HABERLER>YEREL MEDYA
24 Kasım 2010 Çarşamba - 00:00

Ak Parti İzmir’’i karıştıran gizli ses kaydı!

İl Örgütü gizli ses kaydı nedeniyle karıştı. Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Atbaş’’ın, ilçe başkan yardımcılarından Demir’’le yaptığı sohbeti cep telefonuna kaydettiği iddia edildi.’

Ak Parti İzmir’’i karıştıran gizli ses kaydı!

İl Örgütü gizli ses kaydı nedeniyle karıştı. Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Atbaş’’ın, ilçe başkan yardımcılarından Demir’’le yaptığı sohbeti cep telefonuna kaydettiği iddia edildi.’

Onur ÇAKIR / Egedesonsöz - Ak Parti İzmir İl Teşkilatı, gizli ses kaydı nedeniyle karıştı. Savcılığa yansıyan olayda, Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Atbaş’’ın, ilçe başkan yardımcılarından Yücel Demir’’le yaptığı sohbeti cep telefonuna kaydettiği iddia edildi. Yücel, ’“Atbaş, ajanlık mı yapıyor? İstihbaratçı mı, köstebek mi’” dedi. AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı, Atbaş’’ın istifasını istedi.
 
AK Parti Bayraklı ilçe teşkilatında mali işlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenen Mustafa Atbaş hakkında bugün İzmir Adliyesi’’ne giderek suç duyurusunda bulunan Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Yücel Demir, konuşmalarının gizlice kaydedilmesinin gayri ahlaki olduğunu söyledi.
 
ONURUMU AYAKLAR ALTINA ALDIRMAYACAĞIM!
Parti üst yönetiminin bu konuda vereceği karara karışamayacağını, ancak kendi onurunu ayaklar altına aldırmayacağını belirten Yücel Demir şunları söyledi:
’“Bir toplantı sırasında yaptığımız sohbet Mustafa Atbaş tarafından cep telefonuna kaydedilmiş. Bir başka arkadaşımla sohbet ettiği sırada telefonunda bu kaydı açmış. Arkadaşım da cep telefonundan bu kaydı aktararak bana iletti. Her şeyden önce bir insanın haberi olmadan kayıt yapılması edepsizliktir. Kişilerin şerefi, onuru her şeyden üstündür. Ben de onurumu kimseye çiğnetmem. Bu arkadaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Parti üst makamları ne yapar bilemem ama benim bu durumu kabullenmem mümkün değil. 12 Eylül referandumunda biz neyi oyladık? Bu arkadaşın böyle davranması hiç hoş değil’”
 
ARKASINDA KİMLER VAR?
Mustafa Atbaş’’ın neden böyle bir kayda ihtiyaç duyduğunu anlamadığını da ifade eden Demir ’“Bu çocuğun arkasında kim ya da kimler var? Ajanlık mı yapıyor? İstihbaratçı mı, köstebek mi?’” diye konuştu. Bayramdan önce yapılan bu ses kaydını dün itibariyle yargıya taşıdığını dile getiren Demir, bu süreçte İlçe Başkanı İsmail Sarı ve il yönetim kurulu üyelerinden destek gördüğünü söyledi.
 
ÇİRKİN BİR OLAY
Yaşanan olayın çok yakışıksız olduğunu ifade eden Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı ise, Mustafa Atbaş’’ın istifasını istediğini açıkladı. Sarı, ’“Yakışıksız ve son derece çirkin bir olay... Şakalaşma niyetine başlayan konu bu aşamaya kadar gelmiş. Ses kaydının içeriğinde hiçbirşey yok. Havadan sudan yapılan bir sohbet. Ancak önemli olan ses kaydında nelerin olduğu değil, o ses kaydının alınması. Bu hoş bir durum olmadığı için Atbaş’’ın istifasını istedim. Ankara’’da olduğunu gelince istifasını vereceğini söyledi. Durum bundan ibarettir’” diye konuştu.
Suçlamaların hedefindeki Mustafa Atbaş, konu hakkında açıklama yapmak istemedi.
 
SUÇLUYOR!
Mustafa Atbaş tarafından telefonla yapılan ses kaydında Atbaş, Yücel Demir ve il yönetim kurulu üyesi Tahsin Dumlu arasında geçen sohbet yer alıyor.

Sohbet sırasında Dumlu, İlçe Başkanı İsmail Sarı’’yı bir akrabasının kamudaki görev yeri değişikliğini yapmadığı için suçluyor. Kayıtta ayrıca Yücel Demir’’e ’“İlçe başkanı mı olacaksın, niye Ankara’’ya gittin?’” şeklinde sorular yöneltiliyor.

Demir de ’“Herkesin kendini aynada görmesi lazım’” diyerek yanıt veriyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Katile katil diyeceğiz!
Lübnan’’da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Türkmen köyünde halka ...
Kordon ve Metro Söz Meclis’’ten İçeri’’de
Uzun bayram tatilinden sonra dün akşam ’‘kaldığı yerden’’ Ege/İzmir gündemini ...
Sertel: TRT hafızasını yitiriyor!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
 
İGC: Balbay’’a özgürlük hemen!
İGC tutuklu gazeteci Mustafa Balbay’’ı meslekte 30.yılında unutmadı. Balbay’’ın ...
Türkmen’’den AKP Buca İlçe’’ye: Bize özür borçlusunuz
Milliyet Ege’’nin usta kalemi, Egedesonsöz’’ün gündem yaptığı ’‘çelenk’’ ...
Sertel’’den TRT’’ye ’‘Ağca’’ kınaması
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
 
’‘Söz Meclisten İçeri’’ yine fark yarattı
Ege Tv’’nin fark yaratan tartışma programı Söz Meclisten İçeri, dün farklı ...
Basında CHP’’deki deprem
CHP'deki depremi gazeteler "Okunu çıkardı", "Brütüsler savaşı", "Gandi ...
Ağaç katliamı soru önergesi oldu
İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Albayrak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva