HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2011 Pazartesi - 12:59

'7 yaşındaki oğlu gözümün önünden gitmiyor'

Alsancak’ta çarptığı direğin üzerine düşmesiyle Gülçin Doğan'ın ölümüne neden olan, yargılanıp 1 yıl 8 ay hapis cezası alan ESHOT otobüs şoförü Mustafa Taner Dinç, "Böyle olmasını istemezdim. Ben de her gün üzülüyorum" dedi.

 7 yaşındaki oğlu gözümün önünden gitmiyor

İZMİR - Geçen yıl 10 Aralık günü Halkapınar- Arıkent seferini yapan 35 Y 2415 plakalı belediye otobüsünün şoförü Mustafa Taner Dinç, Cumhuriyet Meydanı'nda viraja yaklaştığı sırada aniden fren yapınca, kontrolden çıkan otobüs orta refujdeki sinyalizasyon direğine çarptı. Devrilen direk, bu sırada yakından geçen Gülçin Doğan'ın başına düştü. Alsancak Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine yatırılan Gülçin Doğan, 7 gün süren yaşam savaşının ardından öldü.
 
HAPİS CEZASI ERTELENMEDİ
İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 1- 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım kurumlarından ESHOT'ta görevli şoför Mustafa Taner Dinç, olayın tamamen bir kaza olduğunu, böyle olmasını istemediğini söyledi. Ölen genç kadının ailesi ise şoförden şikayetçi olduklarını belirtti. Hakim, yargılama sonunda şoför Mutafa Taner Dinç'i 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sanığa verilen cezayı ertelemedi, paraya da çevirmedi.
 
167 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Ölen Gülçin Doğan'ın avukatı Utku Çimen, mahkemenin sanığa verdiği cezanın az olduğunu savunarak Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Genç kadının ailesi ayrıca sürücü ve çalıştığı kuruma karşı, toplam 167 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Bu dava henüz sonuçlanmadı.
 
'AİLEYE BAŞSAĞLIĞI DİLEYEMEDİM''
Aldığı cezayla ilgili haberlerin gazetelerde yayınlanması üzerine otobüs şoförü Mustafa Taner Dinç, telefonla DHA muhabirini arayarak dert yandı. Dinç şunları söyledi: "Ben ekmeğimi şoförlük yaparak kazanıyorum. Profesyonel birisiyim. Yıllardır şoförlük yapıyorum. Bu işe alınmak için bir sürü eğitimden geçiyoruz. Ehliyeti olan herkes kaza yapabilir. Kaza günü hızım 15 kilometreydi. Olay günü yağıştan yerlerin kaygan olması nedeniyle, demir mazgallar kalkış yaptığım sırada havaya kalktı. Bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettim. Çarptığım direk Gülçin Doğan'ın üzerine düştü. Böyle olmasını ben de istemezdim. Tahlisiz bir olay oldu. Ben de her gün üzülüyorum. Tepkilerinin ne olacağını bilemediğim için aileye gidip başsağlığı dileyemedim."
 
'EŞİM HAMİLEYDİ'
Kaza yaptığı zaman eşinin 8 aylık hamile olduğunu anlatan Mustafa Taner Dinç, "Ailenin acısını ben de her gün yaşıyorum. Gülçin Doğan'ın 7 yaşındaki oğlu gözümün önünden hiç gitmiyor. Kendi çocuğuma bakınca sanki onu görüyorum" diye konuştu. Ailenin 167 bin liralık tazminat davası açtığına da değinen Dinç, daha fazla da isteyebileceklerini belirterek şöyle devam etti: "Acıları para dindirmez. Ben böyle bir olaya neden olduğum için çok üzgünüm. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Kim olsa o gün orada kaza yapardı. Önce yoldaki tehlikeler yok edilmeli. Hakim ne keşif yaptı, ne de tanık dinledi. Ben de verilen kararı avukatım aracılığıyla temyiz ettim. Biz şoförler bir canavar değiliz, her gün yüzlerce can taşıyoruz." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göçmen 27 Eylül 2011 Salı 09:03

ne değişti.... ne öğrendik... HİÇ.... her sabah işe gelirken otobüslerin ne kadar kural dışı gittiklerini görüyoruz... otobüs durağında değilde yolun ortasında yolcu indirenler...trafikteki diğer arçalarla yarışan izulaşçılar... eğitim sıfır hepsinde kise bunların nasıl toplu taşım araçlarını nasıl kullanması gerektiğini anlatmamış... sahipsiz eiğitimsiz kuralsız... sorumluluktan çook uzakta bir yönetim.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makbule Bebek okula gitmek için gün sayıyor
İzmir'de 8 aylıkken kangren olan el ve ayakları kesilen, kamuoyunun 'Makbule ...
Ecel böyle bir şey!
Kanseri yenen Figen Şahin, kutlama için eşinin kaptan olduğu tekneyle ...
Hainler öğretmenleri kalkan yaptı!
Siirt Pervari’deki Belenoluk Jandarma Karakolu’na önceki akşam roketatar ...
 
İzmir'deki KCK operasyonunda 30 kişi tutuklandı
İzmir'de PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik ...
'İmam nikahlısın, seni koruyamayız'
Savcı kocam dövdü diye gelen kadına 'İmam nikahlısın' diyerek koruma vermedi...
Sağlık yayıncılığına yeni soluk
İzmir merkezli ulusal sağlıklı yaşam dergisi “ Popüler Sağlık’ı 6 yıldır ...
 
'Zenginleşip hasta olmaya niyetim yok'
İhsan Alyanak komşumuzdu. Osman Kibar, limonlu turşumuzu pek severdi. ...
İzmirgaz’dan Somali’ye yardım eli
İzmirgaz, Kızılay'ın Somali İnsani Yardım Kampanyası’na destek olmak amacıyla; ...
Boşnak gençler ata topraklarıyla buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısıyla Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva