HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2012 Çarşamba - 13:22

Tekin ve İnce’den Başbakan’a yüz nakli cevabı

CHP’deki genel başkan değişimiyle ilgili ‘CHP’de yüz nakli yapıldı, ama doku nakline ihtiyaç var’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a CHP’den cevap geldi. Muharrem İnce ‘Başbakan’ın karakter nakli yaptığı çok açıktır’ derken, Gürsel Tekin ise ‘Başbakan kendisiyle karıştırıyor’ cevabını verdi.

Tekin ve İnce’den Başbakan’a yüz nakli cevabı

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Yüzümüze baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüyoruz. CHP'de yüz nakli olmaz. Sayın Başbakan galiba kendisiyle karıştırıyor” dedi.
 
Gürsel Tekin, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “CHP'de çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi” dediğini kaydetti. CHP'nin 89 yıllık tarihinde hiçbir zaman yüz değişimi yaşanmadığını ifade eden Tekin, “Yüzümüze baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüyoruz. CHP'de yüz nakli olmaz. Sayın Başbakan galiba kendisiyle karıştırıyor” dedi.
 
Tekin, “CHP'nin 30 yıl önce ne ise bugün de aynı olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın yüz değişimini yanlış adreste aradığını” ifade etti.
 
İNCE: BAŞBAKAN’IN KARAKTER NAKLİ YAPTIĞI AÇIKTIR
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Yetiştiği Milli Görüş Okulunu unutup, ilk fırsatta Sayın Erbakan'ın deyimiyle dersten kaçan Erdoğan, doku nakli yapmamış da karakter nakli yaptığı çok açıktır” ifadesini kullandı.
 
İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında, yaptığı konuşmayı eleştirdi.
 
“SADECE İMAM HATİPLERE DEĞİL MESLEK LİSELERİNE DE UYGULANDI”
Erdoğan'ın, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, “Bana lisede hendek atlattılar” dediğini ifade eden İnce, “Sayın Başbakan kendisinden başka bir gerçeği bilmediğinden, hafızasının ve bilgisinin zayıflığından olsa gerek yaşadığı durumu sadece İmam Hatip Lisesi mezunlarına uygulanmış bir durum gibi anlatmaktadır. Oysa benzer durum tüm meslek lisesi mezunları için de geçerli bir uygulamaydı” dedi.
 
“DERSTEN KAÇAN ERDOĞAN”
İnce, Başbakan Erdoğan'ın, dün “yüz naklinden, doku naklinden” de söz ettiğini belirterek, her sözün, önce söyleyeni anlattığını belirtti. İnce, şunları kaydetti:
 
“Yetiştiği Milli Görüş Okulunu unutup, ilk fırsatta Sayın Erbakan’ın deyimiyle dersten kaçan Erdoğan, doku nakli yapmamış da karakter nakli yaptığı çok açıktır. Milli Görüş gömleğini çıkartarak, eski hocası Sayın Erbakan’ın deyimiyle Siyonizm'in gömleğini sırtına giyerek, Kaddafi'den insan hakları ödülü alarak ve onun öldürülmesine çantayla para taşıtarak dünya tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı karakter naklini yaptırmıştır. Bu karakterin özellikleri anlatmakla bitmez. En temel özelliği A dediği bir konuda Z diyebilme başarısını göstermesidir.
 
“BAŞBAKAN’IN ARKADAŞI ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN”
Birkaç gündür gazetelerde bir haber var. Cennetten size yer vereceğiz diye insanlar dolandırılmış. Yapılan bu dolandırıcılıkla, Deniz Feneri dolandırıcılığı arasında çok sayıda benzerlik vardır. Her ikisi de inanç istismarıdır. Her ikisi de inançlı insanın temiz duygularının sömürülmesidir. Ama iki dolandırıcılık arasında bir fark vardır. O da Deniz Feneri dolandırıcılığını yapanların Başbakan'ın yakın arkadaşları olmasıdır. Birkaç gün içerisinde 'cennetten yer satacağız' diye dolandırıcılık yapanlar da Başbakan'ın arkadaşları çıkarsa şaşırmayın. Çünkü bunlar dolandırıcılarla arkadaşlık yapan, onlara arka çıkan bir siyasi zihniyettir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den 2014 talimatı: “Muhalefetten önce davranın”
AK Parti İl Başkanlığı’ndan ilçelere gönderilen genelgede il genel ve ...
Nesrin Ulema: Kadına şiddet insanlık suçudur!
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ‘’Sivil toplum örgütleriyle ...
Başbakan hapisteki gazetecileri tek tek açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
 
Denizli’den Moroğlu ve Yüksel’e sert cevap!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri ...
Hakan Şükür maça değil yemeğe gitmiş!
Komisyon toplantısından ayrılmasına, CHP'lilerin 'maç kaç kaç?' diyerek ...
Konak'ta kongre heyecanı 25 Mart’ta başlayacak
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, ilçe kongresinin 25 Mart’ta yapılacağını ...
 
'Kan akar' tartışması kavgaya dönüştü
Kademeli eğitim sistemi görüşmelerinde vekillerin konuşma süresi, CHP'li ...
Mustafa Kamalak: 4+4+4 Milli Görüş'ün fikri
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kademeli eğitim sisteminin ...
AK Partili Özgür, artık özgürlüğüne kavuştu
Partiden geçici süreyle ihraç edilen AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür geri döndü.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva