HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2012 Çarşamba - 08:45

Verem eden dispanser taşınacak!

Torbalı'daki Verem Savaş Dispanseri'nin içler acısı halini yerinde inceleyen İzmir İl Sağlık Müdürü Özkan, "Hemen yeni bir binaya taşınacağız" dedi

Verem eden dispanser taşınacak!

İZMİR - İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Torbalı Verem Savaş Dispanseri'nin adeta harabeyi andıran görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Torbalı’ya gitti. Sağlık Grup Başkanı İsmail Arslan ile birlikte Verem Savaş Dispanseri'ne sabahın erken saatlerinde baskın yapan Özkan, dispanserin hizmet verdiği binada incelemelerde bulundu. Geçen yıl, gerekli iyileştirmeleri yapmaları için derneğe uyarılarda bulunmalarına rağmen nitelikli bir sonuç alamadıklarını belirten Özkan, "Bu saatten sonra sırça saray yapsalar, duvarları altın kaplasalar fark etmez. Bitti, burayı kapatıyoruz, binayı terk ediyoruz. En geç bir ay içerisinde yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız" diye konuştu.
 
"SÜRE VERDİK"
Binanın derneğe ait olması nedeniyle işlem yapma yetkilerinin olmadığını kaydeden Özkan, şöyle konuştu: "Yaparsam suç işlemiş olurum. 'Burayı boyayacaksınız, cihazı değiştireceksiniz, girişi vatandaşlar için uygun hale getireceksiniz' dedik. Hep 'tamam' denildi ama yapılmadı. Biz de Sağlık Grup Başkanı İsmail Arslan ile 2012'ye kadar iyileştirmenin yapılması için süre verdik. Hastalar ve sağlık personelim için daha konforlu yer gerekir. Ben doktorumu, hemşiremi sokaktan bulmadım. Yapmıyor musunuz? Haydi bana eyvallah! Devletin kimseye ihtiyacı yok. Ben geçerim başka yere. Hiçbir yer bulamazsam yer kiralarım. Bunlar bizim için küçük şeyler" dedi.
 
ŞUBAT'TA TAŞINIYOR
Binanın nitelikli hale getirilmesi için verilen sürenin dolduğunu ifade eden Özkan, uyarılara kulak asılmadığını söyledi. Özkan, şunları söyledi: "2011 yılının sonuna kadar binayı nitelikli hale getirmelerini istedik ya da 'binayı terk ederiz. Başka bir yer bulur taşınırız' dedik. Bizim yerimiz de hazır aslında. İnşallah bir aya kalmaz, mümkünse 1 Şubat'a kadar yeni binanın hazırlanması için arkadaşlarıma talimatlar verdim. Biz artık 2012'de bu binada yaşamayacağız. Vatandaşı mağdur etmeyeceğiz. Hem hastalarımız hem hasta yakınlarımız hem hekimlerimiz hem hemşirelerimiz hem de sağlık çalışanlarımız için daha nitelikli bir binaya taşınmamızın zamanı geldi. Kendi personelimize de artık o niteliksiz alanlarda film çekmelerine artık müsaade etmeyeceğiz."
 
"50 HASTA VAR"
Torbalı'ya 130 bini aşkın nüfusu ve sanayisiyle özel önem verdiklerini ifade eden Özkan, "Veremle savaş konusuna müdürlük olarak en üst düzeyde önem veriyoruz. Tıpkı aile hekimliği gibi, tıpkı 112 gibi. Torbalı, İzmir'in çok hızlı büyüyen ilçelerinden biri. 75 dönüm üzerinde yeni bir 200 yataklı hastane yapma çalışmamız var. Torbalı ve Selçuk'a hizmet veren dispanserde takip ettiğimiz 50 civarında tüberkülozlu hasta var. Bu hastaların tedavisinin aksatılmadan yapılması için çalışıyoruz" dedi.
 
KAYMAKAM MEMÜK: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Verem Savaş Dispanseri'ndeki cihaz ve ortamın kötü durumda olmasından son derece üzgün olduğunu belirterek Sağlık Müdürlüğü'nün duruma el koymasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Memük, "Gerekli bakım onarımın yapılması ve araç gereçlerin sağlanması için talepte bulunduk. Sağlık Müdürlüğümüz de konuyla yakından ilgileniyor. İlçemizdeki bu konunun takipçisi olacağım" diye konuştu.
 
BİNA HARABE GİBİ
1952 yılında kurulan Torbalı Verem Savaş Dispanseri, 1996'da taşındığı yeni binasında son derece sağlıksız şartlarda hizmet veriyor. 2. Dünya Savaşı yıllarından kalma cihazlarla hizmet verilen dispanserin zeminini böcek ölüleri, tavanlarını örümcek ağları kaplamış vaziyette. Temizlik paspasları röntgen cihazları ile yan yana. Sıvaları dökülen, tavanlarını örümcek ağlarının sardığı binaya girenleri, rutubet ve mazot kokusu karşılıyor. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göçmen 11 Ocak 2012 Çarşamba 13:27

orada yönetici diye dikilip duranlar kimse onlarıda....

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uludere'deki olayda ölü sayısı değişti
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde hava saldırısı sırasında ...
Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi belli oldu
TBMM Anayasa Alt Komisyonu, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısını bazı ...
AK Partili Mehmet Metiner hakkında şok iddia!
AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in, gazeteci Abdi İpekçi'nin katledilmesiyle ...
 
PKK'nın 2 numaralı ismi öldürüldü
Tunceli'de Rabat Vadisi'nde 30- 31 Aralık 2011 tarihinde güvenlik güçlerinin ...
Gazeteciler, çalışma koşullarından şikayetçi
Bornova Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Foto Muhabirleri ...
Özkök'ten 'suikast' değerlendirmesi
Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, Başbuğ'a suikast iddialarını değerlendirdi.
 
Meteorolojiden Ege için fırtına uyarısı
Meteoroloji Marmara ve Ege Bölgesi'nde meydana gelecek fırtınaya karşı ...
İzmir’de, tutuklu komutanlara destek eylemi
Konak'ta bir araya gelen, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubeleri ve ...
Şemdinli davasında sanıklara 39 yıl hapis
Şemdinli davasında sanıklar 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva