HABERLER>YEREL MEDYA
24 Kasım 2010 Çarşamba - 00:00

Kordon ve Metro Söz Meclis’’ten İçeri’’de

Uzun bayram tatilinden sonra dün akşam ’‘kaldığı yerden’’ Ege/İzmir gündemini ele alan ’‘Söz Meclisten İçeri’’de ’‘sıcak gündem’’in gelişmeleri vardı.’

Kordon ve Metro Söz Meclis’’ten İçeri’’de



İZMİR - Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın yer aldığı programda İzmir’’in gözbebeği Kordon’’da yaşanan ve CHP Genel Merkezi’’ne kadar ulaşan tartışmalardan, Metro’’daki CHP-AKP polemiğine, İzmir’’de yapılacak ’‘şarap zirvesi’’nin bölgeye ve bu sektöre kazandıracağı artılara, yaklaşan seçimle fitili ateşlenen ’‘aday borsası’’na ve kurultaya doğru giden CHP’’deki son gelişmelere kadar pek çok konu başlığı masaya yatırıldı.

Birinci Kordon’’daki işletme sahipleri ile Başkan Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan söz düellosunda ’‘kim haklı’’ sorusuna yanıt arayan Atilla, Soyoğul ve Yaldız, her iki tarafın da haklı-haksız taraflarını gündeme getirdi. Kordon İşadamları Derneği Başkanı’’nın ’‘Büyükşehir Belediyesi Kordon’’u BBG evi gibi görüyor, her adımımızı denetliyor’’ sözlerini eleştiren Nedim Atilla, ’‘elbette izleyecek, tersi yapılırsa eleştirilir ancak’’ derken; Gönül Soyoğul da sadece Kordon’’a değil, dünyada eşi az bulunan Pasapost’’un da ele alınması gerektiğini savundu. Pasaport’’un bir mücevher gibi işlenmesi gerektiğini, bu konuda ne belediyenin ne de işletmelerin üzerine düşeni yapmadığını söyleyen Soyoğul, ’‘Bu iki yer de İzmir’’in misafir odasıdır. Misafirlerimizi götürebileceğimiz tek yer olan Pasaport ve Kordon için her iki taraf da daha çok titizlenmelidir’’ dedi. Ümit Yaldız da iki tarafın üslubunu eleştirerek, ortak bir çözüm yolunun mutlaka bulunması gerektiğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu’’nun bayramda ’‘metronun 3 yeni projesini hükümetin yapması’’ konusunda söylediği sözler üzerine AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’’nun da devreye girmesiyle hararetlenen tartışma da Söz Meclisten İçeri’’nin gündemindeydi. Nalbantoğlu’’nun, bu tartışmaya Ömür Kabak’’ın karışmasını eleştirmesini haklı bulmadığını söyleyen Gönül Soyoğul, ’“Kabak nasıl karışmasın? Başkan, 3 yeni metro projesini hükümete havale ederken, Ömür Kabak’’ı muhatap alıp laf sokuşturmuş. Bu da Ömür Kabak’’a cevap hakkı doğurmuştur, söyledikleri tartışılır elbet ama cevap vermekte haklıdır. Başkan pası vermiş, o da gole çevirmiş; bu kadar basit’” diye konuştu. Ümit Yaldız da Başkan’’ın 3 metro projesini hükümetten isteme hakkı bulunduğunu belirterek, ’“Ama bunun yeri ve zamanlaması doğru değildi. Aziz Başkan projelerini koltuğunun altına alır, Ankara’’nın kapısını çalsaydı, Ömür Kabak’’ı değil de hükümeti muhatap alsaydı, isteğini halka da politikacılara da daha iyi anlatmış olurdu’” dedi.

Salı akşamları saat 20.30’’da başlayan Söz Meclisten İçeri’’yi kaçıranlar için tekrar yayını, Pazar günü saat 12.00’’de.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel: TRT hafızasını yitiriyor!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
İGC: Balbay’’a özgürlük hemen!
İGC tutuklu gazeteci Mustafa Balbay’’ı meslekte 30.yılında unutmadı. Balbay’’ın ...
Türkmen’’den AKP Buca İlçe’’ye: Bize özür borçlusunuz
Milliyet Ege’’nin usta kalemi, Egedesonsöz’’ün gündem yaptığı ’‘çelenk’’ ...
 
Sertel’’den TRT’’ye ’‘Ağca’’ kınaması
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
’‘Söz Meclisten İçeri’’ yine fark yarattı
Ege Tv’’nin fark yaratan tartışma programı Söz Meclisten İçeri, dün farklı ...
Basında CHP’’deki deprem
CHP'deki depremi gazeteler "Okunu çıkardı", "Brütüsler savaşı", "Gandi ...
 
Ağaç katliamı soru önergesi oldu
İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Albayrak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
'Söz Meclisten İçeri'yi sakın kaçırmayın!
Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın hazırladığı ...
PKK: Saldırıyla ilgimiz yok!
Terör örgütü PKK, Taksim'de yapılan saldırı ile ilgisinin olmadığını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva