HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2011 Perşembe - 01:08

Susam'dan Kocaoğlu'na 'adam mısın?' davası

Seçimlerden sadece iki gün önce düzenlenen basın toplantısı öncesi kameralar önünde kavga eden CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile partilisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki sorun mahkemeye taşınıyor.

Susam dan Kocaoğlu na  adam mısın?  davası

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında 10 Haziran tarihinde CHP’nin istihdam projelerinin açıklandığı Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki basın toplantısı öncesi yaşanan tartışma ülke gündemine kadar taşınmıştı. Seçimlere sadece iki gün kala kameralar önünde birbirine giren ikilinden Başkan Kocaoğlu, Susam’a ağır ifadeler kullanarak bağırmış, Susam ise olayda sessiz kalmıştı.
 
Bayır: Kavgayı genel merkez çözecek...haberi için tıklayın

Seçime beş kala Kocaoğlu-Susam Kavgası...haberi için tıklayın


ÜSLUBUM TAHRİK EDİCİ DEĞİLDİ
İkili arasında adeta bir uçuruma neden olan kavga olayı ile ilgili Susam ilk kez konuştu. Seçimlerin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Susam, Kocaoğlu ile yaşadığı kavga olayı ile ilgili de ilk kez konuştu. Kocaoğlu’nun kendisine hakaret edip, bağırmasına sebep olan olayın başlangıçını anlatan Susam, tartışmanın kıvılcımını basında da yer aldığı gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8 Haziran’da yaptığı basın toplantısında sorulan soruların kendisi tarafından sordurulduğu yönündeki iddialar olduğunu belirtti. Ege TV Haber Müdürü Kazım Erkmen’in sorduğu ve Kocaoğlu’nun sinirlenmesine neden olan soruların kendisinin yönlendirilmesiyle sorulduğu iddialarının kendisine kadar geldiğini anlatan Susam, “10Haziran günü Sayın Kocaoğlu ile yan yana geldiğimizde, kendisine benim kişiliğime yakışan bir üslupla, ‘Basın toplantısında mikrofonla birlikte soruların yazılı olduğu bir kağıdın gittiği yönünde’ söylentilerin olduğu  duydum. Buna çok üzüldüm” dedim. Söylediğim tüm söz bundan ibarettir. Söyleme üslubum hiçbir tahrik içermeyen, yavaş ve sakindir. Sadece açıklama yapıp bilgilendirme içerikli bir konuşmadır. Bundan sonraki gelişen olayların sizler şahidisiniz” dedi.
 
HAKARET DAVASI AÇACAK
“Bu olayda bir milletvekili ile belediye başkanını kavgası yoktur” diyen Susam, kendisinin hiçbir kavganın tarafı olmadığını, tam tersine bu olayın mağduru olduğunu söyledi. Hiç hak etmediği sözlerin muhatabı olduğunu ve bundan çok üzüntü duyduğunu ifade eden Susam, “orada hiç sesimi çıkarmadan sakince olayı izledim. Bununu bir tek nedeni vardır. 81 ili, 300’e yakın ilçeyi dolaşıp, günde 16 saat çalışarak bir seçim kampanyası gösteren başta Genel Başkanım olmak üzere örgütüm, milletvekili adaylarımız ve bize güvenen İzmirli ve Türkiye’deki seçmenlerdir. Bir seçim öncesi böyle bir tartışmanın tarafı olmamak ve sorumlu bir siyasetçinin olması gereken davranışı sergilemek için yaptım. Söylenen tüm sözleri kötü söz olarak telaki ediyor ve reddediyorum. Bundan sonra bu sözlerle ilgili olarak hukuki girişimlerimi yapacağım” diye konuştu.
 
OLAY KİŞİSEL
Kocaoğlu ile yaşadığı kavganın kendisini çok üzdüğünü belirten Susam, kişilik haklarına saldırıya karşı mücadele için yargı yoluna gitme kararı aldığını ancak bunun parti içi bir mücadele olarak görülmesinin yanlış olacağını vurguladı. Davanın tamamen kişisel bir mesele olduğunun altını çizen Susam, kavga olayının parti disiplinine gidip gitmeyeceği konusunda ise henüz bir bilginin olmadığını söyledi.
 
PARTİ İÇİ MÜCADELE İDDİASI
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Susam, kavga olayının parti içi çekişmelerden kaynaklandığı yönünde iddiaların olduğu şeklindeki bir soruya, “Parti içi organlarda yer alma konusunda herkesin kendine göre bir tercihi olabilir. Buna saygı duyarım. herkes de sevdiği, güvendiği birinin bir yerlerde olmasını isteyebilir. Kurultaylarda, kongrelerde başka yerlerde yapılan tercihler beni hiçbir ama hiç parti içi kavga noktasına getirmemiştir. Ben her arkadaşımla kol kola omuz omuza olmayı becerebilmiş bir siyasi kimliğimle, uzlaşmayı ön planda tutan birisiyim. Ben Aziz Beye hem ilk belediye başkanı seçildiği dönemde hem de sonrasında çok uyumlu çalışma gerçekleştirmiştim. 2009 yerel seçimlerinde de adaylığı sürecinde destek verdim. Parlamentoda İzmir Büyükşehir’in daha verimli çalışma yapılması için en çok konuşan ve en çok önerge veren milletvekiliyim” dedi.
 
BARIŞMAK GÜNDEMDE YOK
Kavga olayının ardından başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere üst düzey parti yöneticilerinin barıştırma girişimlerinin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Susam, “Barıştırma girişimi gündemde yoktur. Bugün size verdiğim sözü yerine getirmek  ve o olayın doğru anlaşılmasını sağlamak için bunu konuşuyoruz. Bir kavganın tarafı değil mağduru olduğumun altını çizmek ve kişilik haklarıma yapılan saldırı ile ilgili kendi kişisel hukuk davamı açacağımı söylemek noktasında yapmam gereken açıklamaları yapmak istedim. Çok magazinleştirilen konu olmasını istemiyorum” diye konuştu. Susam, kavga olayının ertesi günü İzmir’e gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile konuyu görüştüklerini de söyledi.
 
SEÇİM KAMPANYASI BAŞARILI
Türkiye ve İzmir’de başarılı bir seçim kampanyası yürüttüklerini de ifade eden Susam, CHP olarak Türkiye genelinde oylarını ve milletvekili sayılarını artırdıklarını, İzmir’de de bekledikleri oy hedefine ulaşamasalar bile birinci parti çıkma başarısı gösterdiklerini söyledi. Milletvekili adayı olarak İzmir’in 30 ilçesinin 27’sini gezdiğini ve bu ilçelerde başta melsek odaları olmak üzere, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve esnaf gezileri yaptığını belirten Susam, İzmir’de alınan yüzde 44 civarındaki oy oranının küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu ifade etti.
 
ÖZELEŞTİRİ YAPTI
Basın toplantısında bir özeleştiride yapan Susam, “İzmir’de daha iyi bir sonuç alabilmemiz için nitelikli aday kadromuzun niteliklerine uygun çalışmalar düzenleyerek daha verimli sonuçlar alabilirdik. Bu konuda muhakkak yapılması gereken şeyler vardır” dedi. Parti örgütlerinin her kademesinde seçimin doğru analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Susam, “İlçe örgütlerimizden başlayarak, illerimizde ve Genel Merkezimizde partimizin tüm organlarında seçim sürecinin bir değerlendirilmesi yapılarak bunun ışığında seçim döneminin olumluları, eksiklikleri, yapılması gerekenlerin yapılmaması, aldığımız sonuçların değerlendirilmesi yapılarak bir sonuca bağlanacaktır. Yeni döneme ilişkin CHP’nin çalışmaları buna göre gözden geçirilerek yeni dönem bu eksiklikler giderilerek yeni bir çalışma anlayışını  4 yıllık sürede oluşturabiliriz” dedi.
 
YAŞANDI BİTTİ
Basın mensuplarının kampanya sürecinde yaşanan aksaklıkları hatırlatması üzerine ise Susam, “Yaşandı bitti” diye bir söz vardır. Şimdi bu seçimden gerekli dersler çıkarmak gerekir” diye yanıt verdi. Seçim sonuçlarının ardından parti içinde yaşanan muhalif harekete de değinen Susam, “Seçimin ertesi günü parti içi seçim sonuçlarını seçim sonuçlarını değerlendirerek, partimizde olağanüstü kurultay isteklerini ve genel başkan değişikliliği taleplerini doğru bulmuyorum. Arkadaşlarımız partinin normal koşullarda işleteceği sürece katılıp, her türlü eleştiriyi beraberce yapıp, farklı noktadaki arkadaşların öneri, düşünce, görüş ve tavırlarını bu kurularda söylemesini, basın organları aracılığıyla değil parti içinde yaparak CHP’ye daha olumlu katık koyacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 17 Haziran 2011 Cuma 08:00

susam zaten şaibeli chp neden vekil yaptı anlamıyorum susama kadar çok değerli insanlar varken susamın vekil olmasını hiç ama hiç istememiştim...

Yorumu oyla      14      6  
vatandaş baki 16 Haziran 2011 Perşembe 18:05

davranış ve uslup sorunları olan kimseyi savunmaya kalkmak karnından hortumla bağlı olduğunu itiraf etmektir.fuar açılışında sanayi bakanını protesto eden CHP lileri nasıl azarladığını da kimse unutmadı.

Yorumu oyla      14      7  
elenor'a 16 Haziran 2011 Perşembe 14:34

lütfen asılsız iddialarda bulunmayın! Allah aşkına Genel Başkan'a küfür etti gibi asılsız bir iddiada nasıl bulunabiliyorsun sen? Hangi cüretle?

Yorumu oyla      17      8  
sevim 16 Haziran 2011 Perşembe 14:29

Yemezler Mehmet Ali Bey, kimse beyinsiz değil, bir insanı tahrik edip, damarına basıp sonra da sessiz kalmak çooook kolaydır. Şimdi de bırakın Allah aşkına bu sorumlu siyasetçi ayaklarını.....

Yorumu oyla      22      9  
sultan 16 Haziran 2011 Perşembe 14:13

sayın yurttaş bey sizde belediyeye dergi satmaya çalışan eski bir belediye çalışanı olabilirmisiniz.bir zamanlar yanından ayrılmadğınız bşk.şimdi niye dil uzatıyorsunuz acaba))

Yorumu oyla      13      6  
Yorumcu 16 Haziran 2011 Perşembe 14:12

Doğru dersin YURTTAŞ. Kim kiminle neden beraber sonra neden ayrı. Örnekler çok. Kocaoğlu-Susam,Baykal-Sav, T.Erdoğan-A.Şener, Sav- Kılıçdaroğlu gibi. Ya Tungaç'ta doğru adamsa.Çıkar ilişkisi yoksa. Alışılmadık bir durum değil mi? Sorgulayanı susturmayalım, bu da bizim , yani halkın çıkarınadır.

Yorumu oyla      16      6  
sultan 16 Haziran 2011 Perşembe 14:04

sayın yurttaş bey sizde belediyeye dergi satmaya çalışan eski bir belediye çalışanı olabilirmisiniz.bir zamanlar yanından ayrılmadğınız bşk.şimdi niye dil uzatıyorsunuz acaba))

Yorumu oyla      14      7  
ersin 16 Haziran 2011 Perşembe 13:53

Açın davada görelim SUSAM bey,bakalım kim haklı kim haksız mahkemede görünür.Sizin hakkınızdaki dosyalarda bu şekilde millet tarafından öğrenilir,sonuçta haklı mısınız yada haksız mısınız belli olur.Buca da listeye girmeye bile korktunuz ,ki yıllarca Buca da politika yapmaya çalıştınız,siz hep atama ile geldiniz hiç bir zaman ön seçim ile listelere giremediniz,İzmir için hiçbir şey yapmadınız, zaten yapamazsınız,CHP ye oy konusunda zarar verdiniz ,ben dahil siz aday oldunuz diye CHP ye oy vermedik ve siz olduğunuz sürecede oy vermeyeceğime yemin ettim.Benim anlamadığım sizin hakkınızda bu kadar dosya eleştirisi varken 2. kez nasıl olur da genel merkez sizi milletvekili yapar.Kemal bey ve gürsel bey bu konu hakkında açıklama yaparsa memnun oluruz.Aziz başkan sizin konuşmalarınızı destekliyoruz en azından bizim söylemek istediklerimizi siz basın önünde dile getirdiniz, çok sağ olun Aziz başkanım..

Yorumu oyla      23      7  
vatandaş baki 16 Haziran 2011 Perşembe 13:31

milletvekiline bunları yapan aziz kocaoğlu mazallah vatandaşa denk gelse neler yapar.

Yorumu oyla      15      17  
kimi korkutuyor,kimi tehdit ediyor vekil bey?. 16 Haziran 2011 Perşembe 12:34

vekil susam ile kocaoğlu arasındaki oy farkı ne kadar?.izmir için hiç bir şey yapmayan vekillerin konuşması manidar.başkana ankarada ne kadar destek oldu acaba 23.dönem chp vekilleri?.

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MYK’ya göre CHP başarılı, kurultay yok
Muhalefetin ayaklandığı, Kılıçdaroğlu'nu istifaya, partiyi kurultaya davet ...
Günay: Kılıçdaroğlu oyunu bize atmıştır
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Seçimde her iki kişiden biri ...
CHP'nin itirazı Buca'da da kabul edildi
İzmir 1. bölgede bazı sandıklardan çıkan sonuçların sandık birleştirme ...
 
CHP kulislerindeki sürpriz aday Haluk Koç
CHP hükümetlerinde bakanlık ve sözcülük yapmış isimlerden Orhan Birgit, ...
Kılıçdaroğlu’nun rakibi Berhan Şimşek mi?
Baykal’ın restine restle karşılık veren ve kurultay için hodri meydan ...
Gürsel Tekin'den seçim özeleştirisi
Seçim sonrası CHP'deki muhaliflerin hedefinde olan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuştu.
 
Arınç: Aman yarabbim, öyle mi söyledi?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Helallaşmeden ...
’Kocaoğlu’nun Bornova’sında daha farklı kazanmalıydık’
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, 11 ilçede AK Parti’nin gerisinde kalmaları ...
Günay: Gelecek seçim 1. parti olabiliriz
İzmir'den AK Parti Milletvekili seçilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva