HABERLER>POLİTİKA
1 Temmuz 2011 Cuma - 17:18

Rifat Sait Bakan mı oluyor?

AK Parti’nin yeni vekillerinden Rıfat Sait’in adı sürpriz bir koltuk için geçerken, Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın ‘başbakan yardımcısı olacağı’ Kültür-Turizm Bakanı Günay’ın da koltuğunu koruyacağı yorumları yapılıyor.

Rifat Sait Bakan mı oluyor?

Can Özlü/Egede Sonsöz - Genel seçimleri açık ara önde kazanan AK Parti de oluşturulacak yeni kabine merakla beklenirken, Ankara’dan gelen yeni haberler partinin İzmir kulislerini de hareketlendi. Ertuğrul Günay ve Binali Yıldırım ile kabineye ağırlığını koyan İzmir, üçüncü bakanını çıkarmaya hazırlanıyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı aday göstererek İzmir’de kayda değer bir başarı çizgisi yakalayan AK Parti’de, 61. Hükümetin kabine üyeleri de şekillenmeye başladı. Kabine kulislerindeki sürpriz isim Buca Belediyesi Eski Meclis Üyesi ve Balkan-Rumeli Federasyonu Genel Sekreteri Rıfat Sait.
 
YILDIRIM BAŞBAKAN YARDIMCISI OLABİLİR
Günay ve Yıldırım ile iki bakana sahip olan İzmir’in, yeni kabinede de gücünü koruması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre Ertuğrul Günay, yeni hükümet döneminde de Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yeni dönemde koltuğunu koruyacak. Başbakan’ın en güvendiği isimler arasında yer alan Yıldırım aynı zamanda başbakan yardımcılığı görevini de üstlenecek. İzmir’den meclise giren mevcut bakanların, yerlerini korumasına kesin gözüyle bakılırken, kabinede İzmir’den üçüncü bir bakanın yer alabileceği müjdesi de İzmir kulislerine bomba gibi düştü. Parti üst yönetimine yakınlığı ile bilinen ve özellikle Balkan Türkleri ile ilgili projelerde başı çeken Ak Parti 1. Bölge Milletvekili Rıfat Sait’in de sürpriz bir şekilde kabinede yer alabileceği konuşulmaya başlandı. Sait’in, yeni kurulan Dış Türkler Bakanlığı için adının geçtiği iddia edildi.
 
SAİT KULİSLERİ DOĞRULADI: TAKDİR BÜYÜKLERİMİN
Ortaya atılan iddiaları doğrulayan Sait, kararın parti üst yönetimine ait olduğunu ve verilen her görevi layıkıyla yerine getireceğini söyledi. Sait “Yeni kabinenin oluşturulma sürecinde benzer duyumları ben de alıyorum. Bazı parti büyüklerimiz, ağabeylerimiz, arkadaşlarımız beni iyi yerlerde görmek istiyorlar. Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Balkan ülkelerindeki etkinliğim biliniyor. O bölgenin hükümet başkanları ile de sıcak ilişkilerim var. Beni böylesi bir göreve layık görürlerse elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Kararı Sayın Başbakanımız verecektir. Bizlere saygı duymak düşer” dedi.
 
Rıfat Sait Kimdir?
1966 İzmir doğumlu. Kosovalı bir göçmen ailenin oğlu. Balkan Dernekleri Federasyonu kurucularından. Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı. Kosova Rumeli Derneği Asbaşkanı. Çukurova üniversitesi İngilizce iktisat mezunu. Balıkesir üniversitesinde Avrupa Birliği üzerine yüksek lisans yaptı. AK Parti’nin İzmir’de kurucuları arasında yer aldı. AK parti İzmir il yönetim kurulu üyesi ve il SKM başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Buca Belediyesi AK parti meclis üyesi olarak görev yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilgin 3 Temmuz 2011 Pazar 15:31

Rıfat bey balkan camiası adına çok önemli bir adım attı.Rumeli kokenli insanlarımızı belirli partilerin torbada keklik görmesinin önünü kapattı İzmirde. Bizim oylarımızı alabilmek için sadece cumhuriyetçilik laiklik oyunuyla mümkün olmayacağını gösterdi.Göçmenleri oy deposu olarak gören belirli siyasi oluşumlar belediye başkanlığı ya da milletvekilliği söz konusu olduğunda neden aynı cömertliği sergilemezler acaba?, İşte Rıfat bey bu kısır döngüyü kırdı İzmirde.Artık partilere destek Rumeli adaylarına verecekleri destekle mümkün olacak yani eskisi gibi kolay olmayacak bazıları için göçmen oylarını almak. Hele bir de Rifat bey bakan olursa bakan siz ondan sonrasına. Rifat beye verilen 6 sıra adaylığı ile ilgili eleştiri yapanlar rumeli kökenli Av Aydın ÖZCANA Chp tarafından neden 7.sıra adaylığının yakıştırıldığını gündeme getirmiyorlar acaba ? Rifat beye destek veren vermeyen tüm rumeliler şunu görecek ki artık Rıfat bey sayesinde tüm siyasi partilerde balkan kökenli adaylar 7.ci değil 1.2.3 sıralarda yer bulacak.

Yorumu oyla      14      8  
Çağlar Cin 2 Temmuz 2011 Cumartesi 13:23

İzmirli vekilimize Bakanlık yakışır.

Yorumu oyla      14      9  
hüseyin ahmetoğlu 2 Temmuz 2011 Cumartesi 09:28

lütfen beyler yorumlarımızı süzerek yapalım ne olur.artık o bir vekilimizdir.ve herşeyi hakkettiğini düşünüyorum.ve ne zorluklarla kimleri bir araya nasıl getirildiğini nasıl bir birliktelik oluştuğunu ve hiç alakasız insanların RIFAT bey için seferber olduklarını da bilmek lazım.onun içindir ki söylemlerimize çok dikkat etmek lazım.RIFAT bey teşkilatta çeşitli kademelerde görev yapmış bir kardeşimiz sahiplenelim.zaman birlik zamanı.yeteri kadar dert var başımızda.tüm teşkilatımız il başkanımızın arkasında kenetlensin ve izmirin geleceğini konuşalım ve izmirimizi kurtarmanın yollarını arayalım.

Yorumu oyla      14      9  
izmirli 2 Temmuz 2011 Cumartesi 08:54

6.sıranın onun hakkı olmadıgını kımın hakkı oldugunu herkes bılıyo zaten degıl kı haksız secıldıgı halde bakan olcak....vay bee..

Yorumu oyla      14      10  
Kurucu mu ? 2 Temmuz 2011 Cumartesi 04:05

son günlerde herkes kendinin kurucu olduğunu iddia ediyor nedense...bence kurucuyum diyenler dikkatle araştırılsın bakalım odönemlerde partinin yolunu biliyorlarmıymış?

Yorumu oyla      13      10  
BUCALI 1 Temmuz 2011 Cuma 23:31

NEDE OLSA BUCALI .

Yorumu oyla      14      8  
sinan kara 1 Temmuz 2011 Cuma 21:59

hasbelkader vekil oldu,bide üstüne bakan olursa hiç şaşırmayın

Yorumu oyla      15      9  
YOK ARTIK 1 Temmuz 2011 Cuma 19:29

6.sıradan zar zor seçildi Rıfat abi bakanlık verecekleri adamı sizce o sıraya koyarlar mı?

Yorumu oyla      19      9  
yakışık 1 Temmuz 2011 Cuma 17:53

dış türklerden sorumlu bakanlık rıfat saite yakışır...

Yorumu oyla      17      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de kurultay için kritik haftasonu
Olağanüstü kurultay için imzaların toplandığı CHP’de, muhalifler kararsız ...
Muharrem İnce'den tartışmalı imza
Milletvekili oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP'li Muharrem ...
Kılıçdaroğlu'ndan Dünya'ya 'yemin' mektubu
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, BM, AB, AGİT, OECD, Avrupa Konseyi, İslam Konseyi, ...
 
Kılıçdaroğlu: Gerekirse dört yıl sürer
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye olmamaları ...
Balbay afişlerine sahip çıkan olmadı!
CHP’den İzmir Milletvekili seçilen ancak tutukluluğu devam ettiği için ...
CHP İzmir'de il sekreteri değişti
CHP'nin haftalık gerçekleşen İzmir İl Yönetim Kurulu'nda bayrak değişimi yaşandı.
 
The Economist'ten yemin yorumu
Yemin krizini değerlendiren İngiliz The Economist dergisi "Hünerli Erdoğan, ...
Dervişoğlu siyasate ara verdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girdiği yerel seçimi kaybettikten ...
Arıtman: Aday gösterilmeleri yanlıştı
Eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, CHP'li milletvekillerinin TBMM'de ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva