HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2010 Salı - 00:00

Siz kardeşsiniz evlenemezsiniz!

Siz kardeşsiniz evlenemezsiniz!

Zonguldak'ta filmlere konu olan bir olay yaşandı. Aile Mahkemesi, evli olan teyze çocuklarına tebligat göndererek 'Siz Kardeşsiniz, evliliğinizin iptali için dava açıldı' dedi. 29 yıllık evli çift, tebligatı görünce ne yapacağını şaşırdı.
 
ZONGULDAK- Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesi'nde elektrik teknikeri olarak çalışan 47 yaşındaki Mehmet Uzun, 29  yıl  önce teyzesinin kızı olan 44 yaşındaki Nazire Uzun ile evlendi. Çiftin dört çocuğu ve bir de torunu oldu. Aile, oğullarının getirdiği tebligatı görünce ne yapacağını şaşırdı. Çaycuma Nüfus Müdürlüğü'nde tespit edilen kayıtlarda, Nazire ve Mehmet Uzun çiftinin kardeş olduğu ortaya çıktı. Durumun fark edilmesi üzerine Nüfus Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.  
 
Çaycuma Aile Mahkemesi'nde açılan davada çiftin, kayıtlarda kardeş gözükmesi sebebiyle Medeni Kanun gereği boşanmaları ve 29 yıl önce yapılan evliliğin hiç yapılmamış sayılması istendi. Olayı öğrenen elektrik teknikeri Mehmet Uzun, bugüne kadar birçok nüfus kayıt örneği aldıklarını ancak bir sorunla karşılaşmadığını söyledi. Nüfus Müdürlüğü'nde yaptıkları araştırmalarda olayın iç yüzünü öğrendiklerini belirten Uzun, yanlışlığın annesi ve ikizi olan teyzesinin nüfusa kayıt ettirilmesi ile başladığını söyledi. Adı 'Yaşare' olan annesinin nüfusta bekar olduğunu hem kayınvalidesi hem de teyzesi olan 'Durkadın'a iki adet nüfus cüzdanı verildiğini hatırlatan Mehmet Uzun, bugüne kadar yaşanılanları da şöyle anlattı:
 
 
"8 Haziran 2010 tarihinde Çaycuma Aile Mahkemesi'nden tarafıma tebligat geldi. Bu yazıda eşimle kardeş olduğumuz yazıyordu ve evliliğimizin geçersiz olduğuna dair çağrı belgesi aldım. Önce çok şaşırdık. Bunun ne anlama geldiğini anlamadık. Kendimizin kardeş olmadığını biliyoruz. Teyze çocuğuyuz. Araştırdığımızda bunun öz annemle kayınvalidemin (teyzesi) ikiz olmasından kaynaklandığını bulduk. Dedem, o zamanlar annemin adını 'Yaşare', kayınvalidemin (teyzesi) adını da 'Durkadın' koymuş. Fakat Durkadın ismiyle iki nüfus cüzdanı verilmiş, o dönemde kimse buna dikkat etmemiş. Daha sonra annem, babam Recep Uzun ile kayınvalidem Durkadın ise Nami Baydemir ile evlenmiş. Bu evlilik devam ederken, eşimle 1983 yılında evlendik. Herhangi bir problem yoktu. Tarafımıza kardeş olduğumuza dair herhangi bir tebliğ de gelmemişti. Nüfus Müdürlükleri T.C. sistemine geçince Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı, babama, anneme, kayınvalideme ve kayınpederime tebligat göndermiş. Annemin evli olmadığı ve bekar olduğu tebliğ ediliyor. Kayınvalidemin ise iki erkek ile evli olduğu belirtilmiş. Mahkemede bu düzeltilmiş. Öz annem ve babam, kayınvalidem ve kayınpederim normalde evli olmasına rağmen resmiyette yeniden evlendiler. O günden bu güne herhangi bir sorun yoktu. Ben Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği aldığımda annemin adı Durkadın, babamın adı Recep çıkıyordu ve 5 kardeş olduğumuz belirtiliyordu. Bize gelen bu tebligatta ise 'Siz kardeşsiniz, evlenemezsiniz' diyor."
 
KARDEŞLERİ DE EVLİ
Mehmet ve Nazire Uzun çifti, kendilerine gelen tebligatın aynısından kardeşlerine de gelmesi gerektiğini söyledi. Mehmet Uzun, kız kardeşi Hayriye Uzun'un, eşi Nazire Uzun'un erkek kardeşi Ramazan Baydemir ile evli olduğunu söyledi. 25 yıllık evli kardeşlerinin herhangi bir sorun yaşamadığını ifade eden Uzun Çifti, Nüfus Müdürlüğü'nün yaptığı hatayı düzeltmesini istedi. Bütün haklarını arayacağını ifade eden Mehmet Uzun, "Bize gelen tebligata göre kardeş olduğumuz yazıyor. Ben ve kardeşlerim, kayınvalidemin (teyzesi) üzerine kayıt yapılmış. Dokuz da onların çocuğu var toplam 14 çocuğu olduğu gözüküyor. Nüfus Müdürlüğü'nün bu hatası nedeniyle böyle bir durum ortaya çıkmış. O zaman benim kız kardeşim kayınvalidemin oğlu ile evli, onlara da kardeş olduklarına dair tebligat gelmesi gerekiyor" diye konuştu.
 
HAKLARIMI ARAYACAĞIM
Nüfus Müdürlüğü'nün hatası nedeniyle kafalarında soru işaretleri oluştuğunu ifade eden Mehmet Uzun, "Bizim nikahımız düşerse, yeniden evleneceğiz. Ama bu sorunu çözeceğiz. Bunu Nüfus Müdürlüğü'nün düzeltmesi gerekiyor. Mahkeme şimdi bizi ayıracak mı?" şeklinde konuştu.
 
Mehmet Uzun'un 29 yıllık hayat arkadaşı Nazire Uzun da duruma şaşırdığını sözlerine ekledi. 1 Ağustos 2010 günü oğlunu evlendireceğini belirten Uzun, evliliğinin düşmesi halinde oğlunun düğünü ile kendi düğününü beraber yapacağını söyledi.
(İHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kutlama kana bulandı!
Göztepe'nin kuruluşunun 85'inci yıldönümünün kutlandığı gecede ...
Para için ninesini öldürdü!
Bergama’’da korkunç bir cinayet yaşandı. 18 yaşındaki genç parasını almak ...
’‘İzmir bombacıları’’ adliyede’…
Buca’’da bir otomobilin bagajında 50 kilo patlayıcının ele geçirilmesiyle ...
 
İzmir’’in Mike Hammer’’ı!
İzmir'de, kocasını aldatan bir kadını takip ederek yakalanmasını ...
İzmir sıcaktan kavruldu
Ege'nin incisi İzmir bugün haftanın en sıcak gününü yaşadı. 38 dereceye ...
Fevzi Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
Tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ...
 
İzmir katledilen 5 gencini andı’…
İzmir 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, 12 Haziran 1980'de ...
Yasak aşk karakolda bitti!
İzmir'de bir otele düzenlenen baskında ikisi de evli olan kadın ile ...
İzmir merkezli dev korsan operasyonu
İzmir merkezli korsan yayın operasyonu kapsamında 14 ilde gözaltına alınan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva