HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2011 Çarşamba - 14:27

’Kocaoğlu’nun Bornova’sında daha farklı kazanmalıydık’

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, 11 ilçede AK Parti’nin gerisinde kalmaları nedeniyle yapılan eleştirilere yanıt verdi.

’Kocaoğlu’nun Bornova’sında daha farklı kazanmalıydık’

İZMİR - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, seçim sonuçları ile ilgili ilginç bir tespitte bulundu. CHP’nin İzmir’de 11 ilçede AK Parti’nin gerisinde kalmasını değerlendiren Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçesi Bornova’da AK Parti ile aralarındaki oy farkının daha fazla olmamasına üzüldüğünü söyledi. Karabağlar'daki seçim sonuçlarını da yorumlayan Bayır, “Beklediğim bir sonuçtu. Bundan 1,5 ay önce anket sonucu açıklamıştım. Gidip uyardım. 'Sizinle ilgili sıkıntı var, dikkat edin' dedim ama arkadaşlar dikkate almadılar. Bayındır'da CHP'nin birinci çıkmasına şaşırdım. Aziz Kocaoğlu'nun Bornovası'nda daha büyük farkla kazanmalıydık” dedi.
 
Seçim çalışmaları ile ilgili özeleştiri de yapan Bayır, “Bazı ilçeler hariç daha katı olabilirdim. Çünkü çalışmaları yeterice organize edemediler. Verilen talimatları uygulamadılar. Bazıları kasıtlı yaptı, bazıları ise bilgi yetersizliğinden, acemiliğinden böyle yaptı. Yaklaşık 4 aydır eşim ayrı, ben ayrı, gece gündüz demeden çalıştım. Şimdi o arkadaş benim kadar çalışacak, ondan sonra beni eleştirecek. Bazı arkadaşlar hala geçmişte kalmış. Yeni genel başkanı ve yönetimi içine sindiremeyerek geçmiş günlerdeki hayal ediyorlar ve yerel seçimlerde istedikleri gibi at koşturmak istiyorlar. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı. Bitti bu işler” diye konuştu.

OYLAR ARTMASAYDI İSTİFA EDERDİM
2007 genel seçimlerine göre İzmir’de CHP’nin oylarının arttığını savunan Bayır, tam tersi bir sonuç alınmış olsaydı hiç tereddüt etmeden istifa etmiş olacağını söyledi. Bayır,Genel başkanımız bundan sonraki anlayışı şu: Bir ilçe, il başkanı, bir belediye başkanı, girmiş olduğu kongre ya da seçimde bir önceki seçime göre oyunu artıramazsa gidecek. Bunu genel merkezin değil kendisinin yapması lazım. Ben de 2007 genel seçimlerine göre oyumuz düşseydi ya da oyumuz artırmasaydı kimseye sormadan istifa etmiştim. Bunu genel başkanını söylemesine gerek yoktu. Yüzde bir artsa başarısızlık sayardım” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun mitingi işe yaramadı
CHP İzmir İl Teşkilatı'nda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi gelip miting yaptığı Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama'da AK Parti'nin birinci, CHP'nin ikinci parti çıkmasının şoku yaşanıyor. Bu durumu değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, "Kendimize bir ödev çıkarmalıyız. Aday listelerimizde Bergama'dan kimse olmaması, Ödemiş'te geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız olmaması bir miktar durdurmuş olabilir. Kemalpaşa'nın kendi adayı yoktu. Bu üç kırsal kesimdeki insanlar metropoldeki gibi oy vermiyor. Oradaki insanlar kendi içlerinden birilerini görmek istiyor. Tarım politikaları ile ilgili söylemlerimizde herhalde AK Parti'nin proje ve vaatleri bizden daha önde olabilir diye düşünüyorum. Bunu sorgulamamız, özeleştiri yapmamız lazım" dedi.
 
Çıray: Sandıkları analiz edeceğiz
Kılıçdaroğlu'nun Ödemiş mitinginde, DP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan ayrılıp CHP'ye katılan eski DP'li Aytun Çıray'ın yıllarca bulunduğu Ödemiş'te CHP'nin istenilen başarıyı gösterememesi dikkat çekti. 2'nci bölgede 5'inci sıradan milletvekili seçilen Aytun Çıray, Ödemiş, Tire, Kemalpaşa gibi tarımla uğraşan vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde AK Parti'nin birinci çıkması ile ilgili detaylı bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Çıray, "O bölgelerde ne oldu ne bitti bakmam lazım. Sandıkları tek tek analiz edeceğiz. Beni memnun eden doğup, büyüdüğüm Bayındır'da CHP'nin birinci çıkması" dedi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozan 16 Haziran 2011 Perşembe 08:57

Söylenecek çok şey var ama en önemlileri,yönetimde partizanlık yapıp kendi kadrosunu kuramayan büyükşehir belediyesi başta olmak üzere bürokrasiyi iktidar için heryolu mübah sayan tam itaat ve yalakalıkla elinde tutan belediyelerin hizmetlerini halka yansıtmayan chp aleyhine yöneticilerle çalışan ilçe belediyeleri,makam arabalarından inmeden sokakları görmeden halka yakınlaşmadan uydurma projelerle sosyal olduklarını iddia eden belediyelerin ilgili birimleri,ulaşımda,çevrede var olan sorunları yerinden değil verilen rakamlarla açıklayan belediye başkanları,halkı dinlemekten çok azarlamayı ilke edinen yöneticiler o koltuklarda oturdukları sürece yerelde beceremediğiniz halkçılığı genelde yapacağınızı anlatamazsınız.Ben bunu 45 yaşında 11-12 yaşından itibaren dayak yeme pahasına duvarlara 6 ok yapan chp yazan okullara sokulmayan birisi olarak söylüyorum.İdealleri yalakalık yolu ile makamlarda tutunmak olan,siyaseti yalan sanatı zanneden bürokratlardan ,kadrolarını akraba eş dosttan oluşturan belediye başkanları ile gidebileceğiniz noktanın çok üstündesiniz.Bu halka minnet borçlusunuz.

Yorumu oyla      13      6  
birgül ayman gülere... 15 Haziran 2011 Çarşamba 22:10

Hani Birgül Ayman Güler Bergamalıydı..Sizden röportajı var...O hanımefendi bir daha sakın bize ben ithal değilim ben bergama kızıyım demesin...Kimse kimseyi kandırmasın...Dalga geçiyor Birgül a.Güler herkesle!!!

Yorumu oyla      12      6  
Murat Kayalı 15 Haziran 2011 Çarşamba 18:39

Ödemiş Belediye Başkanını iyi analiz et Sn. Çıray. Bi bakıver kimlerle kavgalı kimlerle dargın. Partide herkes rahatsız.

Yorumu oyla      14      7  
tek suçlu örgütler!!!! 15 Haziran 2011 Çarşamba 18:22

kazansaydınız,sizi tutan mı vardı?.örgütler nerdeydi,izmiri tanımayanları vekil yaptınız onlar nerdeydi?.akepenin kazandığı ilçeleri kendi ellerinizde teslim ettiniz.bayraklı belediye başkanı nerelerdeydi?.örgüt olarak hiçbir zaman vatandaşın yanında olmadınız,hep çantada keklik gördünüz.böyle giderse yerel seçimlerde chp silinir.yumuşak koltuklarınızdan kalkın sırça köşklerinizden çıkın halkın içinde olun.kocaoğlunu zor durumda bırakan vekil için il örgütü ne yaptı?.o vekil acaba akepe için mi çalıştı diğer bazı vekiller gibi.bu seçimde hiç suçlu aramayın.ne vatandaş nede kocaoğlu.önce kendinize ve vekillerinize bakacaksınız.

Yorumu oyla      15      6  
YEREL SEÇİMLERE NE KALDI 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:47

ben bu siyasileri anlamıyorum. hepsi oyum arttı diyor Elbette artacak. Seçmen sayısı artıyor 2007 yılındaki çocuklar şimdi birer seçmen olarak karşımıza çıkıyor. Birbirinize çamur atıp günah keçisi arayacağınıza yerel seçimlere asılın. Çalışın ki sonradan laf üretmeyin. Keşke herkes genel başkan kadar çalışsaydı. Kahvelerde oturup da siyaset konuşmak çalışmak ise benim söyleyecek lafım yok. söyleyen gitti.

Yorumu oyla      16      8  
hüseyin altunay 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:35

örgütün calışmadığ hantal yapıdan hala birileride medet beklemesin gencliği harekete gecirme zamanı geldi genel başkanla yoladevam köprüyü gecerken at değiştirmez kılıcdaroğlusuz chep düşünülemez

Yorumu oyla      18      10  
Süleyman Çelebi 15 Haziran 2011 Çarşamba 14:53

Neyin konuşmasını yapıyorsun Sayın Bayır. İlçelerin başarısızlığından bahsediyorsun ama bu senin başarısızlığın,senin acemiliğin.

Yorumu oyla      20      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay: Gelecek seçim 1. parti olabiliriz
İzmir'den AK Parti Milletvekili seçilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
MHP'nin itirazı en genç vekili düşürdü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, yaptıkları itirazlar sonucu, Başbakan ...
Ege, kabinede 6 bakan istiyor
Recep Tayyip Erdoğan’ın kuracağı 60. Hükümet’te Ege Bölgesi’nden 6 ismin görev alması bekleniyor.
 
'Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasında seçim ...
Erdoğan'ın odasının şifreleri çözüldü
Masa düzenli ve simetrik. Görüntülü telefon, Ipad ve TV kumandasının yanı ...
Kılıçdaroğlu: Rakip çıkarsa yarışırım
Deniz Baykal'ın “Artık sana kimse inanmaz sözlerine” CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.
 
Bir istifa çağrısı da CHP’li gençlerden
CHP'de parti içi muhalefetin sesi giderek artıyor. PM üyeleri, eski milletvekilleri ...
Bayır: 366 oy başka partilere yazıldı
İzmir'de sıfır oy aldıkları görülen 8 sandıkta CHP'nin oylarının sehven ...
Örgüt, Tacettin Bayır’a sert çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başarısız örgütlerden hesap ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva