HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2011 Pazartesi - 15:46

İzmir şehitlerini onbinlerle uğurladı

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat ile jandarma er Önder Turgay'ın cenazeleri İzmir'de toprağa verildi.

İzmir şehitlerini onbinlerle uğurladı

İZMİR - Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Belenoluk Jandarma Karakolu’na, PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat, memleketi İzmir’in Bayındır İlçesi Zeytinova Beldesi’nde, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Beldedeki sokaklar Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin 16 aylık kızı Berra’nın, her şeyden habersiz çevresinde olup bitenlere bakması, yürekleri dağladı. Minik Berra’yı kucağına alan anneanne Salime Dalar, "Sen asker çocuğusun ağlama" derken, acılı eş Özlem Canbulat, "Nurlar içinde yat. Birbirimize doyamadan gittin" diyerek feryat etti. Babasını 14 yaşında teröre kurban veren Beyza Canbulat da "Babam ölmedi. Onları güldürmeyeceğim ama dayanamıyorum" dedi.

Şehitlerimizin uğurlanışından kareler için tıklayınız

İzmir şehitlerine ağlıyor haberi için tıklayın
    
Geçen cumartesi günkü hain saldırıda şehit düşen, 15 yıllık evli,2 kız çocuğu babası, 41 yaşındaki, Belenoluk Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat’ın cenazesi, dün akşam saatlerinde, askeri uçakla İzmir’e getirildi. Memleketi Bayındır Devlet Hastanesi’nin morguna alınan şehit Canbulat’ın Türk bayraklı sarılı tabutu, bugün sabah saatlerinde, yakınları tarafından alınıp Zeytinova Beldesi’ndeki baba evinin önüne getirildi. Evin önünde toplanan yakınlarının, feryatları yürekleri dağladı.
 
Beldenin tüm sokakları Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin annesi Emine Canbulat, "Evladım, kuzum, nerelerdesin sen? Gelmedin mi daha" diye ağıt yaktı. Bu sırada, şehidin 16 aylık kızı Berra da anneannesi Salime Dalar’ın kucağında evin önüne getirildi. Torununu karşısında gören babaanne Emine Canbulat, "Bakın dostlar, babasına nasıl benziyor? Küçük yaşta yetim kaldı" diye bağırdı.  Minik Berra’yı kucağından ayırmayan anneanne Salime Dalar ise "Sen asker çocuğusun ağlama" diye haykırdı.
 
YARIN 15'İNCİ EVLİLİK YILDÖNÜMÜYDÜ
Başçavuş Canbulat’la yarın 15’inci evlilik yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken şehit olduğu haberini alan Özlem Canbulat’a ise fenalaşınca sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
 
TERÖRE İLK ŞEHİT
Zeytinova’nın ilk şehidi Canbulat’ın ailesine taziyede bulunan Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, "Biz, imanı olan insanlarız, mekanı cennet olur inşallah" dedi. Şehit cenazesini Türk bayraklarıyla karşılayan 7’den 70’e çok sayıda kişi, "Türkiye Türklerindir. Ağlayıp onları sevindirmeyeceğiz. Ne kadar güçlü olduğumuzu görsünler" diye tepkilerini dile getirdi.
 
ZEYTİN DALININ ALTINDA NAMAZ
Helallik alınmasının ardından şehidin üç ay önce ölen babası Mustafa Canbulat’ın evinin tam karşısındaki Zeytinova Camisi’nde, öğlen namazının ardından askeri tören düzenlendi. Barış ve dostluğun simgesi olan zeytin ağacının dallarının altına konulan Canbulat’ın tabutuna, eşi Özlem, kızı Beyza ve kardeşleri olmak üzere tüm yakınları kapandı. Özlem Canbulat ve kızı Beyza Canbulat, uzun süre fotoğrafını ve tabutunu öpüp elleriyle okşadı. Kadın subayların da gözyaşı döktüğü törende, Özlem Canbulat, "Nurlar içinde yat. Birbirimize doyamadan gittin" diyerek feryat etti.
 
Babasını 14 yaşında teröre kurban veren Beyza Canbulat ise "Babam. Babam ölmedi. Onları güldürmeyeceğim ama dayanamıyorum" dedi.
 
Yeğeni Beyza’yı teselli etmeye çalışan Emine Dinçol, "Dimdik ayakta duracağız. Sen rahat uyu. O melek oldu. Bizi seyrediyor" dedi.
 
Şehit Canbulat’ın kardeşi Mustafa Canbulat ise "Her şey yarım kaldı. Neler yapacaktık onunla" diye üzüntüsünü dile getirdi.
 

Bayındır'ın Zeytinova Beldesi teröre ilk şehidini verirken, Başçavuş Erdal'ın on binler uğurladı

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Canbulat’ın cenaze namazına AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, üst düzey rütbeli askerler ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin tabutu, askerler tarafından omuzlara alınırken, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Yan gelip yatmadı, vatanını satmadı', 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı.
 
Şehit Canbulat, beldedeki Kızbacı Mezarlığı'nda babasının mezarının yanında toprağa verildi. Minik Berra ise törenin sonunda uyuya kaldı.

‘Erdoğan ve Demirtaş’a sesleniyorum gencimi geri versinler’

Pervari'deki saldırıda şehit düşen jandarma er Önder Turgay'ın Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine ise şehit erin babası Abdülkadir Turgay, kardeşlerinden Ercan Turgay, İzmir Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Mustafa Aydın, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, CHP milletvekilleri Musa Çam, Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, emekli Orgeneral Fikret Küpeli, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan babası ve kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Cami önüne gelen ve ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganı atan gruba seslenen şehit yakınları, ''İyilik yapmak istiyorsanız dua edin lütfen'' diyerek grubu susturdu.
    
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de saf tuttu. Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak askeri top arabasına konuldu ve cenaze protokol tarafından selamlandı.
    
Bu sırada cami önünde toplanan ve Türk bayrakları açan grubun ''PKK Meclis'te yurtseverler hapiste'' sloganına tepki gösteren şehit yakınları ''Vatan hainleri sizsiniz'' diye bağırdı.
    
Bir şehit yakını da ''Taşkınlık yapmayın, bu parti meselesi değil. Başbakan'a da Selahattin Demirtaş'a da sesleniyorum, gelsinler gencimi geri versinler'' dedi. Şehit yakınları, çevredekiler tarafından sakinleştirilirken, polisler de slogan atan grubu uzaklaştırdı. Şehit erin cenaze Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.(AA/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Çiğdem 27 Eylül 2011 Salı 11:51

Cansız bedenlerden fayda elde etmeye çalışmak akbabaların ve sırtlanların işidir.

Yorumu oyla      13      6  
Aydın Postoğlu 27 Eylül 2011 Salı 11:03

Bu arada cenazedeki görüntüleri seyretmeden yorum yapmayalım. Bu nasıl bir şehit cenazesine taziyeye gelmektir. Bu şahıslar acılı insanlar Türk bayrağına sardıkları evlatlarının cenazesini kaldırırken “Kahrolsun işbirlikçi AKP” diye slogan atıyorlar. Bu insanlık mıdır? Vahap beyin tarif ettikleri İzmirlilerin cenazeye gelme alışkanlıkları bu değildir diye düşünüyorum. Ve bu insanları uyarmak saçma bir tepki değildir.

Yorumu oyla      12      6  
Aydın Postoğlu 26 Eylül 2011 Pazartesi 22:58

Şehit Kürt kardeşim Önder Turgay sen bu memleketi savunmak işin şehit düşerken, burada senin şahadetinden siyasi çıkar elde etmeye çalışanlar yine bize malzeme çıktı diye ellerini ovuşturuyordu. Ahrette senden helallik isteyeceğim. Bu haysiyetsiz insanlarla aynı ırktan olmaya tahammül ettiğim ve bu vatan hainleriyle aynı kentte yaşadığım için. Senin mübarek naşına, bu memleketin her karış toprağı ananın ak sütü gibi helaldir.

Yorumu oyla      12      6  
İZMİRLİ 26 Eylül 2011 Pazartesi 22:56

Vahap güler. yorumlarına kesinlikle katılıyorum . Bir şehit ailesi evine başsağlına gelen gençlere bucalılara türk bayrağını astırmadıysa ben bu aileyi kınarım arkadaş.

Yorumu oyla      12      6  
İZMİRLİ 26 Eylül 2011 Pazartesi 22:52

Şehit ailesi evine türk bayrağını astırmadı bunu biliyormusunuz?ben buna şehit diyemem tamam çocuğun günahı yok ama ailesinin bakış açısı farklı NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DİYEN İNSANLAR DEĞİL AİLESİ.

Yorumu oyla      12      6  
Vahap Güler 26 Eylül 2011 Pazartesi 19:09

Site editörlerin den özür diliyorum gereksiz bir tartışma oldu uzattım.Ama bu yorumumu da yayınlarsanız sevinirim.Ahmet Çiğdem hiç bir kişi cenazesine gelen kişiyi kovmaz.Şehit yakınları eğer slogan atılmasını istemiyorsa doğaldır istemeyebilir lütfen slogan atmayın diye rica eder.O kişiler de susar.Ama biri çıkıp şehit ailesinden değil yakını belkide değil kimse kimliğini sorgulamadı ya! Neyse ASIL VATAN HAİNİ sizsiniz demez.VATAN HAİNİ ELİNE TÜRK BAYRAĞI ALMAZ,VATAN HAİNLERİ DAĞDA !!!!

Yorumu oyla      18      7  
musa demir 26 Eylül 2011 Pazartesi 19:03

sayın ahmet bey yorumunuzda hangi insan evladı bu cümleyi kurabilir diye tartışma içine girmişsiniz siz anlayamazsınız.O cümleyi insan evladı kurabilir gerçekten.vahap bey teşekkürler.

Yorumu oyla      18      7  
Vahap Güler 26 Eylül 2011 Pazartesi 19:00

Ahmet Çiğdem asıl provakatörler 2 gün önce İzmir sokaklarında dolaşıyordu ? pkk lehine sloganlar atıyordu.Askerimize kurşun sıkanları destekliyordu.ELİNDE TÜRK BAYRAĞI OLUP ŞEHİT CENAZESİNE GELENLER PRAVAKOTÖR DEĞİLDİR.KAFAN BASMIYOR OLABİLİR.POLİSE MOLOTOF ATAN,OTOBÜSTE KIZIMIZI YAKAN,O ELİNDE TÜRK BAYRAKLARI OLANLAR DEĞİL AKP LİSİN BELLİ SİZİN KARDEŞİMİZ DİYİP AÇILIM YAPTIĞINIZA,HABURDA ŞOV YAPTIRDIĞINIZA BİZ VATAN HAİNİ DİYORUZ.BUNUN İÇİN BİZİ SUÇLAMAYA KALKMAYIN DAHA DA BATARSINIZ BU İLDE.

Yorumu oyla      18      8  
Vahap Güler 26 Eylül 2011 Pazartesi 18:58

İnsanlığı senden mi öğreneceğim ahmet çiğden denen zaat ! Benim kitabımda ve İzmirliği olduğum için İzmir'de yaşadığım için geleneklerini göreneklerini bildiğim benimsediğim için CENAZEME GELEN BİRİNE ASLA HAKARET ETMEM BUNA ŞEHİT AİLLERİNİN DE HAKKI YOKTUR. O KİŞİLER İYİ NİYETLE GELİYOR,TV BAŞINDA BİNLERCE KİŞİ GÖZYAŞI DÖKÜYOR AMA O KİŞİLERİN VERDİĞİ TEPKİYE BAK ASIL VATAN HAİNİ SİZSİNİZ.İZMİRLİ HİÇ KİMSE BÖYLE BİRŞEY DEMEZ AHMET ÇİĞDEM KAPA ÇENENİ İNSANLIKMI ÖĞRETCEZ SANA ŞİMDİ ?

Yorumu oyla      17      8  
Ahmet Çiğdem 26 Eylül 2011 Pazartesi 18:11

Bu nasıl nankörlüktür. Bu cümleyi nasıl bir insan evladı kurabilir ”İZMİR'Lİ OLSAYDI ZATEN O AİLE BÖYLE SAÇMA BİR TEPKİ VERMEZLERDİ” Oğlunu şehit vermiş ailenin “İzmirli” olup olmaması ne demektir. Oğlunu vatan toprağına emanet etmiş bir ailenin ne yapıp yapmayacağını yargılama hakkımız yok. İnsanlar bu vatan için daha ne yapsınlar. Bize düşen acılarına ortak olmak. Allah’tan rahmet ve sabır dilemek dua etmek. Sahte yurtseverler, ajan provokatörler gidip başka siyaset yapsınlar.

Yorumu oyla      15      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de silah zoruyla fuhuş
İzmir'de silah tehdidiyle biri 16 yaşında iki genç kıza fuhuş yaptırdıkları ...
AİHM'den Türkiye'ye zorunlu askerlik için 2 ay süre
AİHM daha önce ‘angarya yasağı’ kapsamında değerlendirip ülkelerin inisiyatifine ...
Eczacı Odası'nda 5. Sayılkan dönemi
İzmir Eczacı Odası Başkanı iki yılda bir yapılan olağan genel kurul sonrası, ...
 
Uluslararası Elektrokimya Kongresi Çeşme'de başladı
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi, Uluslararası Elektrokimya Topluluğu, Ege ...
Bu hastalık sadece Beyza'da var
Manisa'da yaşayan Adabay çiftinin 5 yaşındaki kızları Beyza, Türkiye'de ...
'7 yaşındaki oğlu gözümün önünden gitmiyor'
Alsancak’ta çarptığı direğin üzerine düşmesiyle Gülçin Doğan'ın ölümüne ...
 
Makbule Bebek okula gitmek için gün sayıyor
İzmir'de 8 aylıkken kangren olan el ve ayakları kesilen, kamuoyunun 'Makbule ...
Ecel böyle bir şey!
Kanseri yenen Figen Şahin, kutlama için eşinin kaptan olduğu tekneyle ...
Hainler öğretmenleri kalkan yaptı!
Siirt Pervari’deki Belenoluk Jandarma Karakolu’na önceki akşam roketatar ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva