HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2012 Çarşamba - 09:52

Şerif Ali bebek hayata tutunuyor

Daha 10 haftalık bile değilken karaciğeri iflas etmişti, donörü de yoktu. 5 gün önce trafik terörüne kurban giden bir genç kızın karaciğerinin küçük parçası küçültülerek takılmıştı.

Şerif Ali bebek hayata tutunuyor

İZMİR - İzmir’de 6 Ocak’ta, trafik kazasında yaşamını kaybeden 19 yaşındaki Nil Buket Gülergin’in bağışlanan karaciğerinin küçültülerek nakledildiği, henüz 78 günlük olan Şerif Ali Gökçe yakaladığı hayat şansına sımsıkı sarıldı. Minik Şerif Ali, nakilden 4 gün sonra servise çıkarılıp, annesine kavuştu. Anne Pembe Gökçe, “Oğluma organ bağışlayanlara, takanlara, ilgilenenlere, herkese minnettarım” derken, Doç. Dr. Murat Kılıç, “Şerif Ali 2.5 aylık ama bir büyük gibi hayata tutunuyor” dedi.
 
Anneden Hepatit B geçti, akut yetmezlik gelişti
Fethiye’de oturan evhanımı Pembe Gökçe  (39) ile dönercilik yapan Saim Gökçe (41) 13 yıl önce evlendi. Nikah öncesinde yapılan testlerde Pembe Gökçe’nin Akdeniz Anemisi taşıyıcısı olduğu belirlenirken, Şerif Ali’den önce 4 çocuk doğurdu. Gökçe’nin, çocuklarından Melek (10) ve Kadir (8) yaşadı,  diğer iki evlatları ise vefat etti. Pembe Gökçe 5. kez hamile kaldı. Tüm bebeklerini sezaryenle dünyaya getiren Pembe Gökçe, doğum için Fethiye Devlet Hastanesi‘nden Antalya’ya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Anne Gökçe geçtiğimiz 21 Ekim’de Şerif Ali’yi kucağına aldı, herhangi bir sağlık sorunu belirlenmeyen bebek ve annesi 48 saat sonra taburcu edildi. Evlerine dönen çift, yaklaşık 20 gün kadar önce bebeklerinin rahatsızlanması üzerine yeniden ambulansla Antalya’ya, aynı hastaneye gönderildi. Sağlık durumu daha da kötüleşen bebek karaciğer nakli kararıyla geçen 30 Aralık’ta İzmir’e Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Karaciğer değerleri ciddi şekilde bozulan minik Şerif Ali yoğun bakıma alındı. Minik yavru için donör aranmasına başlandı. Ancak annesinden hepatit B geçip akut karaciğer yetmezliği gelişen Şerif Ali’nin sıfır kan grubunda olması annesinden sonra baba tarafından da donörsüz kalmasına yol açtı. Donör olmadığı için yoğun bakımda bağış beklenen Şerif Ali’ye ikinci hayat kapısı geçtiğimiz 6 Ocak günü açıldı. Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde verdiği yaşam mücadelesini kaybeden üniversiteli 19 yaşındaki Nil Buket Gülergin’in organları acılı ailesi tarafından bağışlandı. Üniversiteli genç kızın bağışlanan karaciğerinin büyük bölümü DEÜ Hastanesi’nde kalırken, küçük parçası İzmir Kent Hastanesi’ne getirildi. Getirilen karaciğer parçası minik Şerif Ali’nin vücuduna büyük geldiği için özel küçültme yöntemi uygulandı. Küçültülen parça Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından Şerif Ali’ye nakledildi.
 
Hepatit B taşıyıcısı olduğumu bilmiyordum
Minik oğlu nakilden 4 gün sonra yoğun bakımdan çıkarılıp servise getirilmesiyle büyük mutluluk yaşayan ve büyük heyecanla bebeğini emziren anne Pembe Gökçe, “Ben Akdeniz Anemisi taşıyıcısı olduğumu biliyordum ama hepatit B’li olduğumu bilmiyordum. Oğlum 2 ayı yeni doldurmuştu,  karnında sancısı var diye Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Tahlil yaptılar, sonuçlar iyi değilmiş, bizi yine Antalya’ya gönderdiler. Orada nakil olması gerektiği söylendi, İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildik. Oğlum yoğun bakımda yatarken verici aradık ama benim de eşimin de ailesinde bulunamadı. Bu bağış çok büyük şans oldu. Karaciğeri verene de, takana da, bebeğimle ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum, minnettarım. Oğlum kurtuldu. Fethiye’ye dönünce hem kendim için doktora gideceğim hem de diğer iki çocuğumu götüreceğim. Böyle olmasını istemezdim. Doğumdan sonra tüplerimi bağlattım, başka çocuk da yapmayacağım” diye konuştu.
 
Hayata sımsıkı sarıldı
Öte yandan minik Şerif Ali’nin daha 10 haftalık bile olmadan akut hepatit B nedeniyle karaciğerinin iflas etmesinin büyük şansızlık olduğunu belirten Doç. Dr. Kılıç, “Bu ne kadar büyük bir şansızlık ise kan grubu sıfır olup bulunması adeta mucize sayılabilecek bağışın gerçekleşmesi de onun kadar büyük, yaşam şansı. Bebek bize geldiğinde durumu iyi değildi. Nakilden sonra hızla toparladı. 5. günde yoğun bakımdan çıkardık. Şerif Ali 2.5 aylık ama bir büyük gibi hayata tutunuyor. Yaşam şansına sımsıkı sarılıyor. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nin ...
Verem eden dispanser taşınacak!
Torbalı'daki Verem Savaş Dispanseri'nin içler acısı halini yerinde inceleyen ...
Uludere'deki olayda ölü sayısı değişti
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde hava saldırısı sırasında ...
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi belli oldu
TBMM Anayasa Alt Komisyonu, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısını bazı ...
AK Partili Mehmet Metiner hakkında şok iddia!
AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in, gazeteci Abdi İpekçi'nin katledilmesiyle ...
PKK'nın 2 numaralı ismi öldürüldü
Tunceli'de Rabat Vadisi'nde 30- 31 Aralık 2011 tarihinde güvenlik güçlerinin ...
 
Gazeteciler, çalışma koşullarından şikayetçi
Bornova Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Foto Muhabirleri ...
Özkök'ten 'suikast' değerlendirmesi
Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, Başbuğ'a suikast iddialarını değerlendirdi.
Meteorolojiden Ege için fırtına uyarısı
Meteoroloji Marmara ve Ege Bölgesi'nde meydana gelecek fırtınaya karşı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva