HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2011 Pazartesi - 17:02

Şehit yakınından, 'PKK mecliste ' sloganına tepki

Sehit Er Önder Turgay’ın cenaze töreninde, terörist saldırıları protesto eden grupla, aile yakınları arasında slogan tartışması çıktı. Aile yakınları ‘Esas vatan hainleri sizin gibiler, taşkınlık yaratmayın, parti meselesi haline getirmeyin, Başbakan’a da Demirtaş’a da söyleyin gencimi geri versin’ dediler

Şehit yakınından,  PKK mecliste   sloganına tepki

İZMİR - Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Belenoluk Köyü girişindeki jandarma karakoluna, geçen Cumartesi akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin saldırısında, şehit olan askerlerden Jandarma Er Önder Turgay'ın cenazesi, Askeri Hastane'den alındıktan sonra ilk olarak Buca İlçesi'ndeki babasının evine götürüldü. Bu sırada şehit Turgay'ın aslen Mardinli olan ailesi, acılarını yakınlarıyla yaşamak istediklerini söyleyerek görüntü alınmasını istemedi. Şehit askerin cenazesi, sokağa girdiği anda ağıtlar yakıldı. Bu sırada bazı aile bireylerinin slogan atılmaması yönünde yakınlarını uyardı.

 
Şehit asker Önder Turgay'ın, cenazesi daha sonra tören için Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne götürüldü. Sadece baba Abdülkadir Turgay, kardeşi Ercan Turgay ve bazı yakınlarının katıldığı törende aileyi, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Avsever, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, İstihkam ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Recep Yüksel ile AK Parti milletvekilleri Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İlknur Denizli, Ali Aşlık, CHP Milletvekilleri Musa Çam ve Erdal Aksürger yalnız bırakmadı. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı törende öğleleyin kılınan namaz ardından şehit askerin cenazesi, bir süre top arabasında taşındıktan sonra, cenaze aracında konularak Kadifekale Şehitliği'ne götürüldü. Tören boyunca gözyaşı döken ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit er Turgay'ın babası ve yakınları, kendilerini hazırlanan araçlara doğru yöneldi. Bu sırada ellerindeki Türk bayraklarıyla terörist saldırısını protesto eden gruba, Bu sırada cami önünde toplanan ve Türk bayrakları açan grubun ''PKK Meclis'te yurtseverler hapiste'' sloganına tepki gösteren şehit yakınları,"Siz böyle yaptığınız sürece bu kan devam edecek. Esas vatan haini sizin gibiler. Gerginlik yaratmayın, erkekseniz dağa gidin. Taşkınlık yaratmayın, bunu parti meselesi haline getirmeyin. Başbakan'a da, Demirtaş'a da sesleniyoruz, gelsin gencimi geri versin" dedi.
 
ŞEHİT ASKER DÜĞÜN GECESİ VEDALAŞMIŞ
Saldırı ardından şehit Önder Turgay'ın yakınlarının ve Siirt'ten gelen askeri yetkililerin anlattıkları, acı ayrıntıları ortaya çıkardı. Önder Turgay'ın, çok sevdiği kuzeni Gökhan Turgay ile aynı zamanda askere gittikleri, Kırkağaç ve Isparta'daki acemi birliklerinde komando eğitimlerini tamamladıktan sonra Mardin'de buluşarak gezip eğlendikleri, sonrasında birlikte Siirt'e gidip birbirine çok yakın olan iki ayrı karakola teslim oldukları ifade edildi. Gökhan Turgay'ın da, acı olayın ardından alınan özel izinde İzmir'e geleceği kaydedildi.
 
Bu arada teröristlerin saldırısı sırasında uzun namlulu silahla açılan ateşte, nöbetçi kulübesinde bulunan Önder Turgay'ın, hain saldırıda ilk şehit edilen asker olduğu ortaya çıktı. Turgay'ın, şehit olmadan kısa süre önce de, o gece Yeşilyurt semtinde düğünü olan yakınlarını aradığı, nöbete gideceğini söyleyip mutluluklar dilediği belirtildi. Şehit askerin ailesinin de katıldığı düğünün ilerleyen saatlerinde, Önder Turgay'ın görev yaptığı karakola saldırı düzenlendiği haberlerinin televizyonlarda yer almasıyla da, eğlence ve sevinç, gözyaşına acıya döndü. Cep telefonundan ve karakolun sabit hattından aramalara rağmen çatışmanın sürmesi nedeniyle haber alamayan Baba Abdülkadir Turgay'a acı haber, gece yarısı askeri yetkililerce verildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUSTAFA 27 Eylül 2011 Salı 10:28

CİHAT AKAY BAŞKAN ORADAYDI

Yorumu oyla      12      6  
yoğurt var işin içinde 27 Eylül 2011 Salı 09:59

Bence şehit ailesi normal değil...Kontrol altında tutulmalı,dostları da...

Yorumu oyla      13      6  
MUSTAFA SAGLAM 27 Eylül 2011 Salı 08:41

akay başkan sen niye şehitlerimizin cenaze törenine katılmadın tum acılışlarda hep önde saf tutardın reklamını iyi yapardın ne oldu.gazetecilermi azdı yoksa BAKAN mı yoktu yok yok sen bilirsin işini törenlerde.??????????ÖLEN BİZİM GENCLERİMİZ ALLAH RAHMET ETSİN.SANA GEREK YOK.

Yorumu oyla      14      7  
öz izmirli 26 Eylül 2011 Pazartesi 22:42

şehidimize ALLAHTAN rahmet kederli ailesine sabırlar dilerim terör biran önce bitsin artık

Yorumu oyla      12      6  
Uğur 26 Eylül 2011 Pazartesi 21:04

Allah sabır versin, herkesin aklı karıştı... teröre artık taviz vermeyi bırakmalıyız...

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir şehitlerini onbinlerle uğurladı
Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan ...
İzmir'de silah zoruyla fuhuş
İzmir'de silah tehdidiyle biri 16 yaşında iki genç kıza fuhuş yaptırdıkları ...
AİHM'den Türkiye'ye zorunlu askerlik için 2 ay süre
AİHM daha önce ‘angarya yasağı’ kapsamında değerlendirip ülkelerin inisiyatifine ...
 
Eczacı Odası'nda 5. Sayılkan dönemi
İzmir Eczacı Odası Başkanı iki yılda bir yapılan olağan genel kurul sonrası, ...
Uluslararası Elektrokimya Kongresi Çeşme'de başladı
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi, Uluslararası Elektrokimya Topluluğu, Ege ...
Bu hastalık sadece Beyza'da var
Manisa'da yaşayan Adabay çiftinin 5 yaşındaki kızları Beyza, Türkiye'de ...
 
'7 yaşındaki oğlu gözümün önünden gitmiyor'
Alsancak’ta çarptığı direğin üzerine düşmesiyle Gülçin Doğan'ın ölümüne ...
Makbule Bebek okula gitmek için gün sayıyor
İzmir'de 8 aylıkken kangren olan el ve ayakları kesilen, kamuoyunun 'Makbule ...
Ecel böyle bir şey!
Kanseri yenen Figen Şahin, kutlama için eşinin kaptan olduğu tekneyle ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva