HABERLER>YEREL MEDYA
1 Aralık 2010 Çarşamba - 00:00

Su zammı Söz Meclisten İçeri’’yi de böldü!

Ege Tv’’de Ege ve İzmir’’in sözünü sakınmayan programı Söz Meclisten İçeri’’nin dün akşamki programında yine çarpıcı yorumlar vardı.’

Su zammı Söz Meclisten İçeri’’yi de böldü!



Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın hazırladığı program, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’’nde de tartışmalara yol açan ’‘su zammı’’ ile başladı. Nedim Atilla, suya yapılan yüzde 10 zamma rağmen, üç büyük şehir içinde yine de en ucuz suyun İzmir’’de olduğunu, Büyükşehir’’in yatırımlarını yapabilmek için elbette makul zamlar yapmak zorunda olduğu savunurken, Gönül Soyoğul, ’“Niye İstanbul ve Ankara ile kıyaslıyorsun? Kıyasladığınız belediyeler AK Partili Belediyeler. İzmir’’in belediyesi ise CHP’’li. Sosyal demokrat bir belediyenin elbet kendi politikaları doğrultusunda farkı olmalıdır, zamda Ak Partili belediyelerle mi yarışılacak’” diye konuştu. Soyoğul, su zammı ile ilgili lehte ve alehte konuşan İzmir CHP milletvekili Ahmet Ersin ile Ak Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür’’ün ’‘savunmalarının içi boş olduğunu da savunarak, ’“Onların konuşmalarını izlerken, öğretmenlik günlerim aklıma geldi ve içimden ’‘otur sıfır dedim’” dedi; ekledi: Çünkü Ahmet Ersin, Büyükşehir’’in su zammının gerekçesini bilmediğini söylerken, İbrahim Hasgür de yaklaşan seçimler nedeniyle muhalefet etmiş olmak için muhalefet eder izlenimini verdi. Sayın Hasgür’’ü niye İzmir’’e katkı koyacak projelerin savunuculuğunu yaparken görmedik, görmüyoruz acaba?’”
Soyoğul, sosyal belediyeciliğin dar gelirliyi korumak/kollamak gibi bir görevi olduğunu hatırlatarak, ilk fiyatın 13 metreküpten 40 metreküpe çıkarılması halinde, dar gelirlinin fatura yükünün azaltılacağını da savundu.
Gazeteci Ümit Yaldız da zammı konuşurken iki milletvekili arasında gelişen ’“İzmir cezalandırılıyor/hayır cezalandırılmıyor’” tartışmasına, çarpıcı rakamlarla açıklık getirdi.

İzmir Kalkınma Ajansı’’nın resmi sitesinden İzmir rakamları veren Yaldız, bu rakamlara göre kişi başına düşen GSYİH ile İzmir’’in üçüncü büyük değil, altıncı büyük şehir sıralamasına gerilediğinin itirafı olduğunu söyledi. Hükümetin kurduğu, başkanlığını devletin valisinin yaptığı İzka’’nın rakamlarının, ’‘son 10 yıla bakıldığında İzmir’’in Türkiye’’deki kamu yatırımlarından aldığı payda azalma görüldüğünü ortaya çıkardığını vurgulayan gazeteci Ümit Yaldız, ’“Bunları ben söylemiyorum, devletin resmi rakamları söylüyor. Sayın Hasgür’’ü bu rakamlara bakarak konuşmaya davet ediyorum’” dedi.
Nedim Atilla da İZKA’’da 6 Aralık’’ta yapılacak seçimlerde, 3 koltuk için 6 aday olduğundan yola çıkarak, İZKA’’nın yerel kalkınma konusunda öncü rol oynayamadığını, Ekonomik Kalkınma Kurulu’’nun bu konuda daha etkili olduğunu savundu. Soyoğul, şimdilik 6 görünen adaylar arasında İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile Batı Anadolu Sanayicileri Federasyonu Başkanı Hüseyin Porsuk’’un şanslı olduğunu belirterek, 3. koltuk için bıçak sırtı bir seçim yaşanacağını savundu.

Gazeteci Ümit Yaldız’’ın gündeme getirdiği bir başka çarpıcı başlık da füze kalkanının İzmir’’e yapılacağı konusu oldu. İlk olarak Hürriyet yazarı, İzmirli gazeteci Yılmaz Özdil’’in köşesinden duyurduğu ’“Füze kalkanının Kemalpaşa’’nın Kavaklıdere köyüne yapılacağı’” iddiasından sonra İzmir CHP milletvekili Bülent Baratalı, ardından Canan Arıtman’’ın soru önergelerini hatırlatan Yaldız, ’“Şu ana kadar yetkili ağızlardan ne yalanlama, ne doğrulama geldi. Füze kalkanının nereye konulacağını bilmek hepimizin hakkıdır. Güvenliğimizi tehdit etmesi olası kalkanın Türkiye’’ye konulmasını istemiyoruz; İzmir’’e ise hiç istemiyoruz’” diye konuştu.
Ak Parti İzmir’’de Karabağlar merkezli çalkantılardan, CHP İzmir’’deki gençler operasyonu ve kurultay seslerine kadar gündeme dair son politik gelişmelerin de konuşulduğu Söz Meclisten İçeri’’nin tekrarı, izleyemeyip kaçıranlar için Pazar günü saat 12.00’’de Ege Tv ekranlarında olacak.
  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti İzmir’’i karıştıran gizli ses kaydı!
İl Örgütü gizli ses kaydı nedeniyle karıştı. Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı ...
Erdoğan: Katile katil diyeceğiz!
Lübnan’’da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Türkmen köyünde halka ...
Kordon ve Metro Söz Meclis’’ten İçeri’’de
Uzun bayram tatilinden sonra dün akşam ’‘kaldığı yerden’’ Ege/İzmir gündemini ...
 
Sertel: TRT hafızasını yitiriyor!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
İGC: Balbay’’a özgürlük hemen!
İGC tutuklu gazeteci Mustafa Balbay’’ı meslekte 30.yılında unutmadı. Balbay’’ın ...
Türkmen’’den AKP Buca İlçe’’ye: Bize özür borçlusunuz
Milliyet Ege’’nin usta kalemi, Egedesonsöz’’ün gündem yaptığı ’‘çelenk’’ ...
 
Sertel’’den TRT’’ye ’‘Ağca’’ kınaması
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
’‘Söz Meclisten İçeri’’ yine fark yarattı
Ege Tv’’nin fark yaratan tartışma programı Söz Meclisten İçeri, dün farklı ...
Basında CHP’’deki deprem
CHP'deki depremi gazeteler "Okunu çıkardı", "Brütüsler savaşı", "Gandi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva