HABERLER>YEREL MEDYA
4 Kasım 2010 Perşembe - 00:00

Basında CHP’’deki deprem

CHP'deki depremi gazeteler "Okunu çıkardı", "Brütüsler savaşı", "Gandi darbeyi 'Sav'dı", "Derin kırılma", "Kılıçdaroğlu nihayet lider" ve "Paramparça" gibi başlıklarla duyurdu.’

Basında CHP’’deki deprem

İSTANBUL - CHP'de dün yaşanan büyük kavgayı bugün bütün gazeteler manşetten verdi.
SAV'IN 'NO' TUŞUNA BASTI
Milliyet
Kılıçdaroğlu, Önder Sav'ı yönetimden sildi, Sav direndi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu çıkıp "O koltuk babanın malı değil" dedi, Sav "CHP'nin eksenini kaydırtmam" diye karşılık verdi.
OKUNU ÇIKARDI
HaberTürk
CHP'de 73 yaşındaki Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na savaş açtı ve hakim olduğu parti meclisine kurultay kararı aldırdı. Sav, "İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar CHP'yi eskitemedi, Kılıçdaroğlu da eskitemeyecek" dedi. Kılıçdaroğlu, karşı hamle olarak Önder Sav ve ekibini yönetimin dışında bıraktı ve "Koltuklar kimsenin malı değil. Ömür boyu oturanlar ne verdi? Partideki korku imparatorluğunu yıktık" diye konuştu.
KILIÇLAR ÇEKİLDİ, SAV'I SİLDİ
Hürriyet
Kılıçdaroğlu, verdiği destekle kendisine genel başkanlık yolunu açan Sav ile köprüleri attı. CHP tarihinin en uzun süreli genel sekreteri olan Önder Sav'ı MYK dışında bıraktı.
BRÜTÜSLER SAVAŞI
Taraf
Bir Birinci Cumhuriyet trajedisi... Baykal'a yönelik kaset komplosunun ardından CHP'nin başına geçen Kılıçdaroğlu ile ikinci adam Sav arasındaki ipler tüzük kavgası nedeniyle beş ayda koptu. Kılıçdaroğlu kendisini ağır ifadelerle suçlayan Sav'ı yeni yönetime almadı. Partideki Baykal yanlıları ise iktidar savaşında Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı. Ancak onlar da kurultay istiyor.
GANDİ DARBEYİ 'SAV'DI
Radikal
Yargıtay'ın tüzük uyarısı karşısında tasfiye edileceğini anlayan Önder Sav, PM'den tüzük kurultayı kararı aldırmak istedi. Kılıçdaroğlu'nun kendisine rağmen atılan adıma tepkisi sert oldu, Sav'ı tasfiye ederek Gürsel Tekin'i ikinci adam ilan etti.
CHP'DE DERİN KIRILMA
Cumhuriyet
Seçim sürecine girilirken parti yönetim krizinin pençesine düştü. Kılıçdaroğlu ve Sav köprüleri attı, yollar 5 ay sonra ayrıldı. Ortaya çıkan kaos tablosunun çözümü için gözler yargıya çevrildi.
CHP'DE ÇİFT BAŞLI YÖNETİM KAOSU
Sabah
Tüzük tartışması CHP'de ipleri kopardı. Kılıçdaroğlu yeni yönetim oluşturdu ancak Sav ekibine göre yasal olan eski yönetim.
CHP'DE İÇ SAVAŞ
Vatan
Kılıçdaroğlu, "53 yıldır bu zihniyet yüzünden iktidar olamıyoruz" gerekçesiyle Önder Sav hakimiyetine son verdi. Sav, "CHP'yi sana öğreteceğim" diyerek liderine savaş ilan etti.
LİDER KILICI
Akşam
Geceyarısı krizi sabah tırmandı, Kılıçdaroğlu'nun 12'inci, Sav'ın 4'üncü kattaki odalarında savaş karargahları kuruldu. Kılıçdaroğlu "Partideki korku imparatorluğunu yıkıyoruz" deyip ipleri kopardı.
CHP'DE İÇ SAVAŞ
Zaman
Başsavcı'nın uyarısı ile yeni tüzüğü hayata geçirmeye çalışan CHP, birbirine girdi. Genel Sekreter Sav, disiplin suçu işlemekle itham ettiği Kılıçdaroğlu'nu by-pass edip kurultay kararı aldı, "Lider tasallutunu püskürteceğiz, burası aşiret değil" dedi. Yeni yönetime Sav'ı almayan CHP lideri ise aynı sertlikte cevap verdi: Korku imparatorluğunu yıktık, koltuklar kimsenin malı değil. Gücünü bir yerlerden alanlar artık bu partide olmamalı."
PARAMPARÇA
Star
CHP tarihinin en büyük hizip savaşını yaşadı. Kılıçdaroğlu ile Sav 'tüzük' savaşı nedeniyle birbirini ağır sözlerle suçladı. Partide 2 genel sekreterli ve MYK'lı çift yönetim oluştu. Kılıçdaroğlu, Önder Sav'a kapıyı gösterdi.
CHP'YE YENİ ROTA
BirGün
Kılıçdaroğlu, MYK üyelerini açıklarken yeni CHP'nin inşasına vurgu yaptı ve partide yeni bir dönem başlattığının altını çizdi.
KILIÇDAROĞLU NİHAYET LİDER
Posta
Seçildikten altı ay sonra 10 yıllık genel sekreter Önder Sav'ı devirip parti yönetimini eline geçirdi. Genel Sekreter Önder Sav, CHP liderliğine getirdiği Kılıçdaroğlu'nun kendisini parti yönetiminden sildiğini görünce darbe yapmaya kalktı. Kılıçdaroğlu ise Sav'sız yeni yönetimi açıklayıp "O koltuk babanın malı değil, korku imparatorluğunu yıktık" dedi.


 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağaç katliamı soru önergesi oldu
İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Albayrak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ...
'Söz Meclisten İçeri'yi sakın kaçırmayın!
Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın hazırladığı ...
PKK: Saldırıyla ilgimiz yok!
Terör örgütü PKK, Taksim'de yapılan saldırı ile ilgisinin olmadığını ...
 
Sertel: İzmirli gazetecilerin ruhları incitildi
Başkan Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayatlarını ...
Türkmen: Kaz kafalı İzmirliler!
Milliyet Ege Gazetesi yazarı, dün yağmur sonrası yaşanan çileyi sert bir ...
Söz Meclisten İçeri’’de ön seçim tartışması
Ege Tv ekranlarının fark yaratan programı ’‘Söz Meclisten İçeri’’ dolu ...
 
Baykal İzmir’’de, Başkanlar Trabzon’’da!
Milliyet Ege Gazetesi’’nin usta kalemi Hamdi Türkmen, bugünkü köşesinde ...
Sertel: Balbay 600 gündür ’‘adalet’’ bekliyor
İGC Başkanı Atilla Sertel, 6 Mart 2009'da tutuklanarak Silivri Cezaevi’’ne ...
Türkiye Azerbaycan’’a gazeteci ’‘ihraç’’ edecek
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Azerbaycan Matbuat Şurası arasında ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva