne aile konutu şerhi konularak, dayakçı kocanın bu evi satmasının önüne geçilecek. Şiddet mağduru kadınların koruma taleplerinin yerine getirilmesinde yaşanan gecikmeler nedeniyle yaşanan cinayet ve yeni şiddet olaylarının önüne geçilmesini amaçlayan tasarıda, koruma ve tedbir önlemlerinin alınması konusunda özellikle "Sürat" vurgusu yapılması dikkat çekti. Tasarı uyarınca şiddet faili hakkında uygulanacak tedbir kararlarının verilebilmesi ve uygulanması için şiddetin delil ve belgesi aranmayacak. Hakimler faile yönelik tedbir ve mağdur kadına yönelik koruma kararlarını duruşmasız dosya üzerinden karara bağlayabilecek.
 
Hakim tarafından önleyici cezalar arasında teknik yöntemlerle takip de bulunuyor. Şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali olan kişiye yönelik olarak elektronik kelepçe veya bileklik takılarak mağdura yaklaşması önlenecek. Tasarı, medyaya da önemli bir sorumluluk yüklüyor. Tasarı hazırlanırken medya temsilcileriyle yapılan görüşmeler neticesinde medya mecralarında ve özellikle televizyonlarda, ayda 90 dakika şiddetle mücadele filmleri yayınlanması konusunda işbirliği yapılması da kanun maddeleri arasına eklendi. Şiddetin önlenmesi için toplumu bilinçlendirme ve eğitim amaçlı yayınlar RTÜK tarafından denetlenecek.
 
Mağdura tam koruma
Karakola sığınan mağdur kadın evine gönderilmeyecek. Polis bu tip durumlarda şiddet mağduru ya da şiddete uğrama ihtimali bulunan kadın ile beraberindeki çocukları ivedilikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilgili il ve ilçe müdürlüklerine ulaştıracak. Bunun mümkün olmadığı durumlarda mağdur kadın ile beraberindekilere geçici olarak barınma imkanı sağlanacak. Bakanlığa ait veya bakanlığın gözetim ve denetimi altında bulunan yerlerin yetersiz kaldığı hallerde, mağdur kadın ile beraberindekiler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde barındırılabilecek. Hakkında koruma kararı verilen kadın çalışıyor ve çocukları varsa ücreti bakanlıkça karşılanmak üzere kendisine kreş imkanı sağlanacak. Mağdur kadına ayrıca psikolojik, mesleki, hukuki ve soysal rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek. Kadının ihtiyacı varsa, talep etmese bile şiddet uygulayan kişi nafaka ödemesi kararı verilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kutlarım 7 Mart 2012 Çarşamba 15:30

çalışanı herkes sever takdir eder çünkü vekil ankaraya neye gider halkının sorunlarını dinleyip mecliste çözmek için uğraşır sayın vekilimde öyle yapıyor kutluyorum 8 mart kadınlar gününüz kutlu olsun onlar için ne demiş peygamberimiz cennet anaların ayağının altındadır

Yorumu oyla      13      6  
ERTUNÇ 7 Mart 2012 Çarşamba 13:38

SN. MİLLETVEKİLİMİZ GERÇEKTEN İLK GÜNDEN BU YANA ÇOK GÜZEL VE BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTI. ATMAYADA DEVAM EDİYOR. TÜM KADINLARA HAYIRLISI OLMASI DİLEK VE TEMENNİLERİMLE... SN. VEKİLİM MAŞALLAH DURMAK YOK, YOLA DEVAM...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan hapisteki gazetecileri tek tek açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
Denizli’den Moroğlu ve Yüksel’e sert cevap!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri ...
Hakan Şükür maça değil yemeğe gitmiş!
Komisyon toplantısından ayrılmasına, CHP'lilerin 'maç kaç kaç?' diyerek ...
 
Konak'ta kongre heyecanı 25 Mart’ta başlayacak
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, ilçe kongresinin 25 Mart’ta yapılacağını ...
'Kan akar' tartışması kavgaya dönüştü
Kademeli eğitim sistemi görüşmelerinde vekillerin konuşma süresi, CHP'li ...
Mustafa Kamalak: 4+4+4 Milli Görüş'ün fikri
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kademeli eğitim sisteminin ...
 
AK Partili Özgür, artık özgürlüğüne kavuştu
Partiden geçici süreyle ihraç edilen AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür geri döndü.
Cemil Çiçek'ten Sivas davası açıklaması
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı, ...
CHP Kadın Kolları’nda Balcı dönemi başladı
CHP İzmir İl Kadın Kolları’nda devir- teslim töreni yaşandı. Görevden ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva