HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2011 Pazartesi - 11:04

Ecel böyle bir şey!

Kanseri yenen Figen Şahin, kutlama için eşinin kaptan olduğu tekneyle tura katıldı. Şahin teknenin devrilen direğinin altında hayatını kaybetti

Ecel böyle bir şey!

ANTALYA - Kaza saat 16.00 sıralarında, sahilden yaklaşık 5 mil açıkta meydana geldi. Kemer Yat Marinası'nda aralarında ABD'li, İngiliz, Alman ve Rus uyruklu turistlerin bulunduğu yolcularıyla denize açılan 'Grand Anfor' ve 'Kaptan Oğuz' adlı tur tekneleri, mavi turun ardından Kiriş Mahallesi açıklarında yan yana demirledi. Burada teknelerde turistlere yönelik animasyon gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından Kemer Marinası'na dönmek için tekneler demir aldı. Önce hareket eden kaptan Alparslan Tal yönetimindeki 40 yolcunun bulunduğu 'Grand Anfor' adlı teknenin yolcu indirme merdiveni, her 2 teknenin de sahibi olan kaptan Oğuz Şahin yönetimindeki 30 yolcunun bulunduğu 'Kaptan Oğuz' adlı tur teknesinin bastonuna (Geminin baş tarafındaki yatık direğin dışarıya doğru uzanan parçası) takıldı.
 
2 teknenin aksi yönlerde hareket etmesi üzerine 'Kaptan Oğuz' teknesinin direklere bağlı halatları gerildi. Gerilme sonucu teknenin her 2 direği güvertede bulunanların üzerine devrildi. Turistlerle birlikte Kaptan Oğuz Şahin'in teknede bulunan eşi 42 yaşındaki Figen Şahin ve kızı 15 yaşındaki Cansel Şahin de direklerin altında kaldı.
 
ANNE ÖLDÜ, KIZI AĞIR YARALI
Figen Şahin olay yerinde yaşamını yitirirken, kızı Cansel Şahin ve Amerikalı turistler 64 yaşındaki Jonell Nadine Harms, 69 yaşındaki Galen Merle Harms ve 66 yaşındaki Joonne Marie Weave çeşitli yerlerinden yaralandı. Ağır yaralanan Cansel Şahin kurtarma botuyla karaya çıkarılarak burada bekletilen ambulansla Özel Yaşam Hastanesi'ne götürüldü.
 
Olaydan sonra kazanın meydana geldiği bölgeye çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilirken, kaza yapan tekneler kendi imkanlarıyla Kemer Marinası'na yanaştı. Marinada tekneden inen yaralı turistler, ambulanslarla aynı hastaneye götürülerek tedaviye alındı.
 
MARİNAYA DÖNÜYORDUK
Kaza sonrası açıklama yapan Grand Anfor'un kaptanı Alparslan Tal şunları anlattı:
"Saat 09.30 sıralarında denize açıldık. Turu tamamladıktan sonra Kiriş açıklarında demir atarak animasyon gösterisi yaptık. Herkes çok eğleniyordu. Saat 16.00 sıralarında gösteriler sona erdi ve marinaya dönmek için demir aldık. Bu sırada teknemin yolcu indirme merdiveni, diğer teknenin ön kısmına takıldı. Halatlar gerilince direkler devrildi. Teknedekiler altında kaldı. Hemen yardım istedik. Tekneler batmadığı için çok şanslıyız. Ancak olayda teknelerin sahibi kaptan Oğuz Şahin'in eşi hayatını kaybetti, kızı da yaralandı. Çok üzgünüz."
 
KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU
Kazada yaşamını yitiren Oğuz Şahin'in eşi Figen Şahin'in 17 yıldır meme kanseri nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. Ankara'daki çeşitli hastanelerde ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Şahin'in sağlık durumunun düzelmesi üzerine tedavisine geçen hafta son verildiği kaydedildi. 17 yıldır süren kanser tedavisinin sonunda sağlığına kavuşan Figen Şahin'in mutluluğunu paylaşmak için ailesiyle denize açıldığı belirtildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hainler öğretmenleri kalkan yaptı!
Siirt Pervari’deki Belenoluk Jandarma Karakolu’na önceki akşam roketatar ...
İzmir'deki KCK operasyonunda 30 kişi tutuklandı
İzmir'de PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik ...
'İmam nikahlısın, seni koruyamayız'
Savcı kocam dövdü diye gelen kadına 'İmam nikahlısın' diyerek koruma vermedi...
 
Sağlık yayıncılığına yeni soluk
İzmir merkezli ulusal sağlıklı yaşam dergisi “ Popüler Sağlık’ı 6 yıldır ...
'Zenginleşip hasta olmaya niyetim yok'
İhsan Alyanak komşumuzdu. Osman Kibar, limonlu turşumuzu pek severdi. ...
İzmirgaz’dan Somali’ye yardım eli
İzmirgaz, Kızılay'ın Somali İnsani Yardım Kampanyası’na destek olmak amacıyla; ...
 
Boşnak gençler ata topraklarıyla buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısıyla Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ...
İnciraltı’nda taktik savaşı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, iptali için dava açılan planı bir kez daha ...
‘Böyle vahşet, böyle alçakça bir saldırı olur mu’?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşünün ardından Esenboğa Havaalanı’nda ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva