HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2012 Çarşamba - 14:07

CHP Konak’ta ‘tarih’ komedisi!

CHP İzmir’de, ilçe kongreleri süreci de sancılı başladı. İl Başkanı Bayır ve Konak İlçe Başkanı Tunus, tarih konusunda karşı karşıya geldi. Bayır “25 Mart kararı doğru değil” derken, Tunus “Şaka yapıyor olmalı. Geri adım atmam” karşılığını verdi.

CHP Konak’ta ‘tarih’ komedisi!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Birçok ilçede tartışmalı geçen delege seçimlerini tamamlayan CHP İzmir Örgütü’nde, ilçe kongreleri heyecanı da sancılı başladı. CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, yıldızının bir türlü barışmadığı İl Başkanı Tacettin Bayır ile bu kez de kongre tarihi konusunda tartışma içine girdi. Dün yapılan ilçe yönetim kurulu toplantısında, ilçe kongresinin 25 Mart’ta yapılacağına ilişkin karar alan Başkan Tunus, bugün itibariyle de resmi gazeteye kongre ilanı verdi. Seçimler için Selahattin Akçiçek Kongre Merkezi’ni de Konak Belediyesi’nden kiralayan Tunus, kongrenin saat 11.00’de başlayacağını da ilan etti. Tunus, bu kararı İl Başkanı Bayır ve bazı il başkan yardımcılarının da bulunduğu bir toplantıda aldıklarını ve bayır’ın da karara rıza gösterdiğini öne sürdü.
 
İKİ BAŞKAN BİRBİRİNİ YALANLADI
CHP Konak İlçe Kongresi’nin 25 Mart’ta yapılacağı yönündeki haberin Egedesonsöz.com’da yayınlanmasının ardından ikili arasına kara kedi girdi! Bayır’ın, Tunus’a muhalefet eden partililere; “Böyle bir karar alınmadı. Ben delege listelerini alabilmek için Aytekin Başkana destek verir gibi gözüktüm. 25 Mart olması şuan için mümkün değil. Taslak bir takvim belirledik ancak Genel Sekreterlikten onay alınması lazım. Aytekin Başkan hayal mi görüyor. Benim onayladığım bir karar yok. Taslak metin Cuma günü netleşecek. Daha netlik kazanmadan konunun basına sızdırılması hoş olmadı” şeklinde konuşması sorunu daha da derinleştirdi. Gelişmelerden haberdar olan Başkan Tunus ise resmi girişimlerin tamamlandığını ve 25 Mart tarihinden geri adım atmalarının mümkün olmadığını ifade etti.
 
KARŞI KARŞIYA GELDİLER!
İl Başkanı Bayır ve İlçe Başkanı Tunus, Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın, Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Evi’ni ziyareti sırasında karşı karşıya geldi. Konu hakkında açıklama yapan İl Başkanı Tacettin Bayır “Konak’ta kongre tarihi 25 Mart değil. Henüz kesinleşmedi. Cuma günü ilçe başkanları toplantısı yapacağız ve orada netleştireceğiz. Anladığım kadarıyla Aytekin arkadaşımız rezervasyon olarak belirlenen tarihi kesin tarih gibi algılamış. Takvim 31 Mart’ta başlıyor. Genel Sekreterimizden izin alınmadan böyle bir şeyi dillendirmesi büyük hata. Resmi gazeteye ilan da verilmiş. Gerekirse iptal ederiz” diye konuştu. İl Başkanı Bayır, Aytekin Tunus’un “Ben İl Başkanımızın bilgisi ve rızası olmadan bir şey yapmam” sözleri üzerine de “Bence de öyle olmalı Aytekin! Herhalde öyle de olacaktır şeklinde karşılık verdi.
 
TUNUS: “BAYIR ŞAKA YAPIYOR OLMALI”
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ise “Biz resmi başvurumuzu yaptık. Yönetim kurulumuzda karar aldık ve uygulamaya geçtik. Yarın resmi gazetede ilanımız yayınlanacak. Yeri tuttuk, saati belirledik. İl Başkanı ile yapılan görüşmeye, il başkan yardımcılarımız Altan İnanç, Sevda Kılıç ve İrfan Babacan da şahittir. Kendisine, konu ile ilgili karar alacağımızı da ilettim. Herhalde şaka yapıyor olmalı. Biz il başkanımızın sözüne güvenerek hareket ediyoruz. Hukuki sıkıntı yoksa yapacağız. Geri adım atmamız söz konusu değil” dedi. Toplantıda yer alan bazı il başkan yardımcıları da kararın 25 Mart olarak alındığını ve taslak metnin de bu doğrultuda hazırlandığını belirtti. Bayır ve Tunus, yanlarına CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı da alarak dostluk fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. CHP İzmir İl Örgütü'nde hazırlanan ilçe kongreleri taslak takvim metnine göre; Narlıdere İlçe Kongresi 24 Mart Cumartesi günü, Güzelbahçe ve Konak 25 Mart Pazar günü, Karabağlar ise 1 Nisan Pazar günü olarak belirlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KATILIYORUM 8 Mart 2012 Perşembe 12:13

Genel merkez adayı varsa acıkca dektare etmelidir.Ben böyle bir şey olmadıgına inanıyorum.Herkesin bir hesabı vardır.Delege olarak benimde hesabım öncelikle Mevcut İlç. Bşk Aytekin in yerine yeni CHP sevilen calışkan uyumlu bir kişi olmalıdır.Eğer eski alışkanlıklar devam edecekse niye siyaset yapıyoruz ki.BEN BEN BEN BEN olmaz..İçimizde ne genç cevharler var pırılpırıl...

Yorumu oyla      18      6  
erdal 8 Mart 2012 Perşembe 09:55

yeter Aytekin..Konak tarihi senin kadar ikili oynayanını görmedi.Önce listeleri as.Sandıklar koyulmadı listeler verilmedi.Genel Başkanın adayı filan da değilsin haberin olsun..

Yorumu oyla      23      6  
partili 8 Mart 2012 Perşembe 01:33

ilçe başkanı arkadaş galiba hiyarşiyi algılama problemi var nede olsa alışmış arkadan dolanmaya,takvim 31.martta başlıyor önce yapılması için genel sekreterlik izin vermeli,arkadaş delege listelerini son güne kadar geciktirerek oldu bitti seçim yapmak istemiş,tıpkı delege seçimlerindeki gibi ama dik duran il başkanınımızın duvarına toslamıştır.Kurallar ve tüzük her kese eşit çalışır önce bunu öğren aytekin başkan sonrada amiriniiüstünü öğren artık bence birilerini atlayarak filimlemekten vazgeç

Yorumu oyla      18      6  
delege 7 Mart 2012 Çarşamba 23:44

Delege olarak aytekin Başk.Asla oy vermem..Dün ekibini değişti yarın belki kıLIÇTAROĞLU nu..Olmaz yeni genç dinamik başkan istiyoruz.Birleştirici..Daha listeler asılmadı ,,imza topluyor.CHP fikirlerle düşüncelerle yönetilmeli eski alışkanlıklar bırakılmalı..Aytekin bşk. dinlensin artık..İl ve genelmerkez olmasaydı şimdi ekipciydi..

Yorumu oyla      20      6  
GERÇEK 7 Mart 2012 Çarşamba 22:16

Bizim partililerin mesleği eleştirmenlik.Maşallah herkes oturduğu yerden laf üretiyor.Kimseyi beğenmezler ama kendileri ne yaparlar bu parti için merak ediyorum.Laf çok icraat yok.İcraata yönelselerdi şimdiye iktidar olurduk.Devam devam.Atı alan üsküdarı geçince alırsınız boyunuzun ölçüsünü .

Yorumu oyla      16      12  
konaklı 7 Mart 2012 Çarşamba 21:30

aytekin tunus hep kafasına göre is yapıyor umarım tacettin baskanın sopasını yer.........

Yorumu oyla      28      9  
konak 7 Mart 2012 Çarşamba 18:51

NEYSEKİ İl Kongresine Az Kaldı. Bir Daha Böyle Bir İl Başkanı Olamayacağının Teminatı Yine Sayın Tacettin Bayır'ın Kendisidir.Allah Bütün Chp Örgütünü Böyle Kazalardan Korusun.

Yorumu oyla      16      17  
partili 7 Mart 2012 Çarşamba 18:11

yeter ya il başkanının sözüne de güvenemeyeceksek ne işimiz var bu partide.

Yorumu oyla      18      12  
alı 7 Mart 2012 Çarşamba 16:47

bence bırbırınızı yemekten vazgecın artık..yeter.

Yorumu oyla      22      8  
vatandaş 7 Mart 2012 Çarşamba 16:36

Bence Aytekin Tunus'un değişmesi gerekir.Daha çalışkan,örgütüne sahip çıkacak,çalışan arkadaşları engellemiyecek bir arkadaşımızın gelmesini istiyorum.

Yorumu oyla      37      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin ve İnce’den Başbakan’a yüz nakli cevabı
CHP’deki genel başkan değişimiyle ilgili ‘CHP’de yüz nakli yapıldı, ama ...
AK Parti’den 2014 talimatı: “Muhalefetten önce davranın”
AK Parti İl Başkanlığı’ndan ilçelere gönderilen genelgede il genel ve ...
Nesrin Ulema: Kadına şiddet insanlık suçudur!
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ‘’Sivil toplum örgütleriyle ...
 
Başbakan hapisteki gazetecileri tek tek açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
Denizli’den Moroğlu ve Yüksel’e sert cevap!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri ...
Hakan Şükür maça değil yemeğe gitmiş!
Komisyon toplantısından ayrılmasına, CHP'lilerin 'maç kaç kaç?' diyerek ...
 
Konak'ta kongre heyecanı 25 Mart’ta başlayacak
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, ilçe kongresinin 25 Mart’ta yapılacağını ...
'Kan akar' tartışması kavgaya dönüştü
Kademeli eğitim sistemi görüşmelerinde vekillerin konuşma süresi, CHP'li ...
Mustafa Kamalak: 4+4+4 Milli Görüş'ün fikri
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kademeli eğitim sisteminin ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva