HABERLER>YEREL MEDYA
10 Kasım 2010 Çarşamba - 00:00

’‘Söz Meclisten İçeri’’ yine fark yarattı

Ege Tv’’nin fark yaratan tartışma programı Söz Meclisten İçeri, dün farklı kimliğinin altını bir kez daha çizdi.’

’‘Söz Meclisten İçeri’’ yine fark yarattı


Usta gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın hazırladığı program, EGİAD seçimlerinin yorumlarıyla başladı.

Nedim Atilla, Temel Şen’’in bu seçimleri kazanacağının haftalar önce programdan duyurulduğuna dikkat çekerken, Gönül Soyoğul seçimde asıl kaybedenin EGİAD Başkanı Fatih Dalan olduğunu savundu. EGİAD’’ta bir sonraki başkanın yönetimde çeşitli görevler almış isimlerden seçilmesi geleneğini başlatan Dalan’’ın, bu seçimlerde tam tersi bir tutumla Ayşe Akın Yamaç’’a ’‘örtülü’’ destek vermesinin, genç işadamları tarafından ’‘şık’’ karşılanmadığını ve tepki yarattığını söyledi. Ümit Yaldız da ilk kez bir EGİAD seçiminde sayfa sayfa editoryal ilanlar verilmesini hayretle karşıladığını belirtti.

Ayvalık’’ta yapılan Zeytinyağı Hasat Şenlikleri’’nde Boynerler’’in ’‘zeytin altından kıymetlidir’’ ifadesini bir kez daha tekrarlayan gazeteci Nedim Atilla, ’‘Buna rağmen kimsenin bu kıymeti ciddiye almaması, Kaz Dağları’’nın madenciler tarafından altının üstüne getirilmesi çok acı. Altını, madenleri 30 yıl süreyle alır çekilirsiniz, geride de enkaz bırakırsınız. Oysa zeytin ağacının meyvesini yüzlerce yıl yersiniz. Bölge milletvekilleri ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, parlamentoda çok mücadele verdiler ama hükümet desteğini alan madencilik lobisini alt edemediler’” diye konuştular.
 
ESNAFIN LOBİSİ YOK
Lobiciliğin geldiği noktaya dikkat çeken gazeteci Ümit Yaldız da benzer bir lobinin süpermarketler yasasının yıllardır meclise gelmesini engellediğini söyledi. Susam’’ın bu konudaki ciddi gayretlerine rağmen, yol alınamadığı üzerinde durulması üzerine, programı arayan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da canlı yayına telefonla katıldı. Ümit Yaldız’’ın ’“Bu marketlere ruhsatı kimler veriyor? Vatandaş belediyelerin bunu ruhsat aşamasında önleyip önleyemeyeceğini soruyor’” sorusu üzerine Susam, imar planlarında işyeri olarak ayrılan bölgelere kim talip olursa olsun, koşulları yerine getirdiği sürece bunu reddetmenin yasal olarak mümkün olmadığını söyledi.
Programın en canlı/tartışmalı bölümlerinden biri de, CHP’’de gerçekleşen değişiklikler ve bu değişikliklerin İzmir izdüşümleri oldu.
 
CHP’’DE KAPORTA DÜZELDİ, MOTOR HALA AYNI
Nedim Atilla, CHP’’deki değişimi olumlu karşıladığını söylerken, Gönül Soyoğul da ’‘CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’’nun genel başkan olmasıyla, kaportası düzelen, ama motoru hala eski olan bir parti gibiydi. Motorun da yenilenmesi, partinin zamanın ruhunu okur hale gelmesi şarttı. Önder Sav mazereti ortadan kalktığına göre, şimdi neler olacağını göreceğiz. Eğer parti sola açılmaz, gerçek bir sosyal demokrat parti olamazsa, herkese geçmiş olsun’” dedi.

Ümit Yaldız ise operasyonun zamansız olduğunu, seçim öncesi partideki kaosun doğru olmadığının altını çizerek, ’“Tüm eleştiriler Sav’’ın yaşı ve 53 yıldır CHP’’nin başında olmasında düğümleniyor. CHP’’ye 53 yıldır üye olmak, aynı partide kalmakta ısrar etmek, birileri gibi başka yerlere gitmemek suç değil, onur olmalıdır.’” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu operasyonunun ardından CHP’’de üç başlı bir yapı oluştuğunu söyleyen Yaldız, Baykal, Sav ve Kılıçdaroğlu ekiplerinin ’‘şimdilik’’ kaydıyla savaş baltalarını gömdüğünü ama operasyonun devam ettiğini söylediler.
 
CHP İZMİR’’İN PATRONU AZİZ KOCAOĞLU
Son operasyonun ardından CHP İzmir’’in siyasi patronunun Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu savunan Yaldız, ’“Aziz Bey’’in, Parti Meclisi için önerdiği 3 isimden ikisini MYK’’ya alındı. Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan genel başkan yardımcısı oldu. Bu durum Aziz Başkan’’ın siyasi sorumluluğunu arttırmış ve şimdiden seçime hazırlanmasını sağlamaya başlamıştır. İşte varoşlara ilişkin başlayan çalışmalar, sosyal belediyecilik faaliyetlerinin başlaması, geniş kapsamlı 10 Kasım yürüyüşünün organize edilmesi, Aziz Başkan’’ın CHP’’li başkan olmaya başladığının açık bir göstergesidir’” diye konuştu.
 
AK PARTİDE YÖNETİM GİDİYOR, KABAK KALIYOR
Deneyimli gazeteci Ümit Yaldız, programın finalinde İzmir Ak Parti ile ilgili yeni durumu, ilk kez Ege Tv izleyicileriyle paylaştı. Yaldız, Ömür Kabak’’ın uzun süredir tartışılan İl Başkanlığı görevinden alınmayacağını, buna karşılık il yönetiminde bazı değişiklikler olacağını söyledi. Değişikliklerin en geç bayram sonunda belli olacağını da ifade etti.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basında CHP’’deki deprem
CHP'deki depremi gazeteler "Okunu çıkardı", "Brütüsler savaşı", "Gandi ...
Ağaç katliamı soru önergesi oldu
İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Albayrak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
'Söz Meclisten İçeri'yi sakın kaçırmayın!
Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın hazırladığı ...
 
PKK: Saldırıyla ilgimiz yok!
Terör örgütü PKK, Taksim'de yapılan saldırı ile ilgisinin olmadığını ...
Sertel: İzmirli gazetecilerin ruhları incitildi
Başkan Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayatlarını ...
Türkmen: Kaz kafalı İzmirliler!
Milliyet Ege Gazetesi yazarı, dün yağmur sonrası yaşanan çileyi sert bir ...
 
Söz Meclisten İçeri’’de ön seçim tartışması
Ege Tv ekranlarının fark yaratan programı ’‘Söz Meclisten İçeri’’ dolu ...
Baykal İzmir’’de, Başkanlar Trabzon’’da!
Milliyet Ege Gazetesi’’nin usta kalemi Hamdi Türkmen, bugünkü köşesinde ...
Sertel: Balbay 600 gündür ’‘adalet’’ bekliyor
İGC Başkanı Atilla Sertel, 6 Mart 2009'da tutuklanarak Silivri Cezaevi’’ne ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva