HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2011 Çarşamba - 17:00

CHP'nin itirazı Buca'da da kabul edildi

İzmir 1. bölgede bazı sandıklardan çıkan sonuçların sandık birleştirme tutanaklarına hatalı yazıldığı gerekçe gösteren CHP'nin Buca'daki 6 sandık ile ilgili yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi.

CHP nin itirazı Buca da da kabul edildi

Fırat Soylu/Fatih Yapar-Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Buca'daki 6 sandıktan çıkan sonuçların birleştirme tutanaklarına sehven hatalı girildiği yönünde İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edildi. Dün Buca İlçe Seçim Kurulu'nun red kararı vermesi üzerine bugün İl Seçim Kurulu'na yapılan itirazın kabul edilmesiyle Buca'daki 6 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi. Sonuçların CHP'nin itirazında belirttiği gibi değişmesi halinde CHP'nin birinci bölge oylarına yaklaşık 485 oy daha eklenecek. Konak ve Karabağlar'da yapılan düzeltmelerin de eklenmesiyle bu sayı 650'ye çıkmış olacak.
 
485 OY BAŞKA PARTİLERE YAZILDI
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Karabağlar ve Konak'ın ardından Buca'da da itirazlarının kabul edildiğini belirterek, sonuçların yeniden tespit edileceğini söyledi. Bayır, dün yapılan itirazlar sonunda Konak'ta 26, Karabağlar'da da 143 oyun CHP lehine düzeltildiğini hatırlatarak, "Buca İlçe Seçim Kurulu'na yaptığımız itiraz kabul edilmeyince İl Seçim Kurulu'na itirazımızı yaptık. Haklı olduğumuz görülerek itirazımız kabul edildi. Belirtilen sandıklarda oyların yeniden sayılması kararı alındı. Sayım sonunda yaklaşık 485 oyumuzun düzeltilerek hanemize yazılmasını sağlamış olacağız" dedi.
 
SAİT'İN DURUMU KRİTİK
CHP İl Başkanı Bayır, 1. bölgede 7. sıra adayı Aydın Özcan'ın milletvekili seçilmesi için 2 bin civarı bir oya ihtiyaç olduğunu, kendilerinin itirazları ile bu oy sayısının kapanacağını ve Özcan'ın milletvekili olacağını iddia etti. CHP oylarının eksik girildiğinin tespit edildiği sandıklarda gerekli düzenlemelerin yapılmasının yanı sıra AK Parti'nin oylarının fazla yazıldığı sandıklara da itiraz ettiklerini belirten Bayır, fazla yazılan oyların düşülmesi halinde AK Parti'nin 6. sırasından milletvekili seçilen Rıfat Sait'in milletvekilliğini kaybedeceğini iddia etti. CHP'nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildiği haberi Ak Parti'yi de harekete geçirdi. Az bir oy farkıyla 6. sıradan milletvekili seçilen Rıfat Sait'in CHP'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu'na geldiği öğrenildi.

SAİT: TEDİRGİNLİK YAŞIYORUM
Kritik bir oy farkı ile milletvekili seçilen Sait, CHP'nin itirazı ile sandıkların yeniden sayılması kararı ile ilgili bilgi aldı. Kurmaylarıyla değerlendirmeler yapan Sait'in sürekli cep telefonu ile konuştuğu görüldü. Sait, "Sonuçların biran önce açıklanmasını bekliyorum. Destek verenlere teşekkür ziyaretine gideceğim fakat. İtirazlardan bir türlü kurtulamadım. İtirazların sonucu değiştirmeyeceğine inanmasam da bir tedirginlik yaşıyorum" diye konuştu.

AK Parti için değişen bir şey yok
İzmir’de AK Parti’nin Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun, parti olarak 2. Bölgede itirazlarda bulundukları hatırlatarak, “Geçersiz oylar nedeniyle itiraz ettik. Aliağa, Bornova, Çeşme, Buca, Menemen ilçe seçim kurullarını yaptığımız itirazlar reddedildi. Bayraklı’da dokuz sandığa yaptığımız itiraz sonucu altı oy lehimize çıktı. Çiğli’de de 33 oy lehimize çıktı. İlçe seçim kurullarına yaptığımız itirazların ardıdan İl Seçim Kurulu’na itirazlarımızı yaptık. Son kararı il Seçim kurulu verecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yanıtlar 17 Haziran 2011 Cuma 11:50

1.Yorumlarda da bir ayrımcılık göze çarpıyor. Zaten biz Balkanlılar'ın özelliği bu. Bir türlü üzerimizden atamadık. Tek vücut olamadık. Yoksa İzmir'den, nüfusunun %60-70'i göçmen olan bir ilden sadece 2 kişi mi aday gösterilirdi? 2. Her iki aday da pırlanta gibidir. Hern ikisi de bizleri parlamentoda layıkıyla temsil eder. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 3. Şunu kesinlikle atlamayın. Rifat aday gösterilmeseydi, CHP Aydın'ı listeye koymazdı. (AKP listesini CHP'den önce açıklamıştır.) 4. Rifat hırslı ve çalışkan biridir. Aykırı çıkışları evet vardır.Ama piyngodan çıkmış değildir. Çok çok çalışmış, alınteri ile aday olmuş ve kazanmıştır. Bu durum, bundan sonraki süreçte Balkanlılar'a daha dikkatli bakılmasını kaçınılmaz kılacaktır. Balkanlılar'ın desteği olmasa İzmir'den seçilmesi çok ama çok zordu. 5. Son olarak, bu durum bir milat olsun, Balkanlılar birbirinin kuyusunu kazmaktan vazgeçsin ki bir dahaki dönemde hakettiğimiz değeri bulalım.

Yorumu oyla      13      6  
göçmen 16 Haziran 2011 Perşembe 09:23

rıfat ve akp yanyana gelince yanlışlık olmaması imkansız rıfat bey göçmenler arasında ayrım yapan biri yok o arnavut bu makedon bu boşnak ayrımdan yana olmayan aydın bey inşallah hakettiği vekilliği alır.

Yorumu oyla      16      13  
Hulusi Armağan 16 Haziran 2011 Perşembe 09:05

Rifat Sait'i istemeyenler, Siz zaten sandıkta attığınız oylarla tavrınızı göstermişsinizdir. Sayımda bir hata olmuşsa elbette yanlış hesap Bağdat'tan da olsa geri döner. Ama GÖNLÜMÜZ ONUNLA. Rifat Sait pırlantadır. O meclis vitrinine bugün çıkamasa da yarın oradan daha aktif daha önemli yerlere gelebilecek değer ve kapasitededir. Kendisi fabrikatör çocuğu değildir, ağa çocuğu değildir, paşa çocuğu da değildir. Dedesini tanımıştım, Babası dürüst,karekter sahibi alın teriyle evlatlarını yetiştirmiş Şirinyer'in örnek bir esnafıydı,Allah kendisine sağlık ve uzun ömür versin. Kimseye arkasını dayamadan, şahsi mücadelesi ile milletvekilliği adaylığına ulaşan Rifat Sait ola ki sandıktan çıkmazsa istemeyenler Bana adreslerini göndersinler onlara birer yakımlık kına yollayayım da uygun yerlerine yaksınlar. Rifat Kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun,mütevekkül ol yeter Kardeşim,selamlarımla...

Yorumu oyla      21      7  
ersin 16 Haziran 2011 Perşembe 00:21

Bir chp li olarak vede buca da oturan bir seçmen olarak buca meclis üyesi rıfat sait i tanıyorum.Kendisi ile defalarca konuşma fırsatı oldu,inşaalah bu sonuç değişmez de kendisi milletvekili olur, bence milletvekili olmayı hak etti,Aydın bey chp listesine girmeyi bile hak etmemişti, zaten listeleri beğenmediğim için chp ye de oy vermedim.Rıfat sait bey,Allah sizin yanınızda olacaktır ve hak ettiğiniz milletvekilliğine ulaşacaksınız.

Yorumu oyla      20      14  
muallim 15 Haziran 2011 Çarşamba 23:45

Buca'nın Bucalının istediği oldu.. Rıfat sait hem 5'ci millevvekilini garantiletti hemde kendisi seçildi bu çok büyük bir başarıdır. bu başarıda kendisinin çok büyük payı ile birlikte usta siyasetçi Cemil şeboy'un desteğide göz ardı edilemez, hem rıfat sait'e hemde 1. bölge milletvekillerine büyük destek verdi cemil şeboy.. o yüzden rıfat sait acayip derecede çalışarak milletvekilliğini hak etmiştir.Işılay saygın'dan sonra Bucalı bir vekili TBMM'ye göndermenin gururunu yaşıyor Bucalılar.. Buca'yı tebrik ediyorum, aynı performansı yerel seçimlerdede sergileyeceklerinden adım gibi eminim.

Yorumu oyla      21      12  
ızmırli 15 Haziran 2011 Çarşamba 22:36

arkadasında soyledıgı haksız penaltıdan asla gol olmaz....

Yorumu oyla      16      9  
hüseyin cahit yalçın 15 Haziran 2011 Çarşamba 22:32

Düşünüyorum acaba ak parti izmir de başarılı oldumu diye, bence başarısız oldu. İc hesaplaşmalarla boğuşan chp karşısında ne yaptı ki, vekil sayısı iki arttı. Yoksa iki vekili mhp mi kaybetti. Yada bağımsız adayların almış olduğu 100 oy dan kaç tanesi ak partiye kayardı. Bence hic, hatta bu oyların yarıdan fazlası chp ye kayardı. Gelelim il başkanına, referandumda evet oyları 36,8 iken bu seçimde 37,2 oldu. Demek ki evet oylarında diğer partilerden gelen hic oy yokmuş. Hepsi partinin oyu, aradaki 0,04 yani binde dörtlük oran da yaklaşık 10-12 oy yapar. Bunlarda bu seçimde seçmen olma hakkını kazanan gençler. Şimdi hesap ortada iken başarılı olan mevcut il başkanı ve yönetimi mi. Yoksa 30 lardan 37 lere oranını çıkartan önceki il başkanı ve yönetimi mi. Karar sizin ??

Yorumu oyla      16      11  
cebrail 15 Haziran 2011 Çarşamba 20:25

haksız penaltı gol olmaz rıfat saitin hakkı değildi zaten...

Yorumu oyla      25      13  
boşnaklar 15 Haziran 2011 Çarşamba 18:57

bende bir balkanlardanım ama gönlüm AYDIN ÖZCAN dan yana balkanların gururu AYDIN ÖZCAN ihş yerini alacaktır.....

Yorumu oyla      25      15  
Piyangodan Vekil 15 Haziran 2011 Çarşamba 18:31

Rıfat Sait onlarca rastlantının bir araya gelmesiyle, tesadüfen o sırada kendisini buldu. Düşmesi birşey değiştirmez. Zaten o yerin kendisine ait olmadığını herkes biliyor.

Yorumu oyla      32      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP kulislerindeki sürpriz aday Haluk Koç
CHP hükümetlerinde bakanlık ve sözcülük yapmış isimlerden Orhan Birgit, ...
Kılıçdaroğlu’nun rakibi Berhan Şimşek mi?
Baykal’ın restine restle karşılık veren ve kurultay için hodri meydan ...
Gürsel Tekin'den seçim özeleştirisi
Seçim sonrası CHP'deki muhaliflerin hedefinde olan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuştu.
 
Arınç: Aman yarabbim, öyle mi söyledi?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Helallaşmeden ...
’Kocaoğlu’nun Bornova’sında daha farklı kazanmalıydık’
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, 11 ilçede AK Parti’nin gerisinde kalmaları ...
Günay: Gelecek seçim 1. parti olabiliriz
İzmir'den AK Parti Milletvekili seçilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
 
MHP'nin itirazı en genç vekili düşürdü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, yaptıkları itirazlar sonucu, Başbakan ...
Ege, kabinede 6 bakan istiyor
Recep Tayyip Erdoğan’ın kuracağı 60. Hükümet’te Ege Bölgesi’nden 6 ismin görev alması bekleniyor.
'Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasında seçim ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva